rogaliki 3 składniki - 1726 przepisów (strona:58/116)

Deser kawowy z owocami 147

jednak nie przysłania smaku herbatników i owoców. Sami spróbujcie! 🙂 Smacznego! Zobacz też: Muffiny z borówkami Ciasto czekoladowe na powidłach Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem Przepis na deser kawowy z owocami Drukuj przepis Porcji: 4-6 Czas gotowania: 45 minut Składniki 80 ml espresso 100 g herbatników 250 g mascarpone 150 g jogurtu 2 łyżki cukru pudru owoce do deseru

Kuchnia Bazylii
Kruche rożki z nadzieniem 143

ustach oraz przy okazji niezwykle proste w przygotowaniu. Możecie je wypełnić swoim ulubionym nadzieniem lub uformować w kształt rogalików. Jednakże u mnie zawsze bywają jako najlepsze rożki uwielbiane przez moją rodzinę i znajomych. Koniecznie spróbujcie! Kruche rożki z nadzieniem - składniki: (około 20 sztuk) 200g mąki pszennej 110g masła/margaryny 100g cukru 1 jajko Dodatkowo: marmolada/nadzienie Ponadto: jajko do posmarowania wierzchu

Di gotuje
Kokosanki 234

akurat zrobiłam w zeszłym roku i przygotowałam paczuszki na szkolny świąteczny jarmark . Oprócz kokosanek były tam jeszcze migdałowe rogaliki , pierniczki, lebkuchen i ciasteczka z żurawiną. Napisałam, że żadnych ciasteczek w tym roku nie będę piekła? Sama sobie nie wierzę :) Składniki: 150 g wiórków kokosowych 150 g drobnego cukru 4 białka szczypta soli  opłatki do wypieków (kupuję TAKIE ) Przygotowanie: Białka

bistro mama
Najszybsze żurawinowe rogaliki ze świątecznym nadzieniem 172

dało się wyczuć jakieś pyszności i nic bym przed nim nie ukryła ;) Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego nadzienie mincemeat z tego przepisu - klik (zużyjemy ok. połowy) cukier puder do posypania Ciasto pokroić jak na obrazku poniżej. Ułożyć nadzienie mniej więcej w miejscach zaznaczonych na obrazku. Zwijać rogaliki, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 12-15 min. Posypać

Słodkie inspiracje
Rogaliki z nadzieniem serowym krok po kroku 191

też po prostu upiec do popołudniowej kawy:) Do ich nadziania wykorzystałam Serek Wieluń, który otrzymałam do przetestowania. W połączeniu z serkiem homogenizowanym wspaniale sprawdził się roli nadzienia;) Dodatkowo rogaliki posypałam cukrem perlistym i odrobiną cynamonu. Ciasto: 500g mąki,  jajko,  30g świeżych drożdży,  190ml letniego mleka,  75g masła,  2 łyżki cukru,  szczypta soli,  pół(...)jajko,  cukier perlisty do posypania (możecie użyć zwykłego cukru),  łyżeczka cynamonu.  Składniki nadzienia wymieszać. Ciasto podzielić na cztery części, każdą cienko rozwałkować na kształt koła. Pociąć na osiem trójkątów i nałożyć po łyżeczce nadzienia.  Zwinąć do środka tworząc rogaliki.  Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać cukrem oraz odrobiną cynamonu

Z miłości do słodkości
Rogaliki solanki 211

bloga Ósmy kolor tęczy. Ja z racji, że nie przepadam za kminkiem dodałam siemię lniane. Rogaliki te są świetnym dodatkiem do zup, gulaszów lub z masłem i dodatkiem szynki, sera. Są chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku. Zachęcam do wypróbowania. Składniki: 500 g mąki pszennej 1 jajko 1/2 szklanki letniego mleka 1/2 szklanki letniej wody 1 łyżeczka soli morskiej(...)odstawić do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części i każdą rozwałkować na koło. Ciasto  posmarować oliwą z oliwek i podzielić na 8 trójkątów i  zwinąć rogaliki. Ułożyć rogaliki na blaszce wyłożonej matą silikonową lub papierem do pieczenia. Odstawić do ponownego wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować roztrzepanym białkiem i oprószyć ziarnami siemienia lnianego. Piec w nagrzanym piekarniku

