mięso - 63110 przepisów (strona:945/4208)

Pulpety w sosie pieczarkowym 112

Pulpety w sosie pieczarkowym z marchewką. Pyszny, tani i łatwy obiad. Pulpeciki mięsne z wołowiny (lub innego mielonego mięsa) w sosie pieczarkowym. Podawane np. z kaszą i buraczkami, ziemniakami i marchewką z groszkiem. Pyszne danie dla całej rodziny. Tarta marchewka wzbogaca smak sosu pieczarkowego. Polecam też przepis na Pulpety drobiowe w sosie cytrynowym . Klopsiki ze szpinakiem w sosie śmietankowym Składniki(...)pulpety w sosie pieczarkowym z marchewką: 500-600 g mięsa wołowego mielonego 1 jajko 4 łyżki bułki tartej 1/2 szklanka mleka sól i pieprz mielony do smaku 1 łyżka majeranku 250 ml bulionu, rosołu lub wywaru warzywnego ( może być z kostki) 150 ml śmietanki 30% 250 g pieczarek 1 marchewka mąka do oprószenia pulpetów Jak zrobić pulpety wołowe w sosie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kapusta po grecku do słoików na zimę 129

bardzo szybka sałatka zimowa, która można przechowywać w lodówce bez pasteryzowania lub w spiżarce po krótkiej pasteryzacji. Jej świetny słodko-kwaśny smak idealnie pasuje do dań obiadowych z mięsem, pieczonych ryb oraz na przykład burgerów. Kapusta po grecku do słoików - składniki 1 mała główka białej kapusty 1 papryka 1 średnia marchewka 2 ząbki czosnku 1 łyżka soli pół szklanki cukru

Korniszonki
Sałatka z pieczonym schabem 145

Dziś w Naszej rodzinie mieliśmy przyjęcie urodzinowe Miłosza. I z racji tego zrobiłam sałatkę;) Przepis 100% mojego autorstwa . Robi się ją szybko o jest łatwa w przygotowaniu . Sałatka z mięsem pieczonym i serem wędzonym Myślę, że smakowała bo bardzo szybko zniknęła.z Miski :)  Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki 🤗🤗🤗🤗🤗 https://m.facebook.com/gotowaniepatki/  Składniki(...)porcji :  30 dag pieczonego mięsa (ja dałam schab)  15 dag sera wędzonego w kawałku  6 ogórków konserwowych lub 12 korniszonów  4 garście Mix sałat ja dałam z rukolą  2 łyżki drobno posiekanego kopru  Sos:  3 łyżki jogurtu naturalnego  1 łyżka majonezu  2 łyżki ketchupu pikantnego  Sól i pieprz do smaku

Gotowanie Patki
Cebula zapiekana z mięsem 88

również polecam. Myślę, że inne dodatki również się sprawdzą. Cebulę będzie trochę ciężko obrać, trochę popłaczemy ale efekt wart tej męki:) Zapraszam do przepisu. Składniki 500 g mielonego mięsa 6 sporych cebul 1 bułka kajzerka namoczona w mleku 2 jajka sól, pieprz 2 łyżki oleju 100 g żółtego sera tartego Cebulę obieramy, ścinamy czubek i wydrążamy środek. Cienkim nożykiem, dużą(...)garnku wodę , solimy do smaku i wkładamy cebule. Gotujemy około 10 minut. Wyjmujemy cedzakiem na talerz. Resztki cebuli drobno siekamy. Rozgrzewamy olej dodajemy cebulę. Lekko zeszklić ,następnie dodać mięso, doprawić solą ,pieprzem lekko poddusić , około 5 minut. Przełożyć do miski, lekko wystudzić. Dodać jajka, odciśniętą bułkę, masę dokładnie wyrobić. Napełnić cebule, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać do zrumienienia w piekarniku

gotuj ze mną
Potrawka Rukselka 160

Potrawka Rukselka Delikatne mięso z kurczaka z dodatkiem warzyw, gdzie króluje brukselka. Składniki: ·        1 filet z kurczak ·        1 opakowanie brukselki ·        Sól ·        Przyprawa do kurczaka ·        Olej do smażenia(...)Papryka czerwona ·        Pomysł na kurczaka w sosie śmietanowo ziołowym ·        ½ śmietany 18 % Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą oraz przyprawą. 2.   Brukselkę gotujemy w osolone wodzie. 3.   Na drugiej patelni prużymy pokrojoną drobno cebulę. 4.   Do cebuli

