mięso - 63110 przepisów (strona:938/4208)

Kurczak z fasolką szparagową w sosie śmietanowym 90

marchewki 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła sól, pieprz 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżka mąki 120 ml śmietanki 30% olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę. Doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką. Oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać mięso i podsmażyć na złoty kolor przez około 3-4 minuty(...)półplasterki marchewki i umytą, pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę. Trochę posolić, wlać 1/4 szklanki ciepłej wody. Przykryć i dusić około 5-6 minut. Następnie na patelnię przełożyć podsmażone mięso i cebulę z porem. Dodać masło, wlać 1/4 szklanki ciepłej wody, przykryć i dusić na małym ogniu około 15 minut. Zdjąć pokrywkę, wlać śmietankę, doprawić solą, pieprzem i dusić jeszcze około

Danka Pichci
Zrazy od Szwejka 111

Papryka ostra ·        1 łyżka mąki pszennej ·        1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Na środku każdego kawałka mięsa układamy po plasterku papryki żółtej, czerwonej oraz ogórka. 3.   Zawijamy robiąc roladki. 4.   Obtaczamy(...)rozgrzanym oleju. 5.   Na drugiej patelni prużymy pokrojoną drobno cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. 6.   Podlewamy szklanką wody i przekładamy podsmażone roladki, prużymy do chwili aż mięso będzie miękkie. 7.   Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy papryką ostrą. 8.   Sos zagęszczamy śmietaną rozrobioną z 1 łyżką mąki pszennej i łyżeczką mąki ziemniaczanej. 9.   Danie

Kulinarna Chwila
Sałatka Olimpia 151

Szczypta pieprzu ·        Koper ·        Ogórek ·        3 ząbki czosnku Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy na małe kawałki, doprawiamy solą. 2.   Do naczynia wsypujemy bułkę tartą, oregano, sezam, paprykę ostrą i mieszamy. 3.   Do drugiego naczynia wbijamy jajko i roztrzepujemy widelcem(...)Kurczaka panierujemy w jajku następnie w mieszance z bułki tartej. 5.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 6.   W tym czasie, co mięso się smaży przygotowujemy warzywa. 7.   Mieszankę sałat układamy na dnie naczynia. 8.   Następnie kroimy w paseczki papryki oraz obranego ogórka w plasterki. 9.   Układamy między warzywami mięso i pokrojonego w cząstki

Kulinarna Chwila
Zaskakujące Roladki 168

Zaskakujące Roladki Taki farsz zaskoczy każdego, bo ryżu używamy jako dodatek do mięsa a tu niespodzianka. Składniki: ·        2 filety z kurczaka ·        2 ogórki konserwowe ·        4 paski papryki konserwowej ·        10 dag kapusty pekińskiej(...)jajka ·        Papryka ostra ·        Sól ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i delikatnie rozbijamy, solimy. 2.   Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu przekładamy do naczynia. 3.   Dodajemy pokrojone drobno ogórki oraz paprykę. 4.   Następnie

Kulinarna Chwila
Faszerowana papryka 106

Proste posiłki smakują najlepiej. Papryka faszerowana mięsem mielonym, jarmużem i kuskusem. Danie 3 w jednym. 3 porcje: 3 papryki 200 g mięsa mielonego z indyka 120 g jarmużu 150 g kaszy kuskus 1 szklanka sosu pomidorowego ser gouda do posypania, ok. 30 g 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka tymianku Jarmuż myjemy, usuwamy twarde części. Siekamy drobno(...)Mięso doprawiamy do smaku. Mieszamy z kuskusem i jarmużem. Dzielimy na 6 części. Papryki myjemy, przekrawamy na połówki, usuwamy gniazda nasienne. Każdą połówkę nadziewamy przygotowaną częścią farszu. Do formy do zapiekania wylewamy sos pomidorowy. Doprawiamy majerankiem. Wykładamy faszerowane papryki. Zapiekamy ok. 40 minut w 180 st. C. Po ok. 30 minutach pieczenia posypujemy tartym serem i zapiekamy przez pozostały czas

Kucharzyca
Zapiekanka ziemniaczana z brukselką 84

language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Przepyszna i syta zapiekanka. Składniki: 600 g ziemniaków 100 g brukselki 2 pomidory 100 g grzybów shimeji 200 g różyczek kalafiora 500 g mięsa wieprzowo-wołowego 1 jajko 100 g startego sera bursztyn 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka przyprawy zatar sól, pieprz  Przygotowanie: Normal 0 21 false(...)font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonym wrzątku. Studzimy i kroimy na plastry. Mięso mieszamy z posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, zatarem, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Pomidory sparzamy obieramy ze skórki. Kroimy w plastry. Kalafior gotujemy, studzimy, blendujemy, mieszamy z jajkiem, śmietaną

R'n'G Kitchen
Kostka rybna cordon bleu 227

Chcesz przygotować smaczną rybę w oryginalny sposób? Spróbuj ryby w wersji cordon bleu . Kostka rybna cordon bleu Cordon bleu to rodzaj dania mięsnego złożonego z mięsa i sera. Mięso, zazwyczaj wieprzowe obłożone jest serem a następnie całość panierowana jest w jajku oraz bułce tartej i smażona na oleju. Wieprzowinę w tym daniu zastąpić można mięsem drobiowym. W taki sam sposób

mecooks
Golonka ” BIG BOY” 99

Golonki, myjemy , golimy z wszelkich pozostałości świńskiej szczecin. Brr…tego naprawdę nie lubię , kiepskie uczucie trafić na taki najeżony kawałek.. ble .. Skórę nacinamy w kostkę, aż do mięsa. Składniki z listy marynata, łączymy ze sobą w misce i nacieramy nimi obficie,każdy kawałek ponacinanej do mięsa , golonki. Odstawiamy na 24 godziny do lodówki . Po upływie tego czasu, wkładamy

Ogrodnik w podróży
Kotlety Mexico 138

Olej do smażenia ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.    Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz(...)solą. 4.    Pod koniec prużenia dodajemy serek hochland i prużymy aż się rozpuści. 5.    Gotowy farsz układamy na każdym kawałku mięsa i zawijamy. 6.    Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej 7.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron 8.    Po usmażeniu układamy mięso w naczyniu żaroodpornym i polewamy

Kulinarna Chwila
Boeuf Stroganow 118

Boeuf Strogonow to pyszny i aromatyczny gulasz z mięsa wołowego. Można podawać na różne sposoby np. z kluseczkami, kaszą czy ziemniakami lub po prostu ze świeżym pieczywem. Będzie też smaczną propozycją na różnego rodzaju uroczystościach. 600 gramów najlepiej polędwicy wołowej  300 gramów pieczarek 2 średnie cebule 3/4 ogórków kiszonych sól pieprz 4/5 kulek ziela angielskiego 2/3 liście laurowe(...)łyżka musztardy 2 łyżki masła 50 ml. słodkiej śmietanki Opcjonalnie jeżeli lubicie 1 łyżka przecieru pomidorowego ( ja  nie dodaję  ) 1 łyżka mąki pszennej Mięso umyć i oczyścić z błon, kroimy w nieduże paseczki. Cebulę i ogórki pokroić w półplasterki. Pieczarki pokroić grubsze plasterki. Na dużej patelni roztopić masło, dodać mięso i smażyć aż się zetnie i lekko przyrumieni

Andzia Pichci
Idealny smażony karp z masłem czosnkowo-koperkowym 166

cytryny 2 gałązki świeżego koperku skórka otarta z cytryny szczypta soli Zaczynamy dzień wcześniej. Karpia myjemy i wycieramy papierowym ręcznikiem. Filety nacinamy poprzecznie bardzo ostrym nożem, od strony mięsa, co 2-3 mm – nie przecinając skóry (jak na poniższym zdjęciu). Dzięki temu przetniemy ości, a w ten sposób rozdrobnione wytopią się podczas smażenia . Możemy również zakupić filety już ponacinane(...)płat na mniejsze porcje – u mnie z dwóch filetów wyszło 10 kawałków ryby. Każdą porcję ryby solimy i pieprzymy z obu stron, a następnie wcieramy przyprawy dłonią w mięso. Wszystkie cebule obieramy i kroimy w grubą kostkę. Powinno być jej dość dużo. W dużym naczyniu obkładamy dokładnie karpia pokrojoną cebulą, przykrywamy i chowamy na całą noc do lodówki (może

Poezja smaku
Wołowe pulpeciki w sosie paprykowo-pomidorowym 124

Pyszny aromatyczny, ziołowy sos w połączeniu z ulubionym makaronem idealnie sprawdzi się na stole nie tylko mięsnych smakoszy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: mięso mielone wołowe 400 gram 3 średnie papryki ( u mnie czerwona,zółta i zielona) 1 mniejsza cukinia 1 cebula 2 duże ząbki czosnku 1 jajko 1 passata pomidorowa ( u mnie ziołowa) 700 gram 300 gram ulubionego makaronu(...)rozmaryn, tymianek, czubryca zielona, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, oliwa z oliwek odrobina mąki żytniej lub pszennej obcjonalnie ser do posypania grana padano (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: do miski przekładamy mięso, dodajemy jajko, przyprawy : sól, pieprz, słodka papryka. Całość dobrze wyrabiamy, formujemy małe pulpeciki, obtaczamy w mące. kroimy w drobną kostkę cebulę, paprykę oraz cukinię, na patelni podsmażamy na oliwie cebulę

Blog kulinarny S9.PL
Fasolka po bretońskuz suchej fasoli 94

minut. Na końcu dopraw do smaku przyprawami.   Nie mocz suchej fasoli dłużej niż 12h, ponieważ może zacząć fermentować.     Pomysły dla mięsożerców… – Ziemniaki faszerowane mięsem – Pyzy z mięsem – Cukinia faszerowana mięsem – Klopsiki z piekarnika – Kalafiorowy MÓZG

Kulinarny S.O.S.
Fasolka po bretońskuz suchej fasoli 94

minut. Na końcu dopraw do smaku przyprawami.   Nie mocz suchej fasoli dłużej niż 12h, ponieważ może zacząć fermentować.     Pomysły dla mięsożerców… – Ziemniaki faszerowane mięsem – Pyzy z mięsem – Cukinia faszerowana mięsem – Klopsiki z piekarnika – Kalafiorowy MÓZG

Kulinarne S.O.S.
Kebabowy schabowy 108

jajko 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki przyprawy do kebaba 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1,5-2 szklanki płatków kukurydzianych olej do smażenia       *** Mięso tniemy na plastry i rozbijamy *** *** Do miski wbijamy jajko, dodajemy jogurt oraz przyprawę do kebaba i paprykę *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Rozbite mięso przekładamy do marynaty, delikatnie mieszamy i odstawiamy(...)minimum jedną godziną (można także włożyć do lodówki nawet na całą noc) *** *** Po tym czasie płatki kukurydziane przekładamy do foliowego woreczka i miażdżymy tłuczkiem do mięsa na mniejsze kawałki *** *** Kotlety wyjmujemy z marynaty i obtaczamy z dwóch stron w płatkach *** *** Kotleciki smażymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor *** *** Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką – u mnie

Blog z Apetytem