mięso - 63110 przepisów (strona:976/4208)

Kiełbasa pieprzowa 189

schabu z przyrostami 1 kg karkówki tłustej 18g soli na kg mięsa (ja daje pół na pół z peklosolą) pieprz czarny pieprz kolorowy kolendra szczypta gałki muszkatołowej  przypraw ok 26 g ogółem Schab mielimy na szarpaku, karkówkę na oczku 10 mm. Mieszamy mięsa z solą i odstawiamy na dobę-dwie do lodówki  .. następnie przygotowujemy przyprawy i tłuczemy(...)trochę w moździerzu. Mieszamy mięso ok 30 min , jeśli jest więcej to dłużej. Nadziewamy osłonkę białkową i mocno związujemy. Wędzimy ok 5 godzin. Parzenie w temp 80 st do uzyskania 70 st wewnątrz kiełbasy

Gotowanie jest łatwe
Polędwiczka marynowana w musztardzie z sosem paprykowym. Przepis krok po kroku. 147

dopraw solą i pieprzem.   Polędwiczkę po upieczeniu połóż na desce do krojenia, odczekaj 5 minut następnie pokój w plastry. Smak z pieczenia mięsa można dodać do sosu paprykowego.   Plastry wieprzowiny podawaj z sosem paprykowym i natką pietruszki. To danie najlepiej smakuje z ryżem lub kawałkiem pieczywa(...)musztardzie z sosem paprykowym . Smakuje wybitnie i przygotujesz to danie w mig   Kluczowa jest marynata   Wiadomo że w procesie przygotowania mięsa, kluczowa jest marynata. Dlatego wybrałem jako główny składnik Musztardę Kielecką Starofrancuską (LINK) . Jest to grubo mielona musztarda o dość ostrym, ziołowym smaku, przygotowana na bazie aromatycznego, białego wina

kuron.com.pl
WĘGIERSKI GULASZ WOŁOWY (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 830

mielonej papryki ostrej sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony 4 listki laurowe 8 ziarenek ziela angielskiego 200 g pomidorów bez skórki lub 200 ml przecieru pomidorowego 100% Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem a następnie pokroić na niewielkie kawałki ok 1 cm. Na patelni rozgrzać część tłuszczu i podsmażyć mięso z każdej strony. Zdjąć z ognia, przerzucić do garnka(...)słodką i ostrą i oraz rozdrobnione pomidory z puszki lub przecier pomidorowy. Dusić przez ok. 10 minut a jeśli jest potrzeba dolać odrobinę wody. Po tym czasie dodać podsmażone mięso, dolać gorącej wody, tak aby je całkowicie przykryła. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dusić do miękkości na malutkim ogniu przez 80-90 minut. Następnie doprawić do smaku solą

Ola la LCHF
Krupnik na skrzydełkach z grzybami 125

paski. Skrzydełka zalewamy zimną wodą ( 2 litry ), doprowadzamy do wrzenia, dodajemy sól (1 łyżeczka), zmniejszamy płomień i usuwamy szumowiny. Gotujemy około 20 min bez przykrycia, po czym wyciągamy mięso na talerz i studzimy. Mięso oddzielamy od kości, usuwamy skórę. Do wywaru wsypujemy kaszę. Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach, por kroimy w piórka. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę(...)Warzywa razem z rozgniecionym czosnkiem, liśćmi i zielem, podsmażamy na maśle. Dodajemy do wywaru, razem z mięsem i gotujemy do miękkości kaszy i warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki

R'n'G Kitchen
Kotlety schabowe zapiekane z mozzarellą 179

kula) 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz olej do smażenia Panierka: 3 łyżki mąki pszennej 2 jajka 6 łyżek bułki tartej Sposób wykonania: Plastry mięsa rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety, a następnie oprószamy z obydwu stron solą i pieprzem. Kawałki mięsa obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej(...)patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety z obydwu stron na złoty kolor.  Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim usmażone kotlety.  Na każdy kawałek mięsa nakładamy plaster sera. Wierzch posypujemy ostrą papryką i ziołami prowansalskimi. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy z termoobiegiem przez 10 minut

