mięso - 63110 przepisów (strona:963/4208)

szybkowar- papryka faszerowana... 307

papryka ostra 1/2 łyżeczki, cebula podsmażona 1 sztuka, woda 1 szklanka z papryki odciąć czubek, usunąć gniazdo nasienne, opłukać pod zimną wodą ryż ugotować do miękkości, odcedzić na durszlaku mięso mielone dokładnie wymieszać na kleistą masę z posiekanym koperkiem, wystudzonym ryżem, przyprawą do mięsa mielonego, podsmażoną cebulką na oleju, jajkiem,papryką ostrą farszem napełniać papryki, układać w szybkowarze na rozłożonym(...)smakuje na ciepło i na zimno - papryka faszerowana w naszym domu jest bardzo lubianą potrawą i na ciepło i na zimno, farsz może być z ryżem, kaszami, makaronem z mięsem lub warzywami..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Żeberka z kiszoną kapustą (z szybkowara) 229

wody 2 ząbki czosnku 2-3 listki laurowe 3-4 kulki ziela angielskiego sól, pieprz słodka papryka ostra papryka odrobina oleju Żeberka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze części. Przygotowane mięso przyprawić z obu stron: solą, pieprzem, słodką oraz ostrą papryką. Czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę i posolić. Za pomocą noża - czosnek rozetrzeć i dodać go do mięsa. Przygotowane żeberka(...)wstawić na kilka godzin do lodówki, ponieważ muszą się zamarynować. Po upływie czasu, do szybkowara wlać olej (ma delikatnie przykryć dno garnka) i rozgrzać go. Następnie obsmażyć żeberka. Podsmażone mięso przełożyć na talerz. Cebulę obrać, przeciąć na pół i pokroić w półplasterki. Do tego samego garnka dodać cebulę. Chwilę przesmażyć. Na sam koniec do szybkowara przełożyć kiszoną kapustę (jeśli jest

Ugotować
Chrupiące stripsy z kurczaka jak z KFC 476

ulubiona przekąska dużych i małych smakoszy. Można zamawiać kubełki na wynos, ale pyszne stripsy można przygotować we własnej kuchni. Na stripsy nadają się piersi, ale według mnie lepsze jest mięso z uda - jest bardziej soczyste i ma bardziej wyrazisty smak. Dlatego na stripsy polecam trybowane udziki z kurcząt. Do tego przyprawy oraz świeży olej i chrupiąca przekąska gotowa

Korniszonki
Spaghetti Z Sosem Meksykańskim 126

troszku się namęczyłam bo wieczorową pora zrobić, dobre, zdjęcie to cud, ale myślę że nie jest najgorzej i zjadliwe są te zdjęcia :D Składniki na 2 osoby: 250 g mięsa mielonego np. z łopatki lub szynki 1 puszka pomidorów (mogą być z bazylią) 1 mała puszka mieszanki fasoli czerwonej z kukurydzą (212 ml ) 1 mała czerwona papryka 1 cebula mała(...)według przepisu na opakowaniu. 2. Na patelni z oliwą/olejem  przesmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie dodajemy, paprykę pokrojoną w kostkę i  mięso mielone, solimy i pieprzymy całość i przesmażamy. 3. Kiedy mięso się troszkę przysmaży dodajemy puszkę pomidorów, oraz przyprawy, całość dusimy z 10 minut. 4. Po tym czasie dodajemy kukurydzę wraz

Gotowanie...to proste !
Kotleciki mielone z cukinią 285

Kotleciki mielone z cukinią Chrupiące z zewnątrz oraz mięciutkie i soczyste w środku kotleciki z mięsa mielonego z dodatkiem cebuli i cukinii. Warzywa dodają im wspaniały smak oraz aromat. Takie klopsiki idealnie komponują się w daniu obiadowym z ziemniaczkami i surówką. Polecam!     Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 mała cukinia lub pół większej 1 nieduża cebula(...)muszkatołowa, bazylia Olej do smażenia dodatkowa bułka tarta do obtoczenia   *** Cukinie dokładnie myjemy, osuszamy i razem z cebulą ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Starte warzywa dodajemy do mięsa i mieszamy razem z jajkiem, bułką tartą i przyprawami (przyprawy dodajemy do smaku) na jednolitą masę *** *** Z powstałej masy formujemy okrągłe kotleciki, które następnie obtaczamy w bułce tartej i lekko

