Idealna sałatka. Mega szybka tania i smaczna. Porcelana Bogucice Martha platin Składniki: 1 kapusta pekińska 1 średnia marchew 1 mała cebula pieprz ziołowy, czarny, sól do smaku 3 łyżki majonezu mała kwaśna śmietana Wykonanie: Oczyszczoną kapustę przekrajamy wzdłuż na pół i drobno w poprzek. braną marchew ścieramy na tarce, cebulę siekamy. Majonez mieszamy ze śmietaną i doprawiamy
Malinowe Pocałunkikukurydzy majonez sól, pieprz Sposób przygotowania: Pierożki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Ananasy kroimy w kostkę, szynkę w cienkie paseczki. Kukurydzę odsączamy na sitku. Koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki sałatki łączymy z majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ilość porcji: 4 Koszt wykonania: ok. 20 zł Czas przygotowania
Pobite gary BarbaryDolać wodę tak aby zakrywała marchewkę ,dusić ,aż marchewka będzie al dente. Teraz dodać resztę składników .Doprawić do smaku i dusić wszystko do zredukowania płynu i miękkości marchewki. Gotową sałatkę włożyć do słoiczków i pasteryzować 6-8 minut ,lub wstawić do lodówki ,bo szybko znika
w mojej kuchniŁączymy paprykę, kurczaka na ostro i warzywa z puszki i mamy pyszną sałatkę. Szybka i prosta w przygotowaniu a do tego piękna kolorowa. składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka czubryca czerwona ostra papryka olej do smazenia 1 duża czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka białej fasoli majonez Pierś z kurczaka pokroić w średnią kostkę
Monia miesza i gotujewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Sałatka smakuje rewelacyjnie - z lekko słodkawym posmakiem. Jest syta, łatwa w przygotowaniu i i dealnie nadaje się na szybką przekąskę. 500g paluszków krabowych 1 puszka kukurydzy (polecam Develey ) 1/2 puszki ananasów 1-2 ziemniaki 1 jajko 1 łodyga selera naciowego Dodatkowo: majonez sól, pieprz Opcjonalnie: 1 cebula Ugotować ziemniak/i i jajko
Di gotujepozostanie ze mną na dłużej. To pyszny świat, szkoda, że raczej nie prędko tam pojedziemy. Pozostają, może trochę nieudolne, próby odtworzenia pewnych smaków w domu. Na początek świetna, lekka sałatka z fenkuła i rzodkiewek. Polecam! Na podstawie przepisu z książki "Istambul" autor - Rebecca Seal składniki 200 g fenkuła - kopru włoskiego 200 g rzodkiewek 3 łyżki oliwy z oliwek
Stare GaryLekka,krucha sałatka z grejpfruta z dressingiem sezamowym. 1 krucha stała 1-2 grejpfruta kilka pomidorów małych ziarna sezamu i siemienia lnianego Dressing: ********************* oliwa sezamowa sok wyciśnięty z grejpfruta 1 łyżeczka miodu *********************************** Sałatę opłukać,porwać na kawałki i włożyć do miski.Pomidory umyć impokroić w ósemki.Grejpfruta obrać ,rozdzielić na cząstki i pokroić na kawałki.Na sałatę wyłożyć owoce pomidora
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiBardzo oryginalna sałatka ,mocno orzeźwiająca,pełna cytrusów i witamin .Świetna dla osób które dbają o linię. 4 pomarańcze 16 zielonych oliwek 2 średnie czerwone cebule 4 łyżki oliwy z oliwek świeżo zmielony pieprz czarny sól **************************************** Pomarańcze oboeramy ze skórki i kroimy w gruba kostkę.Cebulę kroimy w cieniutkie plasterki,łączymy z pomarańczami i z oliwkami.Doprawiamy sola i pieprzem.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiŚledzie lubię pod każdą postacią, smażone w zalewie octowej, marynowane, gotowane ( kiedyś je przedstawię, bo właśnie mi się przypomniały, pycha ), solone, rolmopsy i inne cuda. Na dzisiaj przygotowałam sałatkę śledziową z pieczonym burakiem, jabłuszkiem i nie tylko. Co tu wiele rozprawiać, raj dla smakoszy śledzi. Składniki: 7 płatów śledzi solonych 2 średnie jabłka 3 – 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach
Smaki EwyWykonanie Kapustę drobno szatkuję, przekładam do miseczki, dodaję odsączona kukurydze i pokrojone w cienkie plasterki rzodkiewki. Doprawiam do smaku solą , pieprzem i dwoma szczyptami ziół dalmatyńskich. Przed podaniem do sałatki dodaję ok. 2-3 łyżek oliwy z oliwek i dokładnie mieszam. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródPyszna sałatka z lekko słodkawych pieczonych buraków, złamanych smakiem jogurtu naturalnego, chrupiących orzechów i wyrazistego szczypiorku. Świetna jako dodatek do dań rybnych i mięsnych lub jako lekki posiłek. Składniki: 1 kg buraków 250g jogurtu greckiego pęczek szczypiorku 50g łuskanych orzechów włoskich sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: Buraki szorujemy i każdy osobno zawijamy w folię aluminiową. Pieczmy w 180 stopniach
Pyry na GazOrzechy grubo posiekać ,lub tez lekko zmiksować Obrany owoc granatu -ziarenka połączyć z orzechami i brokułami..Sok z polowy cytryny ,sól i oliwę z oliwek,razem połączyć,zalać sałatkę.:)) najpierw poczujesz słodycz granatu,potem brokul z cytryna a na koncu orzeszki..pycha
w mojej kuchniDietetyczna, ale pożywna sałatka z brokułem, tuńczykiem i jajkiem. Szybka i nieskomplikowana. Porcja ma tylko 224 kcal. Składniki (na 4 porcje): brokuł puszka tuńczyka w sosie własnym (kawałki) puszka kukurydzy 4 jajka 4 łyżki jogurtu naturalnego płaska łyżeczka chrzanu sól, pieprz Przygotowanie Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Jajka gotujemy na twardo. Kukurydzę wysypujemy
e-PrzepisyKulinarneSałatka ziemniaczana czyli kartoffelsalad to jedna z najpopularniejszych potraw kuchni w Niemczech czy Austrii. Tradycyjnie robi się ją na bazie ziemniaków, ogórków kiszonych lub marynowanych, cebuli, majonezu, soli i pieprzu. Ale jak to z kuchnią bywa przepisy żyją swoim życiem i ile pań domu tyle jedynych, oryginalnych wersji. Dzisiaj wersja austriacka, wersja którą miałam przyjemność jeść w tym roku
Bernika - moj kulinarny pamietnikskładników robimy sos i dodajemy do naszej surówki. Mieszamy wszystko razem, doprawiamy jeżeli jest taka konieczność. Surówkę należy zrobić nieco wcześniej, im dłużej poleży i "przegryzie" tym jest smaczniejsza. Sałatka komponuje się dobrze z daniami mięsnymi oraz rybnymi
W Moim Magicznym Domu