Qchnia po prostu
Roladki z kurczaka w aromatycznym sosie 967

olej do smażenia       *** Filety z kurczaka przecinamy wzdłuż na dwie połówki i dość cienko rozbijamy *** *** Każdy rozbity kotlet smarujemy łyżeczką serka śmietankowego. Następnie na każdym płacie mięsa układamy kilka listków bazylii oraz po jednej łyżce cienko pokrojonego boczku wędzonego *** *** Następnie mięso dość ciasno zwijamy w roladki i oprószamy solą oraz pieprzem z wierzchu *** *** Roladki obtaczamy w mące(...)ponownie formujemy w dłoniach *** *** Na patelni, na mocno rozgrzanym oleju podsmażamy mięso z każdej strony na rumiany kolor *** *** Całość zalewamy wodą lub bulionem, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie *** *** Wlewamy sos sojowy oraz dodajemy świeże zioła. Roladki dusimy pod przykryciem, na małym ogniu przez około 30 minut *** *** Po tym czasie do powstałego sosu dodajemy łyżeczkę koncentratu pomidorowego oraz łyżeczkę serka

Blog z Apetytem
Jak przygotować smakowity ramen? 157

się do dań kuchni japońskiej, to niewiele osób wie, że danie to przywędrowało do Kraju Kwitnącej Wiśni z Chin. Od dzisiejszego, powszechnie znanego ramenu chińską wersję odróżniała obecność czerwonego mięsa. Podstawowe składniki ramenu „japońskiego” to bulion (mięsny lub rybny), makaron, marynowane jajka oraz cebula i pędy bambusa. Inne popularne dodatki to m.in. pieczona wieprzowina (tzw. wieprzowina Chashu), pulled pork, warzywa(...)sezam. Odmiany ramenu Nie ma jednej odmiany ramenu – jest co najmniej kilka rodzajów. Pierwsza „klasyfikacja”, ze względu na rodzaj wywaru, wyróżnia shio (najbardziej tradycyjny ramen, przygotowywany na bazie mięsa drobiowego, wyróżniający się bardzo słonym wywarem, podawany jest ze szczypiorem, kapustą pekińską i pędami bambusa), tonkotsu (z kości wieprzowych), miso (wywar wzbogacony miso, czyli pastą ze sfermentowanej fasoli) oraz shoyu

Tradycyjna Kuchnia
Gulasz z białą kapustą (z szynki wieprzowej) 210

niepowtarzalnego smaku.  1 kg szynki wieprzowej  1/4 białej kapusty  2 marchewki 2 cebule 1 pietruszka 2 łyżki mąki sól, pieprz, papryka słodka  olej  1. Mięso kroimy w kostkę. Kapustę i cebulę kroimy w kostkę, marchew i pietruszkę ścieramy na tarce. 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso do mocnego zarumienienia. Dodajemy warzywa, smażymy kilka minut(...)czym wlewamy 1 litrt wody. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa i warzyw przez około 1,5 godziny.  3. Mąkę rozrabiamy w niedużej ilości zimnej wody. Wlewamy do garnka, gotujemy jeszcze kilka minut aż gulasz zgęstnieje. Doprawiamy do smaku

Szefowa kuchni
Obiad na niedzielę: KEBAB Z SAŁATKĄ TABBOULEH Z PIECZONEGO KALAFIORA 117

zamiast mielonego Nie wiemy czy wiecie, ale nasz stary, dobry kotlet mielony ma liczną rodzinę na Bliskim Wschodzie, w Afryce Północnej i na Bałkanach. To kofty, czyli kebaby z mięsa mielonego nadzianych na patyki. Słowo kofta, które wywodzi się z języka staro perskiego, oznacza po prostu: mleć. Co tu dużo mówić, kuzyn naszego mielonego z Bliskiego Wschodu bije nasz kotlet(...)duże pomidory Mała czerwona papryka 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kminu 1/3 łyżeczki pieprzu kajeńskiego Sól do smaku Przygotowanie: Krok 1 W dużej misie wymieszaj zioła, przyprawy, cebulę i mięso. Odstaw na 30 minut w chłodne miejsce. Krok 2 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Zmiksuj kalafiora lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach, aż będzie sypki i zacznie przypominać

Niedzielny kucharz
gulasz wieprzowy na sposób andaluzyjski 297

Składniki: łopatka wieprzowa 3 spore cebule główka czosnku tymianek oregano oliwa z oliwek czerwone wino (1/2 butelki) sól pieprz Na rozgrzanej oliwie mięso obsmażyć na rumiano, dodając trochę soli. Wyjąć i odłożyć. Na tej samej oliwie zeszklić, dodając tymianek i oregano, cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek – tylko obrany z łupinek. Zdjąć z patelni i zblendować na gładki(...)wlać do garnka do duszenia, włozyć mięso, dodać wina, zagotować i troche zredukować. Dolać wody (lub bulionu, jeśli akurat jest pod ręką) posolić i popieprzyć do smaku i dusić, aż mięso będzie miękkie. Podawać na przykład z ziemniakami smażonymi z czosnkiem

