Jestem ciekawa, co najczęściej zabieracie do jedzenia do pracy? Dzisiaj pierwsza odsłona-sałatki do pracy. W kolejnych dniach będą propozycje na napoje, obiady i inne pyszności
Moja smaczna kuchniaDziś przedstawiam Wam pomysły na wykorzystanie rabarbaru, który możemy znaleźć już wszędzie. W dzieciństwie jadłam go maczając w cukrze i ten smak zapamiętam chyba do końca
karmelowyNie robię zbyt wielu past, sama nie wiem dlaczego, bo oboje z M. bardzo je lubimy. Chyba po prostu o nich zapomniałam ;) Aż do tego momentu
Kuchnia w czekoladzieDanie banalne proste w wykonaniu, ale bardzo smaczne. Składniki: bagietka ser kozi do smarowania sałaty oliwa świeżo mielony pieprz Przygotowanie: bagietkę pokrój w kromki i podpiecz
Oka w rosole czyli KaFka gotujeSKŁADNIKI: 6 sztuk kiełbas schabowych firmy HAŃDEREK 1/2 główki cebuli 1 łyżka masła dodatki wedle uznania, u mnie : pomidor pomarańcza natka pietruszki WYKONANIE: 1. Masło rozgrzewamy
Dziś Ja gotujeJaglanka to zdecydowanie mój faworyt wśród kasz. Po prostu ją uwielbiam i doceniam za wszechstronność zastosowania, walory smakowe i zdrowotne właściwości. Smakuje mi na słodko, na
Smaki Na TalerzuZnowu popełniłam coś przepysznego 😂 Placki na bazie białej komosy ryżowej, znanej pod inną nazwą jako quinoa. Zdecydowanie kwalifikuje je do grupy najlepszych. Są bardzo proste do
Zdrowie na języku :PPachnie przecudnie, smakuje obłędnie, zachęcam do skorzystania z przepisu. Na krzakach Lilaka pospolitego zwanego także lilakiem, bzem, jeszcze sporo kwiatków więc zdążyłam z przepisem na ten
Moje Małe CzarowaniePrzepis na prostą, pyszną, zdrową sałatkę, którą możecie zapakować do pudełka i zjeść w pracy czy w szkole. Świetnie sprawdzi się również w roli przekąski imprezowej
Czekoladowa muffinkaChrupiące gofry z mąki orkiszowej, z dodatkiem płatków żytnich, podałam z podduszonym rabarbarem oraz świeżymi truskawkami i nektarynką. Nie obraziłabym się, gdybym każdy wiosenny poranek zaczynała
Mienta blogKoktajl, który dziś przygotowałam jest jednym z naszych ulubionych. Już sam kolor zachęca do spróbowania a co dopiero smak, jest
La grande e la piccola cuocaPieczarki można dodawać praktycznie do każdej potrawy czy to pizzy, czy sosu a nawet zupy. To bardzo wdzięczny produkt i szybki w obróbce. Zaproponuję go w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kocham wiosnę bo nie musimy jadać ciężkich dań. W cieplejsze dni staram się przygotowywać dania szybkie i lekkie. Kule są pyszne i co najważniejsze łatwe. Możemy
Kuchnia w oparachDzień dobry! Ta tarta powstała wczoraj na poczekaniu, ale jest tak pyszna, że musiałam Wam ją pokazać. Przepis jest totalnym misz - masz, gdyż zostały do
Życie zaczyna się w kuchniWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ . ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 100 g mieszanki sałat (u mnie z sałatą lodową
JejKuchnia