Naleśnikowe Papryczki Papryczki nadziewane mięsem, otulone w naleśniku. Niespotykane danie lub przekąska. Składniki: · ½ fileta z kurczaka · 4 papryki czerwone · Przyprawa do kurczaka · Sól · Olej do smażenia(...)Sól · ½ wody gazowanej · ½ szk. mleka Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3. Obsmażamy na rozgrzanym oleju. 4. Paprykę obieramy z nasienia, kroimy na 4 połówki. 5. Gotujemy
Kulinarna ChwilaUrocze fileciki w sosie włoskim Delikatne mięso z kurczaka w aromatycznym sosie na bazie pomidorów o gęstej konsystencji i wyrazistym smaku. Dodatkowo dodałam kwaskową żurawinę, co sprawiło, że danie jest pyszne. Składniki: · 1 filet z kurczaka · Sól · Przyprawa do kurczaka(...)małe opakowanie żurawiny · 2 opakowania mozzarelli · ½ pęczka szczypiorku Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 4. Układamy w naczyniu żaroodpornym. 5. Sos rozrabiamy z wodą
Kulinarna Chwilaczerwone · Sól · Pieprz · Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą, podlewamy wodą. 3. Kiedy mięso jest już prawie miękkie, dodajemy pokrojone papryki(...)koniec rozgrabimy sos w ½ szk. wody. 5. Hartując wlewamy do mięsa, chwilę gotujemy. 6. Danie gotowe. 7. Smacznego
Kulinarna Chwilaopakowanie małe płatków miód i orzeszki · Olej do smażenia · Dowolny sos Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy na większe kawałki, solimy. 2. Do miski wlewamy jogurt. 3. Wbijamy jajka. 4. Dodajemy mąkę. 5. Doprawiamy pieprzem, solą oraz chili(...)Paprykę obieramy z nasion i ścieramy na tarce o dużych oczach. 7. Dodajemy do pozostałych składników i dokładnie mieszamy. 8. Łączymy z mięsem. 9. Płatki drobno kruszymy. 10. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w płatkach
Kulinarna ChwilaBusz Polędwiczka Mięciutkie, delikatne mięso z polędwiczki wieprzowej w pysznym sosie z warzywami. Składniki: · 2 polędwiczki wieprzowe · Sól · Pieprz · Olej do smażenia · Cebulę(...)łyżki ketchup pikantnego · 3 łyżeczki musztardy sarepskiej · Szczypta chili Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w 2 cm plastry. 2. Prużymy na rozgrzanym oleju do miękkości. 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 4. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym
Kulinarna ChwilaSchab pod smaczną pierzynką Często zastanawiamy się co zrobić na obiad albo dla gości. Moja propozycja to kruche, mięciutkie, mięso ze schabu, przykryte fantazyjną kołderką. Składniki: · ½ kg schabu · ½ kg ziemniaków · Sól · Cebula(...)mleka · 10 dag sera żółtego · 4 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku. 4. Obtaczamy w mące pszennej 5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem
Kulinarna ChwilaPrzyprawa do kurczaka · 1 papryka czerwona · Serek śmietankowy Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry, lekko rozbijamy. 2. Paski boczku układamy na około formy podłużnej. 3. Układamy jeden pasek cukinii. 4. Następnie połowę mięsa. 5. Doprawiamy solą oraz(...)przyprawą. 6. Następną warstwą jest drobno pokrojona papryka. 7. Paprykę smarujemy serkiem. 8. Ponownie pasek cukinii. 9. Następnie pozostałe mięso. 10. Doprawiamy solą oraz przyprawą. 11. Na koniec pasek cukinii. 12. Boczek zawijamy, przykrywając górę. 13. Zapiekamy 35 minut
Kulinarna ChwilaMakaron Tortellini · Sos duński · 20 dag sera żółtego Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w kostkę, następnie prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu przekładamy do naczynia. 4. Cebulę obieramy(...)dodajemy pokrojone pieczarki. 6. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 7. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i ogórki oraz kukurydzę. 8. Na makaron wykładamy mięso. 9. Na mięsie układamy warzywa. 10. Polewamy sosem. 11. Ser ścieramy
