mięso - 63110 przepisów (strona:950/4208)

Zapiekanka drobiowo-serowa z otrębami owsianymi 109

równie dobrze można ją zrobić z kurczaka, albo wymieszać kurczaka z indykiem i zapewniam, że smak będzie tak samo rewelacyjny. Spróbujcie koniecznie Składniki (forma silikonowa 18cm): – 450g mięsa z filetów indyka – 100g twardego sera żółtego (u mnie gouda) – 80g otrębów owsianych – 1op. serka bieluch (150g)- można zastąpić kefirem, jogurtem naturalnym typu greckiego lub maślanką(...)pieprz) Jajka rozbełtać z przyprawami, dodać otręby, proszek do pieczenia, serek bieluch, wymieszać dokładnie i odstawić na kilka minut. W tym czasie ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach, mięso pokroić w drobną kostkę. Pokrojone mięso i ser dodać do masy, wymieszać dokładnie, przełożyć do formy i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 30-35 minut

Smaki Armine
Środa – Polędwiczki drobiowe z brzoskwiniami 127

dania jest sos buffalo. Jeśli nigdy jeszcze go nie próbowaliście, to musicie to zrobić. Sos buffalo jest najgenialniejszym sposobem przyprawiania kurczaka, który zdejmuje z Was cały obowiązek wcześniejszego macerowania mięsa, czy dodawania wymyślnych przypraw. Trick polega na tym, że kurczaka wystarczy lekko posolić i upiec/usmażyć. Kiedy jest już gotowy obtaczamy go w słodkim sosie buffalo. Na tym etapie można(...)już kurczaka podawać – to wersja typu sticky wings, sticky sirloin, czyli lepkie skrzydełka i lepkie polędwiczki. Tak robią Amerykanie. My upieczone/usmażone mięso wstawiamy jeszcze do piekarnika lub kładziemy na patelnię, żeby sos przywarł do mięsa. Wierzcie, że smakuje genialnie! W ten sposób można przygotować skrzydełka, udka, pałki i polędwiczki. Składniki: 500 g polędwiczek z kurczaka 1 łyżeczka soli

Niedzielny kucharz
Paprykowe kaszaloty z mięsem 113

Kaszaloty, czyli czerwone papryki faszerowane zdrowa kaszą wymieszaną z soczystym, dobrze doprawionym mięsem, z dodatkiem delikatnie ostrej cebuli, aromatycznego czosnku i pachnącej natki z pietruszki to fajny pomysł na pełnowartościowy, sycący obiad. Składniki: 6 czerwonych papryk Farsz: 800g mięsa mielonego z łopatki 150g kaszy gryczanej 2 cebule 2 ząbki czosnku 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 6 łyżek posiekanej natki z pietruszki(...)Żółty ser pokroić na 6 słupków. 3. Kaszę ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku. 4. Farsz: Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju i pozostawić do wystudzenia. Mięso mielone, kaszę, podsmażoną cebulą z czosnkiem wymieszać ze sobą, dodać koncentrat pomidorowy i natkę z pietruszki. Całość wyrobić na jednolitą masę mięsną i doprawić do smaku solą i pieprzem

Szalona Kuchnia Eweliny
5 najpopularniejszych rodzajów makaronu 131

dobre rozgościł się w naszym menu. Ten przysmak kuchni włoskiej jest niezwykle uniwersalny – fantastycznie sprawdza się jako dodatek do zup, ale także jako składnik dań na bazie warzyw czy mięsa. Duża popularność śródziemnomorskich smakołyków spowodowała, że w sklepach można znaleźć coraz więcej jego gatunków. Oto 5 najpopularniejszych odmian makaronu! Cannelloni Niekiedy Włosi nazywają ten makaron „rękawem”, a wszystko dlatego(...)względu na swój kształt (rurki o średnicy ok. 3 cm) świetnie nadaje się do nadziewania farszem, np. z mięsa czy warzyw. Cannelloni ze szpinakiem i mozzarellą opakowanie makaronu typu cannelloni, 1 kg szpinaku (najlepiej świeżego), kulka mozzarelli, 3 ząbki czosnku, cebula, sól, pieprz, 150 g suszonych pomidorów, tarty parmezan (do posypania). Pokrojoną cebulę, posiekany czosnek i szpinak podsmażyć na patelni

