mięso - 63110 przepisów (strona:1078/4208)

Pieczone udźce z indyka 153

Składniki: około 1 kg mięsa z udźca indyka (bez kości) 4 ząbki czosnku majeranek, rozmaryn, oregano ostra papryka sól olej roślinny Sposób wykonania: Umyte mięso nacieramy dokładnie przyprawami i zwijamy ciasno w rulon. Za pomocą lnianego sznurka związujemy i odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki. Następnie wkładamy do żaroodpornego naczynia, podlewamy olejem i przykrywamy pokrywką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym(...)przez godzinę i 20 minut. Schłodzone mięso można podawać zamiast wędliny na kanapkach

Qchnia po prostu
Polędwiczka w sosie musztardowym 313

błon. Następnie kroimy na dosyć cienkie plasterki - u mnie do max. 0.5 cm. Rozkładamy plasterek przy plasterku na desce do krojenia i ułożoną ręką w piąstkę delikatnie tłuczemy mięso. Następnie solimy i doprawiamy pieprzem z jednej strony. Na rozgrzaną patelnię (średni gaz) wlewamy olej i po chwili kładziemy polędwiczki. Smażymy krótko, inaczej mięso będzie twarde, ale musi jednak całe się(...)jemy surowej). Tak więc smażymy około 3-4 min. z każdej strony. W międzyczasie śmietanę przekładamy do garnuszka, dodajemy musztardę, mieszamy i na małym ogniu podgrzewamy powstały sos. Zdejmujemy mięso na talerz i polewamy sosem. Podajemy z ziemniakami i dowolnym dodatkiem, u mnie sałatką z czerwonej kapusty. Palce lizać

Anielska Kuchnia Ani
Żeberka w marynacie miodowej z curry 103

false false MicrosoftInternetExplorer4 Przygotowujemy marynatę, wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Żeberka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Następnie przekładamy do miski, zalewamy marynatą, przekładamy do lodówki na 3 godziny. Mięso, co jakiś czas obracamy. Do rękawa pieczeniowego przekładamy mięso wraz z marynatą, zamykamy i pieczemy 60-70 min w temperaturze 180°C. 15 min przed końcem pieczenia rozcinamy worek(...)mięso się spiekło. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times

R'n'G Kitchen
Zupa pieczarkowa 168

wody 0.5 kg pieczarek 4 łyżeczki "kostki rosołowej"  (bądź więcej, zależy od Waszych kubków smakowych, na początku lepiej dać mniej) 2 garście makaronu Do zimnej wody wkładamy mięso i gotujemy, od momentu zagotowania przez około pół godziny. Po tym czasie wyjmujemy mięso i wrzucamy do wywaru pieczarki pokrojone na czwórki, bądź w talarki, jak wolicie. W międzyczasie, kiedy pieczarki(...)się gotują dodajemy naszą kostkę rosołową i mięso jakie udało nam się oddzielić od kości. Do naszej zupy dodajemy makaron i gotujemy wedle wskazówek producenta, po czym zupę ściągamy z palnika. Jeśli zupa wymaga dodatkowego smaku, wystarczy dodać jeszcze odrobinę kostki rosołowej.  Skomentuj

MamaOskarka
Zapiekane pomidory faszerowane mięsem i makaronem 202

mięska mielonego oraz resztek makaronu i pomidorki zapiekłam pod mozzarellą . Pomidorki wyszły przepyszne i bardzo delikatne, wręcz rozpływały się w ustach. składniki: ok 10 dojrzałych twardych pomidorów 200 g mięsa mielonego, u mnie łopatka z karkówką 200 g ugotowanego drobnego makaronu, ja dałam małe kokardki 1 cebula sól, pieprz oregano olej rzepakowy 300 g mozzarelli Pomidory dokładnie umyć i osuszyć(...)ogonkach wyciąć i wyrzucić Do miski delikatnie wydrążyć środek z pestkami. Wydrążone pomidory w środku lekko posolić i odłożyć. Cebulę drobno pokroić i przyrumienić na oleju. Następnie dodać mięso mielone. Smażyć aż mięso zmieni kolor. Następnie dodać dodać wydrążone środki z pomidorów. Wszystko razem smażyć aż wyparuje nadmiar płynu, masa powinna być lekko wilgotna. Do smaku dobrze doprawić solą, oregano

