Dziś Międzynarodowy Dzień Pizzy, dlatego… robimy pizzę!;) Ostatnio pizza ta to nasz faworyt jeśli chodzi o bezmięsne specjały:) Z ciastem pracuje się bardzo dobrze, a
Smaki Na TalerzuZapewne bardzo dobrze kojarzycie soki typu Kubuś czy Leon. Jak wiadomo, częścią składu jest nikomu do szczęścia niepotrzebny cukier. Taki soczek możemy śmiało przyrządzić w domu
Zdrowie i pysznie na talerzuPączki wiedeńskie, tzw. gniazdka to kolejny rodzaj smażonych pyszności z ciasta parzonego. Ciasto jest w sumie podobne, jak na CHURROSY, może nawet
Kolorowy PrzepisownikOsiem albo dziewięć lat… Dokładnie tyle czasu minęło od kiedy weszłam w posiadanie przepisu na tą pieczeń do dnia, w którym w końcu zdecydowałam się
Smaki Na TalerzuSkładniki: MUFFINY: 3 szklanki mąki pszennej; 3 łyżeczki proszku do pieczenia; 1 łyżeczka soli; 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej; 1 szklanka białego cukru; 2/3 szklanki miękkiej
Gospodyni MiejskaDzisiaj polecam grzanki z mozzarellą i salami. Grzanki z mozzarellą i salami Składniki potrzebne na przygotowanie grzanek, podaję w przybliżeniu, ponieważ je robiąc nie myślałam że
Pomysłowa kuchniaBananowe chlebki są już passé – spróbujcie chlebka z polskich jabłek! Jest miękki, sprężysty i wilgotny. Nie ma w nim ani mąki, ani cukru – elegancko zastępują je
Karo in the KitchenMocno zielona, warzywna pasta na bazie zielonego groszku, świeżego koperku, z aromatem czosnku i orzeszków. Idealna do kanapek, świetna jako imprezowa przekąska podana na krakersach
Szalona Kuchnia EwelinyKolejna odsłona wegańskich pancakes. Puszystości nadają im banan i nasionka chia, które świetnie zastępują jajko. Placuszki są niezwykle puszyste i mięciutkie. Dosłownie jak chmurka! Na pewno
Zdrowie na języku :PPyszne domowe masło orzechowe bez chemii.. w dodatku nie za miliony. Jest kaloryczne, ale zdecydowanie wolę jeść orzechy niż chipsy czy paluszki. Przygotowanie go zajęło
Justa próbuje gotowaćPrzepis autorski (mój). Już na blogu widzieliście placuszki na bazie kaszy manny (np. klik , klik ) i zapewniam, że jeszcze nie raz pojawi się przepis z
Di gotujeWitajcie! Lubicie jajecznice? Może lubicie na bekonie ? Jeśli tak to spróbujcie jajecznicy w formie muffinek z dodatkiem bekonu! Wyszły wyborne, a mój mąż zajadał się i
Gotuj z MąkąOsoby, które nie spożywają nabiału na pewno tęsknią za smakiem wiejskiego twarogu i kremowego serka. Jako że kiedyś byłam ogromną fanką serków homogenizowanych typu „Bieluch” postanowiłam
Marcepanowa kuchniaSkładniki: CHLEBEK KUKURYDZIANY: 1 szklanka żółtej mąki kukurydzianej; 1/2 szklanki mąki pszennej; 1 łyżeczka soli; 1 łyżka proszku do pieczenia; 1 szklanka maślanki; 1/2 szklanki mleka
Gospodyni Miejska