rogaliki 3 składniki - 1726 przepisów (strona:65/116)

Rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowymi 218

Rogaliki są pyszne , zachowują długo świeżość . Nie czuć drożdży bo czasami niestety zapach drożdży zabija moją przyjemność z jedzenia . Nadziać można  powidłami, konfiturą. Radziłabym jednak użyć dość gęstego nadzienia , zapobiegnie to wyciekaniu podczas pieczenia. Składniki: 500 g mąki  40 g świeżych drożdży 200 ml śmietanki 30 % 2 łyżki śmietany 12 % 3 jajka 2 żółtka 100 g cukru(...)trójkąty ( tak jak kroi się tort ) . W szerszej stronie trójkąta kładziemy łyżeczkę nadzienia i zwijamy w stronę wierzchołka. Ułożyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Roztrzepanym jajkiem smarujemy każdy rogalik i posypujemy cukrem trzcinowym albo cukrem pudrem. Piec ok. 20 - 25 minut w temp. 180 C aż się zrumienią. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Rogaliki drożdżowe babci Jasi 256

wyjątkowe ciasto drożdżowe. Do tych rogalików polecam szczególnie margarynę palmę (z murzynkiem), co może wiele osób zaskoczyć, ale ten przepis najlepiej wychodzi na margarynie, chociaż masła też można użyć. Ja wybieram margarynę, ze względu na sentyment, ale też ze względu na cenę, bo masło jest teraz zdecydowanie za drogie. Bardzo polecam ten przepis * * * Składniki (proporcje na dwie blachy(...)całe jajko i żółtko, dodajemy 3 łyżki śmietany i na to wszystko drożdże przecieramy przez sito lub na tarce o drobnych oczkach. A następnie wszystko siekamy nożem do połączenia składników i zagniatamy ciasto, podsypując mąką, gdyby za bardzo się kleiło.  2. Wyrobione ciasto wkładamy do woreczka i dajemy do lodówki na 2 godziny. 3. Po dwóch godzinach wyciągamy ciasto

Kawa z mlekiem
Rogaliki 213

Niedawno był wpis z mini rogalikami wytrawnymi a dziś też rogaliki, ale większe i na słodko..Robiłam je w sumie jakiś czas temu..pyszne były.. 125 g masła  50 dag mąki  4 łyżki śmietany  3 jaja  5 łyżek cukru  2 łyżki mleka  50 g drożdży dowolne nadzienie W letnim mleku rozpuścić drożdże(...)wyrosną, dodać resztę składników i wyrobić ciasto na jednolitą masę . Odstawić je ponownie do wyrośnięcia [ u mnie rosło w misce   Tupperware ].Zagnieść ciasto.Następnie ciasto podzielić na kilka części, rozwałkować na kształt koła .Przełożyć na   rogalomanię   , wyciąć trójkąty, nałożyć farsz i zwijać rogaliki.Układać na przygotowanej blasze.Piekarnik nagrzać do 250 stopni i piec rogaliki aż będą złociste

Moje domowe kucharzenie
Ciastka francuskie z kremem z mascarpone 265

wysokich obrotach miksera ubijać, gdyż krem się rozwarstwi. Podczas ubijania kremu, w kuchni nie powinna również być zbyt wysoka temperatura. Ilość porcji: 12 Czas przygotowania: 45 minut Składniki na ciastka francuskie z kremem z mascarpone: 2 opakowania ciasta francuskiego 250 g serka mascarpone (schłodzić) 250 ml śmietanki 30% (schłodzić) 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego cukier puder(...)Kremu zbyt długo nie ubijać, gdyż mogą utworzyć się grudki. Miksować tylko do połączenia się składników.  Krem rozsmarować na niepokrojonym kawałku ciasta i ułożyć na nim rozkrojone kawałki drugiego. Schłodzić w lodówce przez około 6 godzin. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Zobacz również: rogaliki francuskie z serem

