mięso - 63110 przepisów (strona:935/4208)

Opiekacz Dezal-Recenzja urządzenia wielofunkcyjnego 159

płytę grzewczą, i mieści się na nim naprawdę sporo, kolejny plus to duża moc, nagrzewa się szybko, specjalna powłoka pokryta greblonem sprawia , że nic nie przywiera, dzięki temu nasze mięso opieczemy równomiernie i szybko.  Gofry czy biskwity będą puszyste ale i chrupiące. A nie jak w innych o małej mocy cienki gumowy placek. Urządzenie doskonale sprawdzi się do opiekania(...)szklanego naczynia. 2. Marynata: W miseczce połączyć sos sojowy z sokiem cytryny oraz płynnym miodem, wsypać pieprz utarty grubo w moździerzu , dodać pokrojony na plasterki czosnek, Wymieszać, marynatą zalać mięso, dokładnie wymieszać aby równomiernie się pokryło, naczynie zamknąć włożyć na kilka godzin do lodówki lub na całą noc.  Osączone z marynaty mięso, kłaść na rozgrzany opiekacz, ułożyć po gałązce

Wanilia i Kardamon
Gołąbki wegetariańskie z papryką i sos pomidorowy do gołąbków 114

Tradycja, czy nowoczesność? Gołąbki w moim regionie wykonuje się najczęściej z mięsem mielonym i cebulą. Tradycyjne gołąbki uwielbiam, zwłaszcza, kiedy ich wnętrze jest kleiste, a nie suche. Żeby tak było najlepszym sposobem jest dodanie tłustego mięsa. Nie jest to może zbytnio danie fit, ale warto, bo smakują wtedy rewelacyjnie. Można do nich wykorzystać również tłuszczyk, który składuje się w zamrażarce(...)gołąbki to takie danie, do którego możecie dodać naprawdę to co macie w zanadrzu. Gołąbki wege Ale dziś miało być o gołąbkach wegetariańskich, a te robimy jak wiadomo bez mięsa i tłuszczu zwierzęcego. Gołąbki wegetariańskie jakie robię w domu to gołąbki z pieczarkami, albo takie jak dziś gołąbki z czerwoną papryką. Im więcej dodacie warzyw, tym farsz będzie bardziej wilgotny

MamaOskarka
Roladki wieprzowe 91

window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1kg karkówki 20dag boczku wędzonego 3 ogórki konserwowe 2 kromki chleba 2 cebule olej musztarda sól, pieprz 1/2 szklanki śmietanki 18% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso pokroić na cienkie plastry i rozbić tłuczkiem. Oprószyć pieprzem i solą, z jednej strony posmarować musztardą.  2. Cebulę pokroić w piórka. Ogórki, boczek i chleb pokroić w słupki(...)każdym płacie mięsa ułożyć kilka piórek cebuli, po kawałku ogórka, boczku i chleba. Następnie zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką lub obwiązać nitką.  4. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki z każdej strony na złoty kolor. Następnie przełożyć je do brytfanki. Patelnię wypłukać wodą i zalać roladki.  5. Tak przygotowane roladki zapiekać w piekarniku około godziny

Danka Pichci
Gulasz mięsno-warzywny 86

paprykami. Posypać mąką, wymieszać.  2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i zrumienić. Przełożyć cebulę do garnka. 3. Na tej samej patelni podsmażyć mięso, aby nabrało złocistego koloru. Przełożyć do garnka z cebulą.  4. Mięso zalać niewielką ilością wody (około szklanka) i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut. 5. Warzywa(...)umyć, obrać, pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w paseczki. Wszystko dodać do mięsa, wrzucić ziele angielskie i liście laurowe. Dusić około 30-40 minut, aż warzywa zmiękną.  6. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Roladki drobiowe z farszem marchwiowym 90

jest słony. Chwilę poddusić do rozpuszczenia sera.  3. Pierś z kurczaka podzielić na pół, następnie każdą część przekroić w poprzek (nie do końca, aby powstał duży płat mięsa). Rozbić delikatnie tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą. 4. Na każdym płacie mięsa ułożyć farsz i zawinąć roladki. Następnie obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.  5. Tak przygotowane roladki(...)smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie przykryć i dusić około 5 minut, aby mięso doszło w środku.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Klopsiki w sosie śmietanowo-serowym 114

Czasami jednak warto coś zmienić i tradycyjne mielone podać inaczej. Dzisiaj zrobiłam właśnie klopsiki mielone w sosie serowo-śmietanowym. Jest to tzw. danie jednogarnkowe, ponieważ ziemniaki zapiekamy razem z mięsem i bezpośrednio po upieczeniu możemy podawać na stół. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 700 g ziemniaków 200 g selera 500 g śmietanki 36% 1 kajzerka(...)ziołami prowansalskimi i rozmarynem. Zalać 200 g śmietanki i razem wymieszać.  4. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i drobno posiekać. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.  5. Mięso wieprzowe przełożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, posiekaną pietruszkę i cebulę. Następnie wbić jajko, doprawić solą i pieprzem. Wyrobić dokładnie na jednolitą masę.  6. Dłońmi namoczonymi w zimnej wodzie

Danka Pichci