sosy - 72234 przepisów (strona:1807/4816)

Śledzie po węgiersku z papryką 108

godzin po przygotowaniu.   [caption id="attachment_8557" align="aligncenter" width="1024"] Śledzie po węgiersku[/caption] Zobacz inne przepisy na śledzie: Śledzie Po Cygańsku – Przepis Na Śledzie Śledzie W Sosie Tatarskim Najlepsze Śledzie W Śmietanie Śledzie W Zalewie Ketchupowej Śledzie Z Rodzynkami Śledzie W Sosie Śmietanowo-Ogórkowym Śledzie Po Sułtańsku Artykuł Śledzie po węgiersku z papryką pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Pulpeciki babilońskie 122

Pulpeciki powstały w wyniku prowadzonych doświadczeń w kuchni. Kiedy zrobiłam je po raz pierwszy i podałam z sosem pomidorowym zniknęły ze stołu w kilka minut. Dobrze, że z podanych składników wychodzi ok. 24 sztuki. W innym wypadku by zabrakło. Moja 5-o osobowa rodzina nie mogła się najeść - tak im smakowały. Zaskocz swoich domowników i spróbuj moich super smacznych pulpecików(...)blaszce wyłożonej papierem układaj pulpeciki formowane wilgotnymi rękami; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Piecz w temperaturze 180 st C z termoobiegiem przez 25 min; 5. Podawaj z sosem i ziemniakami bądź ryżem, według upodobań. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SMACZNEGO

Prosty przepis na
Jarzynka do obiadu 110

bidi-language:#0400;} Przepyszny dodatek do obiadu. Składniki: 1 seler korzeniowy (około 500 g) 150 g mrożonego groszku 1 por (biała część) 250 g marchewki 1 łyżeczka sosu ostrygowego 50 ml kwasu z kiszonej kapusty 100 ml. bulionu warzywnego 1 łyżeczka cukru palmowego 1 łyżka masła 1 łyżka mąki kukurydzianej sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4(...)language:#0400;} Seler i marchewki kroimy w kostkę. Por siekamy. Na maśle smażymy seler, marchew i por. Zalewamy bulionem, zagotowujemy, dolewamy kwasu z kiszonej kapusty. Gotujemy 10 min. Dodajemy sosu ostrygowego, cukier. Na rozgrzanym maśle smażymy mąkę, dodajemy wywar, rozprowadzamy, dodajemy do warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
szybkowar-gołąbki z nadzieniem z marchewki, ryżu, drobiu... 157

rana w chłodnym miejscu), przy wyjmowaniu będą w całości, gołąbki wyjąć do miski, wywar wylać do mniejszego garnka, dodać przecier pomidorowy i zagotować, śmietanę wymieszaną z mąką, wlać do sosu i mieszać do zagęszczenia sosu, dodać natkę pietruszki posiekaną - pyszne gołąbki nadziewane ryżem,mięsem drobiowym i marchewką z szybkowara są najlepsze i zawsze się udają........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Słodko – kwaśny stir-fry 163

smaków”. Ona nadaje smak całemu daniu. Ilość porcji: 4 porcje Czas przygotowania: 30 minut Składniki: przecier pomidorowy – 1 łyżka skrobia – 1 łyżka ocet winny – 1 łyżka sos sojowy – 3 łyżki przyprawa chińska 5 smaków – 1 łyżeczka brzoskwinie w puszce – 1 puszka (410g) cebula – 1 sztuka papryka – 2 sztuki marchewka – 1 sztuka(...)zielony groszek – 150g kapusta pak choi – 1 sztuka makaron ryżowy – 200g olej do smażenia – 1 łyżka Przygotowanie: Sok z brzoskwiń wymieszaj z przecierem pomidorowym, skrobią, sosem sojowym, przyprawą 5 smaków i mieloną papryką. Odstaw na bok. Marchewkę, paprykę, cebulę i kapustę pokrój w cienkie paski. Imbir i czosnek zetrzyj na tarce. Warzywa podsmaż na suchej, gorącej

