rogaliki 3 składniki - 1726 przepisów (strona:56/116)

Rogaliki drożdżowe z masą krówkową 143

Dzień dobry :-) Moje dzieci i my uwielbiamy rogaliki drożdżowe. Tym razem zrobiłam im z masą krówkową od Helio . Rogaliki wyszły pyszne, puszyste i szybciutko zniknęły. Polecam, warto zrobić :-) Z podanego przepisu wychodzi około 50 sztuk w zależności od tego jakie duże rogaliki zrobimy. Miłego dnia Wam życzę :-) Rozczyn: 25 g drożdży świeżych 1 łyżka cukru 1/4 szklanki ciepłego mleka(...)cukier się rozpuściły. Dodać mąkę, wymieszać. Nakryć ściereczką odstawić na 10-15 minut.  Składniki: 570 g mąki pszennej 300 ml mleka 80 g masła 50 g cukru 1/2 łyżeczki soli masa krówkową u mnie Helio 1 jajko plus 1 łyżka mleka do posmarowania rogalików 1. Masło roztapiamy, studzimy. Mleko podgrzewamy, żeby było ciepłe (nie gorące) 2. Do misy miksera

kruche babeczki
DROŻDŻOWE ROGALIKI Z CZEKOLADĄ 259

wiecie , że takie smakuje najlepiej! Dziś mam dla Was przepis na pyszne drożdżowe rogaliki z czekoladą. Idealne na słodką przekąskę przed tv … do pracy … albo do szkoły. Łatwe do zrobienia … szybkie do zjedzenia … miekkie … puszyste … i delikatne – IDEALNE! Polecam! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 500 g * mleko – 0,5 szkl * jajko(...)świeże drożdże – 250 g * masło – 100 g * cukier – 4 łyżki DODATKOWO : * czekolada SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie składniki musza być w temperaturze pokojowej. Drożdże rozpuszczamy w odrobinie ciepłego mleka z dodatkiem łyżki cukru. Jajka ucieramy z cukrem i stopniowo łączymy ze stopionym masłem. Dodajemy przesianą mąkę, resztę mleka i drożdżowy zaczyn. Wyrabiamy aż ciasto będzie sprężyste, odstawiamy

Ostra na Słodko
Kruche rogaliki 203

trafiałam na wielu blogach, wczoraj chciałam zrobić coś w miarę na szybko i padło właśnie na  rogaliki :) Kruche, z ulubionym nadzieniem, w moim przypadku jest to masa orzechowa, którą miałam zamrożoną jeszcze z piernika. Pyszne i dodatkowo dziecinnie proste ! :)Składniki : 50g drożdży4 szkl mąki1 szkl śmietany 18%200 g masła2 żółtka1 czubata łyżka cukru pudruszczypta solidodatkowo :cukier(...)Kładziemy nadzienie i zwijamy ciasto formując rogalik.Rogaliki układamy na natłuszczonej blaszce, smarujemy mlekiem i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170st. C ok. 20 - 25 min, a zależności od wielkości rogalików.Ostudzone obsypujemy cukrem pudrem.Smacznego

charlotte gotuje
Rogaliki z masą makowo-kukułkową 140

Dzień dobry:) Co powiecie na pyszne, domowe rogaliki z masą makową i kukułkową Helio. Pyszne i proste w wykonaniu. Idealne do kawy czy herbaty. Produkty Helio polecają się na święta, idealne do słodkich wypieków. Składniki: 3 szklanki mąki tortowej + ewentualnie do podsypania stolnicy 3 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 200 g miękkiego masła(...)masy krówkowej-kukułka Helio   300 g masy makowej np: Helio 1 jajko cukier puder do oprószenia Z podanej porcji wychodzi 2 duże blachy piekarnikowe malutkich  rogalików. Wykonanie: Masę makową mieszamy z masą krówkowo-kukułkową i jajkiem. Mąkę przesiewamy z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia, dodajemy masło, śmietanę i jajka, szybko zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na około

Sama słodycz i szczypta chili
SZYBKIE ROGALIKI TWAROGOWE + FILMIK 83

Rogaliki twarogowe przygotowuje się bardzo łatwo, smakują rewelacyjnie i pięknie pachną. Jednak po upieczeniu są twarde ale przełożone do pojemnika po pewnym czasie miękną. Mimo wszystko ich smak jest na prawdę rewelacyjny. Polecam.  SKŁADNIKI :  250 g twarogu półtłustego 1 jajko 1/2 szklanka cukru  1 cukier waniliowy 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanka oleju(...)stolnicę lub do misy robota, dodajemy resztę składników i wyrabiamy zwarte ciasto.  Ciasto dzielimy na 2 części, rozwałkowujemy je posypując stolnicę mąką. Ciasto ciężko się podnosi ponieważ się rozrywa. Najlepiej jest je rozwałkować bez obracania. Rozwałkowujemy je na kształt koła i przecinamy tworząc trójkąty.  Każdy trójkąt zwijamy tworząc kształt rogalika i układamy je na blaszce.  Pieczemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Drożdżowe rogaliki 130

