rogaliki 3 składniki - 1726 przepisów (strona:48/116)

Rogaliki z masą orzechową 187

Rogaliki z masą orzechową mogą być spokojnie wypiekiem świątecznym, chociaż jak ktoś lubi orzechy to będą smakowały cały rok. Przepis na te rogaliki już na blogu jest tylko z innymi dodatkami. Skorzystałam z niego zamiast szukać nowych inspiracji, ponieważ jest to przepis sprawdzony. Robiłam już te rogaliki wielokrotnie i zawsze wychodzą idealne. Chociaż z masą orzechową szykowałam pierwszy raz. Wcześniej(...)smaku dowolna ilość) 1 białko  Orzechy łączymy z cukrem, cynamonem i śmietanką. Mieszamy widelcem do momentu połączenia składników. Białko ubijamy na sztywno i połowę ubitego białka dodajemy do masy orzechowej, delikatnie mieszając całość szpatułką. Resztę białka wykorzystamy do posmarowania rogalików z wierzchu Piekarnik nastawiamy na 180 stopni, a blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na 3 części. Każdą

Relaxtime
Drożdżowe rogaliki z czekoladą 313

deszcz padał aż się człowiekowi nic robić nie chciało... By troszkę sobie i Wam również rozchmurzyć ten ponury czas, częstuję Was rogalikami z czekoladą.  Mam nadzieję, że z kubkiem kawy będą Wam smakować tak dobrze jak mi :) Składniki: Na 4 duże blaszki Zaczyn: 30g drożdży 150g mąki pszennej np Warmińskiej Młynomag 2 łyżki cukru 125ml mleka Ciasto właściwe(...)ciasto dzielimy sobie na kilka części. Każdą wałkujemy na okrąg o grubości ok 5mm, a następnie dzielimy na trójkąty. Nakładamy na najkrótszy brzeg po odrobinie kremu i zwijamy jak rogaliki pamiętając by końcówka ciasta była zawsze na spodzie. 4. Każdy rogalik posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem kryształem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200st C (bez termoobiegu) ok 25 minut

Kuchnia w czekoladzie
rogaliki na śmietanie 153

Kruchych rogalików chyba specjalnie nie trzeba zachwalać- każdy wie, że są idealne na każdą okazję, zwłaszcza do popołudniowej herbatki.  Składniki: 500 g mąki 200 g masła 200 g cukru pudru + do posypania 125 ml śmietany gęstej 18% 1 żółtko 1 jajko marmolada lub powidła jajko do posmarowania Mąkę posiekać z masłem, dodać cukier puder, śmietanę, żółtko i jajko. Zagnieść(...)godzinę.  Schłodzone ciasto rozwałkować na podsypanym mąką blacie. Wycinać koła najlepiej od talerzyka i każde podzielić na 6 części. Na każdym ułożyć po łyżeczce nadzienia i zwijać rogaliki. Posmarować rozbełtanym jajkiem i układać na blaszce do pieczenia. Piec w 200*C około 10 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polukrować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rogaliki z serem i jagodami 159

Rogaliki z serem i jagodami Puszyste i mięciutkie rogaliki wypełnione serkiem i jagodami. Mega smaczne, a do tego łatwe i szybkie w przygotowaniu. Polecam!     Składniki: 25g świeżych drożdży 650g mąki 250ml mleka 125g masła 3 jajka 7 łyżek cukru 2-3 łyżki roztopionego masła Nadzienie: 250g twarogu 1 żółtko 2 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego – 16g 300g(...)równe części *** *** Każdą część ciasta rozwałkowujemy na koło o średnicy około 30 cm i dzielimy na 8 trójkątów *** *** Na każdym trójkącie układamy łyżkę serka oraz kilka jagód lub borówek *** *** Rogaliki zwijamy zaczynając od szerszego końca. Końcówki rogalików delikatnie zlepiamy aby nadzienie nie wypłynęło podczas pieczenia. Zwinięte rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy z wierzchu roztopionym masłem

Blog z Apetytem
rogaliki sniadaniowe, wyrabiane łyżką ,na drozdzach i proszku 161

łyżeczki proszku do pieczenia sól 1 łyżeczka masło roztopione do posmarowania rogalików przed i po pieczeniu Wykonanie Drożdże wymieszać z wodą i odstawić na 5 minut. W misce wymieszać drożdże wyrośnięte,masło,cukier i jajko. Dodać sól,proszek do pieczenia ,oraz mąkę ,wymieszać wszystko drewnianą łyżką do połączenia składników. Przykryć ręcznikiem i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu

mojej kuchni
rogaliki sniadaniowe, wyrabiane łyżką ,na drozdzach i proszku 151

łyżeczki proszku do pieczenia sól 1 łyżeczka masło roztopione do posmarowania rogalików przed i po pieczeniu Wykonanie Drożdże wymieszać z wodą i odstawić na 5 minut. W misce wymieszać drożdże wyrośnięte,masło,cukier i jajko. Dodać sól,proszek do pieczenia ,oraz mąkę ,wymieszać wszystko drewnianą łyżką do połączenia składników. Przykryć ręcznikiem i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu

w mojej kuchni
rogaliki z kakaowym powidłem 157

Puszyste drożdżowe ciasto wypełnione moim ulubionym nadzieniem- powidłami wymieszanymi z kakao. Rogaliki najlepiej smakują jeszcze ciepłe z kubkiem mleka lub kakao. Przepyszny sposób na drugie śniadanie lub kolację.  Składniki na 16 sztuk: 500 g mąki 200 ml letniego mleka 1/2 szklanki cukru 30 g drożdży 2 jajka szczypta soli 50 g masła nadzienie: słoiczek powideł śliwkowych(...)Powidła wymieszać z kakao. Wyrośnięte ciasto podzielić na połowę. Każdą część rozwałkować na kształt koła a następnie podzielić je na 8 trójkątów. Na każdym rozsmarować nadzienie i zwinąć w rogalik. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 20 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Serowe rogaliki z nutą cynamonu 127

Pieczone, dwukolorowe, chrupiące serowe ciasteczka w kształcie rogalików z pachnącym cynamonem to moja propozycja dla fanów łatwych i szybkich w wykonaniu małych słodkości. Składniki: Ciasto jasne: 330g mąki pszennej 180g masła extra 250g białego półtłustego sera 6 łyżek cukru pudru 4 łyżeczki cukru wanilinowego 1 jajko 1/2  łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto ciemne: 300g mąki pszennej 180g masła extra(...)koła. Na ciemne ciasto położyć jasne i pociąć na 8 trójkącików, przesunąć o 1 cm aby na siebie nie zachodziło, posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać cukrem cynamonowym, zwinąć w rogaliki. 5. Gotowe rogaliki przełożyć na blaszkę wysmarowana olejem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-35 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Rogalsy 210

się złożyło, że miałam smaka na tego słynnego świętomarcińskiego rogalika.  Ostatnio przepełnia mnie ambicja kulinarna, więc stwierdziłam, że dam radę.  I owszem! Nieskromnie powiem, lepsze  niż te z certyfikatem. Składniki na ciasto: 40 g świeżych drożdży szklanka ciepłego mleka 1/2 kg mąki pszennej tortowej paczka cukru wanilinowego 2 łyżki cukru 4 żółtka 2 kostki margaryny mlecznej Składniki(...)składników, poza białkami. Wymieszać na jednolitą masę i zostawić do ostygnięcia. Na koniec wymieszać z ubitymi białkami. Ciasto rozwałkować na do grubości 0,5 cm, Wykroić trójkąty i nakładać masę. Zwijać od podstawy. Można nacinać podstawę na długości ok 2 cm, by formować bardziej wygięte rogale. Masa powinna trochę wychodzić spod ciasta. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Poukładać rogaliki

Karczma Honorietty
Kruche rogaliki budyniowe 186

tegorocznej kolekcji ciasteczek świątecznych dodałam również kruche, budyniowe rogaliki obtoczone cukrem z dodatkiem wanilii. Są dosyć szybkie do wykonania, a ich waniliowy aromat jest już wyczuwalny na etapie ugniatania ciasta. Trzymane w puszce długo zachowują świeżość i ładny wygląd. Składniki na około 35 szt.: 220 g mąki pszennej 110 g miękkiego masła 95 g cukru 5 g cukru waniliowego(...)obtoczenia: ok. 2 łyżki drobnego cukru 1 łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią Wszystkie składniki na ciasto wymieszać i zagnieść z nich jednolitą bryłę. Rozdzielić na dwie kule, zawinąć je w folię i schłodzić w lodówce przez 15 minut. Najpierw przygotować pierwszą blachę rogalików, a w trakcie pieczenia, przygotować drugą blachę – tak by niepotrzebnie nie trzymać ciasta poza lodówką. Ciasto

Świat Ciasta
Drożdżówki z jabłkami i kruszonką 89

bułeczki drożdżowe z jabłkami? Drożdżówki z jabłkami to pyszna przekąska nie tylko na lato, ale i zimowe dni. Puszyste pszenne bułeczki ze słodką kruszonką i kwaśnymi jabłkami. Drożdżowe bułeczki, rogaliki, ciasta, pączki moje wypieki które są faworytami wśród słodkości i znajdziesz je na Blogu. Szybkie drożdżówki z jabłkami, bez zawijania, bez kulania i innych długich zabiegów. Jak zrobić proste drożdżówki(...)jabłkami i kruszonką Jak zrobić dobre ciasto na drożdżówki z jabłkami? Wbrew temu co się utarło, dobre ciasto drożdżowe na bułki, rogaliki i inne słodkie wypieki nie wymaga długiego procesu wyrabiania. Wystarczy szybko i krótko wymieszać składniki, a później pozwolić im wyrosnąć. Długo powinno się wyrabiać ciasto np. na chleb, duże wypieki które będą krojone, a więc nie mogą się

Dieta moja pasja
Rogaliki z ciasta francuskiego z serem 764

Smaczne i bardzo proste rogaliki z ciasta francuskiego   z nadzieniem serowym. A  wykonanie ich było  banalnie proste, gdyż użyłam do tego gotowego  ciasta francuskiego. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 150 g twarogu 2 łyżki serka homogenizowanego 2 łyżki cukru waniliowego 1 jajko Wykonanie: Twatóg rozdrabniamy widelcem, dodajemy serek homogenizowany (można zastąpić i dodać jogurt), cukier oraz żółtko(...)wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Ciasto wyłożyć na stolnicę, przekroić w zdłuż i powycinać trójkąty. Na każdy trójkąt nakładamy farsz twarogowy i zwijamy od szerszej części tworząc rogalik. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej rogaliki. Białko które nam zostało, wykorzystujemi i smarujemy nim każdy rogali. Piekarnik nagrzewamy do 220°  C i pieczemy około 25 minut

magiczna kuchnia Kasi
rogaliki wiedeńskie 200

rogalików migdałowych . Uwierzcie, ich smak Was urzecze mimo, że wyglądają zwyczajnie i niepozornie. Łatwo je wykonać, choć formowanie rogalików wymaga nieco czasu. Rogaliki wiedeńskie od lat są w mojej rodzinie jednym z ulubionych, zwłaszcza przez dzieci, wypieków. składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki masy marcepanowej 1/2 szklanki cukru pudru 1 żółtko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 120 g miękkiego masła

babka w formie
Rogaliki drożdżowe z nadzieniem 240

Składniki: 5 dkg drożdży. 1 szkl. gęstej śmietany 50dkg mąki 1 kostka margaryny 3 jajka 1/2 szklanki cukru. nadzienie Przygotowanie : Wszystkie składniki zagniatamy. Wstawiamy do lodówki na pół. godz. Po wyjęciu wyrabiamy, rozwałkowujemy, kroimy trójkąty. Formujemy rogaliki. Smarujemy jajkiem. Pieczemy do złotego koloru w 170 stopniach

Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...

Proponowane wyszukiwania