składniki na spód z herbatników: 160 g herbatników 60 g masła, roztopionego wykonanie: Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej, dodajemy roztopione masło i mieszamy aby uzyskać konsystencję mokrego piasku. Gotowym ciastem wykładamy dno foremki/tortownicy (ok. 22 -24 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia). Dociskamy dnem szklani. składniki na masę serową: 750 g sera białego, półtłustego, 3x zmielonego 200 ml śmietanki kremówki 30% 3 jajka 180 – 200 g cukru 1 budyń waniliowy wykonanie: Wszystkie ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...