CookMag
Zupa mleczna z makaronem 101

bakalii, soku (syropu owocowego), owoców (malin, wiśni, jagód, borówek).         .’     Sprawdź pomysły na dania z piekarnika… – Klopsiki z piekarnika – Gniazdka z mięsa mielonego – Cukinia faszerowana mięsem – Pasztet drobiowy z rosołu   /źródło

Kulinarne S.O.S.
Zupa mleczna z makaronem 101

bakalii, soku (syropu owocowego), owoców (malin, wiśni, jagód, borówek).         .’     Sprawdź pomysły na dania z piekarnika… – Klopsiki z piekarnika – Gniazdka z mięsa mielonego – Cukinia faszerowana mięsem – Pasztet drobiowy z rosołu   /źródło

Kulinarny S.O.S.
Cannelloni z mięsem mielonym w sosie pomidorowym 93

zapiekankami bywa… estetyką nie grzeszą (wybaczcie!), ale nie ważne jak wygląda – ważne jak smakuje! Składniki Mięso mielone z szynki 500g Rurki cannelloni 14-15 Sok pomidorowy zagęszczony 500g Czosnek 3 ząbki Cebula 2 cebule The post Cannelloni z mięsem mielonym w sosie pomidorowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Zupa pomidorowa z makaronem lub ryżem 73

Składniki Porcja rosołowa mięsa np. udka Makaron lub ryż Pietruszka Marchew Por 1 mały Seler pół średniego selera Przecier pomidorowy 300ml lub koncentrat pomidorowy (90g) Pieprz do smaku Sól do smaku Wykonanie: Mięso opłukać, odmoczyć przez The post Zupa pomidorowa z makaronem lub ryżem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Burgery z chrupiącym kurczakiem 167

cukinia odparuje, stanie się ,,sucha” i zacznie delikatnie przypiekać. Ściągamy z ognia do ostygnięcia.   Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek i mielimy w maszynce do mięsa lub w robocie kuchennym. Do mięsa dodajemy ostudzoną cukinię z cebulą, doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Mięso dzielimy na 4 częsci. Każdą z części formujemy w kulkę, którą

Smaczna Strona
Klopsiki w kokosowym curry 101

cukinią i rzodkiewką 2 porcje: 250 g drobiowego mięsa mielonego 100 g kaszy bulgur 1 mała cukinia 1/2 pęczka rzodkiewek 200 ml mleka kokosowego 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego natka pietruszki Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe kuleczki. Warzywa myjemy. Cukinię kroimy w kostkę, a rzodkiewki w ćwiartki. Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu(...)części, powiedzmy: 1,7 :) Na patelni rozgrzewamy mleko kokosowe – stałą część i wodę. Dodajemy curry i szczyptę soli. Mieszamy. Wykładamy kuleczki i gotujemy z każdej strony. Gdy białko mięsa się zetnie, dodajemy warzywa i przykrywamy patelnię. Dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. Podajemy z ugotowaną kaszą. 1 porcja ma ok. 525 kcal

Kucharzyca
Lazania z tortilli z kurczakiem gyros i szpinakiem 128

lazanii, bardzo smakowite. Moimi krytykami kulinarnymi była dorosła młodzież i co powiem to to, że wcinali aż uszy im się trzęsły! :D  Składniki: * 4 placki tortilli * 50 dkg mięsa z kurczaka (np. z uda) * 15 dkg szpinaku * 30 dkg żółtego sera * 3/4 szklanki passaty pomidorowej * 2 ząbki czosnku * przyprawa gyros * 1,5 szklanki mleka  * gałka muszkatołowa * sól * masło(...)dodałam 1 łyżkę mąki. Wymieszałam i dolewałam małymi porcjami mleko. Kiedy już wlałam całe mleko dodałam 1/4 łyżeczki soli i 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej. Wymieszałam i odstawiłam.  Usmażyłam mięso z kurczaka. Mięso z kurczaka pokroiłam w drobne kawałki, pokropiłam olejem i posypałam przyprawą gyros. Wymieszałam. Usmażyłam szpinak. Na patelni rozpuściłam 1 łyżkę masła i wyłożyłam liście szpinaku. Odrobinę posoliłam