Kulinarna Chwila
Kapuśniak na wypasie 125

cebula 500 gramów ziemniaków 200 gramów włoszczyzny(użyłam mrożonej ) 8 ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe pół łyżeczki kminku 1 łyżka majeranku sól i pieprz do smaku opcjonalnie wegeta Mięso podzielić na mniejsze części. Zalać zimną wodą dodać włoszczyznę i pokrojone w kostkę ziemniaki, przyprawy, oprócz majeranku.Gotujemy ok. 45 minut aż mięso będzie miękkie. Następnie dodać kapustę kiszoną jeżeli kapusta(...)zimną wodą. Gotujemy do momentu aż kapusta zmięknie. W między czasie kroimy boczek wędzony i cebulę w kostkę Przesmażamy na patelni i dodajemy do zupy wraz z majerankiem. Ugotowane mięso wyciągnąć, oddzielić od kości i włożyć ponownie do zupy. Całość gotować jeszcze ok. 10 minut na małym ogniu. Podajemy z pajdą chleba. Smacznego

Andzia Pichci
Jaki robot kuchenny wybrać? Poradnik 98

mieszania czy rozdrabniania.   Jak pisałem powyżej roboty kuchenne w zależności od ceny i wyposażenia mogą pełnić różne dodatkowe funkcje.   blendera sokowirówki maszynki do makaronu maszynki do mielenia mięsa rozdrabniarki   Warto zatem zwrócić uwagę, co oferuje nam producent w podstawowym wyposażeniu i w razie czego co można do konkretnego modelu dokupić.   Kluczowe parametry   MOC . Jednym(...)wykonana jest ze stali nierdzewnej o pojemności 5 l. Bezpieczeństwo pracy zapewni specjalna blokada, która unieruchamia robota, gdy jego ramię jest podniesione. Możliwe dokupienie wielu akcesoriów m.in. maszynka do mięsa, przecierak do owoców, maszynka do makaronu, sokowirówka czy maszynka siekania, tarcia i rozdrabniania. Moim zdaniem to doskonały wybór!     Nowoczesny design   Kolejnym bardzo fajnym modelem jest Electrolux EKM6100

kuron.com.pl
Zamaskowany schabowy 197

Zamaskowany schabowy Kotlety schabowe, przykryte warzywami, które sprawiają, że mięso jest soczyste oraz chrupiącym ciastem francuskim. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia ·        Pieprz(...)główki kapusty pekińskiej ·        1 opakowanie ciasta francuskiego ·        15 dag pieczarek Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i panierujemy w bułce tartej. 3.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 4.   Układamy

Kulinarna Chwila
Zapiekanka makaronowa po bolońsku 131

Zapiekanka makaronowa po bolońsku Sos boloński z mięsem mielonym i pomidorami to jeden z tych sosów, które lubię przygotowywać w większych ilościach a potem mrozić w porcjach, tak by wykorzystywać na szybkie obiady do makaronu lub właśnie do zapiekanek. Do sosu bolońskiego możecie użyc swojego ulubionego rodzaju mięsa: wieprzowego, wieprzowo – wołowego czy też drobiowego np z indyka

Dorota Smakuje
Ćwiartki kurczaka po rosole 90

font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Często spotyka się osoby, które nie lubią gotowanego mięsa. Jak je zagospodarować? Opcji jest kilka. Min. potrawka z kurczaka. Jednak szybszym i mega chrupiącym pomysłem, okaże się aromatyczne, zapiekane mięso. Składniki: 2 sztuki ćwiartek z kurczaka (po rosole(...)margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ćwiartki mięsa studzimy. Oprószamy przyprawą gyros. Dodajemy łyżkę śmietany, olej słonecznikowy i oliwę z oliwek. Całość dokładnie łączymy. Całość zapiekamy w 200°C (termoobieg) przez

R'n'G Kitchen
Gulasz Drobiowy Z Pieczarkami 157

pieprz, sól, papryka słodka i wędzona, warzywa suszone  np. domowe warzywko  <-  klik przyprawa do gulaszu   np. od Smaki Natury mąka pszenna do obtoczenia mięsa  i  do zagęszczenia gulaszu opcjonalnie 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1. Na oleju obsmażamy cebulę pokrojona w piórka, następnie przekładamy ja do gotującej się wody. 2. Pieczarki obieramy i kroimy(...)plasterki i przesmażamy na tym samym tłuszczu z dodatkiem pieprzu. 3. Następnie obsmażamy mięso pokrojone w kostkę i obtoczone w mace pszennej. Obsmażamy tak tylko aby mięso się ścięło ze wszystkich stron. W trakcie obsmażania dodajemy pokrojona w kostkę marchewkę. 4. Następnie całość przekładamy do gotującej się wody i doprawiamy solą oraz papryką w proszku dodajemy także korzeń pietruszki. Dosypujemy