Ala piecze i gotuje
Rogaliki drożdżowe na szybko 154

przepis ( kliK ) na rogaliki drożdżowe na szybko. Nie musimy czekać aż ciasto wyrośnie, tylko rogaliki robimy od razu po wyrobieniu ciasta. Po upieczeniu rogaliki są bardzo smaczne i puszyste. Nam posmakowały bardzo. Oczywiście nadzienie możecie dać swoje ulubione, może to być marmolada tak jak w naszym przypadku, lub nutella. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 50 g świeżych drożdży(...)się kleić. 3. Stolnicę podsypujemy mąką. Wyrobione ciasto dzielimy na 4 części. Każde rozwałkowujemy na koło i kroimy na 12 części. 4. Na szerszy róg dajemy nadzienie i zawijamy rogaliki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy za pomocą pędzelka roztrzepanym jajkiem. Pamiętajmy o zachowaniu odstępów, bo rogaliki rosną. 5. Rogaliki pieczemy w 180 stopniach funkcja termoobieg około

kruche babeczki
Rogaliki z serem 231

temperaturze 74ºC, dzięki czemu pozbawione jest bakterii, ale nie składników odżywczych, które zachowuje. Udadzą się nam z niego także wszystkie naturalne przetwory, ponieważ ma naturalną zawartość tłuszczu – taką jak w czasie dojenia (sezonowo waha się ona od 3,5-4%). I właśnie z takiego mleka wychodziły najlepsze, babcine wypieki. Rogaliki z serem (drożdżówki z serem) to przepis, który przeniesie każdego(...)mąki pszennej 300 ml ekologicznego mleka (użyłam z Piątnicy) 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 120 g rozpuszczonego masła (min. 82% tłuszczu) 40 g świeżych drożdży szczypta soli Rogaliki z serem (drożdżówki z serem) – farsz: 400 g półtłustego twarogu 2 żółtka 2 łyżki gęstej śmietany 18% 2 łyżki cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią skórka otarta z wyparzonej wrzątkiem

Poezja smaku
Rogaliki błyskawiczne 165

Naszła nas dzisiaj ochota na  małe co nie co w postaci rogalików, ale chodziło mi o takie, przy których nie spędze całego dnia w kuchni. Na ten przepis natknęłam się w jednym z czasopism i faktycznie jest wart wypróbowania. Składniki:- 1 margaryna (250 g)- 4 szklanki mąki- 30 g świeżych drożdży- 1 opakowanie cukru waniliowego(...)powstały trójkąty. Na każdy trójkąt nakładamy po 1 łyżeczce marmolady i zwijamy od podstawy aż po wierzchołek, nadając mu kształt półksiężyca.Przed włożeniem do piekarnika każdy rogalik smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem. Rogaliki pieczemy w 180 C przez około 25 minut na złoty kolor

Zainspirowana w kuchni
Rogaliki z parówką i serem 334

dzielę na pół, część wykorzystuję od razu, a drugą mrożę. Rogaliki posypałam czarnuszką, wyglądają idealnie, jeszcze lepiej smakują, są rumiane na zewnątrz, z rozpływającym się w środku serem i parówką. Może dlatego tak namiętnie wykorzystuję ten przepis, że formowanie, wyrastanie wraz z upieczeniem drożdżowych wypieków zajmuje do 45 minut? Składniki na 12 rogali: 100 ml wody 1 łyżeczka cukru(...)woda z drożdżami się spieni. Suche składniki (mąkę, sól, proszek do pieczenia) mieszamy, ja to robię hakiem robota, dodajemy jajko wymieszane ze śmietaną, oraz wlewamy wodę z drożdżami. Wyrabiamy ciasto hakiem tak długo aż otrzymamy dobrze wyrobione, gładkie ciasto. Oczywiście ciasto można wyrobić ręką, ale trwa to dłużej. Jak przygotować ekspresowe śmietankowe wytrawne rogaliki z parówką i serem z ciasta