stajnia gołębie od kuchni
szybkowar- papryka faszerowana... 292

papryka ostra 1/2 łyżeczki, cebula podsmażona 1 sztuka, woda 1 szklanka z papryki odciąć czubek, usunąć gniazdo nasienne, opłukać pod zimną wodą ryż ugotować do miękkości, odcedzić na durszlaku mięso mielone dokładnie wymieszać na kleistą masę z posiekanym koperkiem, wystudzonym ryżem, przyprawą do mięsa mielonego, podsmażoną cebulką na oleju, jajkiem,papryką ostrą farszem napełniać papryki, układać w szybkowarze na rozłożonym(...)smakuje na ciepło i na zimno - papryka faszerowana w naszym domu jest bardzo lubianą potrawą i na ciepło i na zimno, farsz może być z ryżem, kaszami, makaronem z mięsem lub warzywami..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Żeberka z kiszoną kapustą (z szybkowara) 208

wody 2 ząbki czosnku 2-3 listki laurowe 3-4 kulki ziela angielskiego sól, pieprz słodka papryka ostra papryka odrobina oleju Żeberka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze części. Przygotowane mięso przyprawić z obu stron: solą, pieprzem, słodką oraz ostrą papryką. Czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę i posolić. Za pomocą noża - czosnek rozetrzeć i dodać go do mięsa. Przygotowane żeberka(...)wstawić na kilka godzin do lodówki, ponieważ muszą się zamarynować. Po upływie czasu, do szybkowara wlać olej (ma delikatnie przykryć dno garnka) i rozgrzać go. Następnie obsmażyć żeberka. Podsmażone mięso przełożyć na talerz. Cebulę obrać, przeciąć na pół i pokroić w półplasterki. Do tego samego garnka dodać cebulę. Chwilę przesmażyć. Na sam koniec do szybkowara przełożyć kiszoną kapustę (jeśli jest

Ugotować
Chrupiące stripsy z kurczaka jak z KFC 462

ulubiona przekąska dużych i małych smakoszy. Można zamawiać kubełki na wynos, ale pyszne stripsy można przygotować we własnej kuchni. Na stripsy nadają się piersi, ale według mnie lepsze jest mięso z uda - jest bardziej soczyste i ma bardziej wyrazisty smak. Dlatego na stripsy polecam trybowane udziki z kurcząt. Do tego przyprawy oraz świeży olej i chrupiąca przekąska gotowa

Korniszonki
Spaghetti Z Sosem Meksykańskim 116

troszku się namęczyłam bo wieczorową pora zrobić, dobre, zdjęcie to cud, ale myślę że nie jest najgorzej i zjadliwe są te zdjęcia :D Składniki na 2 osoby: 250 g mięsa mielonego np. z łopatki lub szynki 1 puszka pomidorów (mogą być z bazylią) 1 mała puszka mieszanki fasoli czerwonej z kukurydzą (212 ml ) 1 mała czerwona papryka 1 cebula mała(...)według przepisu na opakowaniu. 2. Na patelni z oliwą/olejem  przesmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie dodajemy, paprykę pokrojoną w kostkę i  mięso mielone, solimy i pieprzymy całość i przesmażamy. 3. Kiedy mięso się troszkę przysmaży dodajemy puszkę pomidorów, oraz przyprawy, całość dusimy z 10 minut. 4. Po tym czasie dodajemy kukurydzę wraz

Gotowanie...to proste !
Kotleciki mielone z cukinią 271

Kotleciki mielone z cukinią Chrupiące z zewnątrz oraz mięciutkie i soczyste w środku kotleciki z mięsa mielonego z dodatkiem cebuli i cukinii. Warzywa dodają im wspaniały smak oraz aromat. Takie klopsiki idealnie komponują się w daniu obiadowym z ziemniaczkami i surówką. Polecam!     Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 mała cukinia lub pół większej 1 nieduża cebula(...)muszkatołowa, bazylia Olej do smażenia dodatkowa bułka tarta do obtoczenia   *** Cukinie dokładnie myjemy, osuszamy i razem z cebulą ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Starte warzywa dodajemy do mięsa i mieszamy razem z jajkiem, bułką tartą i przyprawami (przyprawy dodajemy do smaku) na jednolitą masę *** *** Z powstałej masy formujemy okrągłe kotleciki, które następnie obtaczamy w bułce tartej i lekko

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania