Przepis na : śniadanie
Cześć Nie lubię marnowania jedzenia. Kiedy coś się popsuje, trzeba to wyrzucić, ale zawsze staram się wykombinować co zrobić z tym co zostaje. Z jakiś tydzień temu dostaliśmy w dobrej cenie 2 l wiejskiego mleka. A że mleko nie było trzymane w lodówce, całość została rozlana do kubków i odstawiona na zsiadłe. W tygodniu mieliśmy pyszny obiad. :) Zostały jednak 4 kubki zsiadłego mleka, z którego zrobiłam domowy twaróg. Mleka było niewiele, więc twarogu wyszło bardzo mało. Twaróg robiłam po raz pierwszy, według... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...Jestem zwyczajną kobietką jakich wiele na polskich ulicach. Urodziłam się w 1984 r. i mieszkam w Bydgoszczy. Tak jak wiele Polek czytam, zajmuję się robótkami ręcznymi, gotuję. I można powiedzieć, że kolekcjonuję przepisy kulinarne. :) Receptury zbieram wśród znajomych, w sieci, w książkach i gazetach.
Do moich ulubionych autorów należą Magdalena Kozak, Marion Chesney jako M. C. Beaton, Dean Ray Koontz, Terry Pratchett i Andrzej Sapkowski.
W chwilach wolnych od kucharzenia i czytania lubię zająć "czymś pożytecznym" ręce. Najczęściej jest to haft krzyżykowy lub druty. Zawsze mnie jednak ciągnęło do innych rodzajów robótek ręcznych.