W tym duecie wszystko gra...smak, kolor, tekstura. Sernik jest delikatny i tak jak lubię słodki z odrobiną kwasku. Zaczął się sezon na jeżyny więc warto skorzystać. Do dzieła ! SERNIK DUET LIMONKA Z JEŻYNĄ Składniki: spód: 100 g herbatników typu petit 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru sok i skórka z 1 limonki 1 łyżeczka żelatyny+70 ml wody galaretka jeżynowa: 100 g jeżyn 100 g jagód sok z 1/2 cytryny 3 łyżki cukru 1 galaretka jagodowo-jeżynowa 1 szkl wody wierzch: ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...