mięso - 63110 przepisów (strona:968/4208)

Fałszywy zając czyli pieczony klops z jajkiem 187

terenie Borów Tucholskich. Specyficznym dodatkiem są ugotowane jajka na twardo ułożone wzdłuż w środku potrawy. Danie proste w wykonaniu a jakże efektowne no i smaczne. Polecam. Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowego 500 g mięsa mielonego wieprzowego 2 jajka ( surowe ) 3 łyżki bułki tartej 2-3 łyżki mleka Kilka gałązek natki pietruszki Naturalna Vegeta ( przepis na blogu ) Sól Pieprz(...)jajek ugotowanych na twardo  Wykonanie: Do bułki tartej dodajemy mleko ( dzięki temu pieczeń będzie delikatniejsza ). Natkę pietruszki siekamy drobno. Podane składniki: dwa jajka, bułkę, pietruszkę dodajemy do mięsa mielonego. Z jajek ugotowanych na twardo odcinamy końcówki, które drobno kroimy i dodajemy do masy klopsowej. Całość doprawiamy solą, pieprzem i vegetą. Połowę masy wykładamy do naczynia do zapiekania i układamy

Smaki Ewy
PIERŚ Z KACZKI SOUS VIDE PODWĘDZANA SOSNĄ Z LEŚNĄ ŻURAWINĄ, PIKLOWANYMI PĘDAMI ŚWIERKU, DYNIĄ PIŻMOWĄ I SOSEM DEMI-GLACE 181

SOUS VIDE PODWĘDZANA SOSNĄ Z LEŚNĄ ŻURAWINĄ, PIKLOWANYMI MŁODYMI PĘDAMI ŚWIERKU, DYNIĄ PIŻMOWĄ I SOSEM DEMI-GLACE  Zapraszam do zrobienia dania, które w pełni inspirowane jest naturą. Słodkie mięso z kaczki idealnie pasuje do kwaśnych, dzikich owoców jak leśna żurawina. Zapach sosny przenosi nas prosto do lasu. Do ideału brakuje tylko jednego, sosu. Dlatego uzupełnieniem będzie bardzo gęsty, intensywny(...)liście nasturcji oliwa z oliwek 20 ml  sól i pieprz do smaku Sposób wykonania Kaczka Umyte i wysuszone piersi z kaczki doprawiamy solą i pieprzem od strony mięsa. Wkładamy gałązkę rozmarynu i pakujemy próżniowo. Gotujemy metodą sous-vide w temperaturze 62 ºC przez 2 godziny. Po tym czasie wyciągamy kaczkę z woreczka i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacinamy skórę

chefintheforest
Szybki i pyszny filet z kurczaka z patelni 172

musimy bawić się w panierki, babrać w jajku i bułce. Tutaj wystarczą nam przyprawy, pomidor, szynka i ser oraz przyprawy. Takie przepisy lubicie najbardziej Ja też, bo poza oczyszczeniem mięsa i podzieleniem go na kawałki, nie ma tu żadnej roboty. Nie ma potem masy rzeczy do mycia i pół uwalonej kuchni. A cała rodzinka zachwycona. U nas filet z kurczaka(...)goudę) sól, pieprz, czosnek mielony, zioła prowansalskie, czosnek niedzwiedzi z czarnuszką i suszonymi pomidorami 2 łyżki masła olej do smażenia Wykonanie Filet z kurczaka czyścimy i dzielnimy na kotleciki. Mięso delikatnie rozbijamy ręką, przyprawiamy z obu stron. Na patelni rozpuszczamy masło z olejem i podsmażamy mięso na złoto z obu stron. Na każdy kotlecik wykładamy kolejno plaster szynki, plaster pomidora

Mieszam w Garnku
Schaboburger 160

więc spełniłam tę zachciankę i... jestem zaskoczona efektem smakowym. Chociaż danie do niskokalorycznych i łatwostrawnych nie należy, warto spróbować ;) Składniki (2 porcje) -4 plastry schabu -250 g mielonego mięsa wołowego -2 jajka -pół małej cebulki -bułka tarta -mąka do panierowania -4 liście sałaty -4 plasterki sera żółtego -suszona cebula -2 ogórki konserwowe -2 łyżki majonezu -łyżka keczupu -kilka kropki sosu(...)tabasco lub piri-piri -1 łyżeczka sosu worchester -sól, pieprz -olej do smażenia Przygotowanie Plastry schabu rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Do miski włożyć mięso mielone. Dodać jajko, drobno posiekaną cebulkę, sos worchester i bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem. Całość wyrobić na burgery. Majonez wymieszać z keczupem i sosem tabasco. w głębokim talerzu rozkłócić jajko. Kotlety schabowe panierować

