sernik - 18951 przepisów (strona:379/1264)

Sernik brzoskwiniowo-cynamonowy 175

Pomysł na weekendowe pieczenie? Musicie upiec muffinki i ten sernik! Zapytacie pewnie dlaczego? Są dostępne świeżutkie brzoskwinie, polskie, a nie jakieś zagraniczne. Są tanie! A i muffinki i sernik są wyborne, nie ma się co zastanawiać. W końcu znalazłam ser idealny na serniki (informacje poniżej), bo niestety nie mam maszynki, żeby sobie samodzielnie zmielić twaróg. Sernik jest zwarty, nieco urósł (i opadł :-) ), ale dość równo, nie zaburza to jego pięknego wyglądu, a dodatek brzoskwiń i cynaomu jest rewelacyjny. Zdecydowanie będzie tutaj więcej serników! Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
I znów ta truskawka. SERNIK Z TRUSKAWKAMI. 225

obecnie szukam czegoś bardziej wyrafinowanego.. tyle, że właściwe po co? Najlepiej smakują te najprymitywniejsze rozwiązania. Im mniej składników, tym bardziej mogę cieszyć się głębią smaku głównej bohaterki. I serniki bardzo lubię. Postanowiłam połączyć... smak sernika z sezonową euforią na truskawki. Kwintesencja przyjemności(...)Sernik jest niezwykły w smaku. Delikatny, waniliowy, a świeże truskawki dodają mu przewrotności. Zjadłam kawałek na ciepło - nie mogłam się opanować. Lekki, luźny, gorący... Polecam każdemu takie doświadczenie. SERNIK NA HERBATNIKACH Z TRUSKAWKAMI. (przepis na sernik z... nie pamiętam, truskawki są pomysłem autorskim) 1 kg białego sera (u mnie jak zawsze, nie mielony) 2 łyżki mąki ziemniaczanej

W kuchni Karmel-itki
SERNIK "BAKUSIOWY" 420

tęcza. Wróciwszy do domu, zastałam w lodówce ogromną ilość serków "Bakuś". I karteczkę przyczepioną magnesem do lodówki: "Mam ochotę na sernik. Kocham Cię." Nie mam sera, a chce sernik... A gdyby tak wykorzystać zasoby lodówki? W końcu są to serki homogenizowane, podobnie jak ser wiaderkowy do serników. Nic więcej, tylko od razu zabrałam się do dzieła. SERNIK(...)sztywno, pod koniec ubijania dodając stopniowo cukier. Lśniąca, sztywną pianę delikatnie przekładam do sera, na zmianę wlewając porcjami mleko. Mieszam za ppomocą drewnianej łyżki (tak robimy od pokoleń - sernik jest wtedy niewiarygodnie pulchny, jeśli nie zostanie "potraktowany" mikserem). Wylewam na gotowy spód. Całość piekę ok. godziny w 180 stopniach, aby wierzch był pięknie brązowo-złocisty.  Po upieczeniu zostawiam

W kuchni Karmel-itki
Sernik z Mango na Spodzie z Karmelizowanych Migdałów 205

mnie to sernik idealny! Kremowy, ciekawy w smaku, prosty i szybki w wykonaniu i nie opada! Obwódka wypełniona przecierem mango, migdałowy spód... musicie koniecznie sprawdzić w swojej kuchni ten przepis. Jakiś czas temu zobaczyłam na blogu White Plate oba serniki z mango i od tamtej pory nie dawały mi spokoju. To własnie dla tych serników odnalazłam przecier mango(...)czasie wyłączyłam piekarnik i sernik studził się w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Zimny wstawiłam do lodówki na całą noc. Ps. Przed wstawieniem do piekarnika na wierzchu sernika zrobiłam małe kropki z musu z mango, z których za pomocą wykałaczki zrobiłam sobie takie esy floresy. Ta czynność spowodowała, że w tych miejscach podczas pieczenia zrobiły się takie szczeliny jakie widać