Blog z Apetytem
Kurczak zagrodowy w ziołach prowansalskich z pieczoną dynią 141

dynią piżmową pieką się razem  w piekarniku. 1 kurczak zagrodowy 3 łyżeczki ziół prowansalskich ( lub własna kompozycja: rozmaryn, tymianek, cząber, szałwia) 2 łyżeczki soli olej rzepakowy do natarcia mięsa czosnek 2 ząbki skórka z cytryny ok 1 łyżeczki dynia piżmowa szczypta cynamonu sól 1 łyżeczka miodu 1 łyżka octu jabłkowego 2 łyżeczki oleju Dynię piżmową obraną ze skórki(...)oleju ze szczyptą soli, cynamonu, miodu z łyżką octu jabłkowego. Kurczaka natrzeć ziołami, solą, czosnkiem oraz skórką z cytryny. Ja wszystkie przyprawy łączę z olejem i taką bejcą nacieram mięso. odstawiam na przynajmniej godzinę do lodówki. Ideałem byłoby przygotować i marynować kurczaka całą noc. Kurczaka włożyć do piekarnika nastawionego na 200 stopni na 1,5 godziny. 30 minut przed końcem

AZgotuj!
” Żółwi schab” niebanalny obiad 184

zwykły dzień . Przygotowanie nie jest trudne i wbrew pozorom nie zajmuje też dużo czasu . Moi chłopcy zachwycili się schabowymi żółwikami . Zresztą kto nie lubi ziemniaków z podsmażaną cebulką , mięsa i kapusty włoskiej ..połączenie klasyczne i doskonałe Składniki na 4 osoby: 4 plastry chudego schabu , grubości 1 cm 4 liście włoskiej kapusty ( zewnętrzne ciemno zielone i duże ) 4 ziemniaki 1 cebula(...)kiedy zacznie wrzeć , zestawiamy z kuchenki i wkładamy do niego plastry schabu , przykrywamy , zostawiamy tak na 3 minuty . Wyławiamy i pozostawiamy do ostygnięcia . Ten proces pozwoli na zachowanie soczystości mięsa i skróci czas przygotowania Liście kapusty włoskiej spażamy wrzątkiem i wycinamy z nich twarde części . Jak zmiękną , odstawiamy do wystudzenia . Proces dokładnie jak przy gołąbkach Ziemniaki obieramy, kroimy w drobna

Ogrodnik w podróży
Kurczak pieczony na słoiku 626

piekarnika z rożnem to zachęcam do przygotowania kurczaka pieczonego na słoiku. Tak, tak - wystarczy kurczaka "nabić" na słoik i uwierzcie mi na słowo - jest to rewelacyjny sposób na upieczenie mięsa drobiowego, ponieważ kurczak będzie miał soczyste mięso i chrupiącą skórkę. Jakiś czas temu pokazałam Wam przepis na kurczaka pieczonego na butelce (przepis tutaj:  http://ugotowac.blogspot.com/2018/06/kurczak-pieczony-na-butelce-podany-z-mlodymi-warzywami.html ), a dzisiaj prezentuje

Ugotować
KURCZAK W MIODZIE (standard) 127

porcje) - filet z piersi kurczaka - (300g) - olej kokosowy - (20 g) - miód - (30 g) dodatkowe przyprawy: - pieprz czarny - 1/2 łyżeczki - przyprawa do kurczaka - 1 łyżeczka - imbir mielony 1/3 łyżeczki WYKONANIE: Mięso pokroić w dużą kostkę, wymieszać z olejem kokosowym, miodem i przyprawami. (Tak zamarynowane mięso można pozostawić w lodówce) Gotowe mięso wyłożyć na patelnię teflonową, smażyć z obu stron, do momentu

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Rolada drobiowa z kurkami 147

jajko - 1 szt natka pietruszki  żółty ser - 1 plaster wegeta sól i pieprz masło do smażenia Przygotowanie : Filety z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, dobrze rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na folii spożywczej. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Kurki oczyścić, umyć, pokroić, dodać do cebuli, razem podsmażyć, doprawić Vegetą i pieprzem, ostudzić(...)ostudzonych grzybów wybić jajko, dokładnie wymieszać. Wyłożyć grzyby na mięso, na grzybach ułożyć natkę pietruszki i pokrojony ser, zwinąć roladę za pomocą folii spożywczej i zawinąć jak cukierek. Przełożyć roladę na blachę i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop, przez 20 minut, po tym czasie, rozciąć folię i piec jeszcze do zrumienienia mięsa. Smacznego ! (function

