mięso - 63110 przepisów (strona:927/4208)

Kapuśniak z kiszonej kapusty 119

całkowicie zakryte. Dodaję sól i zagotowuję. Zmniejszam ognień, zdejmuję szumowiny, dodaję liście laurowe, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach i gotuję pod przykryciem około 1,5 godziny, do chwili, kiedy mięso zacznie samo odchodzić od kości. Ugotowane mięso wyjmuję z wywaru, oddzielam od kości, kroję na małe kawałeczki i odstawiam na bok. Później dodam je do zupy. 2. Kapustę kiszoną siekam(...)podgrzewam tłuszcz, dodaję łyżkę mąki i energicznie mieszam aż się zrumieni. Dodaje dwie trzy łyżki zupy i nadal energicznie mieszam, żeby nie było grudek. Zasmażkę i obrane z żeberek mięso dodaję do kapuśniaku i gotuję jeszcze około 10 minut. 4. W drugim garnku gotuję ziemniaki. Podaję je na oddzielnym talerzyku okraszone boczkiem z cebulką. Kapuśniak z kiszonej kapusty

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Risotto pieczarkowe z kurczakiem 89

wina 2 szklanki bulionu drobiowego 1 cebula 2 łyżki oleju 2 łyżki masła sól, pieprz posiekana natka pietruszki do posypania starty żółty ser do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Mięso umyć, osuszyć. Pokroić w kostkę. Doprawić solą i pieprzem. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki lub paski. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Dodać mięso. Podsmażyć(...)objętość, wsypać ryż. Podsmażyć, aż ryż się zeszkli. Następnie wlać wino. Kiedy ryż wchłonie wino, dodawać porcjami bulion. Cały czas smażyć i mieszać. Z ostatnią partią bulionu dodać usmażone mięso. Doprawić solą i pieprzem, dodać masło, wymieszać. Przed podaniem posypać natką pietruszki i startym żółtym serem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Risotto pieczarkowe z kurczakiem pochodzi z serwisu Danka Pichci

Danka Pichci
Roladki mielone w szynce 93

zasadzie to wykorzystywanie tego, co mamy pod ręką. Nic tak nie pobudza wyobraźni jak kilka składników na blacie. Spróbujcie naszej propozycji, która nam przypadła do gustu. Składniki: 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 200 g plastrów szynki serrano 3 łyżki oleju peperoncino 1 łyżka suszonego oregano 150 g plastrów żółtego sera królewskiego listki świeżej bazylii Przygotowanie: Normal(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso mieszamy z olejem i oregano. Plastry szynki układamy na folii aluminiowej, na niej rozsmarowujemy mięso, układamy ser, dodajemy listki bazylii. Zawijamy w roladki i folię. Pieczemy 35 minut

R'n'G Kitchen
Pyszna zupa klopsowa 130

Pyszna zupa klopsowa Gęsta, pożywna i rozgrzewająca zupa z klopsikami wieprzowymi i dużą ilością warzyw. Palce lizać!     Składniki: ok 300g wieprzowego mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek 1/3 szklanki mąki – do obtoczenia klopsików włoszczyzna: marchew, seler, pietruszka, por 3-4 ziemniaki pół cebuli(...)liść laurowy, ziele angielskie 1 litr bulionu lub wody 2 łyżki słodkiej śmietanki 1 łyżka oleju po 1 łyżce posiekanego koperku i natki pietruszki       ** Do mielonego mięsa dodajemy bułkę tartą, jajko oraz przyprawy- do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy mięsnej formujemy niewielkie klopsiki, które następnie obtaczamy w mące *** *** Włoszczyznę oraz cebulę kroimy w kostkę *** *** Ziemniaki kroimy