Gotowanie...to proste !
Japoński gulasz wołowy 118

grubo zmielone:pieprz czarny i pieprz syczuański chilli, skórka mandarynkowa, czarny i biały sezam, glony nori i imbir. Shichimi togarashi można stosować do zup, makaronu, ryżu i wszystkich rodzajów mięsa. Pyszny japoński gulasz wołowy nikujaga z ziemniakami, marchewką, cebulą i sosem sojowym będzie odpowiednim daniem zarówno na obiad, jak i na ciepłą kolację. Japoński gulasz wołowy około 500 g wołowiny(...)Japoński gulasz wołowy - przepis Ziemniaki (lub bataty) i marchewkę kroję w średniej wielkości kostkę, wołowinę w jak najcieńsze plasterki, a cebulę w półplasterki. Na patelni rozgrzewam olej i smażę mięso  na dość dużym ogniu, do czasu aż zbrązowieje. Do mięsa dodaję cebulę i często mieszając, smażę kolejne 5-7 minut. Dorzucam plasterki marchewki i ziemniaki lub bataty, wlewam bulion

Cztery Fajery
Tajska zupa Tom Kha Gai (Keto, Paleo, LowCarb) 159

Dania Lunch , Przekąska , Zupa Kuchnia Azjatycka Keyword azjatycka zupa Porcje 4-5 porcji Czas przygotowania 5 minut Czas gotowania 20 minut Składniki 1 litr bulionu drobiowego ok. 250 gram mięsa drobiowego z bulionu lub posiekanej piersi z kurczaka 1/2 szklanki gęstego mleka kokosowego ok. 1/4 szklanki sosu rybnego najlepiej marki Red Boat 1 łyżka pasty chilli ja użyłam zielonej(...)opakowania groszku mrożonego 1 opakowanie makaronu shirataki w formie spaghetti sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania Umieścić w garnku wszystkie składniki oprócz makaronu, drobiu i groszku. Jeśli używasz świeżego mięsa, to należy je uprzednio podsmażyć. Groszek przelać wrzątkiem. Zagotować zupę, dodać mięso oraz groszek i gotować ok. 15- 20 minut. Jeśli zachodzi taka potrzeba, doprawić ją solą i pieprzem. Makaron

Modern Cave Girl
Faszerowany mostek cielęcy 96

czerstwe kajzerki 100 ml mleka 3,2 % 2 jajka 1 mała cebula 50 g wędzonego boczku 3 łyżki oleju natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie: Z mostka usunąłem kości. Płat mięsa naciąłem tak, aby powstała duża kieszeń. Mięso umyłem, osuszyłem, posoliłem, natarłem przyprawą. Bułki pokroiłem w kostkę, zalałem mlekiem oraz rozkłóconymi jajkami. Cebulę i boczek drobno pokroiłem, obsmażyłem na oleju. Wymieszałem(...)rozmoczoną bułką. Całość doprawiłem solą i pieprzem, posypałem posiekaną natką pietruszki. Dokładnie wymieszałem. Farszem wypełniłem kieszeń. Otwór zszyłem nicią. Mięso ułożyłem w brytfance, podlałem olejem, piekłem około 2 godziny w temperaturze 200 stopni C, polewając ciepłą wodą oraz powstającym sosem

R'n'G Kitchen
Kręcone szaszłyki z kurczaka 89

papryki żółtej ·        2 ogórki konserwowe ·        Wykałaczki do szaszłyków Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w podłużne paski. 2.    Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3.    Ziemniaki obieramy kroimy w plastry i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4.    Posypujemy przyprawa do ziemniaków(...)solą. 5.    Cebulę obieramy kroimy w krążki i wykładamy na ziemniaki. 6.    Końcówkę mięsa   nadziewamy na wykałaczkę . 7.    Następnie ogórek, mięso, paprykę i tak na przemian. 8.    Szaszłyki układamy na cebuli. 9.    Zapiekamy 30 minut w 180   ̊ C. 10.         Danie gotowe

Kulinarna Chwila