Za'atar bardzo pikantny do karkówki

Za'atar bardzo pikantny do karkówki

Za'atar bardzo pikantny do karkówki

Przepisy na różne warianty za'ataru podwalam już wcześniej ( znajdziecie je tutaj ) jednak dzisiejsza mieszanka jest przeznaczona przede wszystkim do marynowania mięs.  Mimo, iż na Bliskim Wschodzie wieprzowinę (o ile uda się ją kupić) jadają przede wszystkim ekspaci, to jednak ta odmiana za'ataru doskonale sprawdza się w polskich warunkach do marynowania karkówki. Aby przyprawa nie traciła pikantności, przygotowuję ją w małych ilościach, wykorzystując do tego młynek blendera (w taki niewielki młynek, id... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, naleśniki, pierogi, śniadania, ciasto, mięso, naleśnik, deser, kolacja, przetwory, surówka, desery, sałatki, obiad, zupa, tiramisu, karkówka, sałatka, ciasteczka, wieprzowina, cytryna, mielone, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, łatwe ciasto, sałatka do obiadu, pieczona karkówka, karkówka pieczona, mięso mielone, mięsa pieczone

Inne przepisy z Cztery Fajery

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.