mięso - 63110 przepisów (strona:1082/4208)

Makaron z cukinią 161

przyszedł czas na makaron z cukinią. Danie wyszło pyszne, aromatyczna a przy tym jej przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. Składniki: 40 dag makaronu (u mnie rurki) 50 dag mięsa mielonego 2 średnie cebule 50 dag pomidorków koktajlowych 500 ml przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku łyżka masła sól, pieprz słodka papryka 4 łyżki posiekanej bazylii Sposób przygotowania: Makaron przygotowujemy według przepisu(...)opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na maśle. Gdy cebula się zeszkli dodajemy mielone. Smażymy przez ok. 5-10 minut (aż mięso przestanie być surowe). Cukinię dokładnie myjemy, kroimy w plastry. Pomidorki przekrawamy na pół, Warzywa dokładamy do mięsa. Wlewamy przecier pomidorowy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dusimy przez ok. 15-20 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem

Pobite gary Barbary
Faszerowana cukinia z indykiem 131

obiad będzie w sam raz. Jest sycące, więc w sumie nie wymaga już innych dodatków. Zapraszam :). Faszerowana cukinia z indykiem Czas przygotowania: 7 0 minut Składniki: 500 g mielonego mięsa z indyka 4 okrągłe zielone cukinie 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki bulguru 50 g mozzarelli olej do smażenia sól pieprz świeże zioła Wykonanie: Z cukinii odkrawamy kapelusik(...)wrzątkiem, tak, aby przykrywał on kaszę z 1 centymetrowym zapasem. Przykrywamy i odstawiamy. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na rozgrzanym oleju na patelni. Gdy będzie szklista dodajemy mielone mięso i smażymy, aż będzie złociste.   Mozzarellę kroimy w drobną kostkę. W misce mieszamy usmażone mięso, bulgur i ser. Dodajemy sól, pieprz, posiekany czosnek i dowodne świeże zioła. Ja dodałam

Kulinarne przygody Gatity
Łopatka zapiekana z marchewką 118

laurowy 3 szt   Krok 1 Wieczorem przygotowuję mięsko czyli myje,osuszam ręcznikiem papierowym.Nacinam wierzch co 2 cm tak na oko głębokość 1 cm Krok 2 Nacieram mięso czosnkiem granulowanym, pieprzem majerankiem i suszonymi pomidorkami,zawijam natartą łopatkę w folie spożywczą i wkładam do lodówki na noc. Krok 3 Następnego dnia zapiekam, czyli do okrągłego naczynia żaroodpornego wlewam(...)wodę dodaje ziele angielskie, listek laurowy i marchewki obrane i pokrojone w słupki. Krok 4 Mięso zapiekam w 250 stopniach koło półtorej godziny.( przez ten czas mięso obracam ze dwa trzy razy by równomiernie się poddusiło . Krok 5 Po upieczeniu łopatkę kroimy w plastry i polewamy sosem wytworzonym podczas pieczenia

Różowa kuchnia
Curry risotto z kurczakiem 155

mnie jak przyleciałam do Polski. Piersi kurze pokroić na małe kawałki, doprawić wszystkimi przyprawami. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekaną cebulkę. Smażyć aż lekko zmięknie, dodać mięso i smażyć 2 minuty. Dodać pokrojone papryki i smażyć kolejne 2 minutki. Mięso powinno być przesmażone a papryki lekko miękkie. Zdjąć wszystko z patelni i odstawić na póżniej. Na patelnię dodać(...)ryż. Smażyć aż stanie się przezroczysty, następnie można podlewać po szklance wody. Cały czas gotować na małym ogniu i mieszać. Doprawić solą. Jak już ryż jest prawie miękki dodać mięso z papryką. Ryż powinien wchłonąć całą wodę. To danie było rewelacyjne. Polecam

Kuchnia Pokoleń
Zupa pomidorowa z pomidorów i gałązek krzewu pomidora 167

Bardzo dobra zupka, dodając liście krzewu pomidorowa wzbogacamy aromat zupki. Można zrobić tą zupę bez mięsa lub na mięsku z kurczaka. W dużym garnku rozgrzać olej, wrzucić posiekaną drobno cebulę. Smażyć aż cebulka lekko się zarumieni. Mięso pokroić na małe kawałki, wrzucić do garnka i zlać wodą z rozmieszaną w niej kostką rosołową. Można dodać zamiast wody i kostki rosołowej(...)wywar warzywny lub z wieprzowiny. Doprawić do smaku solą i gotować około 1 godziny. Mięso powinno być lekko twardawe. Pomidory umyć, wyciąć część w którym były połączone z krzaczkiem. Zmielić dokładnie na gładką masę. Dodać masę z pomidorów, chilli do garnka. Korzeń pietruszki i marchewkę obrać i pokroić w cienkie plasterki. Następnie dodać do zupy. Gałązki krzewu pomidorowego umyć

Kuchnia Pokoleń
zupa gołąbkowa 179

się zimne, jesienne dni :-) ale można ją oczywiście zrobić też teraz, do czego Was bardzo namawiam, ponieważ zupka jest wspaniała i bardzo pyszna. No to zaczynamy: SKŁADNIKI -500g mięsa (może być szynka wieprzowa lub łopatka) -0,5 główki kapusty -2 cebule -1 koncentrat pomidorowy dobrej jakości -3 marchewki -3 ząbki czosnku -troszkę oleju -łyżeczka słodkiej papryki -150g ryżu(...)słodkiej papryki i  majeranku :-)  Do dużego garnka wlewamy troszkę oleju i dodajemy pokrojoną cebulkę, smażymy. Marchew trzemy na tarce o dużych oczkach, kapustę kroimy na małe kawałki, mięso mielimy. Do podsmażonej cebulki dodajemy zmielone mięso, oraz marchewkę. Wszystko mieszamy i chwilkę dusimy. Dodajemy kapustę i czosnek przepuszczony przez praskę. Dusimy całość chwilkę na małym ogniu.  Następnie dodajemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
papryka faszerowana z kaszą jaglaną i serkiem topionym. 141

FARSZ -2 torebki kaszy jaglanej- 200g -papryka (obojętnie jaka, chociaż najlepsza jest czerwona, mięsista)-nie podaję ilości bo wszystko zależy od wielkości papryk-farszu wychodzi duużo. :-)  -500g mięsa mielonego -100g pieczarek -2 cebule -3 ząbki czosnku -4 łyżki koncentratu pomidorowego -troszkę oleju -troszkę wegety, pieprzu -1 kostka serka topionego śmietankowego  Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu(...)opakowaniu, tylko troszkę krócej. Cebulkę szklimy na oleju, dodajemy mięso mielone, pokrojone pieczarki. Czosnek miażdżymy w prasce i dodajemy do całości, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystko mieszamy i dusimy chwilkę. Jeśli z mięsa powstanie dużo tłuszczu, wody-należy to odlać, bo w pieczeniu papryki zrobi się za dużo sosu. farsz ściągamy z ognia, i dodajemy do niego kaszę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Knedle z kaszy jaglanej z mięsnym farszem i sosem grzybowym 141

kaszy jaglanej po 100g -0,5 szklanki mąki ziemniaczanej -0,5 szklanki mąki pszennej -2 łyżki mleka -1 łyżka cukru *troszkę oleju do maczania rąk FARSZ -około 200 g mięsa (może być łopatka wieprzowa, schab,karkówka) -1 cebula -1 duży ząbek czosnku -1 marchew -trochę wegety -troszkę maggi do smaku -pieprz *można dodać troszkę ugotowanego ryżu, mi akurat zostało(...)gotujemy kaszę jaglaną, studzimy.  Następnie miksujemy ją blenderem na gładką masę wraz z 2 łyżkami mleka. Dodajemy mąkę, mąkę ziemniaczaną i cukier. Ciasto jest dość kleiste.  Farsz Mięso kroimy na mniejsze kawałki, dajemy do garnka, dodajemy cebulkę oraz czosnek i dusimy do miękkości.  Następnie studzimy, i mielimy wszystko maszynką do mielenia,  nie pomijamy cebuli i czosnku

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
pyszne kotlety z makaronu z sosem pomidorowym :-) 145

pyszne. Ale dość pisaniny, zaczynamy: SKŁADNIKI -400g makaronu (np muszelki) -1 duża cebula lub dwie średnie -100g szynki 150g sera żółtego -3 ząbki czosnku -200g zmielonego mięsa (np łopatki wieprzowej) -2 jajka -1 szklanka mąki  -trochę vegety  -pieprz -6 łyżek bułki tartej -troszkę oleju DODATKOWO -bułka tarta do obtaczania kotlecików -olej do smażenia SOS POMIDOROWY(...)śmietany Makaron gotujemy,odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Ugotowany i odcedzony makaron siekamy w malakserze na małe kawałki,i  dajemy do miski. Cebulkę i czosnek bardzo drobno siekamy,mięso mielimy,szynkę kroimy w drobną kosteczkę. Cebulkę oraz czosnek dajemy do garnka , dodajemy troszkę oleju i szklimy, dodajemy mięso raz szynkę-wszystko smażymy, chwilkę studzimy, i dodajemy do makaronu. Dodajemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciecierzyca po bretońsku 141

używam ją jako alternatywę dla białej fasoli. Dziś przychodzę do Was z przepisem na pyszne danie na gorąco w wykorzystaniem cieciorki. SKŁADNIKI -0,5 kg dowolnej kiełbasy -kawałek mięsa (może być szynka wieprzowa, łopatka) -1 duża cebula -2 ząbki czosnku -1 duża marchew poszatkowana w cieniutkie plasterki -1 słoiczek koncentratu pomidorowego dobrej jakości -1 kubek 330ml suchej ciecierzycy-można dać(...)być około 5 cm powyżej ciecierzycy Napęczniałą ciecierzycę dajemy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 1 godzinę do miękkości. W osobnym garnku podsmażamy cebulkę, dodajemy pokrojoną kiełbaskę oraz mięso. Dodajemy też przepuszczony przez praskę czosnek, marchew. Wszystko podlewamy wodą i dusimy. Gdy ciecierzyca jest jędrna, ale po zmiażdżeniu miękka, dodajemy ją do mięsa. Wszystko zalewamy wodą i zagotowujemy. Następnie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Cukinia faszerowana farszem z kaszą jaglaną 223

farszem z kasza jaglaną-REWELACJA :-) SKŁADNIKI FARSZ -100g surowej kaszy jaglanej (1 torebka) -1 mała cebulka -kilka sztuk pieczarek -1 marchewka -2 duże łyżki koncentratu pomidorowego -300g mięsa mielonego -1 duży ząbek czosnku -troszkę oleju  -wegeta oraz pieprz do smaku DODATKOWO -3 średnie cukinie -200g sera żółtego -oregano  Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu(...)osobnego garnka dajemy troszkę oleju około 3 łyżki i dajemy pokrojoną cebulkę oraz pieczarki, całość podsmażamy.  Następnie dodajemy startą na tarce jarzynowej marchewkę, mieszamy i dusimy chwilkę, dodajemy mięso, i dusimy, jak z mięsa wyjdzie woda odlewamy ją z farszu.  następnie dodajemy przyprawy oraz koncentrat i na końcu kaszę jaglaną. Całość mieszamy i farsz gotowy.  Można spróbować

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Rumsztyk drobiowy z cebulką. 445

Przyznacie, że kurczak to jedna z najpopularniejszych propozycji obiadowych. Jest to niezwykle wszechstronny rodzaj mięsa, które świetnie komponuje się ze świeżymi ziołami, sosami i wszelkiego rodzaju sałatkami oraz surówkami.  To bardzo  delikatne mięso i przecież nie musi być nudne! Dziś rumsztyk z cebulką! SKŁADNIKI: 2 podwójne piersi z kurczaka 2 średnie białe cebule 2 średnie czerwone cebule(...)bułki tartej 1 jajko 1 łyżeczka cukru lub miodu 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki lubczyku 1/2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka sól, pieprz WYKONANIE: mięso siekamy na małe kawałki, dodajemy zioła, musztardę i przyprawy, wyrabiamy, 1/2  cebuli białej i czosnek drobno siekamy i szklimy na maśle klarowanym, dodajemy do masy mięsnej, wyrabiamy, zostawiamy

Kuchnia Beaty
Kurczak w sosie śmietanowym z warzywami 173

warzywami'; listonic_content='500 g piersi kurczaka ½ mrożonej mieszanki warzywnej (u mnie – mieszanka chińska) 100 ml śmietany 18% 1 łyżka oleju sezamowego Przyprawa do kurczaka Sól Pieprz'; document.write(" "); Mięso myjemy i kroimy w niewielkie paski. Na dno patelni wlewamy łyżkę oleju sezamowego, a gdy się rozgrzeje – wrzucamy kurczaka. Podczas smażenia doprawiamy mięso solą i przyprawą do kurczaka i mieszamy(...)Całość nakładamy na talerz i… wcinamy! Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest prosty. Smażymy kurczaka, wrzucamy warzywa, zalewamy śmietaną i danie gotowe. Po drugie: jest zdrowy. Mięso kurczaka jest i bogate w białko i ubogie w tłuszcze zwierzęce, a warzywa (również mrożone) dostarczają niezbędnych witamin. Po trzecie: jest dietetyczny. Kurczak z warzywami to doskonała propozycja dla osób

Proste-przepisy.pl
Lasagne. 149

Składniki: 400 g mięsa mielonego wołowego 400 g pomidorów krojonych z puszki 1 cebula oregano, bazylia, papryka ostra mielona, sól 2 ząbki czosnku ser żółty makaron do lasagne Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju/oliwy, do momentu aż nam się zeszkli - dodajemy mięso i smażymy dopóki nam się zrumieni. Pomidory miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy przyprawy(...)przeciśnięty przez praskę czosnek - dokładnie ze sobą mieszamy. Tak przygotowany sos przelewamy na patelnię do mięsa, podgrzewamy do momentu aż wyparuje woda z pomidorów i sos będzie miał dobrą, gęstą konsystencję. Do naczyń do lasagne wykładamy: warstwę sosu, płat makaronu, następną warstwę sosu, ser, płat makaronu, sos, ser (powtarzamy do momentu aż nam się skończy sos. Lazanię zapiekamy 35 minut

Moje-pitraszenie
Bitki w sosie 129

Przepis Stary jak " šwiat".Łatwy w przygotowaniu.Świetny dla osób , które lubią duszone mięso i aksamitny sos z warzyw.Polecam. 3/4KG.KARKÓWKI LUB UD INDYCZYCH ALBO INNEGO MIĘSKA 1ŁYŻKA MĄKI OLEJ 1ŁYŻKA  KONCENTRATU MAŁA WŁOSZCZYZNA 2CEBULE 125ML.ŚMIETANY SÓL,PIEPRZ. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ MIĘSO POKROIĆ W PLASTRY,LEKKO ROZGNIEŚĆ RĘKĄ.OPRÓSZYĆ PIEPRZEM I MĄKĄ.MIĘSO OBSMAŻYĆ NA OLEJU.PODLAĆ WODĄ WYMIESZANĄ

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki