Składniki: około 1 kg mięsa z udźca indyka (bez kości) 4 ząbki czosnku majeranek, rozmaryn, oregano ostra papryka sól olej roślinny Sposób wykonania: Umyte mięso nacieramy dokładnie przyprawami i zwijamy ciasno w rulon. Za pomocą lnianego sznurka związujemy i odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki. Następnie wkładamy do żaroodpornego naczynia, podlewamy olejem i przykrywamy pokrywką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym(...)przez godzinę i 20 minut. Schłodzone mięso można podawać zamiast wędliny na kanapkach
Qchnia po prostubłon. Następnie kroimy na dosyć cienkie plasterki - u mnie do max. 0.5 cm. Rozkładamy plasterek przy plasterku na desce do krojenia i ułożoną ręką w piąstkę delikatnie tłuczemy mięso. Następnie solimy i doprawiamy pieprzem z jednej strony. Na rozgrzaną patelnię (średni gaz) wlewamy olej i po chwili kładziemy polędwiczki. Smażymy krótko, inaczej mięso będzie twarde, ale musi jednak całe się(...)jemy surowej). Tak więc smażymy około 3-4 min. z każdej strony. W międzyczasie śmietanę przekładamy do garnuszka, dodajemy musztardę, mieszamy i na małym ogniu podgrzewamy powstały sos. Zdejmujemy mięso na talerz i polewamy sosem. Podajemy z ziemniakami i dowolnym dodatkiem, u mnie sałatką z czerwonej kapusty. Palce lizać
Anielska Kuchnia Anifalse false MicrosoftInternetExplorer4 Przygotowujemy marynatę, wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Żeberka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Następnie przekładamy do miski, zalewamy marynatą, przekładamy do lodówki na 3 godziny. Mięso, co jakiś czas obracamy. Do rękawa pieczeniowego przekładamy mięso wraz z marynatą, zamykamy i pieczemy 60-70 min w temperaturze 180°C. 15 min przed końcem pieczenia rozcinamy worek(...)mięso się spiekło. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times
R'n'G Kitchenwody 0.5 kg pieczarek 4 łyżeczki "kostki rosołowej" (bądź więcej, zależy od Waszych kubków smakowych, na początku lepiej dać mniej) 2 garście makaronu Do zimnej wody wkładamy mięso i gotujemy, od momentu zagotowania przez około pół godziny. Po tym czasie wyjmujemy mięso i wrzucamy do wywaru pieczarki pokrojone na czwórki, bądź w talarki, jak wolicie. W międzyczasie, kiedy pieczarki(...)się gotują dodajemy naszą kostkę rosołową i mięso jakie udało nam się oddzielić od kości. Do naszej zupy dodajemy makaron i gotujemy wedle wskazówek producenta, po czym zupę ściągamy z palnika. Jeśli zupa wymaga dodatkowego smaku, wystarczy dodać jeszcze odrobinę kostki rosołowej. Skomentuj
MamaOskarkamięska mielonego oraz resztek makaronu i pomidorki zapiekłam pod mozzarellą . Pomidorki wyszły przepyszne i bardzo delikatne, wręcz rozpływały się w ustach. składniki: ok 10 dojrzałych twardych pomidorów 200 g mięsa mielonego, u mnie łopatka z karkówką 200 g ugotowanego drobnego makaronu, ja dałam małe kokardki 1 cebula sól, pieprz oregano olej rzepakowy 300 g mozzarelli Pomidory dokładnie umyć i osuszyć(...)ogonkach wyciąć i wyrzucić Do miski delikatnie wydrążyć środek z pestkami. Wydrążone pomidory w środku lekko posolić i odłożyć. Cebulę drobno pokroić i przyrumienić na oleju. Następnie dodać mięso mielone. Smażyć aż mięso zmieni kolor. Następnie dodać dodać wydrążone środki z pomidorów. Wszystko razem smażyć aż wyparuje nadmiar płynu, masa powinna być lekko wilgotna. Do smaku dobrze doprawić solą, oregano
Monia miesza i gotujePyszne i proste w przygotowaniu pierogi z aromatycznego mięsa rosołowego. Składniki: Ciasto: 3 szklanki przesianej mąki 3/4 lub 1 szklanka ciepłej wody - sami uznacie ile powinno być po wyrabianiu ciasta pół łyżeczki soli Farsz: 500 g mięsa z rosołu - może być wołowe, z kurczaka, indyka lub mięsny mix warzywa z rosołu: 1 marchew, 1 pietruszka, 1/4 selera(...)pieprz, liść laurowy, 2 ziela angielskie, słodka papryka Przyrządzenie pierogów: Przygotuj ciasto: wymieszaj mąkę z solą, dolewaj wody jednocześnie zagniatając ciasto. Ma być gładkie i elastyczne. Przygotuj mięsny farsz: Mięso wraz z warzywami z rosołu zmiel w maszynce. Obrane cebule pokrój w kosteczkę i zeszklij na oleju, przestudź. Następnie dodaj podsmażoną cebulę do farszu mięsnego, dokładnie wymieszaj, dopraw
Zasmakuj Kuchnipapryki czerwone 10 pieczarek sól pieprz do smaku 1 kostka wołowa 1 duża cebula 3 łyżeczki mąki Wykonanie Myjemy mięso i osuszamy ,kroimy na kostkę i wkładamy na rozgrzaną głęboką patelnie bądź wysoki garnek i smażymy na złoty kolor . Paprykę obieramy ze skóry obieraczką do warzyw i kroimy w paski ,pieczarki także obieramy(...)kroimy w ćwiartki i dodajemy razem z papryką do smażonego mięsa . Cebulę obieramy i kroimy w talarki i także dodajemy do mięska i przesmażamy z 10 minut następnie zalewamy wodą i dodajemy kostkę wołową i gotujemy na małym ogniu aż mięso zmięknie, pilnując by za dużo wody się nie wygotowało . Kiedy mięsko już będzie miękkie ,w szklance mieszamy z odrobiną
Mój Smakmajonez przyprawa gyros Wykonanie Pierś z kurczaka kroję w drobną kostkę i przesmażam na patelni z odrobiną oleju ,do mięsa dodaje przyprawę gyrosa i przesmażam kilka minut ,następnie dodaje cebulę pokrojoną w kostkę i wszystko razem mieszam na patelni i smażę z 5 minut ,kiedy mięso jest już usmażone,odstawiam do wystygnięcia . Następnie(...)kapustę pekińską szatkuję ,ogórki kroję w kostkę i dodaje kukurydzę ,kiedy mięso już wystygnie dodaję do kapusty i wszystko razem mieszam ,kiedy składniki się połączą to dodaje majonez ,według uznania i jeszcze raz wszystko razem dokładnie mieszam i gotowe ,wstawiam do lodówki na kilka godzin
Mój Smakjednych lubiana u drugich już mniej ,ale ja uwielbiam kaszę i tu proponuję bardzo proste kaszotto z pieczarkami ,fajne aromatyczne jedzenie ,można podać także w wersji z mięsem jak i bez ,to już według uznania ,ale gwarantuje ze smakuje bez mięsa tak samo pysznie jak z mięsem . Składniki 1 torebka kaszy
Mój Smakrazem zapraszam na coś bardzo mięsnego , wypadło na golonkę , przyznam że ja za tego typu mięsem nie przepadam , ale moja druga połowa uwielbia golonkę , z dodatkiem musztardy i chlebka , zajada się aż uszy mu się trzęsą , zapraszam do wypróbowania . Składniki 1 golonka 2 marchewki 2 pietruszki pół średniego selera 2 średnie cebule 2 liście(...)wkładamy do garnka takiego aby nasza golonka nam się zmieściła , następnie obraną i pokrojoną cebulę dodaję do golonki , oraz czosnek . Kiedy golonkę mamy doprawianą , to mięso wstawiamy pod przykryciem na całą noc do lodówki . Na drugi dzień wyciągamy naszą golonkę z lodówki , zalewamy wodą tak aby przykryło mięso , i dodajemy obraną marchew , pietruszkę oraz seler , także dodajemy
Mój Smakprzygotowanie innych tego typy dań. Składniki: 3/4 średniej białej kapusty 500 g pieczarek 250 g makaronu łazanki 2 średnie cebule kawałek średniej kiełbasy lub mięso z zupy ( można pominąć) sól, pieprz do smaku Wykonanie: Kapustę drobno poszatkować. Wrzucić do gotującej się w dużym garnku wody , lekko posolić. Gotować do miękkości , od czasu(...)czasu mieszając. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju. Pieczarki umyć i pokroić w większą kostkę i dodać do smażącej się cebuli. Kiełbasę lub mięso , które pozostało nam z wcześniej ugotowanej zupy możemy pokroić w większą kostkę i również obsmażyć. Oczywiście składniki mięsne możemy w łazankach pominąć , nie są one głównym składnikiem tego dania , jednak z pewnością
Aromatyczne Podróżepapryka faszerowana Składniki 8-10 papryk ( podobnej wielkości ,u mnie akurat czerwone ) szklanka ugotowanego ryżu 600 g mielonego mięsa 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/2 puszki czerwonej fasolki 1/2 puszki kukurydzy konserwowej pęczek pietruszki 1 większa cebula 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz tymianek papryka słodka mielona oliwa z oliwek szklanka bulionu Ryż(...)gotujemy na półtwardo. Cebulę wraz z czosnkiem siekamy w kostkę i podsmażamy,aż lekko się przyrumienią. Dodajemy mięso mielone i chwilkę razem smażymy. Dodajemy wcześniej ugotowany ryż, koncentrat pomidorowy , czerwoną fasolkę oraz kukurydzę i wszystko razem mieszamy. Następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem , słodką papryką oraz tymiankiem. Pęczek pietruszki siekamy drobno i również dodajemy go do przygotowanego farszu
Aromatyczne Podróżepastą paprykową i harissą. Do misy wolnowaru włożyć pokrojone warzywa ( marchewkę, cebulę, czosnek, paprykę, ziemniaki, fasolkę), dodać posiekana pietruszkę,lekko posolić i posypać pieprzem. Na warzywach ułożyć mięso, zalać całość gorącymi pomidorami. Przykryć i gotować w ustawieniu low przez 6 do 7 godzin - do czasu aż mięso będzie całkowicie miękkie. Doprawić sos solą i pieprzem. Podawać mięso
Stare GaryLubię krokiety i dość często je robię, zwłaszcza jak zostaje mięso z rosołu. Tym razem dużo mięska mi nie zostało więc dokupiłam pieczarek i wyszły jeszcze smaczniejsze. Zapraszam na te pyszne krokieciki :) Składniki na 5-6 krokietów: 1 duże jajko 3/4 szkl mąki 1/2 szkl mleka 1/2 szkl wody sól, pieprz, papryka słodka, kurkuma 1-2 łyżki masła do naleśników(...)pieczarek mięso z 1 dużego uda z kurczaka 1/2 główki cebuli zeszklonej na oleju Panierka: 1 jajko bułka tarta sól, pieprz do jajka 1. Z podanych składników smażymy naleśniki. 2. Na oleju przesmażamy cebulkę, do której następnie dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki. Przesmażamy całość aż do odparowania wody z pieczarek i ich podduszenia. 3. Mięso z uda kurczaka, kroimy
Gotowanie...to proste !minut (w zależności od wielkości piersi), aż skórka ładnie się zarumieni, zbrązowieje, przybierze kolor bursztynowy itd. Dzięki temu, że ją pokroiliście, tłuszcz wytopi się szybciej, a mięso w środku nie zdąży się usmażyć, bo o to chodzi. Obracacie ją na drugą stronę i smażycie kolejne 2-3 minuty. Następnie przekładacie do naczynia żaroodpornego znowu skórką do góry, nie przykrywacie niczym(...)wstawiacie do nagrzanego piekarnika na 7-10 minut (znowu w zależności o wielkości piersi). Wyjmujecie i pozwalacie odpocząć mięsu, lekko przestygnąć, słowem – dojść. Następnie kroicie w plastry i posypujecie grubą solą oraz pieprzem. I teraz, jeśli dopasowaliście czas smażenia i pieczenia do rozmiaru piersi, ta w w samym środku powinna być różowa. Jeśli nie dopasowaliście i mięso jest jednokolorowe
GRUBY WAŁEK