Pyszne, drożdżowe rogaliki, które można jeść przy ulubionej porannej kawie :)Nadzienie zależy do naszych upodobać - u mnie budyń czekoladowy, śmietankowy i dżem agrestowy :) PYCHAAAAAAAAAAA ! :)Składniki:15g drożdży4 łyżki ciepłej wody3/4 szkl. mleka1/2 kostki masła4 łyżki cukru (jeśli lubimy bardziej słodkie to można dodać więcej - ja dałam 6 łyżek)szczypta soli3 roztrzepane jaja5 szkl mąkiDrożdże rozetrzeć z ciepłą wodą(...)wyszedł trójkąt. Na każdy trójkąt kłaść farsz i zawijać zaczynając od szerokiego boku. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce lub na papierze do pieczenia. Rogaliki posmarować jajkiem i posypać cukrem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st. C i piec do czasu aż będą brązowe

charlotte gotuje
Vanillekipferl 178

Vanillekipferl Niemieckie waniliowe rogaliki, które potrafią swym smakiem zauroczyć -  bardzo kruchutkie, do tego orzechowe z waniliową nutą, wręcz rozpływają się w ustach. Jeśli dalej zastanawiacie się, jakie ciasteczka upiec na Święta, warto je wypróbować, a na pewno będziecie mile zaskoczeni. Składniki: Na ciasto: 270 g mąki  200 g zimnego masła 100 g zmielonych drobno orzechów włoskich(...)opakowanie cukru waniliowego Przygotowanie: Masło przesiekać z przesianą mąką, dodać resztę składników i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, przykryć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez minimum 30 min. Po wyjęciu z lodówki, odrywać po kawałku ciasta. W dłoniach lub na blacie kuchennym tworzyć ruloniki, a następnie formować rogaliki. Jeśli ciasto będzie się za mocno lepić, należy go ponownie schłodzić

My sweet a life
ROGALIKI BUDYNIOWE 192

Przepis na te pyszne ciastka -  rogaliki znalazłam na blogu  ALI  i od razu wpadły mi w oko. Małe, niepozorne,  proste i szybkie do zrobienia.  Posypane jedynie odrobiną cukru wymieszanego z cukrem waniliowym ... z wierzchu lekko chrupiące, miękkie w środku mają smak i zapach wanilii i budyniu :)) Pyszne są świeże, ale i na drugi dzień smakują(...)Żółtka zmiksować z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać pozostałe składniki i miksować do momentu połączenia się składników. Następnie zawinąć ciasto w folię spożywczą lub aluminiową i włożyć do lodówki na 1h. Po wyjęciu z lodówki odrywać małe kawałki, nadając im kształt podkowy. Każdy rogalik posmarować białkiem i posypać cukrem. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku

Walijskie Pichcenie
Rogaliki drożdżowe z masą makowo migdałową 222

Pyszne rogaliki z masą makowo migdałową zrobiłam i rodzinę nimi ugościłam. Wyszło aż 32 sztuki rogalików, smacznych smakołyków. Można z połowy przepisu je przygotować, ale będziecie później żałować, bo moje szybko znikały, tak wszystkim smakowały.  Składniki: masa: 400 g maku mielonego Back Mit, 200 g tartych migdałów Back Mit, 350 ml mleka, 150 g cukru trzcinowego, 150 g miodu(...)rozsmarowujemy, przykrywamy drugim krążkiem ciasta, dociskamy ciasto do siebie i nakładamy kolejną warstwę masy. Ciasto za pomocą noża do pizzy kroimy na 8 równych części. Każdy trójkącik zwijamy w rogalik zaczynając od zewnętrznej części i przekładamy na wyłożonej papierem do pieczenia blachę. Zachowujemy odstępy. Tą samą czynność powtarzamy z kolejnymi porcjami ciasta. Czyli osiem części ciasta, daje cztery krążki

Moniki Smakołyki
Ciasto z niespodzianką 411

biszkopta kakaowego, delikatnej masy śmietanowej, oraz słodkiej niespodzianki w postaci rogalików mini 7 days. Wierzch ciasta wykończony jest galaretką truskawkową, która idealnie przełamuje słodycz masy i rogalików. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na ciasto z niespodzianką jest bardzo łatwy. Ciasto robi się naprawdę bardzo szybko i sprawnie. Wszystkie składniki są ogólnodostępne i możecie je zakupić w każdym sklepie. Deser(...)zapoznania się z przepisem na pyszne ciasto z niespodzianką, które zaprezentuję Wam w dzisiejszym wpisie. Jestem pewna, że zachwyci Wasze podniebienia. Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA CIASTO Z NIESPODZIANKĄ Składniki BISZKOPT 5 jajek 120 g mąki pszennej 150 g cukru 40 g kakao szczypta soli MASA 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki

