Po prostu uwielbiam. Latem ze świeżymi owocami, jesienią i zimą z aromatycznymi dżemami.Tosty francuskie bo o nich mowa, smakują dobrze z najróżniejszymi dodatkami. Do
Z Majeczką w kuchniMąka z orzeszków arachidowych od Bakal zainspirowała mnie do stworzenia takich oto placuszków śniadaniowych. Bardzo delikatnych i mięciutkich. Placuszki wyszły bardzo smaczne, z intensywnym smakiem i
Zdrowie na języku :PJuż kiedyś publikowałam przepis na domową granolę . Tym razem inny przepis. Moja mama mnie nim poczęstowała. Przepis zobaczyła w jakimś programie telewizyjnym - niestety nie wiem jakim
Mania WypiekaniaNa zewnątrz coraz zimniej. Bliny rekompensują mi brak słońca, poprawiają nastrój. Maleńkie drożdżowe placuszki z ciasta z mąki gryczanej i żytniej. Istnieje wiele receptur
AZgotuj!google_ad_client = "ca-pub-9330148888060747"; google_ad_slot = "6542007950"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 15; Chodź sezon na świeżą działkową cukinie już praktycznie
Zdrowie i pysznie na talerzuDziś zapraszam Was na pyszny i jak zawsze proste w przygotowaniu puszyste placuszki gruszkowo-jogurtowe . Przygotowałam je na deserze jogurtowym z gruszkami, który akurat znalazłam w
Słodkie okruszkiPiersi z kurczaka w warzywach a’la ryba po grecku – to pyszna alternatywa dla Ryby po grecku (zobacz przepis na: Ryba po grecku wg
Kulinarne PrzebojeT en quiche, jeszcze na wiele lat przed tym, zanim zacząłem blogować był jednym z moich większych kulinarnych odkryć* i popisowym daniem serwowanym na specjalne okazje
Food SquareNadszedł czas opatulania się w ciepłe szale, raczenia korzennymi, rozgrzewającymi herbatami oraz… „tachania” krągłych i okazałych dyń z warzywnych straganów Mój pierwszy tej jesieni dyniowy
Even Better FoodMasło - niezbędny składnik naszej codziennej diety i pyszny dodatek wzbogacający smak naszych dań - niestety bardzo podrożało, nawet o 70%. Czym jest spowodowana ta podwyżka ? W
Kulinarne przygody GatityDynia na surowo jest bardzo smaczna i wcale nie trzeba jej wcześniej marynować np. w soku z cytryny, aby zmiękła. Do sałatki użyłam odmiany, która najlepiej
Moja smaczna kuchniaJesienne sałatki mogą być kolorowe i smaczne! Tym razem połączyłam roszponkę z gruszką i camembertem, a całość skropiłam delikatnym dressingiem na bazie oleju rzepakowego i
Moja smaczna kuchniaPrzepis na pyszne bułki faszerowane mięsem i pieczarkami to sposób na reanimację nieco czerstwego pieczywa. Bułki zasmakują nawet największym niejadkom. Składniki: 6 bułek 200 g mięsa
e-PrzepisyKulinarneW swojej diecie jem dużo jaj, ale gdy nudzi mi się tradycyjna jajecznica, zaczynam kombinować. Dziś przedstawiam Wam muffiny z jaja. Kiedyś panowało przekonanie, że nie
Oka w rosole czyli KaFka gotuje