mięso - 63110 przepisów (strona:926/4208)

Mielone Alladynki 79

jajka ·        Czosnek ·        Papryka ostra ·        Sól Wykonanie: 1.   Mięso kroimy bardzo drobno. 2.   Cebule obieramy, kroimy drobno i dodajemy do mięsa. 3.   Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu łączymy z mięsem. 4.   Następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę oraz

Kulinarna Chwila
Tradycyjne spaghetti 121

Tradycyjne spaghetti   Składniki: - przecier pomidorowy 500 ml - mięso wołowe mielone 300g - cebula - 250g pieczarek - oregano - sól i pieprz - papryka mielona słodka - 1 łyżka oleju - 1 łyżka masła - chili pieprz cayenne Sposób przygotowania: - przecier pomidorowy zagotuj tak, aby odparował jak najwięcej zawartej w sobie wody i dopraw - mięso wołowe usmaż na 1 łyżce oleju i spraw słodką papryką, solą morską(...)oraz pieprzem - usmażone mięso dodaj do przecieru pomidorowego i następnie usmaż na tej samej patelni pokrojone pieczarki na łyżce masła doprawiając solą i pieprzem ziołowym - usmażone dodaj do przecieru pomidorowego i na tej samej patelni podsmaż pokrojoną cebulkę - cebulkę również dodaj do przecieru - wszystko dopraw oregano i chili, dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze całość przez ok. 30 minut lub dłużej

MintTaste
KROKIETY Z KURCZAKIEM I PIECZARKAMI 114

Krokiety z kapustą i gotowanym mięsem już się pojawiły. Teraz nadszedł czas na przepyszne krokiety z pieczoną piersią kurczaka z pieczarkami. Farsz jest tak smaczny,że radzę robić podwójną porcję,gdyż z tej wychodzi tylko 8 sztuk. Ciasto naleśnikowe(ok 16 szt) 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka gazowanej wody mineralnej 3-4 jajka szczypta soli 1 łyżka(...)swoją ulubioną przyprawą ( u mnie staropolska do kurczaka i czerwona czubryca), polać niewielką ilością oleju i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st.C na ok 15 min.  Ostudzone mięso pokroić drobno. Cebulę drobno pokrojoną w kostkę zeszklić na maśle,dodać pieczarki  drobno pokrojone - dusić do miękkości,dodać mięso,natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem,dosyć pikantnie

Niespełnione zdolności kulinarne
GULASZ JAGNIĘCY W MLECZKU KOKOSOWYM 117

wielbicieli jagnięciny (u mnie uwielbiają wszyscy) nie lada gratka. Delikatne, rozpływające się w ustach mięso, idealnie doprawione. Wręcz bajeczne w smaku. Dużo czosnku, chili, do tego mleczko kokosowe w połączeniu z kuminem... mniam- pychota. Polecam bardzo gorąco. U nas z dodatkiem pęczaku, idealnie się wpasował, ale dodatki oczywiście rzecz indywidualna... Składniki: - 800g jagnięciny gulaszowej (zwykle kupuję w Lidlu) - 1 duża(...)koniec dodajemy przeciśnięte przez praskę, obrane ząbki czosnku. Mieszamy. Palnik zwiększamy i partiami dorzucamy kawałki jagnięciny. Obsmażamy z każdej strony. Doprawiamy solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Garnek z obsmażonym mięsem przykrywamy, palnik zmniejszamy i dusimy nasze mięso do miękkości ok. 2,5-3h. Kontrolujemy, co jakiś czas mieszając i ewentualnie podlewając niewielką ilością gorącej wody. W trakcie duszenia doprawiamy

