sałatka - 51095 przepisów (strona:1819/3407)

grillowany łosoś z cukinią 134

Letnia opcja na lunch - grilowany łosoś, cukinia, orzeszki pini oraz duża ilość koperku i ziół. Możemy taką sałatkę podawać z grillowanym pieczywem. Składniki : 1 średnia cukinia, około 300g sól morska, swieżo zmielony pieprz 1-2 łyżeczki oliwy z oliwek + dodatkowo do serwowania wraz z pieczywem 150g łososia 1 łyżeczka soku z cytryny garść orzeszków pini 1 czerwona cebula 3 łyżki

zobacz ich smak
sałatka z ogórków małosolnych i pomidorów 201

smakuje w ciepły letni dzień jak ta prosta sałatka z nowalijek - w szczególności podana schłodzona do grillowanych dań mięsnych. Zapach i smak bezcenne. Składniki : 4 dojrzałe pomidory malinowe 4 ogórki małosolne 3-4 cebule dymki ze szczypiorem nać pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia : pomidory i ogórki kroimy w grubą kostkę cebulę kroimy w drobną kostkę (zamiast dymki można użyć cebuli

zobacz ich smak
Tabbouleh po mojemu, czyli biała kasza gryczana z kiszoną cytryną 155

poście klik ) Ugotowaną przestudzić. Cytrynę drobno posiekać. Pomidora pokroić w kostkę, selera w plasterki. Natkę posiekać. Wszystko dodać do kaszy, wymieszać. Polać oliwą, przyprawić do smaku i ponownie wymieszać. Sałatka jest gotowa :) Podajcie ją schłodzoną w lodówce do grillowanych mięs albo samą. Smakuje bardzo lekko, orzeźwiająco. W sam raz na upalne

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałatka ze szparagów 136

Kiedy trochę się zarumienią dodajemy bułkę tartą i smażymy mieszając aż bułka będzie lekko brązowa. Dodajemy ugotowane szparagi. Wszystko mieszamy i wykładamy na talerz. Pomidory kroimy. Układamy na około sałatki

Weganka gotuje
Sałatka z kaszy jaglanej i szynki 259

Jeśli lubicie kaszę jaglaną, możecie wypróbować tę sałatkę. Składniki: 100 g kaszy jaglanej niewielka cebula czerwona 4-5 suszonych pomidorów 150 g szynki konserwowej 1/2 czerwonej papryki garść czarnych oliwek pęczek szczypiorku Dodatkowo: 4 łyżki oliwy ząbek czosnku sól, pieprz łyżka soku z cytryny bazylia Przygotowanie Kaszę gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Szczypiorek siekamy, resztę składników kroimy w kostkę

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z cukinią 170

Sezon na cukinie nadal trwa, więc przedstawiam pomysł na prostą, szybką i zdrową sałatkę. Składniki (porcja na 2 osoby): - pół cukini - 2 pomidory - 10 liści kapusty pekińskiej - łyżka oliwy - łyżka soku z cytryny - mieszanka pieprzu Przygotowanie : Na początku umyć cukinię, pomidory i kapustę. Następnie cukinię obrać i pokroić w kostkę. Gotować około 20 minut w osolonej wodzie. Pokroić w kostkę

Kuchenne innowacje
Surówka z kalarepy 172

Uwielbiam kalarepę. Przyznam Wam szczerze, że najbardziej zawsze lubiłam ją chrupać na surowo jak jabłko i ... dalej tak lubię ją jeść. Jednakże często też wykorzystuję ją w różnych sałatkach i surówkach. Dziś zapraszam Was na jedną z takich surówek. Prosto, smacznie i... oczywiście z kalarepą. Składniki: 1 kalarepa 2 małe marchewki por 1 łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki 2 rzodkiewki sól

Słodkie okruszki
Grillowane warzywa z serem i oliwkami 216

Propozycja na pyszną letnią sałatkę z grillowanych warzyw z serem.  Możemy użyć fety, dobrego jakościowo serka sałatkowego (np. z ziołami)  lub sera pleśniowego - albo mieszanki ulubionych serów :)  Takie warzywa sprawdzą się także w roli przystawki. W upalne dni świetnie spiszą się nawet jako danie obiadowe - np. z dodatkiem bagietki. Inspiracja przywieziona z wakacji na Bałkanach :) SKŁADNIKI

Moje Kuchenne Rewelacje
Sałatka tajska z krewetkami 141

ocet z brązowym cukrem i imbirem. Po około minucie gotowania dodać oczyszczone krewetki, gotować około 2 min, zdjąć z ognia dodać sok z cytryny i sos sojowy. Polać dressingiem sałatkę, dodać miętę. Smacznego! Przepis z modyfikacjami pochodzi z Kwestii Smaku

Moja Galeria Smaku
Sałatka wiosenna 154

pokroić w kosteczkę, rzodkiewki na ćwiartki, ogórek w plastry. Przełożyć do miski wymieszać, dodać posiekany szczypiorek. Zrobić dressing z obu rodzajów jogurtu, doprawić solą i pieprzem. Połączyć z sałatką. Przepis pochodzi z tej strony

Moja Galeria Smaku
Sałatka z melona i kiwi 129

kiwi i melona, pokroić na kawałki. Winogrono przekroić na pół i wypestkować. Włożyć owoce do miski. W drugim naczyniu wycisnąć sok z limonki, dodać cynamon i cukier. Polać sosem sałatkę. Smacznego

Moja Galeria Smaku

Proponowane wyszukiwania