Blondynka Gotuje
Sernik na ciemnym spodzie 351

Serniki uwielbiałam , uwielbiam i będę uwielbiać :) Mogłoby się wydawać , że sernik składa się(...)sera i że każdy przepis na niego powinien smakować tak samo . Na szczęście sernik sernikowi nie równy. Przepis , który dzisiaj zamieszczę pochodzi z mojego "starego"zeszytu i jest wprost przepyszny. Niezwykle kremowy i nie czuć w nim twarogu, czego w sernikach nie lubię. Wymiary blaszki : 24 cm x 29 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia

Słodkości i nie tylko
Sernik z pierniczkami 318

Serniki uwielbiam i stąd następna moja propozycja świąteczna tym razem z pierniczkami. Mogą być pierniczki nadziewane , ja użyłam pierniczków w polewie czekoladowej. Sernik ma ciekawy smak, wanilia z piernikową nutą i skórką pomarańczową daje nam niepowtarzalne wrażenia zapachowe i smakowe. Podczas pieczenia po domu roznosi się śliczny i niezapomniany zapach. Zatem zachęcam do spróbowania tego ciasta. Dobry humor(...)serową  . Na ciasto wylać połowę masy serowej , przykryć ją pierniczkami i wylewamy resztę masy. Pieczemy ok. 50 - 60 minut w temp. 180 C do momentu uzyskania złocistego koloru sernika. Po upieczeniu nie wyjmujemy z piekarnika. Gdy sernik wystygnie wstawiamy do lodówki. Dzięki tej czynności sernik nie opadnie.  Możemy polać polewą czekoladową (  klik ) i udekorować perełkami

Słodkości i nie tylko
Sernik z kremem pistacjowym i mascarpone 23

Sernik z dodatkiem kremu pistacjowego, masła orzechowego oraz mascarpone, na spodzie z ciasteczek maślanych, a całość wykończona lukrem i chrupiącymi płatkami migdałowymi. Ciężki, twarogowy i nie za słodki.   Składniki: 1kg sera twarogowego z wiaderka,  250 g sera mascarpone, 190 g kremu pistacjowego,  2 łyżki masła orzechowego kremowego 100%  5 jajek, 2 op proszku budyniowego śmietankowego(...)minut aż wierzch będzie zarumieniony.  Ważne: w trakcie pieczenia nie otwieramy piekarnika! Wyłączamy piekarnik, zostawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia, po około godzinie możemy lekko uchylić drzwiczki. Gdy sernik będzie juz całkiem zimny, przygotowujemy polewę: cukier puder mieszamy z sokiem z cytryny, polewamy nim wierzch ciasta i posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin

Lena Gotuje
Pistacjowy sernik baskijski 26

Sernik baskijski pistacjowy to wyjątkowy sernik pieczony. Przepis jest niesamowicie prosty, a sernik smakuje nieziemsko. Tutaj najważniejsze są wysokiej jakości składniki

AniaGotuje.pl
Serniczek Twix z musem jagodowym 37

Serniczek Twix z musem jagodowym Pyszne połączenie kremowej, aksamitnej konsystencji sernika z lekką owocową świeżością jagodowego musu i chrupiącego karmelowego spodu. Idealny deser na lato.     Składniki: Spód ciasta: 150g ciasteczek zbożowych 3 opakowania batoników Twix (6 pojedynczych batoników) 60g roztopionego masła Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (użyłam ser z wiaderka) 6 jajek 130g cukru szczypta soli(...)miksujemy na gładką masę *** *** Białka jaj ubijamy na sztywno ze szczyptą soli *** *** Ubite białka dodajemy do masy serowej i całość delikatnie mieszamy łyżką *** *** Masę wylewamy na spód Twixowy – wyrównujemy *** *** Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (góra-dół) i pieczemy przez 15 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy jeszcze przez 90 minut . Po upieczeniu ciasto

Blog z Apetytem
sernik z truskawkami i kruszonką 30

połączenia. Masę wylewamy na podpieczony spód. Na wierzchu układamy pokrojone truskawki i posypujemy kruszonką. Pieczemy w temp. ok. 170 st. C przez 70–80 min. Po upieczeniu pozostawiamy sernik w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, do wystudzenia. składniki na kruszonkę: 150 g mąki 150 g cukru 100 g masła wykonanie: Składniki przekładamy do miski i dłońmi wyrabiamy kruszonkę

