mięso - 63110 przepisów (strona:1647/4208)

Sałatka z soczewicy 156

Lekka sałatka z soczewicy.  Zamiast mięsa można dodać wędzonego łososia lub tuńczyka z puszki.  Składniki: 1 szklanka ugotowanej soczewicy garść rukoli sałata lodowa suszone pomidory ser żółty pół papryki czerwonej kilka pomidorów koktajlowych  kilka oliwek  pierś z indyka ( można pominąć) sól, pieprz pół cytryny oliwa ząbek czosnku Przygotowanie: Soczewice namoczyłam i ugotowałam według przepisu na opakowaniu(...)Pokroiłam na małe kawałki suszone pomidory,oliwki,czerwoną paprykę. Dokładnie umyłam rukolę oraz sałatę. Całość wrzuciłam do naczynia.  Mięso umyłam, pokroiłam w małą kostkę, przyprawiałam podsmażyłam i dodałam do reszty. Wycisnęłam sok z cytryny,obrałam i posiekałam czosnek połączyłam z oliwą, doprawiłam solą i pieprzem i polałam tym sałatkę. Starłam żółty ser posypałam na wierzch

Kukuleczki
GULASZ WOŁOWY W WINIE 161

sól pieprz Cebulę kroimy na piórka, czosnek w plasterki. Obsmażamy na patelni. Odstawiamy do miseczki. Wołowinę kroimy na kawałki wielkości 3x3. Rozgrzewamy garnek z oliwą i łyżką masła. Wrzucamy mięso partiami i smażymy. Zalewamy winem i chwilę gotujemy. Dolewamy wywar warzywny, cebulkę z czosnkiem, 4 ziela angielskie i 2 listki laurowe. Całość dusimy na małym ogniu przez 120 minut(...)pęczak gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem 2 ziaren ziela angielskiego i listkiem laurowym, po ugotowaniu dodajemy troszkę masła i mieszamy. Na talerz wykładamy kaszę i polewamy sosem z mięsem. Można podawać np z buraczkami. Smacznego

KuchcikoweLove
Filet z kurczaka marynowany w maślance i tzatziki 184

Pewnie tak jak ja większość z Was lubi smak dipu tzatziki. Wykorzystałam gotową mieszankę przypraw do zamarynowania mięsa.  Filet marynowany nabrał nie tylko smaku przyprawy ale wilgotności i delikatności maślanki. Zachęcam do wykorzystania przepisu. Składniki: 500 gram piersi z kurczaka 1 szklanka maślanki 1 opakowanie przyprawy do tzatziki Sól 1 łyżeczka mąki Niewielka ilość oleju Wykonanie: Fileta kroimy(...)lodówce. Po tym czasie, fileta wyjmujemy z marynaty ( przytrzymujemy aby lekko obciekł )) i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Do pozostałej marynaty dodajemy mąkę, mieszamy i dodajemy do mięsa. Całość dusimy pod przykryciem jeszcze przez chwilę. Od czasu do czasu mieszamy. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Pikle z ogórków małosolnych. Ekspresowe pikle. 217

zwykły obiad w posiłek pełen aromatu. Wypróbuj mój przepis, a jeśli je za pasteryzujesz to wzbogacisz swoją spiżarnię o nowy produkt! Ogórkowe pikle świetnie sprawdzają się jako dodatek do mięsa, do kanapek , do sałatek i wielu innych potraw . Ekspresowe pikle z ogórków z pewnością przypadną Wam do gustu również jako samoistna przekąska. Do czystych i suchych 2 słoików wkładamy pokrojone(...)wlewamy do słoików z ogórkami i zakręcamy. Gotowe pikle wstawiamy do lodówki. Po kilku godzinach pikle są już gotowe do spożycia i mogą być świetnym dodatkiem np. do grillowanego mięsa. Smacznego! The post Pikle z ogórków małosolnych. Ekspresowe pikle. appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rosół drobiowo wołowy 129

laurowe 1 ziarno ziela angielskiego gałązka lubczyku 1 ząbek czosnku ulubiony makaron sól, pieprz Dodatkowo: posiekana natka pietruszki     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (mięso ma być przykryte), dodajemy sól (1 łyżka) i zagotowujemy. Do wywaru mięsnego dodajemy obraną marchew, seler, podpalaną cebulę, podpalaną pietruszkę, kapelusz

