push({}); Składniki: 1 podwójny filet z piersi z kurczaka 2 marchwie 1 nieduża cebula sól, pieprz, słodka papryka w proszku 2 czubate łyżki majonezu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błonek. Podzielić na mniejsze kotleciki. Rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa, doprawić solą, pieprzem i papryką. 2. Marchewkę obrać, potrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę(...)doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. 3. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Poukładać na niej kotleciki z kurczaka i każdy z nich przykryć porcją marchwi z cebulą. Tak przygotowane mięso wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec około 30-35 minut do momentu aż marchewka zmięknie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichcipuszce) 1/2 czerwonej papryki 1 łyżeczka cukru 3 ząbki czosnku sól, pieprz, kmin rzymski, słodka i ostra papryka w proszku kolendra do posypania olej do smażenia Marynata do mięsa: 3 łyżki oliwy sól, pieprz, słodka ostra papryka w proszku szczypta chili (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Składniki marynaty wymieszać ze sobą. 2. Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Przełożyć(...)marynaty i dokładnie wymieszać. Można odstawić na 10-15 minut do lodówki. 3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć cebulę. Następnie dodać mięso. Smażyć około 5 minut, aż mięso się zrumieni. Następnie na patelnię dodać oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojoną w kostkę paprykę. Całość chwilę poddusić, dodać kukurydzę, fasolę, przecier pomidorowy
Danka Pichci