mięso - 63110 przepisów (strona:976/4208)

ZAPIEKANE PULPECIKI Z PIECZARKAMI 167

bardzo dużo sposobów. Dzisiaj mam dla Was propozycję na pulpeciki z pieczarkami zapiekane w piekarniku. Przepis ten jest bardzo łatwy w przygotowaniu,  a efekt końcowy wyśmienity. SKŁADNIKI: Pulpety: - mięso mielone  (wieprzowo-wołowe 500g) - jajko - bułka tarta (3 łyżki) - cebula (1 duża) - sól (1 łyżeczka) - pieprz (1/2 łyżeczki)) - olej do smażenia Sos: - mleko (300 ml.) - mąka (2 łyżki) - sól(...)łyżeczki) - pieprz (około 1/2 łyżeczki) - gałka muszkatołowa (około 1/4 łyżeczki) - parmezan (120 g) - pieczarki (200 g) WYKONANIE: 👌  jedną dużą cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. 👌  do mięsa mielonego przekładamy usmażoną cebulę, dodajemy jajko, bułkę tartą, pieprz, sól i dobrze mieszamy. 👌  z wymieszanego mięsa mielonego lepimy kulki w kształcie orzecha włoskiego i obsmażamy je z obydwu stron. Usmażone

RITA food channel
Najlepszy bigos na święta. Przepis krok po kroku! 128

walczyć. Na pewno najlepszy bigos na święta powinien być połączniem smaków kwaśnych i słodkich z bogactwem mieszanych mięs i aromatycznych przypraw. Tutaj znajdziesz kilka słów o historii bigosu oraz fragment „Pana Tadeusza” (link)   Chór święcie oburzonych   Oczywiście zaraz odezwie się chór święcie oburzonych osób, że jak to prawdziwy bigos(...)łopatka będzie rozpadać się w ustach. Należy pamiętać aby wybrać po prostu dobre składniki. Sprawdzoną kapustę, nie jakiegoś „kwasibora” dopędzanego octem. Sięgnąć po mięsa z zaprzyjaźnionej budki z mięsem. Reszta to powolne gotowanie, kiedy wszystkie smaki się mieszają. Jeżeli najlepszy bigos na święta nam jakimś cudem zostanie, to danie cudownie znosi

kuron.com.pl
Rolada z kurczaka z suszonymi owocami 154

Domowa wędlina zawsze smakuje znakomicie, a zbliżające się święta są najlepsza okazją, aby zagościła na naszych stołach. Dzisiaj propozycja przedświąteczna na roladę z delikatnego mięsa drobiowego z dodatkiem suszonych owoców. Mimo, że owoce są słodkie świetnie komponują się z mięsem z kurczaka, a całość smakuje wyśmienicie. Przy okazji chciałam Was zachęcić do zajrzenia na stronę Ambition ( klik ), gdzie znajdziecie mnóstwo(...)trzeba wydłużyć czas gotowania), obracając od czasu do czasu aby równomiernie się obgotowała.  Ugotowaną roladę studzimy i odstawiamy do lodówki na co najmniej 12 godzin,aby żelatyna związała mięso

Bon appetit mon amie
Sałatka z kurczakiem, warzywami i gruszką 155

średniej grubości paski (wykroić gniazda nasienne). Marchewkę i korzeń pietruszki obrać cienko ze skórki i pokroić w paski podobnej wielkości, co cukinię. Gruszkę pokroić w ósemki, wykroić gniazda nasienne. Mięso umyć, pokroić w paski, oprószyć solą i pieprzem. Na teflonowej patelni rozgrzać łyżkę oliwy, przesmażyć na niej przez 3-4 minuty warzywa wcześniej pokrojone w paski. Warzywa będą miały różny(...)mają być raczej twarde (cukinia będzie najbardziej miękka). Na dwa talerze rozłożyć po garści mixu sałat, na sałatę podsmażone warzywa. Dolać łyżkę oliwy i usmażyć pokrojone w paski mięso. Plasterki mięsa ułożyć na talerzach. Na końcu na patelni ułożyć pokrojoną gruszkę i pozwolić jej się zrumienić. Również wyłożyć na talerze i w gruncie rzeczy, sałatka jest gotowa. 1 porcja