R'n'G Kitchen
Babka ziemniaczana (wersja podstawowa) 171

ziemniaczanej, bo zapewne każdy ją zna. Ale dla tych, którzy jeszcze jej nie robili - poniżej przedstawiam prostą, podstawową wersję na smaczne danie. A tu propozycja na babkę w warstwą mięsa mielonego ( klik ). 1,5 kg ziemniaków 2-3 jajka 2 duże cebule 150g wędzonego boczku (można dodać słoninki, kiełbasy lub innego mięsa, wg gustu) 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki

Di gotuje
Gulasz z karkówki z groszkiem i marchewką 167

kminku, 2 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka oregano, oliwa sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Karkówkę kroję w kostkę. Oprószam mąką i podsmażam na maśle. Do mięsa wlewam wodę. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie, kminek oraz paprykę mieloną. Gotuję na małym ogniu  około 50 minut. 2. Cebulę kroję w kostkę i szklę na oliwie. Marchewkę kroję(...)plasterki. Marchewkę i cebulę dodaję do mięsa. Gotuję 20 minut. Następnie do gulaszu dodaję groszek konserwowy. Gotuję jeszcze przez 5 minut. Gulasz doprawiam do smaku majerankiem, oregano, solą oraz pieprzem.  Do przygotowania gulaszu wykorzystałam groszek konserwowy , którzy otrzymałam do testowania od firmy ORZECH .  Zachęcam do zakupu produktów firmy ORZECH niezbędnych w każdej kuchni

Tradycyjna kuchnia Kasi
PIEROGI Z MIĘSEM I SZPINAKIEM 159

Składniki: ciasto: 1/2 kg mąki tortowej 1 jajko 1 łyżka oleju sól letnia przegotowana woda  farsz: ok. 500g mięsa z rosołu ok. 200g mrożonego szpinaku cebula sól pieprz majeranek 2 łyżki oleju 200g słoniny Sposób przygotowania:   ciasto: Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołek, bić całe jajko, dodać olej i sól. Małymi strumieniami wlewać wodę wyrabiając ciasto. Ciasto powinno(...)być elastyczne i gładkie. farsz:  Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na tłuszczu. Dodać szpinak i dusić, aż woda wyparuje.  W międzyczasie doprawić solą i pieprzem. Mięso z rosołu zmielić wymieszać ze szpinakiem. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować na stolnicy, wykrawać krążki. Na środek każdego krążka nakładać farsz i zlepiać boki. Gotujemy w osolonej wodzie

Prosto i Smacznie z Anetą
Kanapki ryżowe w stylu azjatyckim 201

Ryżowe kanapeczki na śniadanie, lunch, kolację lub jako pyszne przekąski, napakowane smakami i aromatami, w komponowaniu których ogranicza nasz jedynie wyobraźnia :D  Mogą być z rybą, mięsem lub wegetariańskie - tak jak lubisz :) Podstawa to pół na pół ryż kleisty i basmati, płaty nori i folia spożywcza, która zatrzyma wszystkie składniki na miejscu. Dziś proponujemy dwie wersje: z marynowanym indykiem(...)spożywczej (dł. ok. 25 cm), na środku połóż płat nori, na środku nori połóż 2 łyżki ryżu formując kwadrat. Na ryżu rozprowadź łyżkę Sosu Uncle Bens, wyłóż warstwę mięsa, warstwę pozostałych dodatków (szparagi, szpinak, marchewkę, pieczarki, kiełki soi), przykryj warstwą ryżu. Zawiń nori zakładając rogi do środka tak jak kopertę, całą kanapkę owiń folią. Ryżowe kanapki z łososiem

