mięso - 63110 przepisów (strona:1645/4208)

Spaghetti po bolońsku 186

najchętniej przygotowuję nie ma wołowinie, a na indyku. Jest lżejszy i bardzo smaczny. I Malwinka może bez przeszkód zajadać się nim z nami :) Składniki: (3 duże porcje) 450g mielonego mięsa z indyka 2 puszki pomidorów krojonych lub passaty 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 1 łyżka papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej 1 łyżeczka bazylii suszonej 1 łyżeczka(...)Bergader Edelpliz 250g makaronu spaghetti Przygotowanie: Makaron ugotować według wskazówek z opakowania. Cebule i czosnek obrać, posiekać drobno. Olej rozgrzać w rondelku, przesmażyć cebulę i czosnek na rumiano. Dodać mięso rozdrabniając je najpierw w rękach, a później w garnku posługując się widelcem. Usmażyć, aż nie będzie śladów surowości.  Wlać pomidory, popłukać każdą puszkę z soku odrobiną wody, również wlać

Cakes By Kejt
Wytrawne muffiny z szynką i serem 156

Zawsze w niedzielę lubię zaskoczyć moje dzieci jakimś fajnym śniadankiem. Tym razem były to wytrawne muffiny z szynką i serem. Są smaczne na ciepło i na

kuchnia doski
Zupa meksykańska 244

niej dodać papryczkę jalapeno lub pieprz cayenne. I koniecznie pamiętajcie o posypaniu żółtym serem ;-)   Składniki: Ok. 3 litrów bulionu warzywnego ( najlepiej z kawałkami warzyw), 500- 600 g mielonego mięsa, ok. 12 średniej wielkości ziemniaków, 4 cebule, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka, 1 słoiczek koncentratu pomidorowego, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 puszka kukurydzy, kawałek żółtego sera, sól, pieprz(...)proszku, 2 łyżeczki ostrej papryki w proszku, garść świeżej kolendry, olej/oliwa do smażenia   Wykonanie: Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w   kostkę. Dodajemy do gotującego się bulionu. Mięso mielone podsmażamy, przyprawiamy ostrą i słodką papryką w proszku. Następnie przekładamy do bulionu i ziemniaków. Cebulę kroimy w pióra, podsmażamy na złoty kolor a następnie przekładamy do bulionu.   Paprykę myjemy

Passion of Cooking
Kurczak pod majonezem w galarecie. 174

uwielbiam i oto jest! SKŁADNIKI: 6 szt. podudzia ugotowanego w rosole 4 szparagi  mała puszka ananasa 1-2 łyżki majonezu do dekoracji: 2 rzodkiewki, paski zielonego pora WYKONANIE: mięso obieramy z kości, układamy na półmisku w półkule, smarujemy cienko majonezem układamy na nim paski ananasa, dekorujemy majonezem, rzodkiewką,  wokół mięsa lejemy galaretę z rosołu i żelatyny, na wierzch

Kuchnia Beaty
Botwinka 178

Pyszna lekka zupa z botwinki :) Danie inspirowane jest przepisem ze strony Zadanie-Gotowanie . Zapraszam do przygotowań!   Składniki: 500 g mięsa drobiowego na wywar 1 pęczek włoszczyzny 2 ziarenka ziela angielskiego 3 liście laurowe 2 litry wody 2 pęczki botwinki, drobno posiekanej 3 duże ziemniaki, pokrojone w kostkę 3 łyżki octu winnego 2 łyżki cukru 1 pęczek koperku, drobno posiekanego(...)czubate łyżki śmietany 18% jajka na twardo do podania  sól, świeżo mielony pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Mięso, włoszczyznę, liście laurowe i ziele angielskie umieszczamy w garnku, zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy szumowiny, zmniejszamy ogień i gotujemy wywar przez około 1 i 1/2 godziny. Zupę przecedzamy, wyciągamy jedną marchewkę, kroimy w plasterki

My Culinary Art
Polędwiczki drobiowe w szpinaku z ziemniakami 173

Drobiowe danie z moim ulubionym szpinakiem. Do tego ugotowane ziemniaczki w kremowej śmietance. 300 g drobiowych polędwiczek Przyprawa do mięsa 100 g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 1 szklanka bulionu Sól Pieprz 3 łyżki śmietany 18% 4 ugotowane ziemniaki 2 łyżki koperku 1 łyżka natki pietruszki Olej do smażenia Polędwiczki z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Możemy je pokroić(...)mniejsze  kawałki. Przyprawiamy przyprawą do mięsa. Obsmażamy na patelni. Dokładamy mrożony szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy szpinak będzie mieć gładką konsystencję dolewamy bulion. Całość dusimy około 10 minut. Po tym czasie zaciągamy śmietanką. Dokładamy posiekane ziemniaki, koperek i natkę pietruszki. Wszystko mieszamy i jeszcze chwilkę dusimy

VioletoweKucharzenie
Kartacze 179

Kartacze czyli potrawa regionalna popularna w północno - wschodniej Polsce. Jest to elipsowaty bądź kulisty produkt regionalny składający się wewnątrz z przyprawionego mięsa mielonego a na zewnątrz z masy ziemniaczanej lub mączno - ziemniaczanej. Najczęściej spotykanie na stołach Suwalszczyzny i Podlasia czyli kresów wschodnich. Odpowiednikiem kartaczy na Litwie są cepeliny. Polecam serdecznie bo są przepyszne. Kartacze. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Babka mojej mamy 179

Jak byłam dzieckiem uwielbiałam kiedy moja mama piekła tą babke. Teraz ja piekę ją swoim dzieciom i znika w mgnieniu oka. Jest prosta, szybka i bardzo

kuchnia doski
Knedle z truskawkami 150

Zatęskniłam za latem i zrobiłam knedle z truskawkami. Pychotka :) Najlepsze knedle w mojej rodzinie zawsze robiła i nadal robi moja mama i chyba nigdy jej w

kuchnia doski
Ciasteczka z kleiku ryżowego 170

Zrobienie tych ciasteczek jest bardzo proste i szybkie, a znikają jeszcze ciepłe :) Składniki: 1 opakowanie kleiku ryżowego 1szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka

kuchnia doski
Placuszki warzywne z ziołami 132

Mogę powiedzieć, że do zrobienia tych placuszków zostałam zmuszona sytuacją. A to dlatego, że właśnie teraz kiedy potrzebuję zrobić zakupy, bo wyczerpały mi się zapasy najpotrzebniejszych

kuchnia doski
Steki z tuńczyka 168

Dziś będzie przepis na steki z tuńczyka. Danie,które wymaga minimum składników i minimum czasu na przygotowanie. Smakuje wyśmienicie i naprawdę warto spróbować. Tuńczyk jest rybą

kuchnia doski
Polędwiczki wieprzowe smażone 483

Dzisiaj chciałabym zaproponować przepis na polędwiczki wieprzowe. Jest to mięso, które ma wiele zalet - mało kalorii, mało tłuszczu i dużo białka. Wartość energetyczna na 100g mięsa

kuchnia doski
Sałatka z pieczonych buraczków 135

Uwielbiam buraki pod każdą postacią i często goszczą w mojej kuchni. Tym razem przygotowalam sałatkę z buraczków pieczonych. Jeśli ktoś woli, może buraki ugotować, ale polecam

kuchnia doski