przeszłam w blogowy niebyt. Ale nic z tych rzeczy! Mam nadzieję, że wypoczęliście na wakacjach ode mnie również;), ponieważ wracam! Uwielbiam ryby pod każdą postacią, ale nigdy nie jadłam sałatki, w której królowałaby wędzona makrela. No i przyszedł taki dzień, że wzięłam sprawy w swoje ręce, a efekt moich poczynań poniżej. SKŁADNIKI makaron
Zofianamielony pieprz czarny. Dobrze rozetrzeć i wlać do surówki. Dodać posiekany koperek i wszystko dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , DANIA WEGETARIAŃSKIE , Obiad , sałatki i surówki Tagged: jogurt naturalny , kalarepa , marchewka
https:KKuchniaMniamzalewy groszek i kukurydzę, oliwki i ogórki kiszone pokroić w plasterki oraz cebulkę. Jogurt wymieszać z majonezem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz, polać sosem sałatkę, wymieszać i odstawić na pół godz. Powyższe danie jest przygotowane z makaronu razowego FIRMY "Makarony Polskie" Jest to makaron razowy z mąki z pełnego przemiału, zawiera cenny dla organizmu błonnik
Camilla w kuchniapetyczne przepisy (w roli głównej jeżyna i grzyby), Domowa piekarnia (tym razem rogaliki wjeżdżają na stół) oraz smaki kuchni dolnośląskiej. Z mojej strony znajdziecie szybką i ciekawą w smaku sałatkę
Pink Envelopepodany na opakowaniu przez producenta. W miseczce mieszamy ze sobą jogurt naturalny, tahinę, sok z cytryny i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W miseczkach nakładamy warstwowo wszystkie elementy sałatki, na koniec wykładając łososia i polewając całość sosem jogurtowym. Smacznego
Plate of JoyPrzepis na szybką i trochę nietypową sałatkę, bo z makaronem spaghetti. Składniki: 150 g makaronu spaghetti 150 g szynki konserwowej długi ogórek puszka kukurydzy mały por 2 łyżki majonezu łyżeczka musztardy sól, pieprz łyżka oleju Przygotowanie Makaron łamiemy na mniejsze części i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju al dente. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Por kroimy w kostkę
e-PrzepisyKulinarneZielona sałatka" - nazwa, którą zawdzięcza znacznym ilościom siekanych liści świeżych ziół - pietruszki, mięty i kolendry, to najlepsza wizytówka tak rzadko spotykanej w naszym kraju kuchni libańskiej. Prostota tabbouleh - tej bliskowschodniej potrawy z pewnością przypadnie Wam do gustu przez aromat świeżych ziół przepleciony smakiem surowego ogórka i pomidorów. Składniki : 1 szklanka drobnej kaszy bulgur 1 ogórek szklarniowy 1/2 cytryny 2 dojrzałe
zobacz ich smakSałatka z mozzarellą ze słonecznikiem, sezamem i siemieniem lnianym Składniki: - mini mozzarella - pomidor - oliwa z oliwek - suszona bazylia - sól himalajska - siemię lniane - sezam - słonecznik łuskany Kresto dodatki: - bagietka Przygotowanie: Pomidora kroję w plastry. Układam w miseczce. Na niego nakładam odsączoną mozzarellę. Polewam oliwą z oliwek, posypuję słonecznikiem, sezamem i siemieniem lnianym. Na koniec dodaję bazylię i solę. Podaję ze świeżą
Kuchnia co dniaDzisiaj banał - mizeria, czyli sałatka przygotowywana ze świeżych ogórków. Jednak ja ją uwielbiam. Moja mizeria jest na słono. Tak przygotowywała ją moja mama i taką pokochałam miłością wierną :) Najlepsza mizeria, moim zdaniem, jest zrobiona latem, z ogórków gruntowych. Składniki: 0,5 kg ogórków gruntowych cebula mała śmietana sól Wykonanie: Ogórki kroimy na cieniutkie plasterki lub ścieramy na plastry
Smak mojego domupojęcia jak mogła umknąć mojej uwadze ta sałatka. Robiłam ją jakiś czas temu, w dni, w które panowały okropne upały. Rukola z balkonu, brzoskwinie z działki, a reszta składników z szafki. Mało pracy, mnóstwo smaku, czego chcieć więcej! Lubię proste rozwiązania, bo takie bywają najpyszniejsze. Składniki: kilka brzoskwiń garść listków rukoli kilka listków mięty pomarańczowej (może być pieprzowa) kilka
Blondynka Gotujeposypane ziołami. Gdy pomidor zmięknie, zdejmujemy go na deskę, usuwamy skórkę. Wkładamy go do kubka i blendujemy z kilkoma listkami bazylii, solą, pieprzem i łyżką sosu Worchestershire. Sos do sałatki gotowy. Rybę oczyszczamy ze skórki i jak najdokładniej – z ości. Dzielimy na mniejsze fragmenty. Na dużym talerzu rozkładamy liście szpinaku. Zgrilowane warzywa kroimy na mniejsze kawałki, rozkładamy na szpinaku
Karo in the Kitchenoczkach. Ogórka obieramy, pozbawiamy go nasion i kroimy w drobną kostkę. Pietruszkę bardzo drobno siekamy, na mgiełkę. Wszystko razem mieszamy. Orzechy kroimy drobniej i podprażamy je na suchej patelni. Sałatkę chłodzimy, przed podaniem posypujemy podprażonymi orzechami, ozdabiamy pietruszką lub kolendrą. SKŁADNIKI 1 mała marchewka 2 łodygi selera naciowego 1 długi ogórek ½ szklanki orzechów nerkowca ½ szklanki posiekanej natki pietruszki, lub pół
Karo in the KitchenPołączenie soczystego i słodkiego arbuza z odrobiną słonawej fety posmakowało mi bardzo. Orzeźwiająca mięta i szczypta pieprzu idealnie podkręcają smak tej sałatki. Polecam! Składniki : * szklanka pokrojonego w kostkę arbuza bez pestek * pół kostki fety * kilka listków świeżej mięty * łyżka oliwy z oliwek * łyżeczka miodu * świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie : Miętę posiekać, wymieszać z oliwą i miodem. Przyprawić
Magiczne Życie MartyMiałam smaka na sałatkę. Chodziła za mną od kilku dni. Cóż począć takiej sytuacji? Należy takową niezwłocznie zrobić. Wymyśliłam, że mięso ma mieć niebanalny smak, co udało sie uzyskać poprzez marynowanie i później smażenie w mielonych migdałach. Warto, na prawdę warto :) Czytaj więcej » Skomentuj
MamaOskarkadużej mierze będzie zależeć od jakości samych pomidorów oraz dobrego ich wysuszenia. Pyszne. Już nie raz gościły w Kuchni po mojemu, bo stanowią pyszne uzupełnienie różnego rodzaju dań. Od sałatek począwszy na zapiekankach i roladkach mięsnych skończywszy. Ich smak urzekł również moją Teściową. Bardziej zachwalać nie będę - sprawdźcie sami
Kuchnia po mojemu