mięso - 63110 przepisów (strona:1642/4208)

O kurcze pieczone! Kura pieczona w całości. 199

łyżki oleju sól pieprz Wykonanie: 1. Przyprawy,olej,sos sojowy i czosnek wymieszaj w małej miseczce/garnuszku. 2.Przygotowaną pastą porządnie natrzyj kurczaka. Popieprz i posól. 3. Odstaw zamarynowane mięso do lodówki na kilka godzin. 4. Piekarnik rozgrzej do 190 stopni Celsjusza. 5. Na lub nad brytfanką ułóż kratkę,a na niej połóż na jednym boku kurczaka. Piecz 25minut(...)około 40 minut przed końcem planowanego pieczenia dodaj ulubione warzywa np. ziemniaki, paprykę czy marchewki. Możesz też przykryć kawałkiem foli kurczaka by ustrzec go przed przypieczeniem. 9. Wyjmij mięso z piekarnika, odczekaj 15 minut zanim go pokroisz i podasz

Fiolka w kuchni
Zupa Ogórkowa z Grzankami 200

suszone grzybki 3-4 ziarenka ziela angielskiego 1 listek laurowy po dużej szczypcie: pieprzu, soli, pieprzu ziołowego Link do filmu z przygotowania: Zupa ogórkowa z grzankami Przygotowanie: Przygotowanie wywaru : Mięso dokładnie myję i wkładam do garnka, warzywa obieram, płuczę, kroję na mniejsze kawałki i dodaję do mięsa. Składniki zalewam wodą, garnek stawia na gazie, doprawiam przyprawami i gotuję około

Uwaga Babcia Gotuje
Pieczarki z kaszą jaglaną i dodatkami 208

wierzchu umieścić ok. połowy łyżeczki tahiny. Pieczarki piec przynajmniej 20 minut. Podawać gorące jako samodzielną przekąskę lub z sałatą jako danie główne. ----- Podobne: Papryki faszerowane kaszą gryczaną Pieczarki faszerowane mięsem i natką Naleśniki z mięsem z rosołu

Weekendy w domu i ogrodzie
porcje kurczaka z piekarnika na ostro... 253

domowy, można dać kupny), wstawić do piekarnika bez przykrycia piekarnik nagrzany do 200 C, grzanie góra/dół, piec z 50 - 60 minut, można z 2 razy obrócić porcje mięsa - mięso jest aromartyczne, kruche i smakuje na ciepło i na zimno................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Szkockie jajeczka- mielone pulpety z jajkiem w środku 120

masz pomysłu na smaczny, a zarazem efektowny obiad? :) Tak przygotowane kotleciki na pewno zachwycą domowników. Składniki: 1 opakowanie jajek przepiórczych 3 ząbki czosnku ½ kg mięsa mielonego wieprzowego 10 dag bułki tartej 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz do smaku mąka do panierki olej do głębokiego smażenia 2 jajka kurze Wykonanie: Jajka przepiórcze ugotować na twardo. Czosnek posiekać i wymieszać(...)mięsem, z 3 łyżkami bułki tartej, przyprawami, musztardą, jajkiem kurzym i dokładnie wymieszać. Jajka przepiórcze obrać, okleić mięsną masą. Następnie panierować w mące, rozbełtanym jajku i na końcu w bułce tartej. Olej rozgrzać do 180 stopni, smażyć jajeczka na złoty kolor

Tradycyjna Kuchnia
Złocisty kurczak na słodkiej sałacie. 205

Upieczenie kurczaka w całości to dla mnie sposób na pyszny obiad dla gości, kiedy sama nie mam czasu na gotowanie. Mięso siedzi w piekarniku a ja pozwalam sobie na naszykowanie stołu, ogarnięcie dzieciaków i wiele innych przyziemnych spraw :-). Kurczaka uwielbiam najbardziej w towarzystwie jakiejś surówki, więc postanowiłam go podać z porcją sałaty. Danie to nadaje się na obiad uzupełnione(...)pieczenia posmarować tłuszczem, włożyć do niego kurczaka, polać smalcem i włożyć na środkową półkę do piekarnika do temperatury 160 stopni na 90 minut. Podczas pieczenia co 20 minut polewać mięso wytwarzającym się wywarem.  Pod koniec pieczenia przygotować sałatę. Drobno porwać lub pokroić ją. Jogurt posłodzić i połączyć go ze sałatą. Następnie tak przygotowaną sałatką udekorować kurczaka. To wszystko :-) Banalnie