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rogaliki drożdżowe 220

Pyszne na niedzielne śniadanko :) Smakują same z masłem lub z dżemem najlepiej własnej produkcji składniki: 450 g mąki pszennej 2 jaja 180 ml mleka 100 g cukru 60 g roztopionego masła 1/2 łyżeczki soli 20 g świeżych drożdży Drożdże rozrobić z ciepłym mlekiem i 1 łyżeczką cukru. Jak wyrosną dodać do mąki. Wlać resztę mleka, jajka wymieszane z cukrem, sól(...)końcu wlać roztopiony tłuszcz. Ciasto dobrze wyrobić i zostawić pod przykryciem na ok 1 godz do podwojenia objętości Następnie rozwałkować, pokroić w na małe trójkąty i zwinąć rogaliki. Posmarować jajkiem i posypać grubym cukrem Pozostawić do wyrośnięcia Piec ok 30 min w temp

Z Marcepanem
Rogaliki drożdżowe 223

Pyszne na niedzielne śniadanko :) Smakują same z masłem lub z dżemem najlepiej własnej produkcji składniki: 450 g mąki pszennej 2 jaja 180 ml mleka 100 g cukru 60 g roztopionego masła 1/2 łyżeczki soli 20 g świeżych drożdży Drożdże rozrobić z ciepłym mlekiem i 1 łyżeczką cukru. Jak wyrosną dodać do mąki. Wlać resztę mleka, jajka wymieszane z cukrem, sól(...)końcu wlać roztopiony tłuszcz. Ciasto dobrze wyrobić i zostawić pod przykryciem na ok 1 godz do podwojenia objętości Następnie rozwałkować, pokroić w na małe trójkąty i zwinąć rogaliki. Posmarować jajkiem i posypać grubym cukrem Pozostawić do wyrośnięcia Piec ok 30 min w temp

Z Marcepanem
Rogaliki drożdżowe z jabłkiem w cynamonie 186

innych budyń z sokiem malinowym, a dla mnie rogaliki pachnące cynamonem. Według zwolenników idei "comfort food" łatwe do przyrządzenia posiłki, których smak przypomina miłe chwile, to najskuteczniejszy sposób na chandrę, przygnębienie, a nawet poczucie samotności. I ja w 100% się z tym zgadzam. A wy, macie własną listę "comfort food"? Składniki: Ciasto:   400 g mąki pszennej 25 g drożdży

Smakowity Blog Kulinarny
Kruche czekoladowe rogaliki 128

mnóstwo energii i endorfin-to świetna propozycja na rozpoczęcie dnia. Dziś na śniadanie proponuję kruche czekoladowe rogaliki z kremem czekoladowym, z gorącą kawą "niebo w gębie". Za sprawą Śniadaniowej Maślany Smak nabierają pysznego maślanego posmaku. Zróbcie z podwójnej porcji bo znikają błyskawicznie:) Składniki na 16 szt: 1 szklanka mąki pszennej (250 ml) 1/4 szklanki cukru pudru + do posypania(...)okrągłe placki. Placki podzielić każdy (niczym pizzę) na 8 trójkątów. Na każdy trójkąt nałożyć po pół łyżeczki kremu czekoladowego i zwinąć w ruloniki, zawijając końce do środka aby powstały rogaliki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i za pomocą pędzelka posmarować wierzch białkiem. Piec 10 minut, oprószyć cukrem pudrem jeszcze gorące rogaliki. Smacznego

Krylowa Kuchnia
PIERNIKOWE ROGALIKI KRUCHO DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM ORZECHOWO KRÓWKOWYM 243

orzeszki laskowe. Nic tylko zajadać :)  Chciałam podkreślić, że robienie takich rogalików sprawia wielką radość i zabawę. Dlatego można znaleźć smakowity sposób na to, aby Nasze pociechy miały zajęcie, jednocześnie czerpiąc z tego radość i ucząc się czegoś nowego w kuchni, co w przyszłości może się przydać.  SKŁADNIKI: Ciasto: mąka tortowa 1 kg. cukier brązowy 3/4 szkl. masło(...)Ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Każdą część ciasta podsypać mąką i rozwałkować na duży, cienki okrąg i podzielić na 16 trójkątów. Farsz: Masę kajmakową wymieszać z orzechami. Na rogu brzegu każdego trójkąta nałożyć 3/4 łyżeczki farszu i zwinąć rogaliki delikatnie naciągając ciasto

Kuchnia Paulettes