Sałatka z kiszonej kapusty jest idealnym dodatkiem do dań mięsnych i ryby. Zdrowa, dobra i prosta do zrobienia :) Składniki: 0,5 kg kapusty kiszonej 1 czerwona cebula 1 marchewka 1 czubata łyżeczka natki pietruszki świeżej lub siekanej 4 łyżki oliwy pieprz ziołowy sól Wykonanie: Kapustę odciskamy z nadmiaru soku i kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach. Cebulę
Smak mojego domususzonych moreli duży pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu sól, pieprz Wykonanie: Dorsza obieramy ze skóry i ości. Następnie dzielimy na mniejsze kawałki. Tak aby były ładnie widoczne w sałatce:-) Jabłko obieramy ze skóry. Cebulę, morele, jabłko i ogórki kroimy w drobną kostkę. (Pokrojonych ogórków powinno być tyle samo objętościowo co jabłka) Wszystkie składniki razem mieszamy. Następnie dodajemy majonez, drobno pokrojony
IMPRESJA SMAKUKiedyś już wspominałam, że awokado i łosoś to duet doskonały. W sałatce, na grzance, w sushi - cała plejada pysznych możliwości. Dziś zapraszam na jedną z nich. Składniki: 1 awokado 100g filetu z łososia 5 liści sałaty strzępiastej 5 pomidorków koktajlowych sól, pieprz łyżka oliwy z oliwek 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka natki pietruszki Łososia polewamy oliwą, oprószamy pieprzem
Gotowanie i blogowaniePrzy sobocie warto zrobić jakąś fajną sałateczkę. U mnie dzisiaj na tapecie sałatka warzywna z pieczarkami. Pycha! Składniki: 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 słoiczek marynowanych pieczarek DAGOMA 1 por 4 jajka na twardo 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki majonezu Wykonanie: Pora kroimy w półplasterki , cebulę w kosteczkę. Do salaterki przekładamy osączony groszek, kukurydzę
Z Majeczką w kuchnizapas. Jakiś czas temu w jednym ze sklepów zauważyłam w słoiku oscypki marynowane w oleju. Kupiłam tak na próbę, całkiem smaczne były, sprawdziły się znakomicie zwłaszcza jako dodatek do sałatek. Niedawno dostałam kilka ładniutkich oscypków, spróbowałam je zamarynować je po swojemu - wyszły bardzo fajne. Szczególnie smakują mi marynowane w ten sposób oscypki białe. Składniki podaję "na oko", ja zamarynowałam
6nieboLekka sałatka z grillowanym stekiem z tuńczyka, to idealna kompozycja zarówno na czas postu jak i dla dbających o ilość spożywanych kalorii. Okraszona orzeźwiającym cytrynowo-musztardowym dressingiem na pewno przypadnie Wam do gustu. Składniki : 250g steka z tuńczyka 1 pomidor 5 pomidorów suszonych z zalewy 2 jajka na twardo dwie duże garści roszponki 1 czerwona cebula 10 zielonych
zobacz ich smakserii sałatek chciałam polecić prostą w wykonaniu
Ugotujmy Cośsmak. Za ich cudny kolor. I za to, że mają tyle cennych dla zdrowia składników. A poza tym za to, że tak się cudnie komponują. Ze wszystkim. Sałatka z czerwonymi pomarańczami i granatem Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 2 czerwone pomarańcze 1/2 opakowania listków rukoli 75 g sera feta ziarenka z 1/2 granata czarne oliwki pomidorki koktajlowe 1/3 szklanki
Kulinarne przygody Gatityodcedzamy na sitku. Kapustę siekamy. Paprykę kroimy w cienkie paski. Majonez mieszamy z ketchupem. Dodajemy przyprawę chili con carne. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łączymy z pozostałymi składnikami sałatki. Ilość porcji: 6 Czas przygotowania: 0,30h Koszt przygotowania
Pobite gary Barbarypołączenie i chętnie do niego wraca bo tak właśnie jest u mnie w domu.A tym, którzy dziwnym trafem widzą to połączenie pierwszy raz pozostaje mi jedynie polecić :) Zapraszam! Sałatka z pomidora, zielonego ogórka i pekińskiej Składniki: 1/4 średniej wielkości kapusty pekińskiej 1 duży pomidor 1 średni ogórek zielony 1 łyżeczka suszonego koperku lub świeżo poszatkowanego sól, pieprz do smaku
Tagebuch po polskuSałatka z pieczoną dynią, suszonymi jeżynami i orzechami włoskimi Składniki: mieszanka sałat/rukola dynia oliwa z oliwek ocet jabłkowy miód suszone jeżyny (opcjonalnie rodzynki) orzechy włoskie sól Dynię obrałam, usunęłam pestki i pokroiłam na małe kawałki. Następnie przełożyłam do miski, dodałam oliwę z oliwek, wymieszałam i przełożyłam na blachę wyłożoną papierem. Blachę z dynią wstawiłam do piekarnika
nietadietaSałatka z pieczoną dynią, pomarańczą, żurawiną i orzechami nerkowca Składniki: mieszanka sałat/rukola pół dyni 1 pomarańcza pół szklanki żurawiny pół szklanki orzechów nerkowca oliwa z oliwek agawa sól Pomarańczę obrałam i pokroiłam w kostkę. Dynię obrałam, usunęłam pestki i pokroiłam na małe kawałki. Następnie przełożyłam do miski, dodałam oliwę z oliwek, wymieszałam i przełożyłam na blachę wyłożoną papierem. Blachę
nietadietaSałatka witaminowa Składniki: pierś z kurczaka kasza quinoa kiełki rzodkiewki cykoria sałata, rukola, szpinak pomidorki koktajlowe nasiona chia olej lniany oliwa z oliwek sól Pierś z kurczaka pokroiłam i podsmażyłam na rozgrzanej oliwie. Kaszę ugotowałam w lekko osolonej wodzie (kaszę należy przed gotowaniem kilkakrotnie wypłukać pod bieżącą wodą, aby pozbyć się z ich powierzchni gorzkich saponin). Pomidorki umyłam i pokroiłam
nietadietaSałatka Składniki: pęczek mizuny pęczek rukoli garść kiełków rzodkiewki garść oliwek pieczona dynia olej lniany olej dyniowy oliwa z oliwek ocet jabłkowy rozmaryn kurkuma Dynię obrałam, pokroiłam na małe kawałki. Następnie przyprawiłam kurkumą, rozmarynem, dodałam oliwy z oliwek i wstawiłam do piekarnika na 20 min, temp. 200 º C. Mizunę i rukolę umyłam, wysuszyłam i przełożyłam do miski. Dodałam
nietadietamojim zdjyńciu. [32] Składniki zōłzy wymiyszejcie i łoblyjcie [33] sie Wasz szałołt. Smacznego [1] kupiłem; ō- samogłoska w wymowie między o i u [2] miejsca [3] gdzie mówią [4] sałatkę [5] kiełbasy [6] wymyśliłem [7] sos [8] zjadłem [9] mają Państwo [10] wtedy [11] żona [12] gdzieś biegała [13] obiad [14] jadłem sam [15] was [16] będzie [17] dajcie
Chop w kuchni