mięso - 63110 przepisów (strona:1646/4208)

Babka ziemniaczana (wersja podstawowa) 193

ziemniaczanej, bo zapewne każdy ją zna. Ale dla tych, którzy jeszcze jej nie robili - poniżej przedstawiam prostą, podstawową wersję na smaczne danie. A tu propozycja na babkę w warstwą mięsa mielonego ( klik ). 1,5 kg ziemniaków 2-3 jajka 2 duże cebule 150g wędzonego boczku (można dodać słoninki, kiełbasy lub innego mięsa, wg gustu) 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki

Di gotuje
Gulasz z karkówki z groszkiem i marchewką 188

kminku, 2 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka oregano, oliwa sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Karkówkę kroję w kostkę. Oprószam mąką i podsmażam na maśle. Do mięsa wlewam wodę. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie, kminek oraz paprykę mieloną. Gotuję na małym ogniu  około 50 minut. 2. Cebulę kroję w kostkę i szklę na oliwie. Marchewkę kroję(...)plasterki. Marchewkę i cebulę dodaję do mięsa. Gotuję 20 minut. Następnie do gulaszu dodaję groszek konserwowy. Gotuję jeszcze przez 5 minut. Gulasz doprawiam do smaku majerankiem, oregano, solą oraz pieprzem.  Do przygotowania gulaszu wykorzystałam groszek konserwowy , którzy otrzymałam do testowania od firmy ORZECH .  Zachęcam do zakupu produktów firmy ORZECH niezbędnych w każdej kuchni

Tradycyjna kuchnia Kasi
PIEROGI Z MIĘSEM I SZPINAKIEM 184

Składniki: ciasto: 1/2 kg mąki tortowej 1 jajko 1 łyżka oleju sól letnia przegotowana woda  farsz: ok. 500g mięsa z rosołu ok. 200g mrożonego szpinaku cebula sól pieprz majeranek 2 łyżki oleju 200g słoniny Sposób przygotowania:   ciasto: Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołek, bić całe jajko, dodać olej i sól. Małymi strumieniami wlewać wodę wyrabiając ciasto. Ciasto powinno(...)być elastyczne i gładkie. farsz:  Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na tłuszczu. Dodać szpinak i dusić, aż woda wyparuje.  W międzyczasie doprawić solą i pieprzem. Mięso z rosołu zmielić wymieszać ze szpinakiem. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować na stolnicy, wykrawać krążki. Na środek każdego krążka nakładać farsz i zlepiać boki. Gotujemy w osolonej wodzie

Prosto i Smacznie z Anetą
Kanapki ryżowe w stylu azjatyckim 219

Ryżowe kanapeczki na śniadanie, lunch, kolację lub jako pyszne przekąski, napakowane smakami i aromatami, w komponowaniu których ogranicza nasz jedynie wyobraźnia :D  Mogą być z rybą, mięsem lub wegetariańskie - tak jak lubisz :) Podstawa to pół na pół ryż kleisty i basmati, płaty nori i folia spożywcza, która zatrzyma wszystkie składniki na miejscu. Dziś proponujemy dwie wersje: z marynowanym indykiem(...)spożywczej (dł. ok. 25 cm), na środku połóż płat nori, na środku nori połóż 2 łyżki ryżu formując kwadrat. Na ryżu rozprowadź łyżkę Sosu Uncle Bens, wyłóż warstwę mięsa, warstwę pozostałych dodatków (szparagi, szpinak, marchewkę, pieczarki, kiełki soi), przykryj warstwą ryżu. Zawiń nori zakładając rogi do środka tak jak kopertę, całą kanapkę owiń folią. Ryżowe kanapki z łososiem

SzczyptaSmaQ
Kotlety mielone z koperkiem. 191

Składniki: 250 g mięsa mielonego 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 1 pęczek koperku 1 cebula pieprz, sól Mięso i wszystkie składniki mieszamy dokładnie w misce, formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Smacznego

Moje-pitraszenie
gulasz z szynki "po węgiersku" z kaszą gryczaną... 199

łyżki, woda 1 szklanka, koperek 1 pęczek, kasza gryczana 2 woreczki, surówka - jaką lubisz, maślanka - zimna szynkę pokroić na średniej wielkości kostki, obsypać mąką, na gorącym oleju zrumienić mięso, dodać pokrojoną cebulę wlać wodę i pod przykryciem dusić z 30 minut do miękkiego mięsa wsypać warzywa mrożone zestaw węgierski, dodać kucharka, pieprz mielony, przyprawę w płynie i dusić pod przykryciem

W Mojej Kuchni Lubię
Drobiowe szaszłyki z lubczykiem i cebulą 182

kostkę . Lubczyk , cebulę i czosnek siekamy drobniutko i dodajemy do kurczaka . Wlewamy olej , wsypujemy paprykę , sól i mieszamy rękami , ugniatając i uklepując . Zostawiamy na noc w lodówce . Następnego dnia , mięso nabijamy na patyki , ściskając dłonią , żeby się skleiło i oblepiło wykałaczkę . Marynowane mięso doskonale się wpasowuje , a kawałeczki cebulki i lubczyku wchodzą w nie, dzięki czemu pozostaje soczyste i pełne

