Czyli ukraiński winegret. Pierwsze skojarzenie to sos. Hmmm, ale przecież to nawet pisze się inaczej, z francuska. No nie. Olśnienie przyszło po chwili – zaraz, zaraz ja już tą nazwę, tą sałatkę widziałam. Lampeczka zapaliła się nad moją głową – no tak, „Ukraina Smaków” Anieli Redelbach (Wydawnictwo Poznańskie, 2014) . Wtedy jakoś tak ominęłam ten przepis. Teraz koleżanka sprzedała mi go ponownie, że takie pyszne, że do pracy idealne, że szybkie w przygotowaniu. Następnego dnia w pracy ko... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...