SzczyptaSmaQ
Kotlety mielone z koperkiem. 164

Składniki: 250 g mięsa mielonego 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 1 pęczek koperku 1 cebula pieprz, sól Mięso i wszystkie składniki mieszamy dokładnie w misce, formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Smacznego

Moje-pitraszenie
gulasz z szynki "po węgiersku" z kaszą gryczaną... 184

łyżki, woda 1 szklanka, koperek 1 pęczek, kasza gryczana 2 woreczki, surówka - jaką lubisz, maślanka - zimna szynkę pokroić na średniej wielkości kostki, obsypać mąką, na gorącym oleju zrumienić mięso, dodać pokrojoną cebulę wlać wodę i pod przykryciem dusić z 30 minut do miękkiego mięsa wsypać warzywa mrożone zestaw węgierski, dodać kucharka, pieprz mielony, przyprawę w płynie i dusić pod przykryciem

W Mojej Kuchni Lubię
Drobiowe szaszłyki z lubczykiem i cebulą 159

kostkę . Lubczyk , cebulę i czosnek siekamy drobniutko i dodajemy do kurczaka . Wlewamy olej , wsypujemy paprykę , sól i mieszamy rękami , ugniatając i uklepując . Zostawiamy na noc w lodówce . Następnego dnia , mięso nabijamy na patyki , ściskając dłonią , żeby się skleiło i oblepiło wykałaczkę . Marynowane mięso doskonale się wpasowuje , a kawałeczki cebulki i lubczyku wchodzą w nie, dzięki czemu pozostaje soczyste i pełne

Ogrodnik w podróży
Drobiowe kotlety z chicken masala 154

wierzcie nam że rewelacyjny smak, gotowanie nigdy nie było aż tak proste. Nie dość, że wyszło mega soczyście, to przyprawy nadały kotletom, własnego, wyrafinowanego smaku.   Składniki 400 g mięsa z udka indyka (ze skórą) 1 żółtko 1 łyżka przyprawy chicken masala bułka tarta olej do smażenia   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso mielimy, mieszamy

R'n'G Kitchen
Roladki drobiowe z farszem z suszonych pomidorów ugotowane na parze 182

prawej i lewej strony. Składniki farszu miksujemy w blenderze na gładką papkę. Po środku, wzdłuż długiego boku układamy równomiernie farsz. Na niego zawijamy boki foli z mięsem. Tworzymy rulonik, który dokładnie związujemy po prawej i lewej stronie. Ważne by był zwinięty ciasno. Tak przygotowany rulonik umieszczamy w urządzeniu do gotowania na parze i gotujemy przez 30- 35 minut(...)czasie wyciągamy mięso, odstawiamy na kilka minut, by odpoczęło a następnie usuwamy folię i kroimy w plastry. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Pozdrawiam, Klaudia

Mango Papaja
Filet drobiowy zapiekany w sosie pomidorowo - migdałowym 189

liść laurowy - oliwa - 2 kanapki chleba tostowego, opieczonego z obu stron na brązowo - sól - pieprz - 1 łyżeczka octu - sól - pieprz Migdały i przyprawy znajdziecie na stronie  www.Skworcu.com.pl . 1. Mięso myjemy, osuszamy i przyprawiamy solą i pieprzem.  2. Pomidory kroimy na ósemki, podlewamy 2-3 łyżkami wody i gotujemy na wolnym ogniu z pieprzem, solą, chili i liściem laurowym(...)łączymy z resztą składników. Całość blendujemy na gładką masę razem z chlebem, dodajemy ocet i przyprawiamy do smaku.  4. Piekarnik rozgrzewamy do 200 C, w naczyniu żaroodpornym układamy mięso i zalewamy sosem. Czas zapiekania ok 30 minut. Podajemy ze świeżą natką pietruszki

Apetyczna babeczka