Kuchcik gotuje
Tarta na herbatnikach z kremem cytrynowym i bezą 137

przygotować ten wypiek, koniecznie dajcie znać jak smakowało Smacznego! Zobacz też: Proste ciasto z gruszkami Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem Proste ciasto bananowe Przepis na tartę na herbatnikach z kremem cytrynowym i bezą Drukuj przepis Porcji: 8 -12 Czas gotowania: 2 godziny Składniki SPÓD 250 g herbatników 150 g masła KREM CYTRYNOWY 2 jajka 2 cytryny 150 g cukru

Kuchnia Bazylii
Rogaliki drożdżowe 214

efektem, iż zniknęły po dwóch dniach. Podaję Wam przepis na jedną porcję. Ja zazwyczaj robię rogaliki z porcji podwójnej. Jako nadzienia możecie użyć tutaj powideł, marmolady, nugatu, czekolady, nutelli, czy też marcepanu ....Ile smaków, tyle możliwości:) Pozdrawiam Was iście wiosennie! fot. Izabela Magdalena Składniki: 1/2 kg mąki pszennej 1 kostka masła lub margaryny 3 żółtka 1 mała kwaśna śmietana

Kuchnia smaków
Jedna z dziesięciu. Ricotta. 181

śnieżyca! Z kominka bucha ciepło, a my jeszcze w piżamach, zapadnięci w miękkich fotelach zjadamy rogaliki jeden za drugim. 6. Nadmorski wiatr - ciepły, pełen tajemniczych szeptów, oczyszczający ze wszystkich smutków i trosk.  7. Subtelny szelest piany z białek , gdy łączę ją z innymi składnikami. Część z Was już o tym wie, bo pisałam to nie jeden

KUCHARNIA
GRZEBIENIE Z POWIDŁAMI 206

mlekiem. Mąkę ,margarynę, jajka  zagnieść, dodawać utarte drożdże(nie czekać aż urosną) Wszystkie składniki dobrze połączyć i włożyć do lodówki na 0.5 godziny. Po wyjęciu z lodówki ciasto podzielić sobie na mniejsze części, rozwałkować i .... puścić wodze fantazji:wycinając trójkąty (na rogaliki) szklanką krążki (na półksiężyce) albo co nam inwencja twórcza podsunie, nakładając do środka powidła. Następnie posmarować rozkłóconym

Walijskie Pichcenie
Francuskie maślane croissanty na śniadanie 134

wracać do tego przepisu. Sprawdź przepis: Domowa pizza bez drożdży Składniki: 500 g maki pszennej tortowej 350 g masła 250 ml mleka 2 łyżeczki drożdży instant 3 łyżki cukru szczypta soli 1 jajko Francuskie maślane croissanty na śniadanie – przepis: Ciasto najlepiej przygotować na wieczór, aby rano tylko zwinąć rogaliki, wstawić je do piekarnika i cieszyć się pysznym śniadaniem. Zacznij

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CIASTECZKA DYNIOWE I ROGALIKI Z POWIDŁAMI CZEKOLADOWYMI 215

nich powstały rogaliki z nadzieniem z powideł czekoladowych, dla mojej małej wielbicielki zdrowych ciasteczek z tego samego ciasta (piekłam z podwójnej porcji) powycinałam różne kształty ciasteczek. Wszyscy byli zadowoleni, a o to przecież chodzi. Dodatkowo frajda bo przemyciłam im dynię, za którą to nie przepadają... Zmodyfikowałam troszkę ubiegłoroczny przepis i wyszły również smaczne, a mniej tłuste. :-)Składniki ciasta:- 220g(...)składniki umieścić w misie i zagnieść kruche ciasto (ja używam do tego hak miksera). Podzielić na 2-3 części, każdą zawinąć w folię spożywczą i kilka minut schłodzić w lodówce. Wyjmować partiami, układać na oprószonym mąką blacie (ja blat wykładam folią spożywczą i dopiero wtedy oprószam mąką), przykryć kolejnym kawałkiem folii i rozwałkować kształt w zależności od potrzeb:Dla rogalików

