mięso - 63110 przepisów (strona:934/4208)

Spaghetti z mięsem mielonym wołowym (bolognese) 89

makaronu z jajkiem, serem, spaghetti carbonara, bolognese, każde podanie makaronu jest dobre. Jednym z moich ulubionych jest spaghetti bolognese. Syte, smaczne i bardzo aromatyczne danie. Robię je z mięsem wołowym albo wieprzowym, zależy od tego jakie akurat mam w lodówce. Składniki: * 40 dkg makaronu spaghetti * 40 dkg mielonego mięsa wołowego * 3-4 ząbki czosnku * mała cebula * 1 puszka krojonych(...)zagęścił się, przyprawiłam do smaku solą oraz dodałam oregano i bazylię. Ugotowany makaron dodałam do sosu, przemieszałam i gorący wykładałam na talerze. Smacznego! Lidka  Artykuł Spaghetti z mięsem mielonym wołowym (bolognese) pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Nuggetsy a’la KFC 77

jeśli ktoś lubi jedzenie typu fast food. W domu wszyscy lubimy, więc nie zawsze jadamy fit. W sumie to rzadko jadamy fit   Składniki na nuggetsy: * ok. 60 dkg mięsa z kurczaka np. z udek * 1 łyżeczka papryki słodkiej * 3/4 łyżeczki papryki ostrej * 1 łyżeczka soli * 1 łyżeczka czosnku granulowanego Mięso z kurczaka pokroiłam na drobniejsze kawałki(...)długości i 3 cm szerokości.  Wszystkie przyprawy wymieszałam ze sobą a następnie z mięsem z kurczaka i odstawiłam na ok. 1 godzinkę do lodówki.  Zrobiłam ciasto naleśnikowe: * 1 jajko * 1/2 szklanka mleka * mąka * 1/2 łyżeczka pieprzu cayenne * 1/2 łyżeczka soli * płatki kukurydziane * olej Wszystkie składniki wymieszałam za pomocą trzepaczki do jajek. Nie pisałam ile trzeba dać mąki

Pieprzyć z Fantazją
Pulpety w sosie pomidorowym 94

swój pomysł na ich wykonanie.  Robię je w sosie koperkowym, z warzywami, zapiekane a tym razem zrobiłam wersję najbardziej chyba znaną: pulpety w sosie pomidorowym. Składniki: * 50 dkg mięsa mielonego np. wołowo – wieprzowego * 1 cebula * 2-3 ząbki czosnku * 3 łyżki masła do smażenia pulpetów i cebulki * mąka do obtoczenia pulpetów * 400 ml passaty pomidorowej * 1 jajko(...)łyżek bułki tartej * sól, pieprz czarny i ziołowy * tymianek  Cebulę pokroiłam w kosteczkę i podsmażyłam na 1 łyżce masła i dodałam do mięsa mielonego.  Czosnek przecisnęłam przez praskę, wbiłam jajko i połączyłam z mięsem. Przyprawiłam masę solą i pieprzem.  Dodałam bułkę tartą. Jednak nie ma potrzeby dodawać jej dużo. Wsypałam ok. 1,5 łyżki. Wszystkie składniki wymieszałam

Pieprzyć z Fantazją
Lazania z tortilli z kurczakiem gyros i szpinakiem 88

wydanie lazanii, bardzo smakowite. Moimi krytykami kulinarnymi była dorosła młodzież i co powiem to to, że wcinali aż uszy im się trzęsły!   Składniki: * 4 placki tortilli * 50 dkg mięsa z kurczaka (np. z uda) * 15 dkg szpinaku * 30 dkg żółtego sera * 3/4 szklanki passaty pomidorowej * 2 ząbki czosnku * przyprawa gyros * 1,5 szklanki mleka  * gałka muszkatołowa * sól * masło(...)dodałam 1 łyżkę mąki. Wymieszałam i dolewałam małymi porcjami mleko. Kiedy już wlałam całe mleko dodałam 1/4 łyżeczki soli i 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej. Wymieszałam i odstawiłam.  Usmażyłam mięso z kurczaka. Mięso z kurczaka pokroiłam w drobne kawałki, pokropiłam olejem i posypałam przyprawą gyros. Wymieszałam. Usmażyłam szpinak. Na patelni rozpuściłam 1 łyżkę masła i wyłożyłam liście szpinaku. Odrobinę posoliłam

