Bardzo klasyczna sałatka na bazie mieszanki sałaty rukoli i rukwi wodnej z dodatkiem pysznego sosu winegret balsamiko i soku z pomarańczy. Po 0.5 opakowania salaty roszponki i rukoli 1 małe opakowanie pomidorków cherry 1 czerwona cebula Winegret: ************************ 4 łyżki oleju sok wyciśnięty z 0.5 pomarńczy 2 łyżki octu balsamiko 1-2 łyżki wody sól ****************************** Olej wymieszać np.w słoiku z octem
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiBardzo prosty przepis na pyszną sałatkę z młodych ziemniaków i rzodkiewki. Idealna w sezonie letnim. Składniki: 500 g młodych ziemniaków pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki czyścimy, najlepiej szczoteczką i płuczemy pod bieżącą wodą. Wkładamy je do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy szczyptę soli. Gotujemy pod przykryciem koło
e-PrzepisyKulinarneMega smaczna, orzeźwiająca a co najważniejsze szybka w przygotowaniu sałatka ze szparagów. Idealna jako mało kaloryczna przekąska lub dodatek do innych dań. Mi bardzo zasmakowała. Dodałam ją do mojego ulubionego carpaccio z buraków: http://myjemypijemy.blogspot.com/2014/04/carpaccio-z-buraka-cwikowego-po-polsku.html Składniki na 2 porcje: 5-6 zielonych surowych szparagów garść płatków migdałów sok z ćwiartki cytryny 1-2 łyżki oliwy z oliwek sól
Jemy PijemyUwielbiam białą rzodkiew. Często jem ją „od tak” lub robię z niej surówki, dodaję ją do różnych sałatek, a nawet past. Dziś zapraszam Was na prostą i smaczną surówka z białej rzodkiewki (z majonezem). Spróbujcie. Surówka z białej rzodkiewki (z majonezem) Surówka z białej rzodkiewki (z majonezem) 2016-05-15 22:05:41 Write a review Save Recipe
Słodkie okruszkiSałatka z kaszą jaglaną i suszonymi pomidorami to świetna propozycja na obiad i kolację. Zapakowana do słoika będzie stanowiła pożywną i bardzo zdrową przekąskę w pracy lub na spacerze. Polecam. POTRZEBUJEMY (na 3,4 porcje) 2/3 opakowania mieszanek sałat 2/3 serka feta małe opakowanie pomidorów suszonych w oleju z dodatkiem dyni lun osobno pomidory suszone, olej rzepakowy, pestki dyni szklanka
WYSPA SZCZĘSLIWAWiosna i początek lata to czas młodej kapusty. Z utęsknieniem wyglądam jej na straganach. Surówki, sałatki, zapiekana, zasmażana, gotowana... Można wymieniać w nieskończoność. Kapusta jest bardzo bogata w wartości odżywcze, dlatego warto po nią sięgać. Jednym z najprostszych i najszybszych dań jest najzwyklejsza surówka z młodej kapusty. Niewiele jej potrzeba dodatków, aby była smaczna. Przygotowanie jej zajmuje krótką chwilę, więc
Codzienna kuchnia niecodziennafolię spożywczą :) GOTOWE **każdą warstwę delikatnie przypraw pieprzem i solą. *** ważne jest dociskanie każdej warstwy Smacznego :-) Jeśli spodobał Ci się przepis, zainspirowałam Cię lub gdy znasz tę sałatkę od lat i nie możesz już na nią patrzeć daj znać :) Będę wdzięczna
lady-och-mistrzyni.blogspot.comSzybka sałatka z makaronem tortellini, porem i szynką. Składniki: opakowania kolorowego tortellini mały por 200 g szynki konserwowej drobiowej puszka kukurydzy 3 ogórki konserwowe 3 czubate łyżki majonezu łyżka jogurtu naturalnego gęstego sól, pieprz Przygotowanie Por kroimy w półplasterki, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 minut. Następnie odcedzamy i studzimy. Tortellini gotujemy według instrukcji na opakowaniu, odstawiamy do wystygnięcia. Kukurydzę
e-PrzepisyKulinarneCiepła sałatka z zielonych wiosennych warzyw z jajkiem to pomysł... Artykuł JAJKA SADZONE NA SZPARAGACH, SZPINAKU I GROSZKU pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEProsta, ale pożywna sałatka z kaszą jaglaną i awokado. Dobra zarówno na odżywcze śniadanie jak i kolorową, wiosenną kolację. Składniki na 1 porcję: kilka garści rukoli 1/2 awokado 6-8 pomidorków koktajlowych 2 rzodkiewki 2 pełne łyżki ugotowanej kaszy jaglanej na dressing: 2-3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka wody 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka płynnego miodu
Ze smakiem i z pasjąSałatka z ciecierzycy, suszonych pomidorów i świeżej bazylii W oczekiwaniu na świeże warzywa z ogródka. Składniki: 250 g ugotowanej ciecierzycy 1 garść suszonych pomidorów 1 garść oliwek (ulubionych) 1 pęczek świeżej bazylii 3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia 1 cytryna 1 szczypta soli morskiej 1 szczypta białego pieprzu Wykonanie: Do ugotowanej ciecierzycy dodać posiekane suszone
Wino Francja Kuchniapyszny przepis na takiego pozostałego, gotowanego lub pieczonego kurczaka... w orzechach. Zamarynowane kawałki mięsa w sosie na bazie orzechów i ziół oraz soku z limonki, podane na zdrowej sałatce z dodatkiem owoców i zamarynowanej w winegrecie czerwonej kapusty i czerwonej cebuli, zdrowego mixu z młodych listków różnych sałat. Ja dzisiaj wykorzystałam zamiast sałat mega zdrową roszponkę. Dodatek żurawiny dopełnia zdrowotności
Sztuka gotowania w/g SamiryRzodkiewki, paprykę i jajka kroimy w małą kostkę, szczypior siekamy. Wszystko ze sobą mieszamy dodając kukurydzę i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy jako pasta na kanapki lub jako sałatkę
Qchnia po prostuwrzucamy do gotującej się posolonej wody. Gotujemy ok. 4 - 5 minut. Prażymy pestki dyni. Wszystkie składniki oprócz ziemniaków mieszamy. Dodajemy łyżeczkę oliwy i trochę soli. Ziemniaki wykładamy sałatki, aby zachować chrupiącą skórkę
Weganka gotujewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Pasta jest pyszna i świetnie smakuje w wersji solo (jako sałatka). Idealnie nadaje się również jako farsz do naleśników, bułeczek, pierożków - czy dodatek do potraw z grilla. Nuta mięty nadaje jej wyjątkowego smaku, ale jeśli jej nie lubicie - nie musicie dodawać. 220g ricotty 100g wędzonego łososia 1/2 czerwonej cebuli (średniej
Di gotuje