Dziś Międzynarodowy Dzień Pizzy, dlatego… robimy pizzę!;) Ostatnio pizza ta to nasz faworyt jeśli chodzi o bezmięsne specjały:) Z ciastem pracuje się bardzo dobrze, a
Smaki Na TalerzuTaki serek po raz pierwszy jadłam jakieś 10 lat temu. Było to podczas kursu gotowania, na który namówiła mnie kuzynka. Bardzo miło wspominam ten czas. Wiele
Smaki Na TalerzuLubicie chrupać?;) Na pewno tak. Osobiście bardzo lubię gdy w daniu coś mi chrupie: skórka świeżo wypieczonego pieczywa, chrupiąca panierka z kukurydzianych płatków czy podprażone ziarna
Smaki Na TalerzuKasza jaglana ugotowana na sypko z dodatkiem oleju kokosowego, syropu daktylowego, z owocami, twarożkiem i musli to genialny pomysł na sycący posiłek w domu, do szkoły
Be Fit Be StrongOstatnio moim ulubionym połączeniem stały się szpinak, pieczarki i feta. Pierwszy raz jadłam je jako nadzienie w naleśniku (który też dodam w późniejszym czasie). Postanowiłam przenieść
Karola gotujePrzepis autorski (mój). Jestem baaardzo zadowolona z tych muffinków, ponieważ powstały przypadkowo i były jedną wielką improwizacją. Wyszły takie pyszne, że ostatnio piekę je co drugi
Di gotujeZacznę tak przewrotnie, uwielbiam kawę – miło mi się ona kojarzy . Lubię jej zapach rano w domu. Kawa to dla mnie mały rytuał – zmielić ziarenka
PaleoLifePyszna pasta na kanapki z wędzonej ryby i twarogu, nazywana często awanturką. Zamiast makreli można użyć innej wędzonej ryby. Pastę można wzbogacić dodatkiem szczypiorku lub natki
Monia miesza i gotujePrzepis wyciągnęłam z zagranicznej prasy – Śniadaniowe bułeczki, lecz ja przygotowałam je moim chłopakom na kolację. Oryginalny przepis zawierał suszone pomidory – ominęłam ten składnik ze
Magiczny GarnekMój kolega nazwał pizzę swoim nazwiskiem. To czemu ja nie mogę nazwać kanapki - pomyślałem. Dziś prezentuję mój przepis na Big Woyda dla tych
Dieta Rozdzielna i ZdrowiePrzy okazji robienia walentynkowych bułeczek z lubczykiem zrobiłam także z bułeczki w kształcie serduszek z makiem. Jedne i drugie wyszły smaczne i chrupiące. 500 g mąki
Kolorowa kuchnia ElkiSkładniki na 2-3 porcje: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1/2 szklanki wiórków kokosowych - bez siarczanów ( tutaj można poczytać dlaczego ) 1 jabłko 2
Szkrab Je SamLubicie chrupać?;) Na pewno tak. Osobiście bardzo lubię gdy w daniu coś mi chrupie: skórka świeżo wypieczonego pieczywa, chrupiąca panierka z kukurydzianych płatków czy podprażone ziarna
Smaki Na TalerzuOd lat📆 nie kupowałem chleba🍞 pszennego. Kiedy Agieszka po zamieszkaniu ze mną, z powrotem go wprowadziła do menu, to jakoś nie potrafiłem👎 się
Dieta Rozdzielna i ZdrowieWarto czasem zapomnieć o zliczaniu wartości odżywczych i…. dać się ponieść rozpieszczającym zmysły kombinacji smaków a Walentynki potraktować jako zasłużony cheat day … … i
Eat me! Fit me!