mięso - 63110 przepisów (strona:936/4208)

Zapiekane kotleciki z kurczaka z marchewką i cebulą 223

push({}); Składniki: 1 podwójny filet z piersi z kurczaka 2 marchwie 1 nieduża cebula sól, pieprz, słodka papryka w proszku 2 czubate łyżki majonezu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błonek. Podzielić na mniejsze kotleciki. Rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa, doprawić solą, pieprzem i papryką.  2. Marchewkę obrać, potrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę(...)doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.  3. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Poukładać na niej kotleciki z kurczaka i każdy z nich przykryć porcją marchwi z cebulą. Tak przygotowane mięso wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec około 30-35 minut do momentu aż marchewka zmięknie.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Kurczak po meksykańsku 4626

puszce) 1/2 czerwonej papryki 1 łyżeczka cukru 3 ząbki czosnku sól, pieprz, kmin rzymski, słodka i ostra papryka w proszku kolendra do posypania olej do smażenia Marynata do mięsa: 3 łyżki oliwy sól, pieprz, słodka ostra papryka w proszku szczypta chili (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Składniki marynaty wymieszać ze sobą. 2. Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Przełożyć(...)marynaty i dokładnie wymieszać. Można odstawić na 10-15 minut do lodówki. 3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć cebulę. Następnie dodać mięso. Smażyć około 5 minut, aż mięso się zrumieni. Następnie na patelnię dodać oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojoną w kostkę paprykę. Całość chwilę poddusić, dodać kukurydzę, fasolę, przecier pomidorowy

Danka Pichci
Drobiowe kotlety siekane 82

Podstawowym składnikiem siekanych kotlecików jest mięso drobiowe, do którego możemy dodać dowolne warzywa, np. paprykę czy pieczarki. Natomiast ja zrobiłam je ze szczypiorkiem i porem. Takie kotleciki są świetną alternatywą dla kotletów panierowanych, polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 500 g  filetu z kurczaka 1 duże jajko kawałek pora (biała część około 10 cm) 1/2 pęczka szczypiorku(...)sera 2 łyżki mąki 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy francuskiej dijon 2 łyżeczki przyprawy gyros lub innej przyprawy do kurczaka olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę lub posiekać ostym nożem. Przełożyć do miseczki, dodać przyprawy. 2. Szczypiorek umyć, posiekać, przełożyć do mięsa. 3. Por przekroić na pół, pokroić w talarki

Danka Pichci