Monia miesza i gotuje
Pierogi z mięsem 126

Pyszne i proste w przygotowaniu pierogi z aromatycznego mięsa rosołowego. Składniki: Ciasto: 3 szklanki przesianej mąki 3/4 lub 1 szklanka ciepłej wody - sami uznacie ile powinno być po wyrabianiu ciasta pół łyżeczki soli Farsz: 500 g mięsa z rosołu - może być wołowe, z kurczaka, indyka lub mięsny mix warzywa z rosołu: 1 marchew, 1 pietruszka, 1/4 selera(...)pieprz, liść laurowy, 2 ziela angielskie, słodka papryka Przyrządzenie pierogów: Przygotuj ciasto: wymieszaj mąkę z solą, dolewaj wody jednocześnie zagniatając ciasto. Ma być gładkie i elastyczne. Przygotuj mięsny farsz: Mięso wraz z warzywami z rosołu zmiel w maszynce. Obrane cebule pokrój w kosteczkę i zeszklij na oleju, przestudź. Następnie dodaj podsmażoną cebulę do farszu mięsnego, dokładnie wymieszaj, dopraw

Zasmakuj Kuchni
Karkówka z warzywami 119

papryki czerwone  10 pieczarek  sól pieprz do smaku  1 kostka wołowa  1 duża cebula  3 łyżeczki mąki  Wykonanie  Myjemy mięso i osuszamy ,kroimy na kostkę i wkładamy na rozgrzaną głęboką patelnie bądź wysoki garnek i smażymy na złoty kolor . Paprykę obieramy ze skóry obieraczką do warzyw i kroimy w paski ,pieczarki także obieramy(...)kroimy w ćwiartki i dodajemy razem z papryką do smażonego mięsa . Cebulę obieramy i kroimy w talarki i także dodajemy do mięska i przesmażamy z 10 minut następnie zalewamy wodą i dodajemy kostkę wołową i gotujemy na małym ogniu aż mięso zmięknie, pilnując by za dużo wody się nie wygotowało . Kiedy mięsko już będzie miękkie ,w szklance mieszamy z odrobiną

Mój Smak
Sałatka GYROS 173

majonez            przyprawa gyros Wykonanie  Pierś z kurczaka kroję w drobną kostkę i przesmażam na patelni z odrobiną oleju ,do mięsa dodaje przyprawę gyrosa i przesmażam kilka minut ,następnie dodaje cebulę pokrojoną w kostkę i wszystko razem mieszam na patelni i smażę z 5 minut ,kiedy mięso jest już usmażone,odstawiam do wystygnięcia . Następnie(...)kapustę pekińską szatkuję ,ogórki kroję w kostkę i dodaje kukurydzę ,kiedy mięso już wystygnie dodaję  do kapusty i wszystko razem mieszam ,kiedy składniki się połączą to dodaje majonez ,według uznania i jeszcze raz wszystko razem dokładnie mieszam i gotowe ,wstawiam do lodówki na kilka godzin

Mój Smak
Kaszotto 148

jednych lubiana u drugich już mniej ,ale ja uwielbiam kaszę i tu proponuję bardzo proste kaszotto z pieczarkami ,fajne aromatyczne jedzenie ,można podać także w wersji z mięsem jak i bez ,to już według uznania ,ale gwarantuje ze smakuje bez mięsa tak samo pysznie jak z mięsem .        Składniki          1 torebka kaszy

Mój Smak
Golona dla chłopa 166

razem zapraszam na coś bardzo mięsnego , wypadło na golonkę , przyznam że ja za tego typu mięsem nie przepadam , ale moja druga połowa uwielbia golonkę , z dodatkiem musztardy i chlebka , zajada się aż uszy mu się trzęsą , zapraszam do wypróbowania . Składniki  1 golonka  2 marchewki  2 pietruszki  pół średniego selera  2 średnie cebule  2 liście(...)wkładamy do garnka takiego aby nasza golonka nam się zmieściła  , następnie obraną i pokrojoną cebulę dodaję do golonki ,  oraz czosnek . Kiedy golonkę mamy doprawianą ,  to mięso wstawiamy pod przykryciem na całą noc do lodówki . Na drugi dzień wyciągamy naszą golonkę z lodówki , zalewamy wodą tak aby przykryło mięso , i dodajemy obraną marchew , pietruszkę oraz seler , także dodajemy