Kuchnia Danusi
Pieczona perliczka z jabłkami i ziemniakami 194

Perliczka, ptak którego mięso zostało zapomniane, nie wiedzieć czemu. Ma bardzo zdrowe, ciemne, chude, lekkostrawne mięso. Smakiem mięso perlicy przypomina dziczyznę, a ponieważ jest ciemne należy odpowiednio je przygotować aby nie przesuszyć bo wówczas jest niesmaczne. Ja dziś upiekłam ptaka zwijając go w szynkę parmeńską, z jabłkami i ziemniaczkami. Rezultat jest taki że obiad zniknął bardzo szybko z talerzy, polecam

Moje Małe Czarowanie
Środa: Kurczak Marengo, albo kurczak Napoleona 293

Child . Zrezygnowaliśmy z jajek sadzonych, często występujących w przepisach na kurczaka Napoleona, bo jak dla nas było to już za dużo dobrego. Zamiast całego kurczaka wykorzystaliśmy też wybrane kawałki mięsa na dodatek bez kości, a to po to, żeby przyspieszyć proces smażenia. Jeśli macie czas przygotujcie danie z kurczaka z kością, sos będzie jeszcze bardziej esencjonalny. Na koniec warto jeszcze(...)krewetek surowych 1 łyżka przyprawy włoskiej (np. z tego przepisu) lub duża szczypta tymianku i oregano Natka pietruszki 4 łyżki masła 4 łyżki oleju Przygotowanie: Krok 1 Mięso osusz ręcznikiem papierowym o pokrój na za zgrabne kawałki. Wysyp mąkę na talerz i obtocz w niej mięso, strząśnij nadmiar. Rozgrzej w szerokim rondlu 2 łyżki masła i 2 łyżki oleju. Kiedy

Niedzielny kucharz
Pierogi z mięsem drobiowym (rosołowym) 204

Pomysł na wykorzystanie ugotowanego mięsa drobiowego. Zawsze kiedy gotujecie rosół czy po prostu wywar drobiowy pod inną zupę, możecie użyć mięsa do przygotowania farszu. Nie zmarnują się również warzywa – marchewki

Bullio
ZUPA KOPERKOWA Z PULPECIKAMI 196

małej cebuli, mąka do obtoczenia pulpecików, 2 łyżki oleju do podsmażenia pulpecików. Przygotowanie: Cebulę do pulpecików i zupy drobno siekam, marchewkę ścieram na tarce, ziemniaki kroję w kostkę. Mięso dokładnie wyrabiam z 1/2 posiekanej cebuli, jajkiem, bułką tartą oraz przyprawami. Zwilżonymi rękoma formuję małe kuleczki, obtaczam w mące i podsmażam na rozgrzanym oleju. Podsmażone mięso wykładam na talerz wyłożony ręcznikiem(...)garnku szklę pozostałą cebulę na oleju z masłem. Kiedy cebula będzie zeszklona dodaję marchewkę i ziemniaki, posypuję solą, pieprzem i kurkumą, smażę 5 minut. Warzywa zalewam bulionem, wkładam podsmażone mięso, zagotowuję. Gotuję na małym ogniu przez 15-20 minut. Pod koniec gotowania dodaję posiekany koperek. Do zupy dodaję wcześniej zahartowaną śmietanę, w razie potrzeby doprawiam do smaku

JejKuchnia
Sos z kurczakiem, brokułami i boczkiem 225

utartego parmezanu 1 brokuł 250 ml śmietanki 400 ml drobiowego bulionu sól i czarny pieprz do smaku 1 łyżeczka suszonego oregano 2 łyżki masła Rozgrzej masło na patelni. Mięso pokrój w kostkę i zrumień na maśle. Wyjmij mięso na miseczkę i dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Smaż aż cebula się zeszkli. Wlej bulion, śmietankę i dodaj oba sery(...)Mieszaj aż sery się rozpuszczą. Dodaj brokuł podzielony na różyczki i gotuj sos przez 5 minut. Następnie dodaj mięso, oregano. Dopraw sos solą i pieprzem i gotuj przez 3 minuty. Na drugiej patelni usmaż boczek. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku, rozerwij na małe kawałki i włóż do sosu. Podaj sos z makaronem lub ryżem. Smacznego! The post

codojedzenia