Poezja Smaków - blog kulinarny
Dieta CTZO, dzień czwarty 167

Półmetek. Moje pierwsze przemyślenia? Trochę nudno się robi. Dziś pierwszy raz nie włączałam piekarnika, żeby upiec porcję mięsa. Dwa dni pod rząd ryba, raz drób, dziś dzień warzywny. Bez mięsa od rana do wieczora. Nie przeszkadza mi to, bo -jak też powiedziałam dietetyczce, mogę żyć bez niego. Dziś też pierwszy raz od rozpoczęcia diety posiłki po obiedzie nie były czasochłonne

Kucharzyca
Zupa z brązowych pieczarek z kurczakiem i makaronem muszelki Incola. 230

łyżki domowej vegety  3/4 szklanki makaronu muszelki ja użyłam Incola 2 łyżki masła 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 12 % Wykonanie : Wszystkie warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę. Mięso umyć i również pokroić w grubą kostkę.W garnku rozpuścić masło, dodać mięso, marchewkę, seler,por, pieczarki pokrojone w pół plasterki i chwilę podsmażyć. Następnie dodać ziele angielskie, pieprz, gałązkę lubczyku

Sama słodycz i szczypta chili
Rumsztyk z siekanej wołowiny 272

opisie poniżej, a nie będziecie żałować. A podsmażonej cebulki nie można oszczędzać, im jej więcej tym lepiej dla dania. Rumsztyk siekany wołowy z cebulką Składniki: 80 dag- mięso wołowe bez kości 1 cebula czerwona (opcjonalnie) 1 duża cebula biała 1 jajko sól i czarny pieprz do smaku 50 ml wody olej rzepakowy do smażenia cebula do usmażenia- 2-3 sztuki(...)Przygotowanie: Cebulę białą i czerwoną drobno siekamy i podsmażamy, studzimy. Mięso wołowe drobno siekamy, dodajemy wodę, jajko, świeżo zmielony pieprz, sól do smaku, podsmażoną cebulkę, dokładnie wyrabiamy masę mięsną. Moczymy ręce w wodzie, formujemy średniej wielkości okrągłe kotlety. Układamy je na przygotowaną deskę i delikatnie naciskamy je tępą stroną noża, (powinny wyglądać tak jak na zdjęciu poniżej). Smażymy kotlety

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Indyk z mango i żurawiną 144

żurawina już wykorzystałam do indyka. Dodałam cukinię, czosnek, cebulę czerwoną, trochę suszonej żurawiny i danie wyszło bardzo smaczne, na słodko, ale indyk na słodko smakuję świetnie. My lubimy mięsa z owocami, więc dla nas jak znalazł :))  Składniki: około 300 g filetu z indyka mango z żurawiną od Eterno kawałek cukinii cebula czerwona 1 żabek czosnku żurawina suszona kurkuma pieprz(...)łyżka oleju kokosowego do smażenia ryż naturalny brązowy Indyka umyłam, pokroiłam. Wrzuciłam na rozgrzany olej, dodałam pokrojona cebulę, cukinię, przepuszczony przez praskę czosnek. W międzyczasie gotowałam ryż. Jak mięso i warzywa będą  miękkie, dodajemy żurawinę, kurkumę, pieprz z młotkowaną kolendrą i mango z żurawiną. Całość jeszcze chwilkę poddusiłam, doprawiłam solą. Na talerzu wyłożyłam ryż i obok resztę :) Smacznego

kruche babeczki
Pulpeciki z płatkami owsianymi w sosie pomidorowym zapieczone z makaronem i warzywami 168

Zapiekłam je z sosem pomidorowym, makaronem, cukinią, marchewką, cebulą, oliwkami i kulkami mozzarelli. Moi panowie tylko mlaskali tak im smakowało ;)) Udanego weekendu Wam życzę :)) Składniki na pulpeciki: 500 g mięsa mielonego wołowo - wieprzowego 1 szklanka płatków owsianych Mlevit 2 łyżeczki musztardy Dijon 2 łyżki przetartych pomidorów wędzona papryka pieprz z młotkowaną kolendrą sól jajko 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła(...)klarowanego Mięso przekładamy do miseczki, dodajemy przyprawy, jajko, musztardę, przetarte pomidory (ja kupuje je w butelce) i wsypujemy płatki. Całość mieszamy, formujemy małe pulpeciki. Na patelni rozgrzewamy masło i oliwę, smażymy pulpeciki. Dodatkowo: makaron u mnie pełnoziarniste pióra 2 marchewki 1 cebula oliwki czarne 2 ząbki czosnku cukinia 1 szklanka przetartych pomidorów 1/2 szklanki wody sól oregano kurkuma rukola kulki

kruche babeczki
Indyk z ryżem, ananasem, migdałem i orzechami nerkowca 191

trochę na słodko dziś, ale my połączenie mięsa i owoców lubimy, więc nam nie przeszkadza. Indyka połączyłam z ananasem, orzechami nerkowca i migdałami. Dodałam też troszkę rukoli, do tego ryż jaśminowy Britta , który uwielbiam za jego zapach i smak. Do niego dodałam słonecznik i nitki chilli :) Miłego dnia :)) Składniki: filet z indyka puszka ananasów garść orzechów nerkowca garść blanszowanych migdałów(...)duszę. W międzyczasie gotuję ryż. Do indyka dodaję pokrojonego w kostkę ananasa, migdały i orzechy nerkowca. Wszystko jeszcze raz podlewam syropem z ananasa i podsmażam jeszcze chwilkę. Jak mięso będzie miękkie dorzucam umytą rukolę, doprawiam solą. Ryż ciepły wrzucam do garnka, dodaję troszkę masła, słonecznik i nitki chilli. Mieszam. Gotowe tylko podać

kruche babeczki
Jak kupować tanio i zdrowo? 15 sposobów. 201

bakalie) prawie zawsze są wyższe. Wygoda nie idzie tutaj w parze z oszczędnością, dlatego czasem warto poświęcić chwilę na samodzielne zważenie i zapakowanie danej rzeczy. 7. WIĘCEJ WARZYW, MNIEJ MIĘSA Mięso nie należy do najtańszych. Staraj się, żeby było obecne na stole 2, góra 3 razy w tygodniu. W pozostałe dni stawiaj raczej na wegetariańskie obiady. Możesz też w ramach

Powiedz dietom nie
Grillowana cukinia faszerowana wołowiną 217

pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ½ łyżeczki papryki ostrej, świeży tymianek, 4 okrągłe plastry sera żółtego, 2 okrągłe cukinie, olej rzepakowy smakowy z papryką ostrą, pomidorami i bazylią. Przygotowanie: Mięso dobrze mieszamy z solą, pieprzem , papryką i 1 łyżką listków świeżego tymianku. Cukinię przekrawamy na połowę, wydrążamy środek i wypełniamy go mięsem. Cukinię (każdą oddzielnie) przekładamy na folię aluminiową, polewamy

Moniki Smakołyki
Ciepła sałatka z młodych ziemniaków, grillowanych szparagów i wędzonej makreli 217

lunch, albo nawet na kolację – pełne danie, które na pewno nie pozostawi Was głodnymi. RYBA Makrelę obieramy ze skórki, dzielimy na pół, pozbawiamy kręgosłupa a z nim wszystkich ości. Mięso ryby dzielimy na małe fragmenty, ości wybieramy. Odstawiamy. SZPARAGI Szparagi myjemy, pozbawiamy zdrewniałych końców, kroimy w 3-4cm kawałki. Wrzucamy do miski, podlewamy oliwą, solimy i pieprzymy. Dokładnie otaczamy(...)ziemniakami i mieszamy je razem. WSZYSTKO RAZEM Przepołowione ziemniaki w musztardowym winegrecie rozkładamy na talerzu. Na nich układamy zgrillowane szparagi. Pomiędzy – rozkładamy przekrojone na połowy czereśniowe pomidorki. Całość posypujemy mięsem makreli, na szczyt nakładamy ugotowane jajko. Podajemy od razu – sałatka nie musi być gorąca, ważne, żeby była mocno ciepła co jeszcze lepiej uwydatni jej smak. SKŁADNIKI 400g malutkich młodych ziemniaków

Karo in the Kitchen