Przepiski.pl
Rogaliki z orzechów laskowych 219

świątecznych wypieków warto dołączyć pyszne, kruche rogaliki z orzechów laskowych. Można kupić już mielone orzechy laskowy BackMit, dzięki czemu nie jest nam potrzebna maszynka. Robi się bardzo łatwo i szybko. Ale trzeba uważać bo też szybko znikają. Składniki: 150 g margaryny 1 jajko 80 g cukru pudru 150 g mielonych orzechów laskowych BackMit 150 g mąki pszennej 50 g czekolady

Ala piecze i gotuje
DROŻDŻOWE ROGALIKI Z POWIDŁAMI 137

Rogaliki drożdżowe z powidłami to swego rodzaju klasyka ... mięciutkie, pachnące, z pysznym śliwkowym nadzieniem ... pasują idealnie do popołudniowej kawy czy herbatki ...  Zapraszam :) Składniki: 1/2 kg maki 1/2 szkl. cukru 2 jaja + 2 żółtka 5 dkg drożdży 12.5 dkg masła (margaryny) 1/2 szkl. mleka aromat cytrynowy lub skórka otarta z 1 sparzonej cytryny powidła śliwkowe Wykonanie: Z drożdży, mleka ,łyżeczki(...)rozwałkować na w miarę okrągły. Placek podzielić na 8 lub 12 trójkątów (w zależności jakiej wielkości chcemy uzyskać rogale). Na każdy trójkąt nakładać łyżeczkę powideł śliwkowych i zwijać formując rogaliki. Piec w temp 180st ok 25 minut (do uzyskania złotego koloru). Lekko wystudzone polukrować lub posypać cukrem pudrem

Walijskie Pichcenie
Kruche rogaliki z masą makową 183

Kruche rogaliki z masą makową to pomysł na słodką przekąskę. Rogaliki są idealnie do podjadania - kruche, słodkie i maślane w smaku. Spokojnie możecie przygotować je kilka dni przed podaniem, ponieważ ciasto kruche z dnia na dzień jest coraz lepsze :) Składniki na około 35 sztuk: kruche ciasto 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej (340 g) 1 kostka zimnego masła(...)przegotowanej wody Składniki na kruche ciasto połączyć ze sobą i zagnieść. Przełożyć do woreczka i wstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto podzielić na 4 części. Każdą część dosyć cienko rozwałkować na omączonym blacie. Każdy rozwałkowany kawałek podzielić na 8 części i wyciąć koło. Na najszerszy bok nałożyć czubatą łyżeczkę masy makowej. Uformować rogaliki. Przełożyć na blaszkę

Ugotować
Kruche rogaliki z powidłami śliwkowymi 90

Kruche rogaliki ...szybkie, zawsze się udają...idealnie pasują do kawy, herbaty czy kakao. Ciasto już niejednokrotnie sprawdzone,więc śmiało polecam. Nadzienie zaś to powidła śliwkowe z owoców z naszej działki. Składniki na ciasto: 500 g mąki wrocławskiej 150 g cukru pudru 200 g masła  6 żółtek  3 łyżki  gęstej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: powidła(...)porządnie rozetrzeć składniki.Dodać żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto.Odstawić miskę z ciastem do lodówki n 10- 15 minut. Podzielić ciasto na 3-4 części.Powierzchnię do wałkowania delikatnie opruszyć mąką.Ciasto rozwałkować na grubość 3 mm.Wyciąć przy pomocy talerza koło i podzielić na trójkąty. Na kazdym trujkacie ułozyć wzdłuż powidła i zwunąć, formując kształt rogalika. Wstawić do piekarnika

Gosia gotuje
Rogaliki maślane - w sam raz na śniadanie! 237

tych rogalików, nie czekalibyście, aż wystygną - tylko pałaszowali je z masłem, której roztapiało się na ciepłym rogaliku. Moja mama zawsze mówi, że nie mam jeść ciepłego, bo będzie mnie brzuch bolał, ale czy nie warto zaryzykować, dla tak wielkiej przyjemności dla podniebienia!  Składniki: 600g mąki + do podsypywania 250 ml letniego mleka + 1/3 szklanki na rozczyn 2,5 łyżki cukru(...)odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia - około 10-15 minut. Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy pozostały cukier, 2 jajka, sól, mleko oraz wyrośnięty rozczyn, wszystko mieszamy, gdy składniki zaczną się łączyć dodajemy przestudzoną margarynę. Wyrabiamy ciasto, jeżeli będzie zbyt lepiące, dodajemy trochę mąki. Ciasto musi być dobrze wyrobione, miękkie i elastyczne. Odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę

Piekę, bo lubię

Proponowane wyszukiwania