wiecejwarzyw.pl
Śledzie w sosie porowym 2377

Śledzie w sosie porowym – to nasza nowa propozycja na świąteczne danie, ale nie tylko. Taki śledzik super sprawdzi się jako przekąska na imprezę, np. zbliżające się Andrzejki. U nas obowiązkowo zagości również na wigilijnym stole oraz na Sylwes The post Śledzie w sosie porowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Wegetariański smalec z fasoli z kaszą gryczaną 180

gryczaną: ciut ponad ½ szklanki surowej kaszy gryczanej – białej lub palonej (szklanka po ugotowaniu) 1 łyżeczka słodkiej, wędzonej papryki 2 puszki białej fasoli 5 łyżek wody 2-3 łyżki sosu sojowego 2 cebule 2 jabłka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka trzcinowego cukru (lub zwykłego) 4 suszone liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego olej rzepakowy 2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki(...)miękkie i przejdą smakiem przypraw. Odstawiamy do przestudzenia i wyjmujemy liście oraz ziela (nie będą potrzebne). Fasolę z puszki odcedzamy z płynu i dokładnie płuczemy. Blendujemy z wraz z sosem sojowym, wodą oraz natką pietruszki. Do pasty fasolowej dorzucamy przesmażone jabłka z cebulą i ok. ¾ uprażonej kaszy. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Chłodzimy. Skwarki z kaszy

Poezja smaku
Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym wg Aleex 145

Dziś wreszcie miałam trochę czasu dla siebie. Młody też był w domu. Pogadaliśmy więc, poopowiadaliśmy sobie różne sprawy, a potem zrobiłam dla nas szybki obiad – makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym. Zjedliśmy tę pastę ze smakiem. Była świetna, a towarzystwo Młodego, spokój w domu i mruczenie kotów – tworzyło dodatkowo bezcenny nastrój. Polecam do wypróbowania w jesienne popołudnia… i nastrój(...)grzybów włożyć podsmażonego kurczaka i boczek, chwilę smażyć razem. 10. Na patelnię wlać śmietanę, dodać natkę, doprawić, zagotować. 11. Makaron odcedzić. Zostawić w garnku. 12. Do gorącego makaronu dolewać sos, od razu mieszając. 13. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego

W mojej kuchni
ZUPA SOCZEWICOWA Z BATATAMI I KALAFIOREM 111

czerwoną soczewicą. Lekko słodkawa i pikantna jednocześnie. Doprawiona kminem rzymskim i mieloną kolendrą. Gotowa w 30 minut. Ugotowana na bulionie lub rosole, wyjdzie także na wodzie (np. z dodatkiem sosu sojowego). Na koniec zabielona mleczkiem kokosowym lub śmietanką 30%.  Polecam podać ją ze świeżą kolendrą, która dodatkowo podkręci smak. SKŁADNIKI / 4-6 PORCJI 1 i 1/2 l gorącego bulionu(...)rosołu lub wody (np. z sosem sojowym ) 1 łyżka oleju kokosowego lub innego roślinnego  1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 1 mały batat (300 g) 1/2 główki małego kalafiora 1/2 szklanki czerwonej soczewicy (suchej) mały kawałek papryczki chili / można zastąpić odrobiną chili w proszku lub płatkach przyprawy: sól, pieprz, po 1 łyżeczce: słodkiej papryki w proszku, suszonego oregano, roztartych

cool and minty
Maki sushi 135

rzodkwi 6 pasków tykwy 25 dag  wędzonego łososia 15 dag serka typu „philadelphia” garść liści mieszanki  sałat kilka łyżek sezamu  czarnego   chrzan wasabi  sos sojowy Kikkoman   miska z wodą (do maczania dłoni) marynowany różowy imbir Sposób przygotowania: Najważniejszym elementem w przygotowaniu sushi jest ryż. Odmierzoną ilość ryżu zalewamy zimną wodą płuczemy(...)użyciu maty mocno dociskając, rolujemy całość, odwijamy z maty i folii, zostawiamy na kilka minut aby brzegi sushi się zlepiły. Ostrym nożem kroimy na kawałki. Podajemy na talerzu z sosem sojowym, chrzanem wasabi i marynowanym imbirem. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Pasta jajeczna z tuńczykiem – palce lizać :) 100

pastę podpatrzyłam u koleżanki. Postanowiłam ją odtworzyć w domu. Prosta i szybka, po prostu palce lizać ;). Idealna na kanapki do szkoły i do pracy. Polecam!!! 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4 jajka 1 mała puszka kukurydzy ( Bonduelle) 2 łyżki majonezu Pieprz czarny mielony (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Jajka ugotować na twardo ze szczyptą soli i 1 łyżką octu(...)gotuję 10 minut. Ostudzić. Jajka przekroić na połowę i łyżeczką wyjąć ze skorupek. Wrzucić do blendera lub choppera razem z tuńczykiem odsączonym z sosu, majonezem i pieprzem mielonym. Ja nie dodaję soli, ponieważ według mnie tuńczyk jest dość słony, ale jak lubicie dodajcie. Zmiksować do uzyskania konsystencji pasty. Przełożyć do miseczki, dodać kukurydzę bez wody i wymieszać. Smacznego!!! Pasta-jajeczna

Przepisy Babci
Kaszotto z boczkiem i zielonymi warzywami 173

kaszy gryczanej (100 g) 150 g wędzonego boczku (pokrojonego na mniejsze kawałki) 1 średniej wielkości cukinia 1 por (jasna część) 1/2 szklanki mrożonego groszku 1 ząbek czosnku 2 łyżki sosu sojowego pieprz ostra papryka ewentualnie odrobina oleju do podania posiekana natka pietruszki Rozgrzać wok. Ewentualnie wlać do niego odrobinę oleju. Dodać pokrojony boczek. Smażyć, aż do wytopienia tłuszczu i zarumienienia(...)woka dodać cukinię i mrożony groszek. Całość wymieszać ze sobą, przyprawić pieprzem oraz papryką i smażyć, aż lekkiej miękkości cukinii. Na sam koniec dodać ugotowaną kaszę i wlać sos sojowy. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i jeszcze chwilę smażyć. Przed podaniem, danie posypać natką pietruszki.  Etapy przygotowywania kaszotta z zielonymi warzywami

Ugotować
ZUPA Z TORTELLINI I SZPINAKIEM 132

łodygi selera naciowego 1 puszka groszku zielonego 200 g tortellini z serem 100 g świeżego szpinaku 1 i 1/2 litra bulionu warzywnego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżka sosu sojowego (opcjonalnie) sól, pieprz 2 łyżki oleju do smażenia Wykonanie: Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek drobno siekamy.  Marchewki i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy(...)zioła prowansalskie i gotujemy przez około 10-12 min. Na końcu dodajemy świeże liście szpinaku i gotujemy jeszcze 3-4 min. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i opcjonalnie sosem sojowym

Kuchnia MagdaLeny
ZUPA Z TORTELLINI I SZPINAKIEM 132

łodygi selera naciowego 1 puszka groszku zielonego 200 g tortellini z serem 100 g świeżego szpinaku 1 i 1/2 litra bulionu warzywnego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżka sosu sojowego (opcjonalnie) sól, pieprz 2 łyżki oleju do smażenia Wykonanie: Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek drobno siekamy.  Marchewki i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy(...)zioła prowansalskie i gotujemy przez około 10-12 min. Na końcu dodajemy świeże liście szpinaku i gotujemy jeszcze 3-4 min. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i opcjonalnie sosem sojowym

Kuchnia MagdaLeny
Mix sałat z kurczakiem i sosem miodowo-musztardowym 207

liści roszponki, rukoli i botwinki 1 kulka sera mozzarella 1/2 czerwonej papryki kilka pomidorków koktajlowych około 200 g filetu z piersi kurczaka przyprawa gyros 2 łyżki oleju do smażenia Sos: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżka miodu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Przygotowanie: Mięso umyć, pokroić w niedużą kostkę. Doprawić przyprawą do gyrosa lub tylko(...)półmisek. Dodać ostudzone mięso, pokrojoną w cienkie paski paprykę. Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Posypać po sałacie. Pomidorki umyć, osuszyć, pokroić w ćwiartki. Dodać do sałaty. Składniki sosu wymieszać ze sobą do połączenia. Doprawić solą, pieprzem. Polać nim przed podaniem sałatkę

Danka Pichci