Pieprzyć z Fantazją
Zdrowe przekąski, które nie wyrzucą cię z ketozy 133

zrobić sos czekoladowy na deser lub zjeść go na sucho. Wybierając ciemną czekoladę, kup taką, która nie jest słodka z wysoką zawartością kakao w stanie stałym. Orzech kokosowy Mięso kokosowe ma wysoką zawartość tłuszczów nasyconych, która szybko Cię napełnia. Nie zawierają węglowodanów, co czyni je idealną przekąską, która pomoże utrzymać cię w ketozie. Zerwij to białe mięso(...)zawartości węglowodanów, takich jak jeżyny, truskawki i maliny. Możesz dodać tłuszcz do koktajli za pomocą mleka kokosowego. Umieść kombinację w blenderze i zmiksuj do pożądanej konsystencji. Uzupełnij je kokosowym mięsem lub jagodami po wlaniu ich do filiżanek. Wniosek Teraz masz wiele przepisów na przekąski ketonowe, które możesz wypróbować w domu. Możesz przygotować dodatkowe partie do zabrania ze sobą

jakszef.pl
Gulasz z piersi kurczaka 82

smak rewelacyjny. . Zagościł na stałe w naszym menu. Składniki: 500 g piersi z kurczaka 3 marchewki 2 cebule 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka soli 300 ml wywaru/rosołu Przygotowanie : Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, czyścimy, kroimy w kostkę i oprószamy solą. Obieramy marchew, cebule i kroimy w grubą kostkę. W garnku na małym ogniu roztapiamy masło, często je mieszając(...)przypalić. Na rozgrzane masło dodajemy pokrojone mięso i zwiększamy grzanie. .Mięso w garnku rozprowadzamy równą warstwą na dnie i smażyć z obu stron do zrumienienia. Dodajemy cebulę, marchew, podlewamy wywarem. Całość mieszamy dokładnie, zmniejszamy grzanie, przykrywamy garnek i na małym ogniu dusimy pod przykryciem ( do momentu kiedy wszystko będzie miękkie). Sos można zabielić śmietaną lub zagęścić mąką.Jeśli chcemy zagęścić

Smaczne Potrawy
Sałatka z jarmużu i brukselki z sosem winegret 112

święta zawsze pojawia się w sklepach. Dzisiejszy przepis to sałatka ze świątecznych resztek. Został mi jarmuż i brukselka jak również pieczony indyk . Szybko więc zrobiłam winegret, pokroiłam warzywa i mięso. Przyrządzanie sałatki z resztek zajmuje niewiele czasu. Po świątecznych obfitościach taka sałatka jest naprawdę zbawieniem. Jeśli więc pozostały Wam jarmuż i brukselka, jakieś mięsiwo, orzechy, daktyle czy ser to możecie(...)brukselka – sałatka z resztek 4 porcje Składniki: 100 jarmużu, tylko liście bez łodyg 300 g brukselki 5 dużych daktyli 4 figi 300 g indyka lub innego pieczonego mięsa Winegret 50 ml oliwy z oliwek 3 łyżki jabłkowego octu 3 łyżki soku z pomarańczy 2 łyżki słodkiej musztardy, gruboziarnistej 1 duża szalotka, drobno pokrojona 1 łyżeczka soli ¾ łyżeczki czarnego pieprzu

codojedzenia
PIECZONY BOCZEK KANAPKOWY + FILMIK 143

PRZYGOTOWANIE :  Mięso myjemy i osuszamy, następnie nacieramy solą i resztą przypraw, na koniec rozcieramy przeciśnięty czosnek. Boczek przekładamy do pojemnika lub woreczka i odkładamy na 12-24 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso przekładamy do formy do zapiekania i pieczemy około 2 godzin w temperaturze 180 % C. Na początku naczynie nakrywamy, po 30 minutach można pokrywkę ściągnąć, zmniejszyć(...)temperaturę do 170 % C i piec resztę czasu.  Mięso studzimy, następnie przekładamy w chłodne miejsce. Po stężeniu można boczek kroić. Jest wyjątkowo smaczny, polecam.                                    Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Pasztet drobiowy z żurawiną 87

zwane „szumowiny” i dodajemy obrane marchewki, pietruszkę, selera, płaską łyżeczkę soli, kilka ziaren ziela angielskiego i listków laurowych. Całość gotujemy na wolnym ogniu przez około 1,5 godz. Następnie mięso i warzywa wyjmujemy z rosołu i pozostawiamy do ostudzenia. Kiedy udka będą chłodne, oddzielamy je od kości. Mięso, wątróbkę, włoszczyznę i czosnek mielimy w maszynce na małych oczkach. Do masy(...)dodajemy żółtka, bulion, który powstał po gotowaniu warzyw i mięsa, żurawinę oraz przyprawy do smaku. Całość wyrabiamy ręką przez kilka minut. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy. Mieszamy delikatnie. Masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 C. Pieczemy około 40-50 minut. Studzimy w temperaturze pokojowej, następnie wyjmujemy