Blog z Apetytem
Bitki wieprzowe w sosie grzybowym 87

grzyby leśne i dania z ich udziałem. Kładę je do każdej zupy, wzbogacam ich smakiem sosy. Na dzisiejszy obiad przygotowałam medaliony wieprzowe w sosie grzybowym. SKŁADNIKI: 0,5 kg. mięsa z szynki lub łopatki 30 dag. świeżych lub mrożonych grzybów kilka suszonych grzybków średnia cebula 2 łyżki mąki 200ml śmietany 30% olej sól,pieprz WYKONANIE: grzybki suszone zalać wodą,zostawić(...)pół godz., z mięsa przygotować małe medaliony, opruszyć je mąką i zrumienić na rozgrzanym oleju, dodać cebulę pokrojoną w piórka i pokrojone świeże,bądź mrożone grzyby, smażyć na średnim ogniu,  dodać suszone grzyby i podlewać wodą, w której je moczyliśmy, dusić do miękkości mięsa, dolać śmietanę, zredukować, podawać z kaszą i surówką np. z kiszonego ogórka

Kuchnia Beaty
Roladki Rambo 162

jajka ·        Olej do smażenia ·        Pieprz ·        Sól Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Cebule obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3.   Do cebuli dodajemy bardzo drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz(...)solą. 4.   Na każdym kawałku mięsa układamy plasterek sera, smarujemy cienko ketchupem i nakładamy łyżkę farszu z grzybów. 5.   Zawijamy brzegi mięsa i składamy tak żeby farsz nam nie wypadł. 6.   Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej. 7.   Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 8.   Roladki Gotowe. 9.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Pieczony schab w musztardowej marynacie z pieczarkami 97

łyżki musztardy 2 łyżki oleju sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 1. Schab kroimy w plastry. Musztardę mieszamy z olejem, solą, pieprzem, papryką słodką i czosnkiem granulowanym. Marynatą nacieramy mięso. Mieszamy z pokrojonymi pieczarkami i pokrojoną cebulą. 2. Mięso i warzywa umieszczamy w rękawie do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5h. Na 15 minut przed końcem pieczenia(...)rozcinamy worek i włączamy termoobieg by mięso się zarumieniło

Szefowa kuchni
Placek po węgiersku 101

Było pysznie, co sam przyznał. Więc skoro smakowało komuś kto twierdzi, że jest to kiepskie danie, będzie smakowało i Wam :). Być może zdziwi Cię dodatek białego wina do czerwonego mięsa, ale nie jest to przypadek a celowy zabieg. Czerwone wino też będzie dobre ale nieco odmieni smak gulaszu, a to właśnie dodatek białego wina zrobi ten niesamowity smak! Polecam(...)posiekaj w średniej wielkości kostkę. Paprykę pokrój w kawałki podobnej wielkości jak wołowina. Na niewielkiej ilości oleju podsmaż wołowinę, tak aby obsmażyła się z każdej strony. Następnie dorzuć do mięsa pokrojoną cebulę oraz paprykę. Smaż około 2-3 minut. Dodaj passatę pomidorową, połowę wina i duś kilka minut. Przyszedł czas na doprawienie dania – dodaj sól i pieprz do smaku

nietylkopasta.pl
Kieszonki z warzywami 101

Olej do smażenia ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Szczypiorek drobno siekamy, przekładamy do naczynia. 3.   Dodajemy drobno pokrojona paprykę, czosnek oraz starty na dużych oczach ser i majonez(...)Dokładnie mieszamy i nakładamy po łyżce farszu na każdy kawałek mięsa. 5.      Zawijamy dokładnie mięso, żeby nie wypadł nam farsz. 6.   Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. 7.   Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 8.   Kotlety gotowe. 9.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Gołąbkowy Hit 138

Gołąbkowy Hit Każdy robi gołąbki z mięsem mielonym a może tak trochę odmiany? Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        6 liści kapusty włoskiej ·        2 papryki czerwone ·        Zielona papryka ·        Cebula(...)plasterków sera żółtego ·        Sól ·        Papryka ostra Sposób przygotowania: 1.       Kapustę obgotowujemy, mięso kroimy w plastry i rozbijamy, solimy. 2.       Liść kapusty rozkładamy na desce, na liściu układamy mięso, następnie plaster sera, paseczek ogórka oraz papryki i zwijamy