Domowy Smak Jedzenia
Sernik na zimno czekoladowy 30

Sernik na zimno czekoladowy to sernik, który polecam szykować każdemu miłośnikowi prawdziwej czekolady. Przepis sprawdzi się na wiele okazji, a sernik wychodzi bajecznie pyszny i kremowy

AniaGotuje.pl
,,Sernik w orzechowym biszkopcie’’ 41

Wykwintny, elegancki sernik na specjalne okazje. Pyszny i wilgotny sernik w mocno orzechowym cieście z kremem na bazie kwaśnej śmietany. Składniki: Biszkopt: 100 g zmielonych orzechów włoskich 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 6 jajek 100 g masła szczypta soli Masa serowa: 1 kg białego sera (trzykrotnie zmielonego(...)cukrem na puch. Partiami dodajemy twaróg, żółtka, ekstrakt waniliowy oraz proszek budyniowy. Miksujemy ponownie, tylko do połączenia. Białka ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie mieszając łączymy z masą twarogową. Sernik przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50 minut. Studzimy w wyłączonym, lekko uchylonym piekarniku. Miękkie masło ucieramy z cukrem

Podróż w kulinaria
Sernik gotowany z Milky Way + film 33

Gotowany Sernik z Herbatnikami i Batonikami Milky Way – Idealny na Święta i każdą okazję! Szukasz pomysłu na prosty, a zarazem efektowny deser, który zachwyci Twoich bliskich podczas świąt? Ten sernik z herbatnikami i batonikami Milky Way jest perfekcyjny na wyjątkowe chwile przy rodzinnym stole. Sprawdzi się zarówno na Boże Narodzenie, Wielkanoc, jak i na inne uroczystości – jego wyjątkowy(...)ognia i lekko studzimy. Tak przygotowaną polewę wlewamy na ciasto i dokładnie ją rozsmarowujemy, wierzch pokrojonymi batonami. Tak przygotowane ciasto przechowujemy w chłodnym miejscu.     The post Sernik gotowany z Milky Way + film first appeared on Smakowite Dania

Smakowite Dania
Sernik ferrero rocher 37

masę ciasteczkową, dociskamy do dna i na nią wylewamy masę serową Piekarnik nagrzewamy do 185 stopni Do piekarnika wkładamy pojemnik ceramiczny z wodą-około 200ml i pieczemy obok niego sernik góra/dół około 40 minut. Dzięki temu nie będzie nam pękał, nawilży się, parująca woda pozwoli nam nam na ładny wypiek. Po 40 minutach zmniejszamy temperaturę(...)stopni i dopiekamy „w środku” jeszcze około pół godziny. Studzimy przy lekko!! uchylonych drzwiczkach pół godziny- nawet do godziny jak trzeba. Wystudzony sernik polewamy polewą (podgrzewamy śmietanę kremówkę, rozpuszczamy w niej czekoladę), studzimy. Na polewę kruszymy 4 kuleczki pralinek, jedną dajemy na środek dla ozd oby. Schładzamy i smacznego!   Share 0 Post 0 Pinterest 0 0 Shares

Latosiowydom
POMARAŃCZOWY SERNIK NA ZIMNO 41

Dziś mam coś dla miłośników pomarańczowego smaku 🧡 Pyszny, aromatyczny sernik na zimno z twarogu i serka mascarpone. U mnie wzbogacony pomarańczowym purre, które zostało mi od babki oraz kandyzowaną skórką pomarańczową. Przepis prosty i szybki, a efekt końcowy bardzo smaczny. PS. Jeśli zdecydujecie się dodać do sernika skórkę pomarańczową proponuję ją pokroić nożem drobniej. Ja tego nie zrobiłam(...)tylko do połączenia. Do gotowej masy dodajemy pomarańczowe purre, aromat oraz skórkę pomarańczową. Mieszamy łyżką, wylewamy do tortownicy wyłożonej folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy wierzch sernika. 2 galaretki rozpuszczamy w 300 ml wrzącej wody. Odstawiamy do przestygnięcia i lekkiego ściągnięcia. Kiedy galaretka zacznie tężeć dodajemy do niej trochę (około 100 ml) śmietanki 30% o temperaturze pokojowej

Walijskie Pichcenie