e-PrzepisyKulinarne
Zupa z karpia z pierożkami 119

wody, zagotować, gotować 20 minut, następnie włożyć ryby, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować pod uchyloną pokrywką ok 40 minut. Wyjąć marchew i ryby, marchew pokroić, z ryb obrać kawałki mięsa. Wywar przecedzić, doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać marchew, kawałki mięsa ryby. Przygotować pierożki: gorącą wodą zalać mąkę, wsypać sól i wlać olej, wyrobić miękkie ciasto. Ciasto owinąć folią, pozostawić(...)minut. Przygotować nadzienie: z karpia odkroić mięso, usunąć ości, posiekać drobno (można zmielić). Cebulę pokroić w drobną kostkę, zrumienić na oleju, dodać posiekany czosnek, ostudzić. Karpia wymieszać z cebulą, manną, doprawić do smaku. Ciasto rozwałkować cienko, wykrawać nieduże kółka (u mnie 6cm), na każde wyłożyć nadzienie, zlepić brzegi. Pierożki wrzucić do gotującej się osolonej wody, gotować ok minuty od momentu

Obiad gotowy
Lasagne z sosem mięsno-grzybowym (Lasagne bianche con funghi e carne) 135

SKŁADNIKI 250 g makaronu typu lasagne 100 g parmezanu Ragù mi ę sno-grzybowe 250 g mięsa mielonego wieprzowego 250 g mięsa mielonego wołowego  500 g grzyb ó w  1 marchew 1 cebula 1 łodyga selera naciowego 2 ząbki czosnku 2  ł yżeczki zi ó ł  prowansalskich s ó l, pieprz  oliwa z oliwek(...)drobn ą  kostk ę  cebulę, marchew, seler oraz  wyciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku .  Po  ok. 5 minutach dodajemy mielone mięso, podsmażamy, aż straci różowy kolor.  Dodajemy grzyby pokrojone na kawałki, d oprawiamy solą, pieprzem i zio ł ami.  Ragù gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok. 30 minut

La grande e la piccola cuoca
Kotleciki z suszonych grzybów 133

barszczu lub kapusty z grzybami. Bułkę rozdrabniamy i moczymy w mleku. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maślę. Teraz grzyby oraz odciśniętą bułkę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Masę grzybową łączymy z podsmażoną cebulką oraz jajkiem. Jeżeli jest zbyt rzadki można zagęścić go bułką tartą. Wszystko doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Z masy formujemy kotleciki, które panierujemy

Korniszonki
Tegoroczny bigos z winem marsala 106

kapusty. Do ugotowanej białej kapusty dodaj kiszoną kapustę. Moja tegoroczna kapusta nie była zbyt kwaśna, ale jeśli wolisz to obgotuj kiszoną kapustę aby pozbyć się nadmiaru kwasu. Kiedy ugotujesz mięso do powstałego wywaru, około pół litra, dodaj pomidorowy koncentrat. Kiedy koncentrat się rozpuści wlej bulion do kapusty. Umieść szynkę i karczek w garnku, zalej wrzątkiem i gotuj pod przykryciem(...)godziny na małym ogniu. Mięso powinno być miękkie na tyle aby łatwo je poszarpać widelcem.Grzyby zalej wrzątkiem i odstaw na 20 minut po czym odcedź ale zachowaj wodę. Pokrój grzyby w drobną kostkę. Obierz cebulę i czosnek. Pokrój w drobną kostkę i zeszklij na połowie masła. Dodaj pokrojone grzyby, sól i czarny pieprz. Smaż przez 5 minut. Przełóż do garnka

codojedzenia
Rosół z mięs mieszanych 90

para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięsa oczyszczamy, zalewamy zimną wodą (2 cm ponad poziom mięsa), wsypujemy łyżeczkę soli, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i owoc jałowca. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i „pyrkamy” kilka godzin na małym ogniu(...)Mięsa wyjmujemy, studzimy, oddzielamy od kości. Wywar przecedzamy, odstawiamy do ostygnięcia. Zbieramy nadmiar tłuszczu, ponownie podgrzewamy, tym razem dodając obrane warzywa (cebule opalamy, podobnie pietruszkę), grzyby, pęczek natki pietruszki, gotujemy kilka godzin. Warzywa wyjmujemy, marchewki kroimy w talarki. Rosół doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem i posiekaną natką pietruszki

R'n'G Kitchen