rogaliki 3 składniki - 1726 przepisów (strona:37/116)

Makowe pierożki 112

Makowe pierożki Są rogaliki z nadzieniem makowym a ja postanowiłam zrobić pierożki. Składniki na ciasto: ·        4 szk. mąki pszennej ·        25 dag margaryny ·        3 żółtka ·        1 kwaśna śmietana 18 % ·        Szczypta soli

Kulinarna Chwila
austriackie rogaliki bożonarodzeniowe 161

cukru 1 jajko 3 opakowania cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Miękkie masło utrzeć z cukrem i jajem na puch. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Palce zanurzać w mące i formować rogaliki. Układać na blaszce z piekarnika i piec w 180*C około kwadransa. Po upieczeniu jeszcze ciepłe ciasteczka posypać cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Dżem truskawkowy 124

truskawek zawsze pierwszy znika z półki. Uwielbia go moja córka, najchętniej podjada łyżeczką ze słoiczka:) W zimie będzie jak znalazł, czy to do tostów, naleśników, rogalików i do czego tylko dusza zapragnie... Do dzieła... Składniki: 1 kg truskawek 0,5 kg cukru sok z 2 dużych cytryn Sposób przygotowania: Truskawki umyć, odszypułkować, pociąć na mniejsze kawałki, wrzucić do garnka. Oczywiście

na moim stole...
NIEBO W GĘBIE CZYLI DROŻDŻÓWKI Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ 181

mnie to zdecydowanie NR1 wśród wszystkich gatunków ciasta.  Tak więc po świątecznych sernikach, makowcach i piernikach zatęskniłam za drożdżówkami z owocami i kruszonką.  Składniki:Mój żelazny przepis na wszelkie bułeczki, drożdżówki i rogaliki drożdżowe jest TUTAJPonadto ulubione owoce:u mnie morele i jagody Wykonanie:  Zrobić rozczyn: z rozkruszonych drożdży, łyżeczki cukru, łyżeczki mąki i części podgrzanego wcześniej

Walijskie Pichcenie
Drożdżowe rogaliki z masą krówkową 251

dużo pisać, trzeba spróbować !Rogaliki są mięciutkie. W ich wnętrzu kryje się słodka masa krówkową. Moje dzieci za nimi przepadają, przyznam, że i ja nie mogę się im oprzeć i zawsze sięgam minimum po dwa.Wiem, jestem łasuchem.... ale cóż poradzić - taka się urodziłam ! ;)Składniki( na 16 sztuk )* około 2 szklanki mąki pszennej* 10 g drożdży świeżych* 1/3 szklanki cukru(...)łyżeczką mąki i odstawić do wyrośnięcia. 2 żółtka + 1 białko z cukrem na puszystą masę. Drugie białko pozostawić do smarowania rogalików. Ubite jajka połączyć z wyrośniętym zaczynem drożdżowym, mąką i rozpuszczonym masłem. Dolać mleko i wyrabiać ciasto. Wszystkie składniki muszą się dobrze połączyć.Wyrobione ciasto ma być lśniące i powinno niezbyt gęstą, ale i nie zupełnie rzadką konsystencję.Wyrobione ciasto

kolorowotorcikowo
Maślane rogaliki z twarożkiem 152

Maślane rogaliki z twarożkiem Puszyste, mięciutkie i przepyszne maślane rogaliki z białym serkiem, idealne na drugie śniadanie, deser albo piknik. Polecam!     Składniki: 25g świeżych drożdży 650g mąki 250ml mleka 125g masła 3 jajka 7 łyżek cukru 3-4 łyżki roztopionego masła 400g twarogu (użyłam półtłustego, niemielonego) 2 żółtka 16g cukru waniliowego 4 łyżki cukru + cukier puder do posypania

Blog z Apetytem
Drożdżowe rogaliki z czekoladą 81

180st."],"recipeYield":"ok 64 sztuki","keywords":"czekolada,dro\u017cd\u017cowe,marmolada,przek\u0105ski,rogaliki,s\u0142odkie bu\u0142ki","totalTime":"PT1H50M"} Drukuj Drożdżowe rogaliki z czekoladą Czas przygotowania: 1 godzina, 30 minut/y Czas gotowania/pieczenia: 20 minut/y Czas całkowity: 1 godzina, 50 minut/y Porcje: ok 64 sztuki Składniki: 0,5kg mąki pszennej (+ trochę mąki do podsypywania), 10dkg świeżych drożdży, 2 jajka(...)się „trójkąt”, na który należy położyć kawałek czekolady bliżej najkrótszej „podstawy trójkąta” (tej na obwodzie koła). Uformować rogalika: zwijać od strony kawałka czekolady w kierunku przeciwległego wierzchołka. Oba rogi rogalika zakleić (każdy osobno). Pozostałe jajko roztrzepać i zmieszać z pozostałym mlekiem. Posmarować rogaliki mieszaniną jajka z mlekiem. Układać na blasze przykrytej papierem do pieczenia w odstępach. Piec 20 minut

Bardzo Gruby Smok
Rogale drożdżowe w 30 minut 216

być ciasto, ale deser lub ciasteczka. Tym razem postawiłam na proste rogaliki drożdżowe z powidłami. Jest to łatwy sposób, ponieważ po wyrobieniu ciasta nie musimy czekać, aż ono wyrośnie, tylko od razu przystępujemy do wykonywania rogalików i wkładamy je do piekarnika. Każdemu powinny się udać. Składniki: 500 g mąki pszennej 1 jajko 50 g drożdży 200 ml kwaśnej gęstej śmietany(...)części, każdą z nich rozwałkować na okrągły placek i pokroić na 8 trójkątów (tak jak w  tym przepisie ). Na dłuższym brzegu każdego trójkąta położyć łyżeczkę powideł i zwijać rogaliki. Rogaliki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 220 st.C. przez 15-20 minut (do zrumienienia). Upieczone rogaliki polukrować lub posypać cukrem pudrem

Danka Pichci
Drożdżówki z serem (rogaliki z powidłami) 150

serem w pobliskiej piekarni, dlatego postanowiłam upiec podobne pierożki z serem, które wpadły Jemu w oko A że zostało mi trochę ciasta, to dorobiłam rogaliki z powidłami śliwkowymi. To co, kto wpada na pyszne drożdżówki? Składniki: – 550g mąki pszennej – 250ml ciepłego mleka – 40g świeżych drożdży – 1 jajko + 1 jajo do posmarowania drożdżówek – 50g roztopionego masła(...)bardziej słodkie ciasto, to dodać więcej cukru) – szczypta soli Nadzienie wg uznania ( u mnie w pierożkach – twaróg delikatny, wymieszany z jajkiem, budyniem w proszku i odrobiną cukru, rogaliki zrobiłam z domowymi powidłami śliwkowymi). Z drożdży zrobić rozczyn. Drożdże pokruszyć do miseczki, dodać 1 łyżkę mąki, 1 łyżkę cukru i 70ml ciepłego mleka, wymieszać dokładnie, przykryć czystą ściereczką

Smaki Armine
Ciasteczka budyniowe z wanilią 155

ilością wanilii?, laski wanilii od Piątnica.net   pachną w całej kuchni, możecie użyć zamiennie cukru waniliowego, ale to już nie to. Małe drobne rogaliki z budyniową nutą, obficie oprószone cukrem pudrem smakują znakomicie!. Składniki: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej kostka dobrej margaryny lub masło/ 25 dag 1 szklanka cukru kryształu 2 laski wanilii 1 opakowanie budyniu waniliowego(...)masło i zagniatamy ciasto. Jeśli klei się do dłoni podsypujemy dodatkowo mąką. Gotowe ciasto odkładamy na pół godziny do lodówki. 3. Foremki wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy rogaliki i układamy na przygotowanych formach. Czas pieczenia 15-20 minut w tem. 160-170 C. Po upieczeniu obficie z obu stron oprószamy cukrem pudrem.  Przepis powstał przy współpracy