Smaczne Zdrowe
Świąteczny Pasztet 1040

Sól ·        Pieprz ·        Majeranek ·        gałka muszkatołowa Wykonanie: 1.   Mięso oraz boczek zalewamy wodą i gotujemy razem z Vegetą. 2.   Grzyby moczymy w wodzie. 3.   Wątrobę czyścimy z błonek, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i również gotujemy. 4.   Mięso(...)boczek oraz wątrobę po ugotowaniu mielimy dwa razy w maszynce. 5.   W rosole moczymy bułkę. 6.   Do zmielonego mięsa dodajemy bułkę, całe jajko, sól, pieprz, majeranek, gałkę muszkatołową. 7.   Dokładnie mieszamy i przekładamy w podłużną, prostokątną formę i pieczemy w piekarniku, aż będzie suchy. Najlepiej sprawdzić drewnianym patyczkiem, ja piekłam 45 minut w 180 stopniach

Kulinarna Chwila
Zapiekanka z ryżu i mięsa mielonego 100

Zapiekanka z ryżu i mięsa mielonego to pyszny pomysł na rodzinny obiad. Zapewniam, że taka właśnie zapiekanka zniknie z talerzy szybko. Moje dzieciaki ze smakiem zjadły słuszną porcję jaką im naszykowałam. Zapiekankę piekłam w dużym naczyniu ok. 5 l, ponieważ takie właśnie miałam. Na te proporcje wystarczy naczynie 3 l. Zapiekanka nie jest wysuszona. Śmietana … Czytaj dalej Zapiekanka(...)ryżu i mięsa mielonego Artykuł Zapiekanka z ryżu i mięsa mielonego pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Naleśniki Babilon 141

Sałata lodowa ·        Sos czosnkowy Sposób przygotowania: 1.             Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy przyprawą oraz solą. 2.             Z papryki usuwamy nasiona, kroimy w drobne paseczki i dodajemy(...)mięsa. 3.             Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą, pamiętając, że mleko wlewamy na końcu stopniowo tak żeby nie powstały nam grudki. 4.             Pieczemy naleśniki na naleśnikarce lub smażymy na patelni

Kulinarna Chwila
Drobiowa pieczeń świąteczna z sałatką z buraczków 104

puszka groszku zielonego 1 słoiczek buraczków tartych 4 łyżki majonezu pieprz czarny mielony do smaku lubczyk suszony według uznania ewentualnie sól do smaku Wykonanie pysznej pieczeni: 1. Pieczeń: Mięso oczyszczamy, płuczemy, osuszamy i mielimy w maszynce. Bułkę namaczamy w wodzie i dokładnie odciskamy i mielimy razem z mięsem. Do zmielonego mięsa wbijamy jajka, dodajemy czosnek obrany przeciśnięty przez praskę, bułkę

Izabelawkuchni
Roladki schabowe z porem i marchewką 771

duża marchewka 1 duży por 1 mały ząbek czosnku 3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% 1 jajko bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia Umyte, osuszone ręcznikiem papierowym mięso delikatnie rozbijamy. Oprószamy z obu stron solą oraz pieprzem. Obraną marchewkę trzemy na dużych oczkach tarki. Oczyszczonego pora kroimy na półplasterki. Czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju(...)pora. Smażymy przez chwilę, cały czas mieszając. Zdejmujemy z palnika. Dodajemy kwaśną śmietanę. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia. Farsz marchewkowo-porowy wykładamy na plastry mięsa. Zwijamy w roladki. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron do zezłocenia (ja roladki smażyłam na średnim ogniu pod przykryciem, ale obsmażone roladki można