Zielona Kuchnia
Mięsny bigos z grzybami / Meaty cabbage stew with mushrooms 170

kapusty, ewentualnie mogę zjeść bigos z małą domieszką, ale bez radości. Bigos ten jest bardzo łatwy w przygotowaniu i zapewniam, przepyszny! Jest też świetnym sposobem na wykorzystanie zalegających resztek mięs. Ja wykorzystałam zalegające w zamrażarce mięsa jeszcze ze Świąt. Zapraszam zatem po przepis na bigos mojego dzieciństwa Scroll down for recipe in English Mięsny bigos z grzybami (8 porcji) Składniki

karmelowy
Ciasto na jogurcie czyli pierogi i pyszne nadzienie 115

kilka ostatnich sztuk to postanowiłam je wrzucić do gorącego oleju i zobaczyć co z tego wyniknie i to było to ! Zaczęło się od tego, że dzień wcześniej kupiłam mięso mielone aby zrobić zupę gołąbkową, ale ponieważ zmieniły mi się plany i szukałam czegoś innego. Tak aby nie był to makaron, ryż, kasza i wtedy przypomniałam sobie o genialnym przepisie(...)łyżeczkę mielonej kozieradki 1 łyżeczkę słodkiej czerwonej papryki łyżkę oregano   Czosnek, cebulę i marchewkę obrałam i zmiksowałam w małym blenderze. Selera pokroiłam na drobne kawałeczki i dodałam do mięsa z pozostałymi składnikami. . Ciasto wałkowałam w częściach, wycinałam kółka szklanką i nakładałam niedużo nadzienia, tak aby pierogi się nie rozpadały. Pierogi ugotowałam w koszyku na parze . Gotowałam ok. 10 minut

Kuchnia na wzgórzu
Wieprzowina po meksykańsku 134

smaku . Skrapiamy olejem , mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum dwie godziny . Następnie w garnku na niewielkiej ilości tłuszczu , podsmażamy cebulę z kuminem i kolendrą . Na patelni rumienimy mięso . Pamiętajcie żeby smażyć małymi porcjami , wtedy ładnie się rumieni i nie puszcza soku . Dorzucamy mięso do garnka z cebulą , wlewamy pomidory z puszki , koncentrat, pastę z pieczonej papryki , cynamon , sól(...)wody . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przykrywamy i dusimy na niewielkim ogniu około 2 godzin . Co jakiś czas warto zajrzeć , czy sos za bardzo nie odparował i w razie potrzeby uzupełnić . Mięso ma się dusić w małej ilości sosu nie pływać jak w zupie . Po upływie dwóch godzin sos powinien samoczynnie się zagęścić . Dodajemy czekoladę , mieszamy do rozpuszczenia . Serwujemy na gorąco

Ogrodnik w podróży
Kiełbasa pieczona z porem. 172

wody  Sposób wykonania :   M ięso i boczek zmiel w maszynce przez sitko 8 mm. Pora drobno posiekaj lub także zmiel w maszynce na takich samych oczkach jak mięso ( ja zmieliłem, nie chciało mi się drobno siekać ). Do zmielonego mięsa i pora dodaj miętę , cząber, paprykę , dopraw do smaku pieprzem i solą , dokładnie wymieszaj całość. Odstaw(...)chłodne i ciemne miejsce np. do lodówki ( ja wyniosłem na strych , bo teraz w zimie jest tam tak jak w lodówce 4 - 5 C ). Po tym czasie dodaj do mięsa około 200 ml zimnej wody i ponownie dokładnie wymieszaj. Masą kiełbasianą nadziewaj jelita wieprzowe i skręcaj w odcinki około 15 - 20 cm w zależności od potrzeb. Jelita przed nadziewaniem namocz

Przepisy i porady kulinarne
Sałatka z pikantnym kurczakiem a la stripsy 151

niedbale) lub długie paski (forma jest dowolna). Posypujemy je mieszanką przypraw (ilość wg uznania, u mnie około 1/3 łyżeczki każdej przyprawy), całość dokładnie mieszamy aby przyprawy pokryły wszystkie kawałki mięsa. Odstawiamy całość na minimum 30 minut do lodówki (pamiętajmy, aby kurczaka wyciągnąć przed smażeniem chwilę wcześniej, aby nabrał temperatury pokojowej). Przygotowujemy ciasto. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy mleko, jajka(...)Kurczaka zalewamy ciastem. Do miski z pokrywką (lub jakiegoś garnka) wsypujemy mąkę.Wkładamy tam po kilka kawałków kurczaka (nie za dużo), zamykamy pokrywkę i potrząsamy miską, aby mąką pokryła mięso. Mąki nie należy dociskać do kawałków kurczaka. Tak przygotowane mięso smażymy na średnim ogniu na złoto z obu stron. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu i podajemy z dowolnymi dodatkami lub wykorzystujemy

Słodkie okruszki
Domowe burgery 345

Składniki /2 porcje – 2 plasterki boczku dobrej jakości – 2 kotlety z mięsa mielonego – 2 bułki do hamburgerów bez konserwantów – 2 plasterki sera cheddar – 2 krążki cebuli – sałata rzymska – 2 plastry pomidora – przyprawy (sól, pieprz, słodka papryka) – majonez i ketchup    Przygotowanie : Mięso na kotlety doprawiamy solą, pieprzem i papryką(...)kotlety o średnicy ok. 7 cm. (średnica nie powinna być większa niż średnica bułek). Patelnię grillową smarujemy olejem rzepakowym. Smażymy kotlety ok. 3 minut z każdej strony. Następnie podsmażone mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 5 minut w temperaturze 160°C (termoobieg). W tym czasie plastry boczku układamy na patelni grillowej i smażymy z obydwóch stron. Pieczemy