Ogrodnik w podróży
Drobiowe kotlety z chicken masala 174

wierzcie nam że rewelacyjny smak, gotowanie nigdy nie było aż tak proste. Nie dość, że wyszło mega soczyście, to przyprawy nadały kotletom, własnego, wyrafinowanego smaku.   Składniki 400 g mięsa z udka indyka (ze skórą) 1 żółtko 1 łyżka przyprawy chicken masala bułka tarta olej do smażenia   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso mielimy, mieszamy

R'n'G Kitchen
Roladki drobiowe z farszem z suszonych pomidorów ugotowane na parze 206

prawej i lewej strony. Składniki farszu miksujemy w blenderze na gładką papkę. Po środku, wzdłuż długiego boku układamy równomiernie farsz. Na niego zawijamy boki foli z mięsem. Tworzymy rulonik, który dokładnie związujemy po prawej i lewej stronie. Ważne by był zwinięty ciasno. Tak przygotowany rulonik umieszczamy w urządzeniu do gotowania na parze i gotujemy przez 30- 35 minut(...)czasie wyciągamy mięso, odstawiamy na kilka minut, by odpoczęło a następnie usuwamy folię i kroimy w plastry. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Pozdrawiam, Klaudia

Mango Papaja
Filet drobiowy zapiekany w sosie pomidorowo - migdałowym 213

liść laurowy - oliwa - 2 kanapki chleba tostowego, opieczonego z obu stron na brązowo - sól - pieprz - 1 łyżeczka octu - sól - pieprz Migdały i przyprawy znajdziecie na stronie  www.Skworcu.com.pl . 1. Mięso myjemy, osuszamy i przyprawiamy solą i pieprzem.  2. Pomidory kroimy na ósemki, podlewamy 2-3 łyżkami wody i gotujemy na wolnym ogniu z pieprzem, solą, chili i liściem laurowym(...)łączymy z resztą składników. Całość blendujemy na gładką masę razem z chlebem, dodajemy ocet i przyprawiamy do smaku.  4. Piekarnik rozgrzewamy do 200 C, w naczyniu żaroodpornym układamy mięso i zalewamy sosem. Czas zapiekania ok 30 minut. Podajemy ze świeżą natką pietruszki

Apetyczna babeczka
Pałki z kurczaka z miodem. 212

posiekani i zmiażdżone ) Sposób wykonania :   W ymieszaj dokładnie wszystkie składniki na marynatę i natrzyj ją dokładnie wszystkie pałki z kurczaka. Odstaw na całą noc w chłodnym miejscu, niechaj mięso nasiąknie przyprawami. Zamarynowane mięso włóż do rękawa do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku przez około 50 minut w temperaturze 180 C. Podawaj gorące z ziemniakami i surówką

Przepisy i porady kulinarne
Bakłażan nadziewany kurczakiem i mango 166

łyżeczki garam masala 1/2 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą 1/3 łyżeczki curry szczypta chili sól świeża kolendra Sos: 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej Mięso kroimy w kostkę, a następnie mieszamy z olejem aromatyzowanym czosnkiem i garam masala; odstawiamy na noc od lodówki.  Kuskus zalewamy wodą zgodnie z przepisem na opakowaniu. Bakłażany kroimy wzdłuż(...)pora pokrojonego w półplasterki, podsmażamy przez chwilę, aż warzywa przestaną być surowe i dodajemy fileta (razem z przyprawą i olejem). Całość smażymy na małym ogniu do chwili aż mięso zmięknie, a następnie dodajemy mango pokrojone w kostkę. Dodajemy rodzynki, pieprz, curry, chili, sól i dusimy pod przykryciem aż mango się rozsmaży. Zestawiamy patelnię z palnika, dodajemy przygotowany kuskus i całość

Czary - gary w kuchni
ZUPA GULASZOWA 177

łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka ostrej papryki 1 łyżka masła sól pieprz Sposób przygotowania: Cebulę pokroić w talarki i podsmażyć w garnku na maśle na złoty kolor. Dodać drobno pokrojone mięso, przyprawić słodką i ostrą papryką. Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa i wszystko smażyć przez ok. 5 minut. Wlać 3 litry wody, dodać liść laurowy i ziele angielskie

Prosto i Smacznie z Anetą
bitki schabowe w sosie podgrzybkowym... 193

bitki obtoczone w mące i posypane kucharkiem i pieprzem do bitek włożyć porcję zamrożonych podgrzybków, wlać 1 szklankę wody i pod przykryciem dusić z 30-40 minut, do miękkości mięsa resztę mąki wymieszać ze śmietaną, wodą i wlać do mięsa mieszając do zagęstnienia sosu, dodać przyprawę w płynie do smaku, posiekany koperek z natką pietruszki - bitki są smaczne do ziemniaków

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z pieczonego kurczaka i czerwonego ryżu 276

ryżu czerwonego 3 plastry ananasa z puszki pół puszki kukurydzy 1 żółta papryka pęczek natki pietruszki 2 łyżki majonezu 2 łyżki soku z cytryny majeranek, sól, czosnek (do pieczenia mięsa) Sposób wykonania: Pierś kurczaka nacieramy solą, majerankiem i zmiażdżonym czosnkiem, pieczemy (można upiec kurczaka w całości a dopiero później oddzielić piersi, wtedy mięso nie będzie wysuszone). Ryż gotujemy zgodnie

Qchnia po prostu

Proponowane wyszukiwania