Dietolog
Filet z papryką i porem 141

szkl. bulionu drobiowego 50 g serka topionego 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki mielona papryka słodka i ostra sól, pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na mniejsze porcje. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Paprykę kroimy na mniejsze części. Pory kroimy na półplasterki. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju. Obsmażamy mięso. Dodajemy paprykę oraz

Smaki Na Talerzu
Pasztet pieczony z suszonymi pomidorami 215

pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i papryką. Wymieszać i odstawić na pół godziny. Udka ugotować. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju z pomidorów, dodać zamarynowane mięso i razem usmażyć, pod koniec dodać posiekany czosnek. Ugotowane udka oddzielić od kości i razem z usmażonym mięsem i sosem, który się wytworzył dwa razy zmielić w maszynce. Do mięsa

Swojskie jedzonko
Kotlety mielone faszerowane pieczarki 181

faszerowane pieczarkami  to pomysł na szybki i tani obiad. Kotlety wyszły soczyste i bardzo smaczne. A tu zapraszam na faszerowane fetą  lub  cukinią . Składniki: 500 g mięsa mielonego 300 g pieczarek 2 cebule 1 jajko 1 czerstwa mała bułka bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie:  Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Pieczarki, cebulę(...)pokroić w kostkę. Pieczarki i połowę cebuli z eszklić na oleju. Jajko, bułkę i pozostałą cebulę dodać do mięsa, wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Zwilżonymi rękami odrywamy kawałek mięsa, robimy kulkę, spłaszczamy i nakładamy pieczarki z cebulą. Zlepiamy formując kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu aż ładnie się

magiczna kuchnia Kasi
Zupa gulaszowa 216

papryka 15 dag fasolki szparagowej 3 łyżki koncentratu pomidorowego pęczek natki pietruszki 2 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki 1,5 łyżki soli pieprz do smaku olej Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Gdy mięso będzie równomiernie zarumienione dorzucamy pokrojone w piórka cebule i smażymy razem na małym ogniu przez 15 minut. Następnie dodajemy pokrojoną(...)plasterki marchewkę i pietruszkę i dusimy razem przez 4 minuty. Warzywa i mięso zalewamy 2,5 litrami gorącej wody i dodajemy 3 łyżki koncentratu pomidorowego oraz sól. Gdy woda się zagotuje dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i paprykę i gotujemy do miękkości warzyw. Fasolkę szparagową gotujemy oddzielnie i odcedzamy. Na koniec gotowania do zupy dodajemy fasolkę, posiekaną natkę pietruszki, słodką

Dieta bez mleka
Kotleciki z kurczaka, pieczarek i sera 180

łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 płaska łyżka przyprawy do kurczaka lub gyrosa (użyłam przyprawy „złocisty kurczak”) olej lub smalec do smażenia       *** Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę *** *** Pieczarki oraz cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu *** *** Mięso mieszamy z majonezem, jajkiem, mąką, startym serem oraz przyprawą(...)łyżką nakładamy na niego mięsną masę, formując kotleciki. Smażymy z dwóch stron na mocno rumiany kolor *** *** Kotleciki należy dość mocno zasmażyć, aby nie rozpadły nam się podczas przewracania. Mięso najlepiej przekładać na drugą stronę za pomocą szerokiej, drewnianej łopatki. Dobrze jest przewracać kotleciki jednym płynnym ruchem, wówczas nic nam się nie rozleci *** *** Z podanych składników wyszło mi sześć kotlecików *** *** Kotleciki

Blog z Apetytem
Gulasz z grzybami i śliwkami 140

Aromatyczny gulasz pachnący ziołami, grzybami, lekko słodki przez dodatek suszonych śliwek - staje się moim faworytem wśród dań jednogarnkowych. Składniki: 1 kg mięsa z szynki, ok 4 łyżek suszonych grzybów, 10-12 sztuk suszonych śliwek, duża cebula, łyżka majeranku, łyżka tymianku, 3 liście laurowe, 4-5 ziarenek ziela angielskiego, kilka ziaren pieprzu czarnego, łyżka masła, sól, łyżka mąki Przygotowanie: Grzyby moczymy(...)szklance wody. Kroimy na mniejsze kawałki - w paski. Mięso oczyszczamy z błon i tłuszczu. Kroimy w większą kostkę. Podsmażamy na łyżce masła w garnku. Zalewamy ok 1,25 litra wody, dodajemy przyprawy (majeranek, tymianek, ziele, liść laurowy, pieprz) oraz grzyby wraz z wodą, w której się moczyły. Gotujemy na średnim ogniu przez ok godzinę. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę

Lena Gotuje
Pieczona jagnięcina z frytkami z batatów i fioletowych ziemniaków – Spyro Reignited Trilogy 115

okraszonych sporą ilością chili; oraz fioletowych – z ziemniaków o tej barwie, przyprawionych suszoną pietruszką, pieprzem oraz czosnkiem. Wszystko podane z łagodzącym ogniste doznania sosem miętowym. Ostrzegam, że smak mięsa jagnięcego nie każdemu przypadnie do gustu, dlatego kupcie sobie mniejszy kawałek, żeby poeksperymentować i zobaczyć, czy Wam podpasuje Nieco ognia i pyszne mięsko gotowe! ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ(...)umyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym, ponakłuwać w kilku miejscach. Obtoczyć w marynacie i zostać na kilka h w lodówce. Wyjąć z chłodziarki na 30 min przed obróbką cieplną. 3. OBSMAŻANIE MIĘSA (4 min) Goleń wyjąć z marynaty i obsmażyć po jednej minucie z każdej strony (także po bokach) na bardzo mocnym ogniu na patelni. 4. PIECZENIE MIĘSA (1,5h) Przełożyć

Nerds Kitchen
Podkarpackie Hreczanyki 220

Danie kuchni podkarpackiej czyli kotlety z kaszy gryczanej i mięsa mielonego. Najlepiej podawać je z sosem z grzybów prawdziwych i z kiszonymi ogórkami. Składniki: 1 opakowanie kaszy gryczanej w saszetkach (400 gram) 400 gram mięsa mielonego 1 cebula 5 ząbki czosnku 3 jajka sól pieprz olej do smażenia Kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia(...)Cebulkę podsmażamy na złoty kolor. Do miski wsypujemy wystudzoną kaszę gryczaną, dodajemy mięso mielone, podsmażoną cebulkę, czosnek wyciśnięty przez praskę, jajka i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Wszystko razem mieszamy na jednolitą masę, ręce zwilżamy wodą, formujemy kotleciki i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. SMACZNEGO

Kuchnia u Bietki
Uszka z mięsem 110

Uszka z mięsem uwielbiam jeść razem z rosołem. Gdy ugotuję rosół, często z ugotowanego mięsa przygotowuję farsz, którym wypełniam paszteciki, … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Uszka z mięsem</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
kotlety schabowe sauté, duszone z cebulą i pieczarkami 322

lodówce. Składniki: kotlety schabowe – przynajmniej po jednym na dorosłą osobę 3 spore cebule kilka (naście) pieczarek słodka, wędzona papryka suszona bazylia białe wino oliwa z oliwek masło sól Mięso stłuc, posolić, posypać bazylią, obficie papryką. Wetrzeć wszystkie przyprawy. Cebulę posiekać w piórka, pieczarki pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę, zrumienić na niej mięso z każdej strony, odłozyć(...)samą patelnię wrzucić cebule i pieczarki, lekko osolić i podsmażyć, dodając trochę masła. Włożyć obsmażone mięso, podlać wszystko 1/2 butelki wina, przykryć, zredukować. Gotowe

stajnia gołębie od kuchni
Kotleciki z gotowanego kurczaka z warzywami 226

zrobić z mięsa z rosołu? Może placuszki z dodatkiem warzyw? Składniki: 2 duże ugotowane ćwiartki z kurczaka, np. z rosołu pół puszki kukurydzy po pół czerwonej i zielonej papryki szklanka startej młodej cukinii ze skórą posiekana natka pietruszki - pół pęczka 2 jajka 3-4 łyżki mąki pół pęczka natki pietruszki przyprawa do kurczaka oregano olej do smażenia Mięso obrać(...)skór i kości, a następnie drobno pokroić. Cukinię zetrzeć, dodać do mięsa razem z posiekaną natką pietruszki. Papryki pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odcedzić i dodać do kurczaka. Całość wymieszać z rozkłóconymi jajkami, przyprawą do kurczak i oregano. Dodać mąkę i jeszcze raz wymieszać. Kłaść po 2 łyżki masy, formując kotleciki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano

Czerwień i błękit