Mój Smak
Łazanki z białej kapusty 253

przygotowanie innych tego typy dań.  Składniki: 3/4 średniej białej kapusty  500 g pieczarek  250 g makaronu łazanki  2 średnie cebule  kawałek średniej kiełbasy lub mięso z zupy ( można pominąć)  sól, pieprz do smaku  Wykonanie:  Kapustę drobno poszatkować. Wrzucić do gotującej się w dużym garnku wody , lekko posolić. Gotować do miękkości , od czasu(...)czasu mieszając.  Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju. Pieczarki umyć i pokroić w większą kostkę i dodać do smażącej się cebuli. Kiełbasę lub mięso , które pozostało nam z wcześniej ugotowanej zupy możemy pokroić w większą kostkę i również obsmażyć. Oczywiście składniki mięsne możemy w łazankach pominąć , nie są one głównym składnikiem tego dania , jednak z pewnością

Aromatyczne Podróże
Papryka faszerowana 156

papryka faszerowana Składniki 8-10 papryk ( podobnej wielkości ,u mnie akurat czerwone ) szklanka ugotowanego ryżu 600 g mielonego mięsa 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego  1/2 puszki czerwonej fasolki  1/2 puszki kukurydzy konserwowej  pęczek pietruszki  1 większa cebula 2-3 ząbki czosnku  sól, pieprz tymianek  papryka słodka mielona  oliwa z oliwek szklanka bulionu Ryż(...)gotujemy na półtwardo. Cebulę wraz z czosnkiem siekamy w kostkę i podsmażamy,aż  lekko się przyrumienią. Dodajemy mięso mielone i chwilkę razem smażymy. Dodajemy wcześniej ugotowany ryż, koncentrat pomidorowy , czerwoną fasolkę oraz kukurydzę i wszystko razem mieszamy. Następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem , słodką papryką oraz tymiankiem. Pęczek pietruszki siekamy drobno i również dodajemy go do przygotowanego farszu

Aromatyczne Podróże
Golonki indycze z warzywami II z wolnowaru 199

pastą paprykową i harissą.  Do misy wolnowaru włożyć pokrojone warzywa ( marchewkę, cebulę, czosnek, paprykę, ziemniaki, fasolkę), dodać posiekana pietruszkę,lekko posolić i posypać pieprzem. Na warzywach ułożyć mięso, zalać całość gorącymi pomidorami.  Przykryć i gotować w ustawieniu low przez 6 do 7 godzin - do czasu aż mięso będzie całkowicie miękkie. Doprawić sos solą i pieprzem. Podawać mięso

Stare Gary
Krokiety Z Pieczarkami I Mięsem Z Rosołu 151

Lubię krokiety i dość często je robię, zwłaszcza jak zostaje mięso z rosołu. Tym razem dużo mięska mi nie zostało więc dokupiłam pieczarek i wyszły jeszcze smaczniejsze. Zapraszam na te pyszne krokieciki :) Składniki na 5-6 krokietów: 1 duże jajko 3/4 szkl mąki 1/2 szkl mleka 1/2 szkl wody sól, pieprz, papryka słodka, kurkuma 1-2 łyżki masła do naleśników(...)pieczarek mięso z 1 dużego uda z kurczaka 1/2 główki cebuli zeszklonej na oleju Panierka: 1 jajko bułka tarta sól, pieprz do jajka 1. Z podanych składników smażymy naleśniki. 2. Na oleju przesmażamy cebulkę, do której następnie dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki. Przesmażamy całość aż do odparowania wody z pieczarek i ich podduszenia. 3. Mięso z uda kurczaka, kroimy

Gotowanie...to proste !
Pierś z kaczki z cukinią i jarmużem 229

minut (w zależności od wielkości piersi), aż skórka ładnie się zarumieni, zbrązowieje, przybierze kolor bursztynowy itd. Dzięki temu, że ją pokroiliście, tłuszcz wytopi się szybciej, a mięso w środku nie zdąży się usmażyć, bo o to chodzi. Obracacie ją na drugą stronę i smażycie kolejne 2-3 minuty. Następnie przekładacie do naczynia żaroodpornego znowu skórką do góry, nie przykrywacie niczym(...)wstawiacie do nagrzanego piekarnika na 7-10 minut (znowu w zależności o wielkości piersi). Wyjmujecie i pozwalacie odpocząć mięsu, lekko przestygnąć, słowem – dojść. Następnie kroicie w plastry i posypujecie grubą solą oraz pieprzem. I teraz, jeśli dopasowaliście czas smażenia i pieczenia do rozmiaru piersi, ta w w samym środku powinna być różowa. Jeśli nie dopasowaliście i mięso jest jednokolorowe

GRUBY WAŁEK

Proponowane wyszukiwania