mięso - 63110 przepisów (strona:942/4208)

Pani Paprykowa Babeczka 101

serki śmietankowe ·        15 dag sera żółtego ·        8 pomidorków koktajlowych Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy na plastry, lekko rozbijamy. 2.    Doprawiamy przyprawą oraz solą. 3.    Układamy w formie do pieczenia tak żeby zapełnić środek i boki formy, żeby górę przykryć(...)Papryki obieramy z nasion i drobno kroimy. 5.    Mieszamy razem ze serkami. 6.    Wykładamy na środek mięsa. 7.    Zawijamy mięso, przykrywając farsz. 8.    Zapiekamy 30 minut w 180 ° C. 9.    Pięć minut przed końcem pieczenia, posypujemy startym żółtym serem i dekorujemy pomidorkami pokrojonymi

Kulinarna Chwila
Marchewkowe szaleństwo 143

Marchewkowe szaleństwo Pyszna zupka którą warto zrobić, smaczna marchewka z dodatkiem mięsa. Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        1 ½ kg marchwi ·        3 pietruszki ·        ½ kg ziemniaków ·        Sól(...)Pieprz ·        Ser Feta Sposób przygotowania: 1.    Warzywa obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie. 2.    Mięso kroimy kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 3.    Doprawiamy przyprawą oraz solą. 4.    Gdy warzywa są już miękkie, odlewamy wodę i blend ujemy. 5.    Do warzyw wlewamy wywar rosołowy

Kulinarna Chwila
Zapiekanka Hokus pokus 154

Pomysł na makaron z sosem z czerwonych warzyw ·        20 dag sera żółtego Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2.    Doprawiamy przyprawą oraz solą. 3.    Ryż gotujemy w osolonej wodzie. 4.    Warzywa również gotujemy w osolonej wodzie. 5.    Na dnie(...)Doprawiamy pieprzem oraz solą. 11.         Pieczarki wykładamy na ryż. 12.         Grzyby przykrywamy mięsem. 13.         Na Mięso warzywa. 14.         Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch zapiekanki, dwie minutki zapiekamy

Kulinarna Chwila
Naleśnikowe Papryczki 166

Naleśnikowe Papryczki Papryczki nadziewane mięsem, otulone w naleśniku. Niespotykane danie lub przekąska. Składniki: ·        ½ fileta z kurczaka ·        4 papryki czerwone ·        Przyprawa do kurczaka ·        Sól ·        Olej do smażenia(...)Sól ·          ½ wody gazowanej ·          ½ szk. mleka Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy na mniejsze kawałki 2.    Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3.    Obsmażamy na rozgrzanym oleju. 4.    Paprykę obieramy z nasienia, kroimy na 4 połówki. 5.    Gotujemy

Kulinarna Chwila
Urocze fileciki w sosie włoskim 136

Urocze fileciki w sosie włoskim Delikatne mięso z kurczaka w aromatycznym sosie na bazie pomidorów o gęstej konsystencji i wyrazistym smaku. Dodatkowo dodałam kwaskową żurawinę, co sprawiło, że danie jest pyszne. Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        Sól ·        Przyprawa do kurczaka(...)małe opakowanie żurawiny ·        2 opakowania mozzarelli ·        ½ pęczka szczypiorku Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry. 2.    Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 4.    Układamy w naczyniu żaroodpornym. 5.    Sos rozrabiamy z wodą

Kulinarna Chwila
Gulasz Paprykowy 125

czerwone ·        Sól ·        Pieprz ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą, podlewamy wodą. 3.    Kiedy mięso jest już prawie miękkie, dodajemy pokrojone papryki(...)koniec rozgrabimy sos w ½ szk. wody. 5.    Hartując wlewamy do mięsa, chwilę gotujemy. 6.    Danie gotowe. 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Kurczakowe Potworki 84

opakowanie małe płatków miód i orzeszki ·        Olej do smażenia ·        Dowolny sos Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy na większe kawałki, solimy. 2.    Do miski wlewamy jogurt. 3.    Wbijamy jajka. 4.    Dodajemy mąkę. 5.    Doprawiamy pieprzem, solą oraz chili(...)Paprykę obieramy z nasion i ścieramy na tarce o dużych oczach. 7.    Dodajemy do pozostałych składników i dokładnie mieszamy. 8.    Łączymy z mięsem. 9.    Płatki drobno kruszymy. 10.                     Każdy kawałek mięsa obtaczamy w płatkach

Kulinarna Chwila
Busz Polędwiczka 141

Busz Polędwiczka Mięciutkie, delikatne mięso z polędwiczki wieprzowej  w pysznym sosie z warzywami. Składniki: ·        2 polędwiczki wieprzowe ·        Sól ·        Pieprz ·        Olej do smażenia ·        Cebulę(...)łyżki ketchup pikantnego ·        3 łyżeczki musztardy sarepskiej ·        Szczypta chili Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w 2 cm plastry. 2.    Prużymy na rozgrzanym oleju do miękkości. 3.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 4.    Cebulę obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym

Kulinarna Chwila
Schab pod smaczną pierzynką 155

Schab pod smaczną pierzynką Często zastanawiamy się co zrobić na obiad albo dla gości. Moja propozycja to kruche, mięciutkie, mięso ze schabu, przykryte fantazyjną kołderką. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        ½ kg ziemniaków ·        Sól ·        Cebula(...)mleka ·        10 dag sera żółtego ·        4 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3.    Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku. 4.    Obtaczamy w mące pszennej 5.    Układamy na blaszce wyłożonej papierem

Kulinarna Chwila
Zjawiskowa rolada 134

Przyprawa do kurczaka ·        1 papryka czerwona ·        Serek śmietankowy Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, lekko rozbijamy. 2.    Paski boczku układamy na około formy podłużnej. 3.    Układamy jeden pasek cukinii. 4.    Następnie połowę mięsa. 5.    Doprawiamy solą oraz(...)przyprawą. 6.    Następną warstwą jest drobno pokrojona papryka. 7.    Paprykę smarujemy serkiem. 8.    Ponownie pasek cukinii. 9.    Następnie pozostałe mięso. 10.     Doprawiamy solą oraz przyprawą. 11.     Na koniec pasek cukinii. 12.     Boczek zawijamy, przykrywając górę. 13.     Zapiekamy 35 minut

Kulinarna Chwila
Błyskawiczna zapiekanka z sosem Duńskim 236

Makaron Tortellini ·        Sos duński ·        20 dag sera żółtego Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w kostkę, następnie prużymy na rozgrzanym oleju. 2.    Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3.    Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu przekładamy do naczynia. 4.    Cebulę obieramy(...)dodajemy pokrojone pieczarki. 6.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 7.        Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i ogórki oraz kukurydzę. 8.    Na makaron wykładamy mięso. 9.    Na mięsie układamy warzywa. 10.          Polewamy sosem. 11.          Ser ścieramy

Kulinarna Chwila
Świderkowy kurczak 141

kapusty pekińskiej ·        1 papryka czerwona ·        Fix świderki z kurczakiem w sosie serowym Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2.    Doprawiamy przyprawą oraz solą. 3.    Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach a kapustkę szatkujemy. Dodajemy(...)mięsa. 4.    Z papryki usuwamy nasiona, kroimy w paski, łączymy z mięsem. 5.    Na koniec rozrabiamy fix według przepisu na opakowaniu i hartując wlewamy do pozostałych składników. 6.    Podajemy z makaronem. 7.    Danie gotowe. 8.    Smacznego

Kulinarna Chwila
O Kurcze brukselka 152

Kurcze brukselka Soczyste mięso z udek, nadziewane brukselką i mozzarellą. Warto wypróbować, danie jest pyszne. Składniki: ·        10 udek z kurczaka ·        1 ½ opakowanie mini kuleczek mozzarella ·        2 opakowania brukselek ·        Sól ·        Pomysł(...)soczystego kurczaka z papryką i ziołami Sposób przygotowania: 1.   Z udek wyjmujemy kości, odcinamy odstając skrawki mięsa, doprawiamy solą oraz przyprawą. 2.   W środek mięsa wkładamy po 2 kuleczki mozzarelli i 2 kuleczki brukselki. 3.   Zawijamy udka, tak żeby przykryć farsz. 4.   Układamy w rękawie do pieczenia i dodajemy pozostałą brukselkę. 5.   Pieczemy 30 minut

Kulinarna Chwila
Krupnik z prawdziwkami 91

para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso oczyszczamy, zalewamy zimną wodą (kilka cm ponad) dodajemy obrane warzywa (w całości marchew, pietruszkę i seler), listki laurowe, lubczyk. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i „pyrkamy” bez przykrycia około 40 min. Mięso(...)paski. Wkładamy z powrotem do wywaru razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami i kaszą. Gotujemy na średnim ogniu przez 20 min. W tym czasie bierzemy się za skrzydełka. Mięso oddzielamy od kości (bez skóry), dodajemy do zupy. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki. Co z ćwiartkami kurczaka? Oczekujcie kolejnego przepisu

R'n'G Kitchen
Krupnik z grzybami 104

temp. 200 st. C przez ok. 10 minut. Można ją także połówkami przesmażyć na suchej patelni lub posiekać drobno i przesmażyć na oleju. Ziemniaki obieram i kroję w kostkę. Mięso myję, układam w garnku, zalewam bulionem lub wodą, dodaję włoszczyznę i kapustę, pęczek natki, kulki ziela i liście. Gotuję do miękkości warzyw i gotowości mięsa. W razie potrzeby zdejmuję szumowiny(...)połowie gotowania dodaję posiekane ziemniaki i kaszę. Gotuję na średnim ogniu. Gdy warzywa i mięso będą gotowe dodaję przesmażone pieczarki i suszone grzyby. Doprawiam do smaku. Chwilę gotuję i podaję. Zupę dekoruję na talerzu natką lub koperkiem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania