Risotto z indykiem i pieczarkami

Risotto z indykiem i pieczarkami

Risotto z indykiem i pieczarkami

Bardzo dobre jednodaniowe danie. Mięso pokroić w małe kawałki, doprawić solą, pieprzem i papryką ostrą. Na tatelni rozgrzać oliwę i wrzucić posiekaną cebulę i czosnek. smażyć chwilkę. Wrzucić mięso i lekko je obsmażyć ze wszystkich stron. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć następną małą chwilkę. Wsypać ryż i wlać wino, gotować cały czas mieszając, aż wino wyparuje. teraz już można wlać pomidory z puszki, zamieszać. gotować na małym gazie co chwilkę mieszając. Jak już płyn prawie wyparuje podlewać wywa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

risotto, mięso, pieczarki, papryka, danie jednogarnkowe, indyk, ryż, dania mięsne, dania z piersi indyka, piersi, pierś, pierś z indyka, pieczarki z ryżem, ryż smażony

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.