Sezon spotkań rodzinnych , nawet tych niespodziewanych, oficjalnie się rozpoczął. Maj przywitał nas piękną aurą, która sprzyja rodzinnym i przyjacielskim pogaduchom na świeżym powietrzu. Stanowczo odradzam długie
Z Kuchni Do KuchniTa pasta ma niesamowite właściwości. Skąd nazwa: czosnek niedźwiedzi ? Legenda głosi, że był pierwszym posiłkiem niedźwiedzi po ich przebudzeniu ze snu zimowego, stwierdzono wówczas, że skoro
Z Kuchni Do KuchniJak dla mnie ten omlet wygląda mega apetycznie i na prawdę jest bardzo dobry! Pulchny, mięciutki, bardzo subtelnie słodki z nutką kwaśności pochodzącej od żurawiny. Cudowny
Zdrowie na języku :PFocaccia po raz kolejny! Piszecie w wiadomościach, że bardzo lubicie moje przepisy i chętnie przygotowujecie ten włoski chleb. Dzisiaj specjalnie dla wszystkich wielbicieli włoskich
Moja smaczna kuchniaCzy lubicie zapach czosnku podsmażanego na maśle? Dzisiejsza kolacja była przepyszna. Każdego dnia staram się przygotowywać nowe dania. Zawsze jednak jest kolorowo i smacznie.
Moja smaczna kuchniaOj weekend majowy minął szybciej niż byśmy się tego spodziewali:) co prawda w pracy go rozpoczęłam i zakończyłam, ale nie ma tego złego. Wypoczywaliśmy w tak
Gotowanie z pasjąOj weekend majowy minął szybciej niż byśmy się tego spodziewali:) co prawda w pracy go rozpoczęłam i zakończyłam, ale nie ma tego złego. Wypoczywaliśmy w tak
Gotowanie z pasjąWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki: opakowanie mieszanki sałat (u mnie z roszponką) - 140 g
JejKuchniaDługi weekend majowy powoli się kończy, ale za to przed nami sporo słonecznych dni i piękna pogoda. Coraz więcej owoców i warzywa na straganach. Wiem
Moja smaczna kuchniaNie wiem jak wy, ale ja zanim zaczęłam tak ciut poważniej mieszać w garnkach, to nazwałabym taki kształt obwarzankiem. Tymczasem teraz, jako nieco bardziej świadoma, nie
Mieszam w GarnkuW sklepach jest wiele zamienników mleka krowiego. Możemy na pólkach znaleźć mleko sojowe, ryżowe, migdałowe, jaglane czy owsiane. Te ostatnie bardzo łatwo jest zrobić w domu
Kuchnia w oparachNie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam zapach świeżo pieczonego, domowego chleba. Uwielbiam jego powstawanie, uwielbiam ręczne wyrabianie i zaglądanie jak pięknie rośnie. Uwielbiam zaskakiwać rodzinę
IzabelawkuchniSkładniki: 4 ugotowane na twardo jaja 1 pęczek szczypiorku 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku opcjonalnie 4 łyżki
Oka w rosole czyli KaFka gotujePuszyste i lekkie placuszki, które w mgnieniu oka znikają z talerza. Łatwo się je przygotowuje, choć liczy się tutaj kolejność dodawania składników. Mokre składniki dodajemy
cool and mintyRacuchy z ciasta drożdżowego są wspaniale puszyste, lekko słodkie i nadziane! Sama nie wiedziałam jak to wypali, ale wypaliło i to całkiem świetnie. Zwykle racuchy jadamy
MamaOskarka