Smaki Na Talerzu
Gulasz z indyka i salsiccia – obiad na niedzielę 278

Jest to smaczne danie, które świetnie pasuje do ziemniaków, ryżu lub kaszy. Gulasz z fileta z piersi indyka, więc trzeba go traktować podobnie jak filet z kurczaka, tak aby mięso było miękkie i soczyste. Uwielbiam mięsne gulasze . U mnie to najczęściej obiad na dwa dni. Gotuję zatem większą porcję gulaszu, dzisiaj jedliśmy go z ziemniakami, jutro S. ugotuje najpewniej ryż(...)małym ogniu przez 30 minut. Karmelizowana cebula nabierze złotego koloru. Zdejmij flak i pokrój kiełbasę w plasterki i zrumień kiełbasę na łyżce masła. Dodaj kiełbasę do usmażonej cebuli. Pokrój mięso indyka na cienkie paski i zrumień na tej samej patelni co smażyła się kiełbasa. Mięso powinno być niedosmażone. wlej śmietanę do cebuli z kiełbasą, dopraw solą, pieprzem i papryką. Zgnieć

codojedzenia
Kebabowe sznycle drobiowe 96

Kebabowe sznycle drobiowe Ciekawy pomysł na soczyste i bardzo aromatyczne mięsko z kurczaka. Dzięki marynacie z jogurtu mięso nabiera kruchości i kotleciki wychodzą mega smaczne i chrupiące. Pyszny obiad dla całej rodziny!     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 150g gęstego jogurtu naturalnego 1 jajko 1/3 szklanki mąki 2 łyżki przyprawy kebab-gyros Dodatkowo: 1 szklanka mąki do obtoczenia(...)olej do smażenia       *** Filety z kurczaka kroimy w poprzek – w długie plastry *** *** Każdego sznycla delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa *** *** Do miski przekładamy jogurt, wbijamy jajko, dodajemy przyprawę oraz mąkę *** *** Wszystko dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolite dość gęste ciasto *** *** Do ciasta wkładamy rozbite sznycle, mieszamy i całość odkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę (może być kilka

Blog z Apetytem
Serce Werony 98

Serce Werony Rolada z delikatnego mięsa z indyka a w środku kolorowy aromatyczny omlet z warzywami. Potrawę robi się szybko i prosto, choć wydaje się na skomplikowana. Składniki: ·        1 kg fileta z indyka ·        10 dag fasolki szparagowej ·        10 dag marchwi kostka(...)Przyprawa do indyka ·        sól ·        ½ szklanki śmietany 18 % Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy wzdłuż tak żeby nie przeciąć i rozbijamy, doprawiamy przyprawą oraz solą. 2.    Fasolkę oraz marchew gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu przekładamy do miski. 3.    Dodajemy do warzyw pokrojoną drobno

Kulinarna Chwila
galaretka drobiowa 117

dużego selera lub 1 mały 1/2 pora 4 listki laurowe 10 ziarenek ziela angielskiego 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka soli 3 litry wody zielony groszek (konserwowy, mrożony lub świeży) Mięso należy oczyścić i zalać wodą. Dodać listki laurowe, ziele angielskie, pieprz i sól. Gotować na bardzo wolnym ogniu rzez ok 3 godziny. Po tym czasie dodać warzywa i gotować jeszcze(...)minut. Wyjąć mięso i warzywa. Wywar przecedzić przez gazę. Mięso oddzielić od kości, rozdrobnić.  Na dno miseczki wykładamy groszek i marchewkę, a następnie zalewamy wywarem. Gdy całość wystygnie wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego! Dziękuję, że tutaj jesteś! Zostaw komentarz, napisz co sądzisz o  tym przepisie lub o blogu. Nie zostawiaj w komentarzach linków (chyba, że kontekst

Słodki Zakątek
Makaron z groszkiem i kurczakiem – Pomysł na pyszny i prosty obiad 123

lekko osolonej wodzie gotuję groszek, groszek wsypuję do gotującej wody i od momentu ponownego zagotowania gotuję około 4 minut, następnie odcedzam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W tym czasie gdy smażę mięso, gotuję makaron. Na rozgrzaną patelnie lub rondel (ja używam rondla), przekładam mięso razem z marynatą i smażę do miękkości mięsa. Następnie dodaję cebulę, groszek, doprawiam solą, dokładnie mieszam i smażę

Uwaga Babcia Gotuje