Zrobiłam ten boczek inaczej jak zwykle. Wyszedł pyszny. Zwykle piekę, tym razem ugotowałam. Zaskoczył nas pysznym smakiem. Polecam. Skórę z boczku dokładnie oczyścić ostrym noże. Opalić
Kuchnia PokoleńIdealne. Chrupiące. Śniadaniowe.... gofry z batatów. Bataty uwielbiam za tę słodycz, którą mają w sobie :) Składniki: 40 g ugotowanych batatów 100 g masła 4 jajka 240
Kuchnia w oparachZbliżają się Święta Wielkanocne więc dziś zapraszam Was na jajka którymi możecie ugościć swoich gości :) Składniki szczypiorek 1 olej rzepakowy pieczarki 8 cebula biała 1 majonez
Kuchnia w oparachPieczecie chleby? My rzadko ale czasami się zdarza. Ja mimo, że mniej zdrowe preferuje białe, a mąż ciemne :) Dzisiaj przedstawiam Wam pieczywo z dodatkiem płatków śniadaniowych
Kuchnia w oparachJeden z lepszych i najprostszych domowych chlebów. Pieczywa tego nie wyrabia się tylko miesza łyżką dzięki czemu jest miękki w środku, a jego skórka jest chrupiąca
Kuchnia w oparachU nas na stół wjechał naleśnik. Ale nie taki zwykły. Naleśnik na bulionie KRAKUS z nutą cytrynowego vinegrette. Dodatkowo jest dużo natki pietruszki. Naleśnik możemy przygotować
Kuchnia w oparachU nas dziś kolejna wersja muffina śniadaniowego. Tym razem bardziej tradycyjnego... bez dodatku grzybów. Jajka przepiórcze są zdrowsze od jaj kurzych. Charakteryzują się: dużym udziałem
Kuchnia w oparachPieczony naleśnik powstał w Stanach Zjednoczonych. W Niemczech znany jest pod nazwą Bismarck. Pieczony naleśnik to kilka chwil roboty. Zachowuje się jak suflet. Pięknie wyrasta żeby
Kuchnia w oparachOstatnio na blogu było więcej deserów i ciast niż potraw wytrawnych. Dlatego dzisiaj zapraszam Was na bułeczki pomidorowe smażone na patelni. Bułeczki są delikatne z nutą
Kuchnia w oparachŚwieże ciepłe bułeczki zawsze wprowadzają dobry nastrój o poranku. A kiedy te bułeczki wyglądają jak zebra to już w ogóle bajka. Za oknem słońce próbuje
Kuchnia w oparachOd jakiegoś czasu chodziło za mną zrobienie zakręconego chleba. Nie było okazji bo to albo brak czasu, albo zmęczenie. Jako, że zaczynam urlop postanowiłam, że teraz
Kuchnia w oparachLubicie naleśniki, prawda? A czekoladę lubicie? Jeżeli dwa razy odpowiedzieliście tak to musicie spróbować tych naleśników. Jeżeli nie lubicie ich to i tak spróbujcie aby polubić
Kuchnia w oparachSmorgastarta to rodzaj szwedzkiej kanapki z przeróżnymi dodatkami ułożonymi warstwowo aby kształtem przypominało torcik. Może dawać do takiej kanapki ulubione dodatki i pasty. Nie ma ograniczeń
Kuchnia w oparachAleż on pachnie pięknie, uwielbiam aromatyczne chleby. Ten pieczony w garnku żeliwnym jak w małym piecu chlebowym ma chrupiąca skórkę i pyszny miękisz. Polecam gorąco do
Moje Małe CzarowanieSkładniki: - 1 pieczarka - ćwierć cebuli - łyżka masła - 3 jajka - przyprawy: sól Przygotowanie: Cebulę kroimy w piórka lub kostkę, pieczarki - w pół plastry. Cebulę i pieczarki smażymy
Kulinarne blogowanie