I LOVE LIFE
Sałatka z pieczonym kurczakiem 159

tutaj trzeba pokroić to orzechy włoskie. Sałatka jest lekka, gdyż jej bazą jest sałata lodowa. Do sałaty a dokładnie do mixu sałat dodałam kilka dosłownie dodatkowych składników takich jak mięso kurczaka, ser czy sos jogurtowy. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka(...)Ułożyć na blasze do pieczenia, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piec, aż będą miękkie. Mi zajęło to przeszło godzinę. Po upieczeniu udka wystudzić i podzielić mięso na kawałki. W kubeczku wymieszać jogurt, miód oraz estragon. Do miski włożyć sałatę, mięso z udek kurczaka, utarty na tarce o dużych oczkach ser oraz grubo krojone orzechy włoskie. Wymieszać

mecooks
Czwartek: Kurczak saltimbocca z kaszą orkiszową 144

danie dość niepozorne, a naprawdę wyjątkowe. Mocno zesmażone prosciutto wspaniale aromatyzuje kurczaka, a szałwia dodaje od siebie oszałamiającego ziołowego, łagodnego posmaku, łagodzącego wyraziste mięsne składniki. Tu ważna uwaga: mięso trzeba solić z umiarem, gdyż prosciutto jest słone. Dla przełamania słoności dobrze jest zapiec kotlety z łagodnym serem, typu camembert, gouda. Nie jest to jednak konieczny zabieg. Zobacz inne przepisy(...)Zaczynasz od cieńszego końca, kroisz w poprzek, tak żeby powstał ładny kotlet i dalej odcinasz kolejne kotlety. Rozciągnij folię spożywczą nad kotletami i rozbij je delikatnie tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa posól (oszczędnie, bo prosciuto jest słone), popieprz i oprósz suszoną szałwią, lub, jeśli masz świeże zioło, na każdym kotlecie połóż listek. Na wierzch każdego kawałka mięsa połóż plaster prosciutto

Niedzielny kucharz
Rosół (bulion) - najzdrowsza zupa świata 148

się z jednej warstwy komórek i jeśli połączenia ścisłe między nimi się otworzą, stajesz się podatny na chorobę nieszczelnego jelita. Wtefy może Ci pomóc spożywanie kolagenu, który występuje w mięsie, chrząstkach, skórze i kościach, a jest uwalniany podczas gotowania rosołu. Spożywanie rosołu wpływa wyjątkowo kojąco na Twoje jelita. Rosół (bulion) na kościach jest bardzo popularny wśród osób dbających o swoje(...)cebula liście luczyku 2-3 plasterki imbiru kawałek kurkumy 1-2 łyżki żywego octu jabłkowego (niepasteryzowanego) sól kamienna (morska, himalajska), pieprz listek laurowy, ziele angielskie - opcjonalnie Przygotowanie: umyte mięso, obrane warzywa, przypaloną na płycie cebulę i wszystkie inne składniki umieścić w garnku i zalać zimną wodą, w takiej ilości, by je przykryła (ale nie więcej) zagotować, następnie zmniejszyć ogień

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Puree z batatów i dyni 96

oraz dyni z dodatkiem mleka i masła, oto moja propozycja dodatku do obiadu. Dla tych co lubią dodać nieco słodyczy do obiadu, nie każdym pasuje słodki ziemniak do kawałka mięsa. A jeśli lubicie to podajcie z mięsem na ostro i ulubioną surówką a otrzymacie super zestaw obiadowy, różnorodne smaki słodycz-ostrość. Polecam i życzę smacznego! SKŁADNIKI: 1800 g batatów (przed(...)układam bataty, dodaję dynię (bez rozmrażania), zalewam wodą tak by przykryła warzywa, solę. Gotuję do miękkości. Odlewam wodę, dodaję mleko i masło, ugniatam na puree. Podaję posypane koperkiem do mięs i surówek

Zasmakuj Kuchni
Kaszotto z marchewką i groszkiem 187

Przepis na kaszotto z marchewką i groszkiem Łopatkę myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę. Podsmażamy na odrobinie oleju i podczas smażenia doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jak mięso będzie miękkie i usmażone przekładamy je do miseczki. Na tą samą patelnię dodajemy masło, pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojonego w półplasterki pora. Jak por zmięknie dodajemy kaszę i całość(...)smażymy ok. 3 minut. Następnie dodajemy marchewkę, groszek , pokrojoną w kostkę paprykę, usmażone mięso. Całość smażymy ok. 2 minuty, a następnie dodajemy bulion. Kaszotto doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem, oregano. Całosć dusimy przez kolejne 15 minut. Smacznego! Artykuł Kaszotto z marchewką i groszkiem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!