rogaliki 3 składniki - 1726 przepisów (strona:42/116)

Mini rogaliki z masą orzechową 172

smaczne, takie na jeden, dwa kęsy i już ich nie ma. Tak było i w tym przypadku.  Moje mini rogaliki miały tylu amatorów i trudno się dziwić. Ale zdążyłam zrobić fotki zanim zniknęły z półmiska Składniki na ciasto krucho-drożdżowe: 900 g mąki pszennej ( luksusowej typ 550 ) + trochę do podsypania sól 380 g tłuszczu (pół na pół masła(...)gładki mus. Dodałam do miski do pozostałych składników. Wszystko wymieszałam, żeby składniki się połączyły i szybko zagniotłam. Uformowałam z ciasta kulę, przykryłam folią i wstawiłam na 3 godziny do lodówki. W tym czasie zrobiłam masę z orzechów włoskich wg tego   przepisu . Jest doskonała do rogalików. Ma idealną konsystencję. Ciasto po wyjęciu z lodówki kroiłam na grube plastry. Podsypałam mąką

Kuchnia u Krysi
Drożdżowe rogaliki z czekoladą i rodzynkami 198

jedne z moich ulubionych ciastek. Tym razem przygotowałam rogaliki z ciasta drożdżowego, a do nadzienia wykorzystałam gorzką czekoladę i rodzynki. Ciasteczka wyszły przepyszne. Rogaliki i szklanka ciepłego kakao to doskonały deser, na długie jesienne wieczory.  SKŁADNIKI: 2,5 szklanki mąki, ¾ szklanki mleka, 30g świeżych drożdży, 1 jajko, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżka cukru, 50g masła, 1/3 łyżeczki soli(...)część ciasta rozwałkowuję na grubość ok. 4mm, tworząc okrąg. Ciasto kroję na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta kładę po kostce czekolady oraz po kilka sztuk rodzynek. Ciasto zwijam w rogaliki. W podobny sposób postępuję z drugą porcją ciasta. 4. Rogaliki układam na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Piekę około 20 minut w temperaturze 180 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Chrupiące rogaliki na zsiadłym mleku 200

ciasto drożdżowe i tak podczas zagniatania zastanawiałam się do czego jest potrzebna kostka masła..tak to jest jak przeczyta się tylko składniki [i to w pośpiechu]..opis jak to opis..wiadomo jak się zagniata ciasto i formuje rogaliki...no ,ale po co to masło?..Ciasto zagniecione , odstawione do rośnięcia..a ja do laptopa do dokładnego czytania opisu wykonania

Moje domowe kucharzenie
Rogaliki drożdżowe – śniadaniowe. 96

Miękkie, puszyste, delikatne i wyjątkowo smaczne rogaliki drożdżowe. Można o nich pisać bez końca i same pozytywne rzeczy, chociaż mają jeden minus, zdecydowanie za szybko znikają. Idealnie smakują z dżemem, miodem, żółtym lub białym serem. Są doskonałe na leniwe niedzielne śniadanie, a także doskonale sprawdzą się jako(...)drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Spróbujcie sami, a zapewniam Was, że będziecie sięgać po nie często. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Rogaliki drożdżowe – śniadaniowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Składniki 450 g mąki pszennej typ 480 1 duże jajko 50 g masła rozpuszczone, przestudzone 20 g świeżych drożdży 250 ml mleka lekko ciepłe

To co lubię - gotuję i polecam
KRUCHE ROGALIKI Z MARMOLADĄ 138

Idealnie kruche rogaliki wypełnione marmoladą, rozpływają się w ustach. Doskonale smakują w towarzystwie kawy lub gorącej herbaty.       SKŁADNIKI 150 g masła, 1 szkl. mąki krupczatki Lubella , 1 szkl. mąki pszennej tortowej, 2 żółtka, 1 łyżka kwaśnej śmietany, 1/3 szkl. cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki wiórek kokosowych, szczypta soli Dodatkowo: cukier puder, marmolada twarda(...)masło pokrojone w kostkę, żółtka oraz śmietanę, mieszamy aż składniki się połączą. Ciasto dzielimy na 2 części, wkładamy do woreczków foliowych, umieszczamy w zamrażarce na 30 min. Schłodzone ciasto chwilę wyrabiamy, formując kulkę, rozwałkowujemy na ok. 0,3 cm. Tniemy na 8 trójkątów, na każdym kładziemy trochę marmolady, zwijamy w rogaliki i układamy na formie wyłożonej pergaminem. To samo robimy

słodki bratek
Przepis na rogaliki krucho-drożdżowe 77

Rogaliki krucho-drożdżowe z masą makową     Rogaliki to rozumiem, ale rogaliki krucho-drożdżowe? Co te kobiety nie wymyślą! Niedługo będą keto rogaliki z koników polnych nadziewane pieczarkami i papryką. 👉Jak zrobić rogaliki krucho-drożdżowe❓     Robimy ciasto, a jak wyrośnie dzielimy i robimy trójkąciki. Najbardziej istotny fakt, to jak zwinąć rogaliki by się nie rozwinęły(...)Resztę zrobi za nas piekarnik.    Zapraszamy na przepis na rogaliki krucho-drożdżowe z masą makową.   Link do filmu z przepisem Przepis na ROGALIKI krucho drożdżowe z masą MAKOWĄ posypane pudrem z ksylitolu -419   Składniki: 500g mąki (u mnie orkiszowa jasna typ 630) 30g drożdży 1 łyżka cukru 180g gęstej kwaśnej śmietany 200g masła Przygotowanie: Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Puszyste rogale śniadaniowe 106