Kulinarna Chwilakapusty pekińskiej · 1 papryka czerwona · Fix świderki z kurczakiem w sosie serowym Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy przyprawą oraz solą. 3. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach a kapustkę szatkujemy. Dodajemy(...)mięsa. 4. Z papryki usuwamy nasiona, kroimy w paski, łączymy z mięsem. 5. Na koniec rozrabiamy fix według przepisu na opakowaniu i hartując wlewamy do pozostałych składników. 6. Podajemy z makaronem. 7. Danie gotowe. 8. Smacznego
Kulinarna ChwilaKurcze brukselka Soczyste mięso z udek, nadziewane brukselką i mozzarellą. Warto wypróbować, danie jest pyszne. Składniki: · 10 udek z kurczaka · 1 ½ opakowanie mini kuleczek mozzarella · 2 opakowania brukselek · Sól · Pomysł(...)soczystego kurczaka z papryką i ziołami Sposób przygotowania: 1. Z udek wyjmujemy kości, odcinamy odstając skrawki mięsa, doprawiamy solą oraz przyprawą. 2. W środek mięsa wkładamy po 2 kuleczki mozzarelli i 2 kuleczki brukselki. 3. Zawijamy udka, tak żeby przykryć farsz. 4. Układamy w rękawie do pieczenia i dodajemy pozostałą brukselkę. 5. Pieczemy 30 minut
Kulinarna Chwilapara-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso oczyszczamy, zalewamy zimną wodą (kilka cm ponad) dodajemy obrane warzywa (w całości marchew, pietruszkę i seler), listki laurowe, lubczyk. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i „pyrkamy” bez przykrycia około 40 min. Mięso(...)paski. Wkładamy z powrotem do wywaru razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami i kaszą. Gotujemy na średnim ogniu przez 20 min. W tym czasie bierzemy się za skrzydełka. Mięso oddzielamy od kości (bez skóry), dodajemy do zupy. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki. Co z ćwiartkami kurczaka? Oczekujcie kolejnego przepisu
R'n'G Kitchentemp. 200 st. C przez ok. 10 minut. Można ją także połówkami przesmażyć na suchej patelni lub posiekać drobno i przesmażyć na oleju. Ziemniaki obieram i kroję w kostkę. Mięso myję, układam w garnku, zalewam bulionem lub wodą, dodaję włoszczyznę i kapustę, pęczek natki, kulki ziela i liście. Gotuję do miękkości warzyw i gotowości mięsa. W razie potrzeby zdejmuję szumowiny(...)połowie gotowania dodaję posiekane ziemniaki i kaszę. Gotuję na średnim ogniu. Gdy warzywa i mięso będą gotowe dodaję przesmażone pieczarki i suszone grzyby. Doprawiam do smaku. Chwilę gotuję i podaję. Zupę dekoruję na talerzu natką lub koperkiem. Smacznego
Zasmakuj Kuchnirazem proponuje przepis na pyszne ogórki w zalewie musztardowo-miodowej . Tak przygotowane warzywa są bardzo kruche, mają ciekawy słodko-kwaśny smak i idealnie sprawdzą się jako dodatek do mięs, kanapek, sałatek i przekąsek. Zatem do dzieła - robimy ogórki w zalewie musztardowej z miodem ! Składniki na ogórki w zalewie musztardowej z miodem 2 kg ogórków gruntowych 5 ząbków czosnku
Korniszonkiwarzyw zapiekanka. I przy tym bardzo smaczna. Czas : 40 minut Poziom trudności : Nie za trudne Liczba porcji : 2 Przepis pochodzi z bloga skinnytaste.com Składniki: 250 g mielonego indyka lub mięsa wołowo-wieprzowego 2 duże lub 3 małe cukinie 1 szklanka mrożonej marchewki z groszkiem ½ cebuli czerwonej (lub białej) 1 ząbek czosnku 1 szklanka sosu pomidorowego 100 g ricotty lub opakowanie(...)pieprz Przygotowanie: Krok 1 Posiekaj w drobną kostkę cebulę. Rozgrzej na patelni łyżkę oleju, dodaj do niego cebulę. Smaż 2-3 minuty aż cebula się zeszkli. Wtedy dodaj mięso, podkręć temperaturę i smaż mieszając i rozdrabniając grudki mielonki na mniejsze kawałki aż mięso przysmaży się i zbrązowieje. Wtedy dodaj ząbek drobno posiekanego czosnku, świeżą bazylię i marchewkę z groszkiem. Przemieszaj
Niedzielny kucharzzwana sałatka szwedzka jest idealnym rozwiązaniem przy niespodziewanych gościach na obiedzie, jako dodatek do burgerów i hot dogów, jako uzupełnienie kanapek oraz jako świetny akcent do zimnych i ciepłych mięs, także składnik innych sałatek. Sałatka według tego przepisu ma lekki aromat miodu, jest niezwykle chrupka i nie zmienia smaku! Sałatka w słoikach na zimę: składniki 1,2 kg ogórków gruntowych
Korniszonki