Błyskawiczne czekoladowe pancakes. Delikatne i rozpływające się w ustach. Mocno czekoladowe. Najlepsze od razu po usmażeniu, ale smaczne też odgrzewane lub podane na zimno z bitą
cool and mintyJagoda kamczacka to inaczej wiciokrzew kamczacki a jej owoce są przepyszne. Smakują trochę między jagodą czarną a borówką amerykańską. Mają mnóstwo zdrowia w sobie, witaminy C
Moje Małe CzarowanieO ile słodkie owoce, typu: maliny, truskawki, czereśnie, możemy zamknąć w słoikach na zimę bez konieczności dodawania cukru (metodą janginizacji), o tyle kwaśny rabarbar bez słodu
Jeść, by żyć w zdrowiuDziś przepis bardzo prosty i szybki, ale czy może być coś lepszego niż takie wykorzystanie letnich owoców jako dodatku do quinoy na mleku kokosowym? Idealny podwieczorek
Quinoa Raz!Dzień dobry :-) Mój syn ostatnio przypomniała sobie jak kiedyś robiliśmy scones, tylko nie w formie bułeczek ale takie bardziej w formie ciasta. Robiłam już kiedyś, teraz
kruche babeczkiMoże narażę się trochę miłośnikom truskawek, ale z sezonowych owoców to jagody są moimi ulubionymi. Dlatego dzisiaj przepis na domowe jagodzianki – najlepsze jeszcze cieple, prosto
CiastkozercyJak ja lubię takie sałatki! Czy próbowaliście już malin w połączeniu z pomidorami i bazylią? Bardzo udane trio. W tym roku zdecydowanie wolę maliny od truskawek
Moja smaczna kuchniaJuż prawie koniec wiosny i początek lata. Robi się coraz cieplej. W upały często wybieramy lżejsze opcje posiłków. Najlepiej schłodzone. Polecam z całego serca puddingi chia
wysmienityMecz już niedługo. Odliczacie? Na orzeźwienie przygotowałam dla Was rewelacyjną i spontaniczną sałatkę z tego co miałam w lodówce. Królową tego przepisu jest czereśnia, soczysta, ciemna
Moja smaczna kuchniaCzy lubicie kanapki? Co powiecie na włoską kolację? Bazą jest ciabatta posmarowaną fetą, z mortadellą prosto z Italii, paskami cukinii i listkami bazylii. Niebo w gębie
Moja smaczna kuchniaSkładniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i
Kulinarne przemysleniaNajprostsze wegańskie placuszki, które stworzysz z łatwo dostępnych składników, takich które zapewne posiadasz w swoim domu. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, a efekt smakowy jest w
Zdrowie na języku :PMiałam wielką przyjemność wziąć udział we wspólnym pieczeniu blogerów w Czerwcowej Piekarni Amber . Tym razem piekliśmy fantastycznie chrupiące czeskie rogaliki. Upiekły się wyśmienicie i tak samo
Codziennik KuchennyKochani, mam dziś dla Was fantastyczne danie na lato, ze świeżutkich zielonych strączków prosto ze straganu, lub ogródka :) z czerwoną quioną, oliwą z oliwek i aromatycznie
Quinoa Raz!Składniki 2 jajka; 5 łyżek mleka 2 duże łyżki twarogu 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru 2 łyżki wrzącej wody
w mojej kuchni