Smaczne Zdrowe
Rogaliki drożdżowe z marmoladą 108

Drożdżowe wypieki mają jeden minus – czas oczekiwania na wyrośnięcie ciasta. Wbrew pozorom, można je także przygotować pomijając etap czekania. Zapewniam, że efekt będzie tak samo pyszny, a rogaliki wyjdą idealne. Lista zakupów (na 12 sztuk) 250 g mąki pszennej 12 g drożdży świeżych 50 g masła 1 jajko 90 g jogurtu typu skyr 1 łyżka cukru 100 g marmolady(...)ręcznie do połączenie wszystkich składników, na jednolite ciasto. Krok trzeci: ciasto dzielimy na dwie części. Każdą z nich wykładamy na oprószoną mąką matę  i rozwałkowujemy na kształt koła, na grubość około 0,5 cm. Koło dzielimy nożem na 8, w miarę równych kawałków. Na każdy trójkąt nakładamy marmoladę, a następnie delikatnie zwijamy nasze rogaliki. Zaczynamy od najszerszego boku. Krok

Proste-przepisy.pl
Krucho-drożdżowe rogaliki z makiem 111

towarzystwie ulubionej kawy czy herbaty. Polecam :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na rozczyn z drożdży: 50 gram świeżych drożdży 4 łyżki ciepłego mleka 1 łyżka cukru Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej, składniki odmierzane szklanką o pojemności 250 ml 250 gram margaryny lub masła 2 jajka 1/2 szklanki cukru Pozostałe składniki: pół puszki masy makowej 1 jajko do smarowania (adsbygoogle(...)kroimy na 8 lub 16 trójkątów. Ja dzieliłam na 16. na każdy trójkąt ciasta kładziemy/rozsmarowujemy porcję masy makowej u mnie 1 łyżeczka i zwijamy tworząc rogaliki., gotowe rogaliki układamy na blasze od piekarnika wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia, po wierzchu smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy 20-25 min w temperaturze ok 190 stopni grzanie góra-dół

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto brzoskwiniowo - szpinakowe 197

Rewelacyjne ciasto, w którym ukryty smak szpinaku idealnie komponuje się z orzeźwiającym musem brzoskwiniowym i masą śmietanową. Składniki: Ciasto szpinakowe: 450g mrożonego szpinaku 2 szklanki mąki

Szalona Kuchnia Eweliny
Zawsze udające się rogaliki Lali -z konfiturą 202

Piekę je z farszem mięsnym , jabłkami albo tak jak tu z konfiturą (albo 3 wersje na raz ).Najprościej jest zrobić te z konfiturą bo składniki zawsze

Buniabaje w kuchni
Kruche rogaliki z marmoladą 280

przepis jak na pierwszy raz wydawał mi się idealny. Przepis wypróbowałam i rogaliki zrobiłam. Potwierdzam, że rogaliki są przepyszne. Bardzo zasmakowały mojej córeczce i zabrała nawet kilka do szkoły. Rogaliki można zrobić z różnym nadzieniem i pomimo, że w cieście nie ma cukru to są one słodkie głównie właśnie za sprawą słodkiego nadzienia.składniki:3 szklanki mąki, użyłam pszennej(...)nieco zmiękła. Wszystkie składniki przełożyć do miski lub na stolnicę i zagnieść ciasto. Następnie ciasto wstawić na 1 godzinę do lodówki. Potem ciasto podzielić na cztery części. Każdą część podsypać mąką i rozwałkować na duży okrągły placek. Następnie każdy placek-koło podzielić na 8 trójkątów. Na szerszej części ułożyć ok pół łyżeczki marmolady i zwinąć w rogalika. Gotowe rogaliki ułożyć

Monia miesza i gotuje