TORT KAWOWO KOKOSOWY

TORT KAWOWO KOKOSOWY

TORT KAWOWO KOKOSOWY

Tort-Sernik na zimno przygotowany na powitanie J Nowego  Roku. Delikatny biszkopt a na nim pierwsza warstwa z białego sera połączona z  mocnym  espresso. Kolejna nieco delikatniejsza przygotowana z serka Mascarpone z dodatkiem cappuccino. Ostatnia warstwa to bita śmietana o smaku likieru kokosowego.  SKŁADNIKI (tortownica 21 cm) Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru Sernik espresso 500 g białego sera (najlepiej z wiaderka) 4 łyżki cukr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RAROSSA

Warto przeczytać

15 najlepszych likierów na Święta i nie tylko!

Likiery, ach likiery! Słodkie trunki, których wręcz nie da się nie lubić. Kiedyś najpopularniejszym likierem był ajerkoniak, lecz w obecnych czasach wyobraźnia ludzka nie zna granic i powstaje wiele nowych likierów.

Czytaj dalej...

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Autor

RAROSSARAROSSA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sernik, cappuccino, bita śmietana, likier, pieczenie, cukier, ser biały, mascarpone, cukier puder, sernik cappuccino , deser, desery, mąka, biszkopt, tort, kokosowe, torty, ciasto, sernik z mascarpone, jajko, sernik na zimno, serniki na zimno, ser mascarpone, tort cappuccino, sernik z wiaderka, sernik pieczony, ciasto z białek , deser z mascarpone, ciasto z masa, ciasto na żelatynie

Inne przepisy z RAROSSA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.