Apetyczna babeczka
Rogaliki ze starego przepiśnika 173

Kartki w przepiśniku pożółkły, minęło 30 lat, ale przepis da się odczytać. Smak  rogalików pamiętamy do dziś ...kruche, maślane,  z owocową nutką ... pycha !     Składniki: -1/2 kg mąki -25 dkg masła --5 dkg drożdży -2 łyżki kwaśnej śmietany -2 jajka oraz jedno do smarowania -1 łyżeczka cukru -wanilia -kilka dojrzałych, słodkich nektarynek lub brzoskwiń -brązowy cukier(...)Ciasto wyjmujemy ze ściereczki. Dzielimy na części. Na stolnicy rozwałkowujemy - dość cienko. W międzyczasie obieramy nektarynki i kroimy w słupki. Wycinamy trójkąty. Na każdym trójkącie układamy owoce i zwijamy rogaliki. Układamy na blaszce z papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy brązowym cukrem i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do temperatury 160 st. C. Pieczemy do zrumienienia ( ok. 15 minut ). Smacznego

Maminek kulinarny
Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem 129

Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem to słodka przekąska, którą przygotujecie w niecałe 30 minut. Podobnie jak faworki z ciasta francuskiego mogą Was uratować przed wizytą niezapowiadanych gości. Rogaliki z ciasta francuskiego możecie zrobić z dowolnym dżemem, powidłami lub marmoladą. Ja zazwyczaj stawiam na kwaskowate konfitury, ponieważ rogaliki są dość słodkie ze względu na cukier użyty do ich posypania. Uważam(...)gruszką i kozim serem Pierś kurczaka w cieście francuskim Pizza na cieście francuskim Mini pizze z ciasta francuskiego z szynką Przepis na rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem Drukuj przepis Porcji: 16 Czas gotowania: 30 minut Składniki arkusz ciasta francuskiego dżem jajko brązowy cukier papier do pieczenia Przepis 1 Ciasto francuskie kroimy w trójkąty. Na każdy z nich nakładamy łyżeczkę

Kuchnia Bazylii
ROGALIKI ORZECHOWO-CYNAMONOWE 223

Malutkie rogaliki z pysznym nadzieniem orzechowo-cynamonowym. Podczas pieczenia uwalnia się cudowny aromat. SKŁADNIKI Ciasto: 135 g masła, 135 g serka do smarowania pieczywa, 1 łyżka cukru pudru, 135 g mąki pszennej Nadzienie: 70 g zmielonych orzechów włoskich, 40 g cukru trzcinowego Diamant, 1 płaska łyżeczka cynamonu Dodatkowo: 1 żółtko, cukier waniliowy do posypania WYKONANIE Ciasto: Wszystkie składniki szybko zagniatamy

słodki bratek
SEROWE ROGALIKI Z PRAŻONYMI JABŁKAMI 91

mięciutkie rogaliki serowe, które często nadziewam prażonymi jabłkami są jednymi z moich ulubionych rogalików. Delikatnie słodkie, puszyste, mniej kłopotliwe niż te tradycyjne na drożdżach, które muszą wyrastać i wymagają jednak od nas zdecydowanie więcej czasu, aby je zrobić. Możemy dodawać do środka dowolne nadzienie: marmoladę, powidła, owoce czy tak jak ja - prażone jabłka. Polecam gorąco!    Składniki(...)twarogu skórka otarta z 1 sparzonej cytryny dowolne nadzienie Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki i dłońmi wyrabiamy gładkie ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy średniej wielkości rogaliki. Jak wspomniałam nadziewamy w środku dowolnie.  U mnie dziś do środka powędrowały prażone jabłka. Zwinięte układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania