śniadania - 47913 przepisów (strona:2140/3195)

Grillowana tortilla z warzywami i domowym sosem czosnkowym 230

Grillowana tortilla z warzywami i domowym sosem czosnkowym. Czyli prosta, pyszna propozycja na każdą okazję. Taką tortillę można podać na lżejszy, szybki obiad lub na kolację

Słodkie okruszki
Bułki do burgerów 219

Nie jestem wielkim zwolennikiem klasycznego, pszennego pieczywa, zdecydowanie częściej sięgam po ciemne odmiany, napakowane ziarnami i pachnące zakwasem. Próby tłumienia moich zapędów nawracania na zdrowe żywienie

Słodki Kompromis
Chałka z kruszonką 267

Chałka z kruszonką to smak mojego dzieciństwa. Pajda jeszcze ciepłej chałki, grubo posmarowana masłem i do tego koniecznie powidła śliwkowe i kubek kakao. Najlepszą chałkę robiła

ladykitchen
Jajecznica po kapitańsku 183

Rewelacyjna forma uwielbianej na naszych stołach klasycznej jajecznicy z dodatkiem pomidorków koktajlowych i ostrej papryczki. Przepis został przechwycony od wujka marynarza, który często serwował nam jajecznicę

Szalona Kuchnia Eweliny
Ser smażony 227

Ciekawy pomysł na ser można rzec, topiony. Efektowny, spójrzcie, jak wygląda ciekawie, doskonale smakuje, zaskoczycie na pewno gości, takim nietuzinkowym dodatkiem ... Składniki 1 litr mleka 3

kgwjanczewo
Placki jaglano - bananowe 154

Banany są bogatym źródłem potasu, a ponadto świetnie sprawdzają się jako składnik placków - są słodkie (nie potrzeba cukru) i dobrze wiążą składniki. Składniki: 1 duży dojrzały

Lena Gotuje
Budyń jaglany z daktylami i śliwką kalifornijską 192

Zdrowy, pyszny… i okrutnie brzydki Ten budyń jaglany nigdy nie zostanie okrzyknięty mianem najpiękniejszej potrawy na świecie – od razu po podzieleniu na porcje wygląda po prostu

Karo in the Kitchen
Bruschetty ze świeżymi pomidorami i pachnącą bazylią 154

Moja wersja chrupiącej włoskiej przekąski oparta na pieczywie posmarowanym oliwą i roztartym czosnkiem z dodatkiem dojrzewających w słońcu świeżych pomidorów, aromatycznych oliwek i pachnącej świeżej bazylii

Szalona Kuchnia Eweliny
Chleb orkiszowy na dzikich drożdżach z winogron 177

Do wypieku chleba użyłam dzikich drożdży które poczęły się z fermentacji winogrona. Chleb na takich drożdżach ma piękny zapach, cudny smak i jest pyszny. Znika szybko

Moje Małe Czarowanie
Jaglany budyń truskawkowo-buraczany 198

Składniki na około 2/3 porcje: 2 średnie ugotowane buraki 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 jabłko 6 truskawek - użyłam zamrożonych, wcześniej rozmrożonych 1 łyżka oleju kokosowego Przygotowanie

Szkrab Je Sam
Tofucznica z pieczarkami 191

Tofucznica to wegańska wersja tradycyjnej jajecznicy. Przepis jest z blog LifeManagerka.pl, gdzie znajdziecie wiele zdrowych przepisów i nie tylko. Czas wykonania: 20 minut

KuchniaWeDwoje.pl
Pasztet z kruszonką 204

Dziś dzielę się z Wami przepisem na pasztet. Już nie mogłam znieść woreczków z mrożonym, gotowanym mięsem. Zebrałam ich kilka, bo rosół u mnie minimum raz

Kuchnia w czekoladzie
Pieróg z warzywami (calzone) 441

Zdrowe i smaczne danie na wynos np. do pracy, uczelnię itp. Składniki: Mąka pszenna 40 dag Olej rzepakowy 5 łyżek Drożdże 2 dag Mleka 1 szklanka

Tradycyjna Kuchnia
Francuskie sakiewki z kindziukiem długo wędzonym 201

Witajcie :)  Dzisiaj tak na szybko pyszna przekąska do przegryzienia, z ciasta francuskiego z kindziukiem od firmy Duda. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 1 opakowanie ciasta francuskiego

Sama słodycz i szczypta chili