obrać i ugotować. Jabłka i ogórki obrać. Ugotowane warzywa, pieczarki, jajka i jabłka pokroić w kostkę, wsypać do miski, dodać fasole. Majonez wymieszać z musztardą i połączyć z sałatką, doprawić do smaku .Dowolnie udekorować. Ja dekoracje wykonałam za pomocą wykrojnika który jest dołożony do "Domowych słodkości : nr 17 http://www.kolekcjaslodkosci.pl/ ponieważ dołączone wykrojniki można wykorzystywać nie tylko w słodkościach
Camilla w kuchnidrobną kostkę.. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, wsypać ją do ziemniaków, dodać ugotowaną fasolę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Musztardę wymieszać ze śmietana i wymieszać ze sałatką. Posypać posiekanym szczypiorkiem
Camilla w kuchniosób o subtelnych i wyrafinowanych upodobaniach smakowych. Wyrazistość aromatu Interoleo Premium przywołuje na myśl zapachy wprost ze słonecznych gajów oliwnych. Kompozycja ta jest szczególnie polecana do lekkich dań i sałatek, których smak chcielibyśmy uwydatnić. Interoleo Premium jest gwarancją dobrego wyboru dla osób poszukujących oliwy o wyjątkowej i niepowtarzalnej jakości. Oliwa Interoleo Premium została odznaczona przez Radę Oliwy „złotym medalem
Z Majeczką w kuchniKolejna odsłona sałatki z kaszą jako głównym składnikiem. Ta wersja bogatsza w składniki niż ... wyszła przepyszna. Oprócz walorów smakowych jej zaletą jest też szybkość przyrządzania i sytość. Za sprawą kaszy, która ma dużo błonnika po zjedzeniu niewielkiej porcji jesteśmy syci przez długie godziny :)) Składniki: 1 wor eczek (100g) ugotowanej kaszy bulgur 3 ugotowane jajka mała puszka kukurydzy
Walijskie PichcenieSałatka z wędzonym łososiem i roszponką, to idealne zestawienie witamin, które możemy sobie zaserwować na lekki lunch do pracy lub na kolację. Intensywność łososia, ciekawy, kremowy smak awokado i roszponki oraz świeżość pomidorów malinowych, chrupkość grzanek i słonecznika sprawi, że zapomnicie o deszczu za oknem, a wspomnicie sobie lato:) Składniki : 100g roszponki 2 pomidory malinowe
zobacz ich smakPrzepis na tą sałatkę zapewne jest znany przez wszystkich,kiedyś na stołach gościła bardzo często a teraz jakby trochę zapomniana.Sama nie robiłam jej już bardzo długo,myślę,że jakieś trzy lata.Teraz żałuję,bo przypomniałam sobie jaka ona smaczna.Jeśli i u Was nie gościła długo skorzystajcie z mojego przepisu,będzie mi niezmiernie miło. Składniki: 1 słoiczek selera konserwowego duży
Niespełnione zdolności kulinarneTortellini gotujemy w osobnym rondlu w osolonej wodzie. Kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy tortellini oraz odsączoną kukurydzę. Majonez mieszamy ze śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zalewamy sosem sałatkę
Gotowanie moimi oczamiSmażona cebulka rewelacyjnie podkreśla smak sałatki Składniki ziemniaki, 4 duże sztuki brokuł, 1 sztuka cebula, 1 duża sztuka majonez, 3-4 łyżki śmietana 18%, 2 łyżki sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości, obieramy, kroimy w kostkę. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie 5-7 minut, dzielimy na różyczki. Cebulę kroimy w pióra, smażymy na złoty kolor na kropelce
Gotowanie moimi oczamimiękkości, obieramy, studzimy i kroimy w kostkę. Koperek drobno siekamy. Dodajemy do ziemniaków wraz z pokrojoną w niewielką kosteczkę cebulą. Dodajemy majonez i jogurt, doprawiamy solą i pieprzem. Wierzch sałatki obsypujemy kaparami
Gotowanie moimi oczamiSkładniki fasolka czerwona, 1 puszka pieczarki marynowane, 1 mały słoiczek cebula, 1 średnia sztuka sos do sałatek Knorr paprykowo-ziołowy, 1 opak woda, 2 łyżki olej, 2 łyżki Przygotowanie Fasolkę odsączamy na sitku. Pieczarki odsączamy i kroimy w plasterki. Cebulę siekamy w drobną kostkę. Mieszamy wszystko razem. Do wody dodajemy olej i sos sałatkowy, zalewamy fasolkę i dokładnie wszystko mieszamy
Gotowanie moimi oczamipatelnię i wytapiamy przez kilka minut, aż zrobi się chrupiące. Ogórek konserwowy kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy odrobinę pieprzu. Dzięki słonemu salami nie ma potrzeby doprawiania sałatki solą
Gotowanie moimi oczamiSałatki z kapusty pekińskiej są bardzo popularnym dodatkiem do obiadu. Lubi ę je przyrządzać na wiele sposobów. Moja wersja nr I to: Kapusta pekińska z pomidorkiem Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 2 pomidory 1 czerwona cebula 2 łyżki posiekanego koperku do smaku: sól, pieprz, sok z cytryny, olej Sposób wykonania: 1. Kapustę pokrój w cienkie paseczki. 2. Pomidory umyj
Darcia w kuchniSałatka z kapusty pekińskiej z dodatkiem marynowanych podgrzybków Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 słoiczek ćwiartkowy marynowanych podgrzybków 2 czerwone cebule sól, pieprz, cukier oliwa Sposób wykonania: Kapustę pekińską umyj i pokrój w drobne paseczki. Marynowane podgrzybki odcedź, zalej zimną wodą i zostaw na 2 godziny, żeby się lekko wymoczyły. Następnie ponownie
Darcia w kuchni