Kulinarna Chwila
Makaronowe gniazdka z mięsem mielonym 146

Polecam Wam na obiad pyszny makaron zapiekany z mięsem mielonym oraz sosem pomidorowym. Danie bardzo syte, więc takie jednogarnkowe ;-) Składniki: 12 makaronowych gniazdek 300g mięsa mielonego 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej sól, pieprz majeranek słodka mielona papryka ostra mielona papryka 2 puszki pomidorów krojonych 1/2 szklanki wody 1 cebula 3 ząbki czosnku suszona lub świeża bazylia sól, pieprz(...)słodka mielona papryka ostra mielona papryka 2 łyżki śmietany 18% olej do smażenia tarty żółty ser Sposób wykonania: 1.  W naczyniu żaroodpornym ułożyć suche gniazdka makaronowe. 2.  Mięso przygotować jak na pulpety: wymieszać z jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Zrobić 12 pulpetów, lekko je spłaszczyć i ułożyć na makaronowych gniazdkach. 3. Cebulę i czosnek posiekać, zrumienić na oleju

Kuchnia domowa Ani
Klopsiki w sosie teriyaki 142

odmienna wersja klopsików w orientalnym wydaniu. Pyszne klopsiki w bardzo prostym do przygotowania aromatycznym  sosie. Smakują równie dobrze z makaronem czy ryżem. 2 porcje Na klopsy 300 gramów mięsa mielonego 1 małe jajko  2 łyżki bułki tartej 4 łyżki wody sól pieprz wegeta szczypta czosnku granulowanego Sos teriyaki 5 łyżek sosu sojowego 2 łyżeczki startego świeżego imbiru(...)łyżka miodu sok z połowy małej cytryny 2 łyżki oleju sezamowego może być inny 1 łyżka mąki ziemniaczanej ok 350 ml wywaru od gotowania klopsików ziarna sezamu do posypania Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, wegetą i czosnkiem. Dodajemy jajko, bułkę tartą i wodę całość dokładnie wyrabiamy i odstawiamy na 15 minut. W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli trzema kulkami

Andzia Pichci
Roladki schabowe w sosie paprykowo-śmietanowym 112

nieco inaczej ale nadal smaczne 2 łyżki brązowego cukru, płaskie sól, chilli do smaku 200 ml słodkiej śmietanki, najlepiej kremówki wtedy sos sam się zagęści smalec wieprzowy do smażenia Mięso rozklep cieniutko, jak tylko się da Na każdym jego plastrze, połóż kawałek sera, i dwie posiekane połówki suszonych pomidorów ( reszta pomidorów wyląduje w sosie ). Dodaj po jednym wyciśniętym praską ząbku(...)przykryciem następne 10-15 minut, po czym zalej śmietaną i gotuj do momentu aż sos zacznie się zagęszczać. Nie przejmuj się jeśli ukaże się trochę sera na roladkach, mięso się kurczy więc czasem coś wypchnie, ale reszta zostanie w środku To około 30-40 minut. Gotowe można serwować na gorąco, najlepiej z ryżem lub innym lubianym dodatkiem Smacznego !   Artykuł

Ogrodnik w podróży
Skrzydeła w chrupiącej panierce z paluszków słonych 101

Można w ten sposób przygotować pałki, piersi lub jak ja skrzydełka kurze. Ja bardzo lubię mięsko ze skrzydełek, jest soczyste i pyszne. Przygotować je dzień wcześniej. Przygotowanie mięsa – skrzydełka oczyścić, przeciąć na pół. Ja zawsze obcinam i wyrzucam tą najmniejszą część. Dla mnie tam nic nie ma tylko skóra, ale to już zależy od Was. Zostawiam tylko te dwie(...)większe części od skrzydełek. Mięso doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Włożyć do miski, wlać jogurt i dokładnie wymieszać żeby wszystkie skrzydełka były w jogurcie. Zostawić na noc w lodówce lub na kilka godzin. Paluszki pokruszyć na bardzo małe kawałeczki, nie zrobić mąki. Ja zmieliłam je w thermomix. Kilka razy zatrzymywałam pracę thermomix żeby sprawdzić jak wyglądają paluszki. Wyjąć

Kuchnia Pokoleń