Pieprzyć z Fantazją
Zapiekane tortille z mięsem mielonym 200

Zapiekane tortille z mięsem mielonym – to pomysł na sycący obiad :) Jeśli lubicie spaghetti z mięskiem mielonym w sosie pomidorowym, a przejadł Wam się już makaron, to polecam Wam właśnie to danie ;) Ser żółty można śmiało zastąpić mozzarellą w The post Zapiekane tortille z mięsem mielonym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
SAJGONKI 109

Sajgonki dawno nie gościły na naszym stole. Powiem szczerze, że nawet się za nimi stęskniłam. Wersja z mięsem i ryżem jednak najbardziej nam smakuje. Do tego idealnie pasuje surówka z kiszonej kapusty z dużą ilością dodatków.   Składniki: 500g mięsa mielonego wołowego 0,5 pęczka szczypiorku 200g szpinaku 2 ząbki czosnku 1 niewielka cebula 2 marcewki 300g pieczarek(...)marchewka 2 jabłka 0,5 puszki fasoli czerwonej  2 łyzki pestek słonecznika 3 łyżki siemienia lnianego 0,5 pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu Sajgonki: Ryż ugotować al dente. Mięso mielone wołowe należny podsmażyć na patelni. Przełożyć do miski. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko razem podsmażyć w niewielkiej ilości oliwy

Słodki Zakątek
Wegańskie szaszłyki z tempehu 82

dziś wychodzę z uśmiechem do wegan i wegetarian, ale nie tylko! W dzisiejszym przepisie wykorzystuję genialny zamiennik mięsa – tempeh, wywodzący się z kuchni indonezyjskiej. Wytwarzany jest z fermentowanych ziaren soi, co może odstraszać… lecz dobrze przygotowany tempeh (np. zamarynowany) może smakować jak mięso. Jest świetnym źródłem białka (19g/100g tempehu) oraz minerałów. Im dłużej tempeh będzie marynowany, tym bardziej(...)będzie smakować jak mięso :). Przepis na 7 szaszłyków, z czego jeden to około 71 kcal, B: 6g, T: 2,4g, W: 7,9g. Składniki: – 200g tempehu – 1 żółta papryka – 1 czerwona cebula Marynata: – 2 łyżki oliwy/oleju – 2 łyżki sosu sojowego – 1 łyżka syropu klonowego – 3/4 łyżki sosu Sriracha – 2 cm imbiru

Be Fit Be Strong
Leczo z fasolką szparagową 151

kuchnię ekspresową. To leczo może nie jest super ekspresowym daniem, ale przy dobrej organizacji czasu można się z nim prędko uwinąć. Tym razem pierwsze skrzypce gra fasolka. Zamiast mięsa możecie dodać kiełbasę lub trochę tego i tego. Możecie dorzucić śmiało swoje ulubione warzywa jak np. kukurydzę. A zieloną paprykę zamienić na czerwoną i żółtą. Składniki: 400 g karkówki(...)bazylia, tymianek Fasolkę obrać, odkroić ogonki i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić a płyn zachować na później. Papryki obrać i pokroić w grubszą kostkę. Cukinię również pokroić w kostkę. Mięso pokroić na małe kawałki i przyprawić je solą, pieprzem i słodką papryką. W garnku rozgrzać tłuszcz i usmażyć na nim mięso. Gdy ładnie się zrumieni dodać obrane i pokrojone

My simple kitchen