Puszyste rogale śniadaniowe to pyszny wypiek na każdą porę dnia.Te rogaliki upiekłam na dzisiejsze śniadanie. Zanim przejdę to tego jakich użyłam składników i jak je zrobiłam, to wspomnę o cieście. Ciasto na te rogale jest rewelacyjne w dotyku. Puszyste i aksamitne. Wyrabia się je z prawdziwą przyjemnością. Po wyciągnięciu z piekarnika tak samo zachowuje swoje [...] Artykuł Puszyste rogale śniadaniowe pochodzi

Pieprzyć z Fantazją
Rogaliki z makiem bez nadzienia 194

maleńkie rogaliki. Ich ogromną zaletą jest to, że nie zawierają jajek, a zamiast cukru użyłam cukier waniliowy domowej roboty, na który przepis już niebawem:) Rogaliki są kruche i wbrew pozorom słodkie. Mała rzecz, a cieszy:)) Składniki: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej,  150g serka homogenizowanego o smaku bananowym,  250g masła lub margaryny,  2 łyżki cukru waniliowego

Z miłości do słodkości
Rogaliki krucho-drożdżowe z czekoladą 166

Błyskawiczne rogaliki z ciasta krucho-drożdżowego, które nie musi wyrastać przed pieczeniem. Ja użyłam do swoich nadzienia czekoladowego ale pyszne będą również z marmoladą lub ulubioną konfiturą.     Składniki na 24 sztuki: 60 dkg mąki pszennej 25 dkg zimnego masła lub margaryny do pieczenia 3  łyżki cukru 50 g drożdży świeżych szczypta soli duże jajko 4 łyżki gęstej(...)kwaśnej śmietany Nadzienie czekoladowe: 18g gorzkiej czekolady 100 ml śmietanki 30% oraz 1 rozbełtane jajko do posmarowania rogalików przed pieczeniem 1.Przygotowanie nadzienia: Śmietankę podgrzać, zdjąć z ognia i dodać połamana na kawałki czekoladę. Mieszać aż do rozpuszczenia czekolady. Odstawić do przestudzenia. 2. Piekarnik rozgrzać do 180 st. C. Blaszki ( 2 lub 3) wyłożyć papierem do pieczenia

Maślane ciasteczko
Pomarańczowe półksiężyce 104

Pyszne ciasteczka w kształcie półksiężyców lub rogalików. Piękny aromatyczny pomarańczowy zapach podczas pieczenia w domu gwarantowany. Aż zapachniało świętami ;-) Składniki: 250 g mąki pszennej tortowej 70g cukru pudru (dałam zwykły) 1 opakowanie cukru wanilinowego 100 g mielonych migdałów 200 g masła / margaryny  skórka otarta z połowy pomarańczy 1 łyżka domowego ekstraktu pomarańczowego   Dodatkowo: 70g cukru 1/2 łyżeczki skórki(...)pomarańczową. Dodać zimne pokrojone masło i wymieszać mikserem, aż powstaną grudki. Potem wyrobić ciasto ręcznie. 2. Z ciasta odrywać porcje wielkości orzecha włoskiego, zrobić wałeczek i zwinąć w półksiężyc / rogalik. Gotowe ciasteczka ułożyć w odległości od siebie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180st.C na funkcji termoobieg przez 20-25 minut (w oryginale 15 minut, ale moim ciastkom

Kuchnia domowa Ani
Kakaowe rogaliki z powidłami 206

dzisiejszej kawy polecam pyszne kakaowe rogaliki z powidłami. To doskonały deser dla całej rodziny. Warto je przygotować. Polecam!!! SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki, 150g masła, 2 łyżki kakao, 4 żółtka, 2 łyżki cukru pudru, 1,5 łyżki śmietany 18%, 20g drożdży, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 słoika powideł śliwkowych ORZECH , 1 tabliczka gorzkiej czekolady. PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę przesiewam na stolnicę(...)puder, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. 2. Ciasto rozwałkowuję tworząc okrąg. Kroję je na trójkąty.  Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję powideł śliwkowych. Ciasto zwijam w rogaliki. 3. Rogaliki układam na blaszce. Piekę około 25 minut w temperaturze 180 stopni. 4. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodą. Czekoladą polewam upieczone rogaliki. Do przygotowania rogalików

Tradycyjna kuchnia Kasi
Drożdżowe rogaliki 165

lubi rogalików? Są z marmoladą, z czekoladą, polane polewą czekoladową, lukrem czy posypane cukrem pudrem. Składniki: Ciasto: 50 g drożdży 1/2 kostki margaryny 2 jajka 500 g mąki 1/2 szklanki mleka szczypta soli cukier waniliowy Nadzienie: marmolada / czekolada Polewa: cukier puder / lukier / polewa czekoladowa Połączyć składniki na ciasto. Zagnieść. Wstawić na 2 godziny do lodówki. Podzielić na 4 części. Części

W kuchni bez szafek
rogaliki półfrancuskie 623

ciasta śmietanowego, które jest dużo prostsze w wykonaniu niż ciasto francuskie, a mimo to zachowuje jego walory, czyli listkową strukturę. U mnie rogaliki nadziane waniliowym budyniem i hojnie udekorowane lukrem królewskim, ale Wy możecie eksperymentować ;-)   składniki: 3 szklanki mąki 1 szklanka śmietany 18% 200 g masła 1 budyń waniliowy 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 białko(...)czasie podzieliłam ciasto na 4 części, każdą rozwałkowałam dość cienko na kształt przypominający koło. Każde koło podzieliłam przez środek (jak tort) na 8 części, rozłożyłam nadzienie i zwinęłam rogaliki. Piekłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 25 minut w temperaturze 200 stopni. Ponieważ ciasto jest bez cukru udekorowałam moje trzyskładnikowe rogaliki grubą warstwą lukru królewskiego -  jedno białko ucierałam

babka w formie

Proponowane wyszukiwania