mięso - 63110 przepisów (strona:1648/4208)

Sznycel z kurczaka 262

balsamiczny oraz miód. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Pierś z kurczaka dzielimy na 4 porcje. Każdą część ponacinać tak żeby nie były za grube i delikatnie rozklep. Kawałki mięsa należy dokładnie natrzeć przygotowana wcześniej marynatą. Tak przygotowane mięso przykrywamy folia i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Jajko należy rozklepać i wymieszać z mlekiem. Na inny półmisek wysypujemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Bułki z kurczakiem 137

przyprawami, i dodaje curry, wszystko razem mieszam.   Na rozgrzaną patelnie wykladam nasza pierś z cebulką i przesmażamy około 10 minut od czasu do czasu mieszając, kiedy nasze mięso będzie dobre dodaje czosnek posiekany oraz szpinak, następnie wszystko razem mieszam przesmażam minutę i odstawiamy. Następnie z bułki odcinam górną cześć i wyrażam miąższ, do pustych bułek wkładam nasze mięso

Mój Smak
Domowy pasztet z indyka z czarnuszką i suszonym pomidorem 202

oleju) 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 kajzerki sól pieprz 2 liście laurowe Do większego garnka nalewam wodę, daję golonki, marchewkę, pietruszkę, selera, liście laurowe i gotuję. Jak mięso i warzywa będą miękkie, wyjmuję z rosołu, studzę. Mięso obieram. W  międzyczasie smażę na maśle klarowanym wątróbkę i cebulę. W szklance bulionu mączę 2 kajzerki. Wszystkie składniki musimy zmielić

kruche babeczki
Flądry zapiekane 176

sekundach metal będzie ciepły/gorący oznacza, że ryba jest gotowa. Z jedzeniem fladry nie ma problemu gdyż należy do ryb, które mają „uporządkowane” ości. Najpierw zdejmujemy mięso z jednej strony, dochodzimy do kręgosłupa, który wyjmujemy i zostaje dalej czyste mięso. Żadnych ości niespodzianek.   zastawa

królestwo garów
SZYBKIE TOSTY Z MIĘSEM Z KURCZAKA 129

SKŁADNIKI: 1 upieczony filet z kurczaka lub inne mięso KLIK 4 kromkni chleba tostowego 10 dag tartego sera żółtego Warzywa SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:    Na chleb tostowy kładę rozdrobnione mięso pieczone najlepiej z fileta kurczaka. Następnie posypuję serem żółtym. Następnie wkładam do piekarnika i piekę aż ser się roztopi. Międzyczasie przygotowuję ulubione warzywa. Ja dziś przygotowałam ogórki. Na każdy tost

Gotowanie Patki
Pieczone kotlety schabowe z serem i pomidorami 141

Na ten przepis przypadkiem natrafiłam  tutaj . Przy najbliższej okazji wypróbowałam go i byłam zachwycona. Mięsko wychodzi bardzo miękkie i smaczne, a ja nie powstydziłabym się

kuchnia doski
Pasztet z kaczki w słoiku 497

imbiru sól alpejska pieprz, lubczyk, majeranek,  3-4 listki laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego Przygotowanie Kaczkę ugotować na wolnym ogniu z warzywami, imbirem i przyprawami do miękkości.  Mięso oddzielić od kości, dwukrotnie zmielić z dwoma cebulami podsmażonymi na kaczym smalcu. Smalec roztopić i dodać do mięsa.  Przyprawić solą, pieprzem, majerankiem. Wlać ok 4-5 chochli wywaru spod

Gaździnka warzy
Barszcz ukraiński 134

zawiera fasoli oraz posiada dodatek czosnku.) Taką zupę pokochałam w dzieciństwie i lubię (baaardzo) do dziś. Dlatego nie chcę nic modyfikować, zmieniać, ulepszać - jest  już wystarczająco pyszna! mięso na wywar   1 szklanki fasoli typu Jaś (u mnie tym razem fasola czarne oczko) (*)   4 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera   kawałek kapusty   4 buraki (ugotowane(...)można zastąpić koncentratem pomidorowym) śmietana majeranek cukier (dosłownie odrobina, chyba że buraki są bardzo słodkie) sól, pieprz Fasolę namoczyć (najlepiej moczyć przez całą noc). W garnku z wodą umieścić mięso na wywar. Całość zagotować, zszumowaną wodę zlać i nalać świeżej. Dodać fasolę i gotować na pół twardo. Wrzucić pokrojone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera, kapustę), listki laurowe oraz ziele angielskie

Di gotuje
Muffinki dyniowe 180

Już za kilka dni Halloween, więc mam dla Was z tej okazji kilka propozycji. Pierwsza z nich to dyniowe muffinki. Wiadomo przecież, że nie ma Halloween

kuchnia doski
Kolorowy zawrót głowy, czyli placuszki z warzywami 208

woda, ok. 2 szklanek - mąka ile woda zabierze - sól - pieprz - 2 jaja - zioła: majeranek, bazylia, tymianek, oregano po 1 łyżeczce 1. Zmiksować ciasto na bardzo gęstą konsystencję. Składniki dodatkowe: - mięso drobiowe, ok. 1/2 kg  - puszka kukurydzy - 2 czerwone lub kolorowe papryki - pęczek cebuli dymki, zielona część - olej do smażenia - przyprawy 1. Mięso kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem, czosnkiem

Apetyczna babeczka
Szynka indycza z szynkowra 133

sól, sól czosnkową suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, majeranek i żelatyna).Wlewam w to zimną wodę i wyrabiam jakieś 15 minut. Mam pewność , że wszystko dobrze wymieszałam.Mięso wkładam do woreczka, a potem do szynko wara i zamykam go . Wkładam do lodówki na 48 godzin. Po upływie tego czasu wyjmuję i wstawiam do garnka z wodą(...)końca szynko wara. Parzę mięsko 1 godzinę i 20 minut  w 70 stopniach. Pomagam sobie termometrem który miałam w zestawie. Mięso sparzone więc wyjmuje z garnka, zostawiam do ostygnięcia i potem z powrotem do lodówki. Następnego dnia czyli dziś śmiało kroiłam już na śniadanko

Różowa kuchnia
JESIENNA SAŁATKA Z KAPUSTY 170

Moja ulubiona surówko - sałatka z białej kapusty.Gościom też bardzo smakowała.Polecam do dań z mięsem. 0.5 główki małej kapusty białej 1 duża Marchewka startą na tarce o dużych oczkach 0.5 pora  1 duża cebula czerwona olej 1 łyżeczka musztardy sarepskiej Szczypta soli i cukru odrobina  octu winnego na białym winie lub sok z cytryny ******************************************************************  Kapustę poszatkowacdrobno.Por(...)Dodać startą marchewkę, musztardę,sól i szczyptę pieprzu, cukier ,skropić lekko octem i polać olejem,dokładnie wymieszać.Wstawic kapustę do lodówki na 15 minut by się " przegryzła".Podawać do mięsa

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Restauracja Sketch w Teatrze Wielkim | Warszawa 173

szalotka – 28 zł Najlepszy tatar w Warszawie, jaki jadłam do tej pory. Tatar, którego nie musiałam doprawiać nawet gramem soli. Proporcje wszystkich składników idealnie się wypełniały. Co ważne, mięso było delikatne oraz aromatyczne. Takiego tatara oczekuje od dobrej restauracji. Własnoręcznie robione pielmieni jagnięce/ kwaśna śmietana/ musztarda Dijon – 22 zł Serwowane na przystawkę, jednak z powodzeniem (jeżeli zamawiamy również(...)zupę) mogą być także daniem głównym. Co ważne – pierożki były bardzo świeże, dopiero co wyjęte z wody, podane z masełkiem, świeżym pieprzem oraz śmietaną i musztardą. Mięso w środku było mięciutkie. Zupa rybna z krewetkami – 16 zł Gdybym otrzymała zupę rybną bez krewetek, papryki i kolendry na wierzchu nie wiem czy zjadłabym całą, bo pewnie jej smak

Kuchnia Bazylii
Wegańska bita śmietana 150

Bita śmietana jest czymś wspaniałym. Bardzo mobilna w użyciu. Pasuje zarówno do świeżych owoców, wszelakich deserów, ogórków kiszonych w ciąży, jak i do mięsa… oczywiście nie takiego dosłownego mięsa. Miałem tu na myśli, rzecz jasna, ciało partnera lub partnerki (co kto lubi), a nie zwierzęce szczątki – nie bądźmy obleśni. Do czego byśmy jej nie użyli świetnie spełni swoją

Blendman
Ossobuco cielęce w rozmarynie 212

Cielęcina to świetne chude mięso o bogatych walorach odżywczych. Oprócz multum białka znajdziemy w nim zestaw witamin z grupy B oraz cynk i żelazo.  Sama konsystencja mięsa jest krucha a zarazem delikatna. Ossobuco czyli goleń cielęca to najlepszy materiał na esencjonalny sos, dlatego właśnie dziś będzie przepis na duszoną goleń cielęcą w redukowanym sosie własnym z nutą rozmarynu. Zapraszam

Kuchnia PROzdrowotna

Proponowane wyszukiwania